Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-13-12, 07:04 PM   #2726
sun-rance
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code0473 7834 1912
想問下我買左隻二手Game返來,可唔可以清左上手啲記錄呀?

sun-rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-12, 07:28 PM   #2727
八仙果
God of Gamer
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: 安安 查看文章
為慶祝聖誕來臨
現凡選購3G/Wi-fi版本PS Vita, 附送1年PS Plus免費會籍及
免費下載PSN遊戲Rocket Bird
http://blog.asia.playstation.com/com...9C%83%E7%B1%8D

PS Plus會員功能及優惠內容
http://asia.playstation.com/hk/cht/psn/p/plus
引用:
作者: 拉打龍騎 查看文章
呢d優惠應該都係要係白金店先有, 但買機又要食game...
唔知會唔會有店舖拆出來賣。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-12, 11:30 PM   #2728
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:
作者: sun-rance 查看文章
想問下我買左隻二手Game返來,可唔可以清左上手啲記錄呀?
正常來說 delete game icon 再 install 過就ok了
有d game係save在記憶卡或遊戲主目錄可以del的

舊 12-14-12, 12:26 PM   #2729
黃金史提芬
Crazy Gamer
叫我史提芬

XBox Live Gamertaggoldensteven
Sorry 錯版 deleted

此篇文章於 12-14-12 01:36 PM 被 黃金史提芬 編輯。
黃金史提芬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-12, 01:05 PM   #2730
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 黃金史提芬 查看文章
大家好
小弟想買部ps3 玩機戰og2 同god of war
本身有360
有幾個問題
1. 呢家ps3 咩價位?
2. God of war ps3 有幾多集?
3. 仲有咩ps 獨佔game 推介?
Thx everyone
這裡是psv 吧.........

ps3 最基本的大約 1900到 (有d地方見過賣1700
4還是5集 了(算上外傳 )

3.日系基本都係 ps 獨佔吧 ,美系唔玩

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-12, 01:14 PM   #2731
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
Unhappy

引用:
作者: 黃金史提芬 查看文章
大家好
小弟想買部ps3 玩機戰og2 同god of war
本身有360
有幾個問題
1. 呢家ps3 咩價位?
2. God of war ps3 有幾多集?
3. 仲有咩ps 獨佔game 推介?
Thx everyone

如果從未玩過God of War, 買隻God of War Saga Collection 有5隻full game 低到爛,

e.. 呢度是PSV 版唔係PS3

此篇文章於 12-14-12 01:21 PM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-12, 05:45 PM   #2732
tong21093126
Junior Member

註冊日期: Jun 2011
請問你地連線係買個無線USB 插落電腦定用無線路由器??
tong21093126 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-15-12, 05:47 PM   #2733
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: tong21093126 查看文章
後者,
無先會用到前者改成Station解決
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-16-12, 03:08 PM   #2734
dust11

註冊日期: Aug 2010
港伏下個星期應該會為左AGS而唔出SS既demo住
睇黎要幫部機轉日服
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-12, 12:43 PM   #2735
川上双葉
みるをみる

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDhgckelvin
引用:
作者: dust11 查看文章
睇黎要幫部機轉日服
一早日服冇煩惱
由手機版發出
川上双葉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-12, 12:45 PM   #2736
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
廠果然係好現實....
psv賣過左100萬後(日本), 真係明顯多game左, 不過方向都係ps3+psv雙軌實行..
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-12, 12:55 PM   #2737
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
關事咩a
比你開發都要一兩年時間,而家開始多game 係正常喎。。。
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-12, 03:23 PM   #2738
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
不過最大問題係好多都堆咗係3月...
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-12, 03:43 PM   #2739
J.kidd
Game Master

註冊日期: Aug 2002
XBox Live Gamertagtoby5
引用:
作者: J+1 查看文章
關事咩a
由手機版發出
邊會唔關事
我就算開發同樣咁多錢, 我都寧願投資落部市場大d 既機度啦
J.kidd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-17-12, 03:54 PM   #2740
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: J+1 查看文章
關事咩a
由手機版發出
機呢樣野,廠一定俾玩家早一兩年知
要整就晨早整左,問題係部機銷量,夠唔夠消化佢地一個作品可以回本/賺嘅數量

現實d... MHP 賣500萬套. 但 PSV 先得果100萬部賣左,
如果你係老細, 你有一定信心你隻Game 係 Killer App 到d人唔買唔得?
3rd Party黎炸bor, 點解要同個平台供應商做開荒牛?

而家就咁睇, 3DS 個量肯定消化到 500萬隻 MH, 我點解唔出隻 MH 過去 3DS 倒自己米?

此篇文章於 12-17-12 03:57 PM 被 TCS_disable 編輯。
舊 12-17-12, 05:39 PM   #2741
安安

註冊日期: Jan 2002
PS Vita日本一周年感謝祭

http://www.jp.playstation.com/cp/psvita-thanksgiving/
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-12, 07:55 AM   #2742
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 安安 查看文章
d野...我無一樣需要
舊 12-18-12, 10:46 AM   #2743
鷹柳
Insane Gamer

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
d野...我無一樣需要
算啦 就算岩都係日本, 你睇下香港個便, 淨係識自己走出來做show 上下報咁, 有幾多野真係為玩家攪~
鷹柳 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-12, 12:53 PM   #2744
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: 拉打龍騎 查看文章
算啦 就算岩都係日本, 你睇下香港個便, 淨係識自己走出來做show 上下報咁, 有幾多野真係為玩家攪~
戇生:AAA 你地咁講太冇良心,我咁辛苦上台跳隻江南style,你以為我為出風頭咩?我都係為廣大索尼機迷跳詐。
JoJo 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-12, 02:52 PM   #2745
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
有幸抽到都冇用,收唔到貨

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-12, 03:04 PM   #2746
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: JO JO 查看文章
戇生:AAA 你地咁講太冇良心,我咁辛苦上台跳隻江南style,你以為我為出風頭咩?我都係為廣大索尼機迷跳詐。
情願你揾多幾個水著寶寶玩波波好過
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-12, 03:16 PM   #2747
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: JO JO 查看文章
台下: 你除左搵個饅頭做空氣Cosplay,仲有幾多野我地會理啊,乖乖地入多d貨吧啦
舊 12-18-12, 07:05 PM   #2748
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
日服FF 25週年全線半價 (期間限定)

対象タイトルとキャンペーン価格
※キャンペーン期間は2012年12月25日(火)~2013年1月7日(月)までとなります

ファイナルファンタジー ¥600 ⇒ ¥300
ファイナルファンタジーII ¥600 ⇒ ¥300
チョコボの不思議なダンジョン ¥600 ⇒ ¥300
チョコボの不思議なダンジョン2 ¥600 ⇒ ¥300
チョコボスタリオン ¥600 ⇒ ¥300
チョコボレーシング ~幻界へのロード~ ¥600 ⇒ ¥300
ダイスDEチョコボ ¥600 ⇒ ¥300
ファイナルファンタジータクティクス ¥1,000 ⇒ ¥500
ファイナルファンタジーIV ¥1,200 ⇒ ¥600
ファイナルファンタジーV ¥1,200 ⇒ ¥600
ファイナルファンタジーVI ¥1,200 ⇒ ¥600
ファイナルファンタジーVII インターナショナル ¥1,500 ⇒ ¥750
ファイナルファンタジーVIII ¥1,500 ⇒ ¥750
ファイナルファンタジーIX ¥1,500 ⇒ ¥750

舊 12-18-12, 07:41 PM   #2749
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: tong21093126 查看文章
無線路由器,一機多用。

引用:
作者: dust11 查看文章
睇黎要幫部機轉日服
引用:
作者: Nivlek 查看文章
一早日服冇煩惱
由手機版發出
哈哈,我買機第一日都已經選了日本 PSN,
貴係貴 d,不過一定夠多夠快,
所以買了不少 games。

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
d野...我無一樣需要
如果有回贈或直接送 PSN 點數 / 遊戲會吸引 D。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-18-12, 07:43 PM   #2750
安安

註冊日期: Jan 2002
cap記都係25週年

http://commu.jp.playstation.com/blog...218_store.html
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 09:18 AM

手機版 | APP版