Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-29-15, 12:46 PM   #176
phil077
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2002
日本自衛隊可以打到美軍半死不活,你話夠唔夠科幻呢?

另外...
俄軍同埋解放軍點解會隱左形?

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 02:26 PM   #177
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 02:29 PM   #178
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: phil077 查看文章

另外...
自衛隊方面,早就佈置好各種監視器材,掌握了敵人所在位置,可以在安全的位置放冷鎗。
而美軍的人只可靠經驗執生,輸都正常?

敵人有三group
當時只有美國積極進攻,其餘兩group都好慎重。
15:43開始講的,代號Alpha係美國,Bravo同Charlie就係中俄。
Bravo正在準備後退,Charlie一直按兵不動。

此篇文章於 08-29-15 02:34 PM 被 十一月 編輯。
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 03:05 PM   #179
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
又Saber又Archer又聖杯戰爭, 聖杯仲碎左添
個個都宅到呢
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 06:41 PM   #180
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: phil077 查看文章

另外...
靠裝備食飯的美軍係無裝備的情況下同全套連後援的日軍打,輸都正常啦。(佢地連夜視鏡都無喎……)咁都打嬴咪重科幻?個個都美國隊長咩?
第N次(偽)聖杯戰爭……

舊 08-29-15, 09:59 PM   #181
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
我話知呢套係咪作者同班網上右翼攞嚟自high,呢D政治嘢只要唔好太過認真,當笑片睇其實係幾過癮嘅。

公主同女騎士咁就成為腐女了。「點解本書可以咁薄?」

去搵BL圖書館應該走去問伊丹啦,做乜鬼去問個非宅?

粟林意外地好大,同佢矮小身形先強烈對比。

自衛隊成班特種部隊走去用Fate暗語笑死。「聖杯已經被填滿」

合法合到超晒標嘅合法蘿莉(961歲)慾火焚身,伊丹你就成全佢啦。

此篇文章於 08-29-15 10:10 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-15, 10:14 PM   #182
尼路
The One

呢套唔係一向都笑片來的嗎?

舊 08-29-15, 10:23 PM   #183
Game Master

引用:
作者: 尼路 查看文章
呢套唔係一向都笑片來的嗎?
過埋今集後個名應該由GATE改埋做FATE 3期。

舊 08-29-15, 11:53 PM   #184
Hunter
God of Gamer

原來同FATE有關, 唔怪得伊丹咁勁
話哂係Archer

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-15, 01:08 AM   #185
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
其實蘿莉應該算是千年處女?
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-15, 06:52 PM   #186
mok
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: s2001154 查看文章
其實蘿莉應該算是千年處女?
在原作小說中,她初出場時,迫山賊姦C。對性有這種容忍和接受能力的人,我無法相信她是處女。
mok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-15, 11:11 PM   #187
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
靠裝備食飯的美軍係無裝備的情況下同全套連後援的日軍打,輸都正常啦。(佢地連夜視鏡都無喎……)咁都打嬴咪重科幻?個個都美國隊長咩?
第N次(偽)聖杯戰爭……
攪乜唔全套裝備行動?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-15, 11:13 PM   #188
埃及使者
God of Gamer
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
既然能隨時改變肉體外貌
處OO仲有冇都已經唔係問題

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 12:35 AM   #189
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
攪乜唔全套裝備行動?
由手機版發出
要隱藏身份掛
雖然大家都知道對方係美帝,不過對方亦總唔能夠講明「我真係美軍嚟架」,畢竟公然用軍隊入侵「同盟國」,政治層面會好麻煩

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-15, 01:57 AM   #190
十一月
Game Master

引用:
作者: 真!DC 查看文章
攪乜唔全套裝備行動?
由手機版發出
因為佢地輕敵了。
單行本版小說第一卷...
page.467描述。佢地聽番來的情報,說對手只係一些比一般護衛稍強的人,裝備亦只得手鎗類所以很容易制伏。而且日本人傾向不想殺人,通常只會射手腳。但結果卻是鎗鎗要命。

上面版友說「雖然大家都知道對方係美帝」,呢個講法有一半係錯的。
那個「大家」,只限讀者同觀眾。
在自衛隊員用電筒照屍,並發現死者之中有黑人同白人之前,冇人知道代號Alpha那批敵人係美軍。

此篇文章於 08-31-15 02:51 AM 被 十一月 編輯。
舊 09-05-15, 02:58 PM   #191
十一月
Game Master

A-1做動作場面真係唔掂。
今集的交戰雖然睇得出係有用心做,但出來的效果總係覺得略嫌不足。
舊 09-05-15, 07:05 PM   #192
mok

三國部隊死得真是不值,不單只三國互鬥,還遇上一個不死身的怪物……雖然蘿莉是主角群的人,但我見到現代火力戰敗,感覺還是很不爽。
舊 09-05-15, 07:46 PM   #193
casio

引用:
作者: mok 查看文章
三國部隊死得真是不值,不單只三國互鬥,還遇上一個不死身的怪物……雖然蘿莉是主角群的人,但我見到現代火力戰敗,感覺還是很不爽。
三國部隊大部份人根本係互鬥死,打到半路都見到蘿莉戰力異常都仲要互鬥,特種部隊喎

舊 09-05-15, 07:54 PM   #194
mok

引用:
作者: casio 查看文章
三國部隊大部份人根本係互鬥死,打到半路都見到蘿莉戰力異常都仲要互鬥,特種部隊喎
這點我反而可以理解,因為三國部隊沒有觀眾的神視點,而且被斧頭劈到和子彈掃到也是死,威脅性上是差不多,結果變成四方混戰很正常。而我當初見蘿莉開無雙,覺得她強得太過份了,她沒可能不怕現代火力啊……但看到最後,才知道她是不死身。所以我才覺得三國部隊死得很不值……
另外,日本首相當晚就辭職,這個覺悟還真是大啊……
舊 09-05-15, 07:54 PM   #195
尼路
The One

個戰鬥畫面邊個打邊個都睇唔清……

舊 09-05-15, 08:20 PM   #196
mok

引用:
個戰鬥畫面邊個打邊個都睇唔清……
除了蘿莉,還有其他非臨記角色嗎?
舊 09-05-15, 08:32 PM   #197
尼路
The One

引用:
作者: mok 查看文章
除了蘿莉,還有其他非臨記角色嗎?
我就係指堆臨記邊個打邊個都睇唔清,就咁睇畫面好似有第四班人開冷槍咁

舊 09-05-15, 10:41 PM   #198
Game Master

幸好蘿莉唔係效力帝國、如果唔係自衛隊就算喺日本本土都會打得好吃力。

精靈美少女搞乜?返到黎同空氣爸爸「打招呼」、佢係咪仲接受唔到家人全部被火龍燒死先搞到咁心智唔正常?
定係真係可以同死人溝通?

粟林妹妹同家姐一樣都係童顏巨乳。
舊 09-05-15, 10:57 PM   #199
casio

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
幸好蘿莉唔係效力帝國、如果唔係自衛隊就算喺日本本土都會打得好吃力。

精靈美少女搞乜?返到黎同空氣爸爸「打招呼」、佢係咪仲接受唔到家人全部被火龍燒死先搞到咁心智唔正常?

睇wiki寫,精靈真係思覺失調

舊 09-05-15, 11:16 PM   #200
phil077

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章

你真係當無雙咩
人對人的話,蘿莉有絶對優勢。但對戰機坦克都係無符...
下集開始炎龍篇,會更加清楚這點。
話時話下集會不會轉OP同ED? 仲有看余下集數可以做完炎龍篇有余。但又唔夠集數做埋動亂篇...

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
502 Bad Gate Way kenryu31 GAF告示版 1 03-15-11 08:10 PM
[TVB] 叻歌正傳- 22:00-22:30 OCT 11 initial Neo Entertainment TREND 6 10-09-08 02:42 PM
Monster Gate Ⅲ dan 街機心得交流討論區 46 01-12-08 05:19 AM
gate keepers問題 RID 日本動漫畫討論版 25 03-16-04 12:44 PM
Xbox Japan Game Data 2002.02.22-2004.01.22 Janus 電視遊戲討論版 0 01-25-04 06:43 AM

現在的時間是 08:56 PM

手機版 | APP版