Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-28-09, 08:07 PM   #526
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
係唔係同愛情無關都寫得 ._."

==============================

睇見呢位朋友就真係好忟...
我好難去理解點解一個正常既人可以變到咁....
hea到嘔.... 又不務正業...
搵親都係散工... 雖然畢業出黎個hon好差, 但係未至於只可以做散工囉....
見到佢寫來寫去都話自己點樣o係屋企hea, 訓到下午5, 6點先起身...
就覺得... 點解呢位朋友可以咁唔爭氣...
但係又唔可以直接話佢, 話哂佢係男仔... 有一定自尊吧.
我亦都唔想好似個阿媽咁, 咁樣煩到佢...
但係話哂係朋友.... 我唔想 "見死不救"
但係... 佢咁既樣... 真係愛莫能助....
hea到咁... 老細... 你真係好難搵到工囉..... 唉

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 11-29-09, 01:23 PM   #527
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: irismong 查看文章

==============================

搵親都係散工... 雖然畢業出黎個hon好差, 但係未至於只可以做散工囉....
見到佢寫來寫去都話自己點樣o係屋企hea, 訓到下午5, 6點先起身...
hea到咁... 老細... 你真係好難搵到工囉..... 唉
呢D要佢有個極大的衝激先可以有轉機喎...
不過佢甘DUM自己,,,我怕佢第日會好容易比人呃...
Diana 目前離線  
舊 11-29-09, 01:59 PM   #528
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
呢D要佢有個極大的衝激先可以有轉機喎...
不過佢甘DUM自己,,,我怕佢第日會好容易比人呃...
呃既意思係指 ._.?

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 11-29-09, 11:51 PM   #529
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
超正~再一次証明女人天生都係喜歡收兵
以為人地唔知佢扮冇男朋友,比人踢爆左仲DEL人MSN 同FACEBOOK
我都冇出聲,佢就先下手衛強
正宗衰到冇朋友
比個良心當狗肺,孤獨終老啦你

此篇文章於 11-30-09 12:04 AM 被 POKA 編輯。
POKA 目前離線  
舊 11-30-09, 10:31 AM   #530
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:

以前我有呢d人做男朋友
真係見到佢咁唔長進話極佢都係咁
我眼中, 根本佢冇好好咁諗過大家既將來
我忍無可忍飛左佢

引用:
作者: POKA 查看文章
以為人地唔知佢扮冇男朋友,比人踢爆左仲DEL人MSN 同FACEBOOK
正宗衰到冇朋友
咁狗既?

舊 11-30-09, 11:03 AM   #531
阿聰

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
總覺得已經冇乜希望,果份鬥志同勇氣都已經用得七七八八。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線  
舊 11-30-09, 11:21 AM   #532
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

平靜+平淡是福

舊 11-30-09, 12:11 PM   #533
Diana

引用:
呃既意思係指 ._.?
即是太耐無和現實社會同步,
好容易比D,傳銷/種金/投資等的高奸行業呃',
Diana 目前離線  
舊 11-30-09, 12:15 PM   #534
Diana

引用:
作者: POKA 查看文章
正宗衰到冇朋友
傻豬~你認真,你便輸了
同埋做男仔,有少少風度好唔好~~?^^"
如果個女仔甘對你,你都唔係好應該唱佢(不過你無公開佢都好好的了..)
如果個女你唔係你係甘,咪唔好出聲,多一事不如小一事嘛^^
如果比個女仔知你唱佢,甘佢咪對你無晒好感LOL??
如果你可以做到,你唔妥佢,但你唔比佢知,佢依然當你係好好先生,好有風度,甘唔係仲好咩~~??^^

此篇文章於 11-30-09 12:23 PM 被 Diana 編輯。
Diana 目前離線  
舊 11-30-09, 04:04 PM   #535
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: Seppie 查看文章
以前我有呢d人做男朋友
真係見到佢咁唔長進話極佢都係咁
我眼中, 根本佢冇好好咁諗過大家既將來
我忍無可忍飛左佢

咁狗既?
好在果個唔係我男朋友...
只係話哂朋友一場..... 唉
見到佢咁既樣....

引用:
即是太耐無和現實社會同步,
好容易比D,傳銷/種金/投資等的高奸行業呃',
佢d親戚都係有做果d傳銷公司的. 不過唔係LB, 係另一間
佢未SELL過我野, 亦都唔見佢有SELL人野.
佢話JOIN係為左自己想買下D產品用... 咁都OK掛?
as long as 佢唔開始 sell 野比我, 我都唔想理/理唔到

舊 11-30-09, 06:03 PM   #536
POKA
Banned

註冊日期: Aug 2008
引用:
傻豬~你認真,你便輸了
同埋做男仔,有少少風度好唔好~~?^^"
如果個女仔甘對你,你都唔係好應該唱佢(不過你無公開佢都好好的了..)
如果個女你唔係你係甘,咪唔好出聲,多一事不如小一事嘛^^
如果比個女仔知你唱佢,甘佢咪對你無晒好感LOL??
如果你可以做到,你唔妥佢,但你唔比佢知,佢依然當你係好好先生,好有風度,甘唔係仲好咩~~??^^
我冇認真~由佢態度就知佢十居其九有仔
估唔到佢心虛比人串2句就咁驚到剷晒人fb同msn
POKA 目前離線  
舊 12-03-09, 10:15 PM   #537
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
今晚終於見到意中人了……佢覺得我喺陽光型﹙暗示我唔夠成熟唔夠安全感﹚,
同埋佢怕俾唔到好結果我﹙我反問佢如果將我換著喺其他人,佢都喺話怕,即喺呢個喺佢自己問題﹚,
其餘擔心工作做唔好果D,我已經俾晒信心佢,但樓上兩個真喺唔知應該點樣做好。

阿聰 目前離線  
舊 12-05-09, 02:33 PM   #538
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 阿聰 查看文章
今晚終於見到意中人了……佢覺得我喺陽光型﹙暗示我唔夠成熟唔夠安全感﹚,
同埋佢怕俾唔到好結果我﹙我反問佢如果將我換著喺其他人,佢都喺話怕,即喺呢個喺佢自己問題﹚,
其餘擔心工作做唔好果D,我已經俾晒信心佢,但樓上兩個真喺唔知應該點樣做好。
你呢度真係....只可以靠佢自己諗得正面d
你做多d野, 又怕迫親佢......

舊 12-05-09, 05:39 PM   #539
阿聰

引用:
你呢度真係....只可以靠佢自己諗得正面d
你做多d野, 又怕迫親佢......
多謝妳俾回應我…我睇睇下星期我老頂同我搵日放工後happy hour時問下佢有乜高見。

今日我真喺好感概,聽日就喺我追咗佢一週年嘅日子。
諗返起一年前我陪佢去尖沙咀買notebook,就如昨日發生一樣……

此篇文章於 12-05-09 05:42 PM 被 阿聰 編輯。
阿聰 目前離線  
舊 12-05-09, 11:11 PM   #540
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
多謝妳俾回應我…我睇睇下星期我老頂同我搵日放工後happy hour時問下佢有乜高見。

今日我真喺好感概,聽日就喺我追咗佢一週年嘅日子。
諗返起一年前我陪佢去尖沙咀買notebook,就如昨日發生一樣……
我之前唔開心, 你都開解左我唔少
大家幫下je

你既target真係ok被動
你都好好耐性

舊 12-06-09, 09:34 AM   #541
阿聰

引用:
我之前唔開心, 你都開解左我唔少
大家幫下je

你既target真係ok被動
你都好好耐性
我都冇乜點開解妳,盡少少力量。

之前我同一位紅顏知己傾開,佢都話我幾好耐性﹙我就苦笑﹚,
話男仔如果追一個女仔,三個月內追唔到應該已經放棄了。
原本我喺九月時已經放棄了,因為佢生日後借同事把口同我講,
佢同前男友復合﹙是假的﹚,我覺得俾佢插一刀好「應」,
到我開始有多d決心淡出時,我老頂殺出嚟話叫我攪清楚,
仲叫我唔好「累己累人」,我到依家都仲未完全攪得清楚呢句嘅含意。

而我老頂一直都認為,大家都好適合對方,叫我俾d時間佢,佢唔喺一拍即合嘅人。
另一方面就透過msn開導佢,有時都會同佢傾下年二月佢會嚟香港打工嘅事。
所以佢將會同我喺新公司重逢,仲要喺佢落嚟香港同我一齊做嘢,
希望佢會喺工作中見到我成熟而有安全感嘅一面,而令佢對我印象有改觀。

阿聰 目前離線  
舊 12-06-09, 10:54 AM   #542
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:

仲叫我唔好「累己累人」,我到依家都仲未完全攪得清楚呢句嘅含意。

而我老頂一直都認為,大家都好適合對方,叫我俾d時間佢,佢唔喺一拍即合嘅人。
另一方面就透過msn開導佢,有時都會同佢傾下年二月佢會嚟香港打工嘅事。
希望佢會喺工作中見到我成熟而有安全感嘅一面,而令佢對我印象有改觀。
你唔得啦.
你真係好耐性
雷火武 目前離線  
舊 12-06-09, 12:48 PM   #543
阿聰

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
你唔得啦.
你真係好耐性
不過過去一年真喺好難捱,有甜有苦﹙後者居多﹚,有苦自己知……
而且未必有好結果,而我都唔知道自己可以撐得幾耐……

一陣出去行街散散心。

阿聰 目前離線  
舊 12-07-09, 03:14 PM   #544
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:

我都差不多追左一年,後來都忍唔住表白

舊 12-07-09, 03:25 PM   #545
阿聰

引用:
作者: smalltung 查看文章
我都差不多追左一年,後來都忍唔住表白
其實我同佢都跟對方說過那三個字了,不過佢比較容易迷惑,
我亦相信佢對我唔喺假情假義,唯有繼續努力。但我承認鬥志喺減退緊…

阿聰 目前離線  
舊 12-07-09, 03:36 PM   #546
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
其實我同佢都跟對方說過那三個字了,不過佢比較容易迷惑,
我亦相信佢對我唔喺假情假義,唯有繼續努力。但我承認鬥志喺減退緊…

原來已經互相講過果3個字tim????
咁佢迷惑d咩野, o係邊方面/點解要同你保持距離, 唔想同你有戀人既關係先?

鍾意就一齊, 唔鍾意人既就唔好拖人時間lor 我覺得
點解佢仲要講過果3隻字先?

舊 12-07-09, 03:56 PM   #547
阿聰

引用:

原來已經互相講過果3個字tim????
咁佢迷惑d咩野, o係邊方面/點解要同你保持距離, 唔想同你有戀人既關係先?

鍾意就一齊, 唔鍾意人既就唔好拖人時間lor 我覺得
點解佢仲要講過果3隻字先?
沙皮姐,我樓下所寫可能組織得唔喺幾好,有d亂,希望妳唔好介意。

喺年初時﹙我生日前後﹚同佢關係最好,生日前後已經講咗那三個字了。本來好地地,
後來我就發現佢比較容易迷惑,所以五、六月時見過佢之後,就直到上星期四先再見到佢。

佢有時唔知點做,佢會選擇逃避或者搵藉口。我聽過嘅例如有:我配唔上你、我怕我會成為你負擔、
你可以找一個比我更好的。佢比較念舊,要俾d時間佢忘記之前對佢唔好果個男朋友﹙初戀情人﹚。
我唔介意佢覺得我未夠成熟未夠安全感,我仲需要一d時間同人生閱歷去令自己進步。

到九月份佢生日之前,都一直處於膠著狀態,我要搵人幫我攞禮物俾佢﹙到依家都仲未敢拆開嚟睇﹚,
跟住生日後一個星期,我問佢鍾唔鍾意份禮物,佢冇回應,跟手我問相關舊同事,舊同事同我講,
佢冇收到禮物,佢已經同前男友復合,所以就覺得唔應該收,佢祝我早日搵到一個對我好嘅人。

那一刻,我覺得要放棄了,佢選擇一個出手打佢又對佢唔好嘅人,都唔俾一個機會我。
我老頂當時都知道我唔開心,我張上面件事話俾老頂知,佢都話叫我可以搵第二個了。﹙待續﹚

此篇文章於 12-07-09 04:19 PM 被 阿聰 編輯。
阿聰 目前離線  
舊 12-07-09, 04:05 PM   #548
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

deleted

此篇文章於 12-08-09 01:07 AM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線  
舊 12-07-09, 04:18 PM   #549
阿聰

自從同事代佢放話之後,我太傷心攪到晚晚要啪安眠藥訓,一整個月返工冇開msn,
佢就某日走去透過msn問我老頂,關於我嘅近況,我老頂例牌借機會疏導佢。
事情發生後一個月後某一日,老頂搵我去happy hour,傾到關於我同佢之間嘅關係。我老細走嚟同我講,
覺得我有機會,當時我都唔知點解。但我老頂覺得佢好關心我,好似一家人咁樣﹙當然佢例牌唔會承認﹚,
而我老頂亦得知佢知道我對佢好好。言談間我意識到,佢借人把口話同前男友復合,並唔喺真。

我聽完之後,我個腦完全一片空白,我自己都好迷茫,因為我當時已經有比較大嘅決心準備忘記佢了。

跟住有一日,佢突然喺msn同我講早晨,跟住第二句就同我講「對唔住」﹙關於之前嘅事﹚,
佢冇講清楚喺邊件事,佢剩喺話欠我一個「對不起」,我叫佢唔好放喺心度,叫佢向前望。
我老頂跟住就msn問我同佢點樣,我話佢之前道歉了,老頂就話依家和好如初,咁我要主動搵返人先咁話……

跟住我就借機msn留言俾佢,有兩星期放假前都搵佢話見面好唔好,結果佢都冇搵到我。跟住幾個禮拜都忙,就冇搵佢了。
直到上星期我借機話返去睇波鞋,叫佢如果得閒就可以搵我,結果佢就有搵到我﹙但唔知喺唔喺我老頂叫佢見我﹚。
結果就聽到佢話我喺陽光型男仔,佢想要成熟有安全感﹙即喺話我依家冇/唔夠﹚,同埋好怕俾唔到好結果我,
又怕如果有一日佢最終唔揀我的話,我會好恨佢﹙其實佢自己之前都講過,佢知道將來未必搵到一個好似我對佢咁好嘅人﹚。

我諗因為喺咁,佢都仲喺十五十六咁樣。又或者,佢對我信心唔夠,或者大家仲未搵到最適合嘅溝通方式。

阿聰 目前離線  
舊 12-08-09, 01:07 AM   #550
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

咁真係....只可以睇你頭, 肯唔肯等下去
but in the long run, 如果係咁既, 唔好再糾纏會對你有利d

論壇跳轉

現在的時間是 10:55 AM

手機版 | APP版