Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-03-17, 06:40 PM   #251
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
其實我已經覺得佢話用令咒令阿福變真女主我係接受的

舊 10-08-17, 01:37 AM   #252
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
睇完今集開始明你地罵東出乜野了.....

阿聖女做乜無啦啦多左感情了
大佬、叫你出黎做尺唔係叫你去溝仔.......
同埋阿當巨人又破壞規則了?吸血鬼俾你講得通、巨人我真係黑人問號

另外
呢套係咪sao番外篇?
先係首op好似sao series
接下來就是後宮劇、「真女主」阿福賣萌(逗雀)及合醋同第二女主同時喜歡外卦男主.....
睇fz個貞德個印象唔係咁架......

舊 10-08-17, 04:20 AM   #253
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
貞德呢頭先話視ジーク為聖杯大戰參加者,果頭又去擔心佢有無受傷,也佢唔係要保持中立架咩
同埋就算小莫知發生左乜事都好,我唔覺佢會咁乖俾你叫出o黎就聽你講囉(尤其睇佢之前對ジーク好似好反感)

舊 10-08-17, 06:42 AM   #254
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我對齊傲天唔係反感,係無感

要比佢做主軸人物唔一定要企係劇情中心開後宮,既然用得人造人身世設定就應該比佢係圈外經歷一段作為人類既時間
最後先返黎變身做一次性既舞降魔龍然後bbq大結局會比較有劇情張力....

白貞有無比人溝反而唔係重點

我好唔想咁講,但一樣係拎人地個招牌黎玩,
時雨澤寫個本ggo好睇過sao原作應該有87倍,可能係因為原作水平實在"太高"搞出黎既反差...

東出唔好話用人地設定吃書,佢可以係同一期入面自己吃自己書都夠膽

至於巨人個演出好明顯又係東出個人興趣無謂深究

英國說大家抱團死

此篇文章於 10-08-17 06:53 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-17, 10:29 AM   #255
鐵之侍
God of Gamer

今集都還不錯,真是越來越想凱隆老師快些實裝(反之面具那位他日實裝可能比殺生丸更難搞)

小莫都懂討價還價這招

貞德真是一副擔心老公的樣子

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-17, 10:41 AM   #256
尼路
The One

睇到一半我真係有疑問……我睇緊SAO?隻巨人同SAO劇場版個隻正常無可能打得過但又唔知點解被黑色劍士一行用氣勢秒左的最終BOSS一樣……
我開始懷疑抱歉哥的強度係來自製作群對東出的不滿……

舊 10-08-17, 11:44 AM   #257
鐵之侍

引用:
作者: 尼路 查看文章
睇到一半我真係有疑問……我睇緊SAO?隻巨人同SAO劇場版個隻正常無可能打得過但又唔知點解被黑色劍士一行用氣勢秒左的最終BOSS一樣……
我開始懷疑抱歉哥的強度係來自製作群對東出的不滿……
對不起本來是很強啊(雖然這是COSPLAY版),不要再給FGO的所謂強度誤導了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 10-08-17, 12:24 PM   #258
尼路
The One

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
對不起本來是很強啊(雖然這是COSPLAY版),不要再給FGO的所謂強度誤導了
我就是說懷疑因為製作群對東出的不滿,先將設定上很強的抱歉哥變得咁抱歉
感覺就似和朋友說笑,可以的話真想把那堆開掛轉生系主角放在一起不給掛要他們來玩一次大逃殺一樣。

舊 10-08-17, 08:41 PM   #259
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
劇情已經唔重要了(眼神死

有貞德就好

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-17, 09:33 PM   #260
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
依套野既存在價值應該就只有表現出東出+A-1依組合有幾"掂"

去令人覺得之後接檔期個套extra會有好q好睇既錯覺a

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-17, 10:35 PM   #261
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: 細路翔 查看文章
依套野既存在價值應該就只有表現出東出+A-1依組合有幾"掂"

我覺得是原作問題多一些
A-1改編已經盡左力,首先齊格同貞德大幅減少,把原本不多的空間讓俾其他組合
其實紅Saber和黑Berserker相對完整

都係個句原作太............

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-17, 11:58 PM   #262
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 風音 查看文章
劇情已經唔重要了(眼神死

有貞德就好
X2

我而家只為睇阿福賣萌。

今集嘅演出嘛嘛哋。就算大家話東出點廢,明明我小說讀呢部分小莫+對不起聯手打巨人係讀得好熱血。而家A1整出嚟咁嘅演出,我睇完反應係「哦,巨人咁快死咗啦?」

仍然唔係好認同呢套攞嚟同大台膠劇比較。係我主觀心目中,日本動漫差極都叫做有個譜,就算作者啲設定係十分中二病,都起碼叫做有諗過新橋,唔似而家三色台咁左抄右抄

不過由於係型月系列嘅關係,大家係呢度嘅討論就變成大台膠劇嘅討論:一邊睇一邊鬧。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-17, 08:22 AM   #263
gingq7

註冊日期: May 2008
貞德今集真係over晒, 偏袒齊格都算, 無啦啦推齊格埋牆係咩意思先....
而隻巨人完全無講過可以點樣滅世就俾人秒左, 靠隻巨人慢慢行, 行一百年都滅唔倒世吧?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-17, 08:31 AM   #264
鐵之侍

引用:
作者: gingq7 查看文章
貞德今集真係over晒, 偏袒齊格都算, 無啦啦推齊格埋牆係咩意思先....
而隻巨人完全無講過可以點樣滅世就俾人秒左, 靠隻巨人慢慢行, 行一百年都滅唔倒世吧?
錯了,巨人的威脅是很可怕及得上beast, 其一再讓它成長會變成更巨大又有不死身,要收拾更困難,還有動畫沒演出來一般生物會視它無害主動走上去給它「吃」,再說它成長率高之後會越跑越快也不出奇

只能說a1 根本沒有好好表演這傢伙的強大

不過算了,對我來說是當fgo前傳之一來看,所有出場角色我是當了解他們在fgo出場時遇上什麼事情而己

舊 10-09-17, 11:09 PM   #265
尼路
The One

講起來,開頭又話巨人攻擊無效加超再生點解後面又會打得入……

舊 10-10-17, 01:53 AM   #266
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
錯了,巨人的威脅是很可怕及得上beast, 其一再讓它成長會變成更巨大又有不死身,要收拾更困難,還有動畫沒演出來一般生物會視它無害主動走上去給它「吃」,再說它成長率高之後會越跑越快也不出奇

只能說a1 根本沒有好好表演這傢伙的強大

不過算了,對我來說是當fgo前傳之一來看,所有出場角色我是當了解他們在fgo出場時遇上什麼事情而己
原來隻巨人咁勁
睇o黎得閒要開返套小說o黎睇

舊 10-10-17, 08:25 AM   #267
鐵之侍

引用:
作者: 尼路 查看文章
講起來,開頭又話巨人攻擊無效加超再生點解後面又會打得入……
只要它一直站在地上(伊甸園,即是固有結界) 它就可以不斷重生,因為在伊甸園不會受傷,只有使它脫離地面才能ko這傢伙(阿福的寶具意外的克到這傢伙)

如果想補ap原作可以看漫畫版,戰斗演出真是比動畫強太多,但因為完全跟中小說版某些情節就不及修改了的動畫版

舊 10-10-17, 12:22 PM   #268
gingq7

同意樓上,成段動畫打巨人根本就唔知點解贏
- 無解釋巨人要站在地上才會再生
- 無解釋過阿福招一觸即倒係強制將對手靈體化,令到巨人離地
- 無解釋齊格飛和小莫點解要一個打頭一個打心臟
- 完全唔知凱隆射箭有乜用
舊 10-10-17, 02:11 PM   #269
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 細路翔 查看文章

Extra本篇本身就suck 好難會好睇得去邊
根本就係CCC篇既先行投資…
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-17, 02:26 PM   #270
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
引用:
我仲諗住2野之後仲要用弓箭先收尾
點知咩都無
成段都唔知做乜

然後突然開段貞德愛情線

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-17, 09:52 PM   #271
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
同意大家講,貞德無啦啦變成齊格嘅後宮就非常之想吐槽。

不過其實大家話貞德放棄中立呢點我覺得還可以拗:因為士郎嘅嚴重違規,戰爭本質已經唔再係「紅方v黑方」咁簡單,而係變質成為「士郎v反士郎」。

喺「士郎v反士郎」嘅背景下,前者希望「拯救」人類,後者就覺得呢個「拯救」有古怪而必須阻止,關乎人類嘅命運,已經不再容許任何中立勢力(除非佢係外星人),因為Servant本質都係人類。

當初貞德本人都只係以為自己純粹只係GM監督下戰爭而已,但其實佢嘅定位係近似紅A之類嘅「抑止守護者」,係「阿賴耶」(即人類嘅綜合潛意識)察覺到士郎嘅計劃對人類有潛在危險而召喚貞德出嚟。

此篇文章於 10-10-17 09:54 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-17, 09:55 PM   #272
尼路
The One

引用:
乜原來有咁多野,睇動畫版睇到黑人問號……

舊 10-10-17, 11:47 PM   #273
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
-> 無解釋齊格飛和小莫點解要一個打頭一個打心臟
睇弱點果時見到頭同心係紅色, 要分開打2個位好正常(雖然正中間都有個紅色), 但我唔明點解明明應該係分開攻擊兩個地方最後變左合體技直接貫通.........

-> 完全唔知凱隆射箭有乜用
如果加多幾秒係最後射個變左爐心的MASTER或亞當應該會好好多
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-11-17, 12:16 AM   #274
gingq7

你唔講我都唔知凱隆可以睇人弱點...?
舊 10-11-17, 01:21 AM   #275
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
你唔講我都唔知凱隆可以睇人弱點...?
15:45左右開始果度
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
TYPE-MOON「Fate/Grand Order 終局特異点 冠位時間神殿ソロモン」アニメ化決定!| 第六特異点 前編 8月15日公開! supermanlady 日本動漫畫討論版 225 06-28-23 07:43 PM
sell TYPE-MOON ANIPLEX Fate/stay night Saber~10th 10周年紀念婚紗版 1/7 全新未開 PORTABLE 買賣專區 3 01-06-16 02:44 PM
Type-Moon綜合スレ Vol.2「Fate/ hollow ataraxia」発売中(゚∀゚) [ネタバレ注意] Neloth H-GAMEの部屋 1012 03-10-06 11:16 PM
/TYPE-MOON綜合thread / Fate/stay 熱賣中 / fate人氣人物投票中 Hayami H-GAMEの部屋 1003 11-24-04 09:48 PM
TYPE-MOON「Fate / stay night」公式page公開 Hayami H-GAMEの部屋 2 08-02-03 07:57 PM

現在的時間是 11:42 PM

手機版 | APP版