Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-08-05, 10:24 PM   #26
無聞
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2002
女神作畫真是好掂
新一季動畫除左女神和air
冇邊套作可以咁掂

ps:各位覺得邊個字幕版最好?

舊 01-08-05, 10:30 PM   #27
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
睇左第一集,作畫都算係咁啦,而且有我最愛o既 Belldandy,我點都會睇o既
不過有冇邊個字幕組做得比較好?

舊 01-08-05, 10:49 PM   #28
bigcat
Senior Gamer
囧..

註冊日期: Mar 2003
popgo 出了 avi ,應該最好?
別有一個字幕組版本特別奇怪..4:11 出現 藤見 初部長??

此篇文章於 01-09-05 11:07 PM 被 bigcat 編輯。
bigcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-05, 10:55 PM   #29
Arcanist
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: naco
應該是先出OVA,好似有4集(如不對請更改),出過電影版,TV版是Q版,至於呢套TV版應該有很多人期待呢!!
係咩?咁好耐好耐之前唔記得無記定亞記播o個套係OVA?太耐唔記得lu
(唔係Q版o個套,香港播Q版o個套o個陣我無係香港電視台睇動畫好耐lu)
Arcanist 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-05, 11:12 PM   #30
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: naco
應該是先出OVA,好似有4集(如不對請更改),出過電影版,TV版是Q版,至於呢套TV版應該有很多人期待呢!!
ova係5話.
Q版有48.
對一些冇看過日版的Q版的女神迷~
請不要看頭十幾話~因為Belldandy不是井上喜久子配~(<-對我來說係好大問題)

PS.想信大家都知動畫還有MOVIE版LA~
PSS.ProjectAMG版的字幕做得好唔好??
PSSS.POPGO版AVI出左

此篇文章於 01-08-05 11:25 PM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-05, 12:40 AM   #31
企鵝大王
Crazy Gamer
南極大陸的企鵝大王

註冊日期: Oct 2004
女神OVA版好正的,我喜歡OVA版多個漫畫版
但我覺得這個TV版都唔錯,因為是由OVA班底制作
松原+合田的黃金組合,信心保証
背景也繼續用美峰,但可能因為TV版的資金有限,覺得雖然好,但覺得不及OVA版
松原秀典當然不用質疑了,人設真的一流
可惜我覺得一些3D背景處理及分鏡不太理想,而且加插的原創劇情有點冗長,雖然喜歡螢一幫那小妹妹的part...
但整體都唔錯了,期待之後會更好
企鵝大王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-05, 01:06 AM   #32
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
OVA真係好正
短短5話~但劇情等恰到好處

釣了個好好質數的RAW(4XXMB)
不過我捨不得看...看了個OP之後就CLOSE
因為看完後又要等下一話...心理會變得十分混亂

舊 01-09-05, 02:40 AM   #33
企鵝大王
Crazy Gamer
南極大陸的企鵝大王

引用:
作者: KTN
OVA真係好正

1星期好快過,快點看吧
每星期去追和期待也是樂趣,下左又唔看女可惜
舊 01-09-05, 02:41 AM   #34
繪夢
Ultimate Gamer
長谷部 繪夢

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDbarryhasebe
唔知係咪我錯覺
井上把聲好似唔同左
繪夢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-05, 02:57 AM   #35
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 繪夢
唔知係咪我錯覺
井上把聲好似唔同左
好明顯係你錯覺

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-05, 04:13 AM   #36
KTN
~♡

終於把下決心看了
開場改了些~幾有新鮮感
質數真係幾好...
不過課室那段作畫真是怪怪地
何時才等到登場...
近年想看多過

心理狀況已經進入十分不穩的狀態
等了女神多年~每星期追一話~既是樂趣也是痛苦的開始

舊 01-09-05, 09:07 AM   #37
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
作者: 繪夢
唔知係咪我錯覺
井上把聲好似唔同左
把聲是會唔同,唔是點做專業聲優 ,你聽不慣姐

舊 01-09-05, 09:19 AM   #38
老師
Crazy Gamer
難明漢字

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDwaiming69
引用:
作者: 武藤遊戲
把聲是會唔同,唔是點做專業聲優 ,你聽不慣姐

聽慣左井上配老師,所以覺得姐一點也沒所謂,而且覺女神好吸引!!

女神算係咁多套之中幾好既一套喇!

老師 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-05, 12:21 PM   #39
lbiceman
Game Master

睇?蠪rojectAMG譯既第一話,作畫和人設真係今季最出色?麚(畢竟aic推出既作品質素比其他廠穩定)。
但講到到配樂就xenosaga勝一籌,故事既張力亦比不上starship operators。
lbiceman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-05, 04:53 PM   #40
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: lbiceman
故事既張力亦比不上starship operators。
故事既張力!?女神一開頭個故事.....根本未看之前一早都知道灑.
大致上一開頭comic,ova,tv都係一樣.
在"係人都知的情況下"有點會有張力??我覺得要有張力就要故事全新.

ps.tv版的op見到好多角色,唔知會唔會好似ova咁只係在op度出一出呢?
ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-05, 05:27 PM   #41
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: KTN
OVA真係好正

ova係超正
尤其是音樂真係一流中既一流

舊 01-09-05, 09:14 PM   #42
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
印像中OVA應該睇過的,但年代久遠,忙記了.
TV版既感覺係......好多原創故事....咁又係既....漫畫都睇過幾次啦,唔比d新意思點對得住女神fans.
畫風可以接受,唔好走樣就得啦.....唔係見到真係叫"ah......My god"

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-05, 09:23 PM   #43
老師
Crazy Gamer
難明漢字

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDwaiming69
今次係唔係第一次出TV架?

因為我以前未睇過我的女神既動畫……

老師 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-05, 09:37 PM   #44
STPHEN
Crazy Gamer

引用:
作者: 老師
今次係唔係第一次出TV架?

因為我以前未睇過我的女神既動畫……
TV以前出過套內容唔關漫畫事既Q版. 計真實比例既話今次係第一次出TV

感覺上TV版D作畫同OVA比係怪左D, 不過預左.
大家覺得邊個字幕組做既質素好D?
STPHEN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-05, 11:33 PM   #45
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
話時話, OP果度K1同Belldandy對望時Urd落黎果度
K1係以前既髮型, Urd已經係而家既髮型咯喎

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-05, 02:57 AM   #46
KTN
~♡

我覺得係跟返藤島一齊變畫風...
OVA跟返當年藤島
TV跟返近年畫面,但就無完全跟足
同近年比自己都係比較喜歡早年畫風多些

幕的話..我比較偏向返popgo freewind的
雖然女神的譯名難頂~不過翻譯質數同細微係做得比較好
尤其好多時popgo特別註譯做得幾足

引用:
作者: STPHEN
TV以前出過套內容唔關漫畫事既Q版. 計真實比例既話今次係第一次出TV

感覺上TV版D作畫同OVA比係怪左D, 不過預左.
大家覺得邊個字幕組做既質素好D?

此篇文章於 01-10-05 03:06 AM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-05, 10:07 AM   #47
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
引用:
作者: Coquelicot
話時話, OP果度K1同Belldandy對望時Urd落黎果度
K1係以前既髮型, Urd已經係而家既髮型咯喎
他是第一期漫畫來,螢一是頭髮以前造型來 ,而家果個成個飛機頭

舊 01-10-05, 01:01 PM   #48
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
他是第一期漫畫來,螢一是頭髮以前造型來 ,而家果個成個飛機頭
新頭唔係"太神一郎"頭咩??

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-05, 02:52 PM   #49
Coquelicot
Moderator
ニセコイ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDWhaleBarca
XBox Live GamertagWhaleBarca
引用:
係呀, 但Urd係而家二十幾三十期既髮型黎啦

FCBarcelona~!! MÉS QUE UN CLUB! 討論區Vol.8

自二次世界大戰結束至今五十多年中,全球真正沒有戰爭的日子,只有五十三日。即全球平均每年中只有二十多小時是和平的。

People only ask for other's responsibility, but no respect.
Coquelicot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-05, 12:08 AM   #50
企鵝大王
Crazy Gamer
南極大陸的企鵝大王

引用:
作者: Coquelicot
係呀, 但Urd係而家二十幾三十期既髮型黎啦
Urd本來都是直髮的,但當年漫畫版的人設真是很可怕
所以索性用現在的Urd直髮設計掛

但現在漫畫版的女神,越畫越怪....覺得無以前咁靚了(以前指13~23期左右)

唔知TV版千尋小姐有無得出呢

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
6/7 angela Live Tour 2015 in 香港 開催決定 money 日本動漫畫討論版 160 06-08-15 09:38 PM
CLAMP「GATE7」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 15 04-01-13 02:54 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM
「GOD EATER」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 0 03-27-10 08:39 PM

現在的時間是 06:54 AM

手機版 | APP版