Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-03-18, 04:38 AM   #40476
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
今日終於得閒打埋第2部序同北齋體驗關
估唔到麻婆殺得到文西(仲要徒手?!)但佢點樣破壞到靈核呢
之後幼齒文西(話時話,點解工房果個仲係大個版)話個body係人工鯖,呢點幾在意,到底係天文台有能力自製定好似マシュ咁類似降靈呢"

此篇文章於 01-03-18 04:42 AM 被 the fool 編輯。
the fool 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 07:33 AM   #40477
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
我用的一定係大失敗法, 出黎出去都係4星禮裝, 仲要唔係pick up果張
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 07:43 AM   #40478
gingq7

引用:
作者: the fool 查看文章
之後幼齒文西(話時話,點解工房果個仲係大個版)話個body係人工鯖,呢點幾在意,到底係天文台有能力自製定好似マシュ咁類似降靈呢"
1. 多數人都估佢入面其實係另一隻從者, 類似孔明之類
2. 一直都有話佢個身體係自製(所以才可以變性),絆資訊亦有寫佢有收埋隻後備,無論係大隻定細隻的製作應該都和天文台無關
- レオナルドは自らの肉体を女性(モナ・リザ)として「再設計」する際にこのスキルを意図的に獲得した。

- ダ・ヴィンチちゃんは自分の複製人形を作り、それをマスターと言い張る事で現世に留まっている。やっている事はどこぞの人形師と同じである。
舊 01-03-18, 08:13 AM   #40479
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
其實我一直好想知有D從者點樣送返老家

好似艾莉媽媽/童貞/黑貞/CCC間桐櫻亞種三人眾依D叫佢返老家即係叫地去死

我應該都係大失敗教,不過20連凸左五星同四星張禮就算....

應該話褔袋出完黑貞後我已經唔覺得依半年內自己會抽到乜

梅林?梅林依d野我用gn巨巨隻寶5大腿算啦....

英國說大家抱團死

此篇文章於 01-03-18 08:46 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 09:02 AM   #40480
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
其實除左多左"頭3抽有3星英靈就抽到出4星以上既卡為止"這個步驟外.
其他程序本身和流傳兩年已久的大成功教無咩分別

估唔到安左個單發亂數調整法好似幾科學既名俾佢就可以重新流行

引用:
大人版就已經是人工肉體
照描述當年迦勒底英靈召喚系統還未完成所以不太安定
所以無論是master還是肉體都是文西自己用再設計技能創造出來人偶.

此篇文章於 01-03-18 09:06 AM 被 大破人間 編輯。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 09:06 AM   #40481
digiharuka

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
回去修復了的特異點, 又不是消滅的特異點, 點死法...
有英靈座就可以回英靈座, 也可以學武藏周遊世界, CCC三人更易 , 有什麼煩惱 wwww
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 09:23 AM   #40482
細路翔
The One

引用:
作者: digiharuka 查看文章
回去修復了的特異點, 又不是消滅的特異點, 點死法...
有英靈座就可以回英靈座, 也可以學武藏周遊世界, CCC三人更易 , 有什麼煩惱 wwww
你有玩過新作同CCC就知道BB同佢兩個女係月聖杯個邊係已經收左皮

只係MOONCELL知道FGO依邊有人手賤開左妖尼姑木馬(無誤)先複製出新既BB扔過黎做棄子

所以要佢地返歸等於死,仲有艾莉媽媽返去F/SN正史世界線咪又要做返黑聖杯?

童貞/黑貞依D魔改產物邊度黎修正左既世界線可以返去,特別係童貞

英國說大家抱團死
舊 01-03-18, 09:33 AM   #40483
Hextor

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 大破人間 查看文章
其實除左多左"頭3抽有3星英靈就抽到出4星以上既卡為止"這個步驟外.

大人版就已經是人工肉體
照描述當年迦勒底英靈召喚系統還未完成所以不太安定
所以無論是master還是肉體都是文西自己用再設計技能創造出來人偶.
其實覺得同單抽冇乜大分別
只係信佢仲係用緊時間黎出貨,
用刷大成功黎拉長抽既時間
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 09:50 AM   #40484
gingq7

引用:

其實由好耐以前開始, 我每抽都自己有記低, 根據個人經驗, 我會再加上幾項:
- 大成功兩倍時其實唔太準
- 餵肥果隻角色太低lv又唔準, 越高lv越難大成功越準
- 5抽都無4星就應該放棄, 回去再餵卡由頭黎過, 唔係好易會10抽都白果
- 連續幾次5抽內都無4星或以上, 最好都係隔日再戰
- 但其實以上都係廢話, 因為有次我short short地, 在大成功好似好work時, 唔用大成功而走去直接不停單抽, 效果係一模一樣, 都係每2-5抽內必出一張4星禮裝或以上; 所以我上頁已講, 我覺得係時段影響最大, 大成功教其實只係拖長個抽卡總時間, 等人容易d脫離"死亡時段"
舊 01-03-18, 10:10 AM   #40485
大破人間

引用:
作者: 細路翔 查看文章
你有玩過新作同CCC就知道BB同佢兩個女係月聖杯個邊係已經收左皮

只係MOONCELL知道FGO依邊有人手賤開左妖尼姑木馬(無誤)先複製出新既BB扔過黎做棄子

所以要佢地返歸等於死,仲有艾莉媽媽返去F/SN正史世界線咪又要做返黑聖杯?

童貞/黑貞依D魔改產物邊度黎修正左既世界線可以返去,特別係童貞

就算是在FGO CCC活動的Lilith和Lip本身收左皮

但BB在活動劇情最後講明已經將三個人的靈基資料登錄左做FGO 世界線的非正規從者
可以和普通從者一樣重新召喚

只是每次召喚記憶都會和普通英靈一樣格式化為初始英靈.
但第二部序章文西講左已經BACKUP好靈基資料, 所有從者記憶會保留

從者艾莉而講明不是來自英靈座而是FSN大聖杯的分靈從者化, 遣返應該就是回歸大聖杯(可能會同小安死過?)

而童貞/黑貞....說不定可以首先召喚兩隻白貞再將行李箱的靈基資料灌落去(x
相信文西的技術力好了

另外一點就是我們擁有的英靈不代表是FGO劇情主線主角擁有的英靈
1.5各章的派遣英靈去睇,FGO劇情主線的GD子都非非地, 無咩較特殊的英靈

此篇文章於 01-03-18 10:15 AM 被 大破人間 編輯。
舊 01-03-18, 10:20 AM   #40486
細路翔
The One

但黑貞/奶光/BB依幾件應該走唔甩

1.5部打完幾條柱/妖尼姑時結局都表明佢地係天文台.....
老實講跟故事設定的話剩係叔父貴一隻三星角已經勁到識飛

我傾向於文西同g8老福因為未摸到對面個底,所以寧願犧牲天文台堆員工同自己都唔咁快揭自己張底牌

英國說大家抱團死

此篇文章於 01-03-18 10:24 AM 被 細路翔 編輯。
舊 01-03-18, 10:25 AM   #40487
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
係FGO Material 3 天之衣入面一句台詞推斷出
一個叫拉斯普京既俄國英靈附身落言峰
而拉斯普京係一名東正教教士,OP2裡面有個畫面似言峰背影既人望住果個亦係東正教教堂來
而家敵方servent係天文台以外召喚,咁言峰都可能係其中一個servent

舊 01-03-18, 10:44 AM   #40488
digiharuka

為何只會想到在 從者一定要回去 "原本" 的地方.. 只要能靈子化從者們不是可以隨時去任何時點麼...

FGO的BB 只是從MC 分離出來獨立個體. 和MC的性能一樣不會去"製造"空間給容身?
舊 01-03-18, 10:47 AM   #40489
細路翔
The One

引用:
為何只會想到在 從者一定要回去 "原本" 的地方.. 只要能靈子化從者們不是可以隨時去任何時點麼...

FGO的BB 只是從MC 分離出來獨立個體. 和MC的性能一樣不會去"製造"空間給容身?
所以bb拎走gd幾隻聖杯之後係虛數空間整棟大酒店扔晒160幾人入去既可能性(ry

英國說大家抱團死
舊 01-03-18, 10:59 AM   #40490
大破人間

引用:

還有魔力供給問題吧.

除了部份不是經迦勒底召喚系統從英靈座召出來的特殊英靈外

在序章12日26日迦勒底系統被控制及與立香解除契約的情況下, 等同沒有魔力供給.

如果沒有單獨行動A或以上的英靈以及不是少數有辦法可以自給自足的CASTER, 基本上鐵定只能回歸英靈座, 除非夾硬殺人奪取魔力.

再以結果論而言, 如果單純只是離開迦勒底而不需要遣返英靈座就可以的話 , 文西就不需要做備份了

此篇文章於 01-03-18 11:02 AM 被 大破人間 編輯。
舊 01-03-18, 11:01 AM   #40491
細路翔
The One

引用:
還有魔力供給問題吧.

在序章12日26日迦勒底系統被控制及與立香解除契約的情況下, 等同沒有魔力供給.

如果沒有單獨行動A或以上的英靈以及不是少數有辦法可以自給自足的CASTER, 基本上鐵定只能回歸英靈座, 除非夾硬殺人奪取魔力.
所以文西到依家都無交代過幾隻聖杯去左邊我覺得一定有鬼

英國說大家抱團死
舊 01-03-18, 11:13 AM   #40492
Hextor

註冊日期: Feb 2008
不過我唔信賢王,梅林同埋bb冇準備囉,
賢王同bb有係體驗關出場應該係做緊野
Hextor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 11:21 AM   #40493
rfdingo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
大成功教最大好處

真係可以半日無大成功唔駛抽(真係兩倍?

個陣女友acc係咁大成功,不過佢無石

舊 01-03-18, 11:25 AM   #40494
digiharuka

引用:
還有魔力供給問題吧.

再以結果論而言, 如果單純只是離開迦勒底而不需要遣返英靈座就可以的話 , 文西就不需要做備份了

文西備份是 靈基pattern, 是用來召喚從者職階的要素(即是不用媒介召喚) . 睇番加藏 起初是召喚失敗(風魔小太郎的
幕間) 應不難理解是用靈基pattern 去召喚的

只要能靈子化(?) 從者的經歷記憶都會收去英靈座(?)

而且很早已知要移交停機, 還會到當日才叫走?
舊 01-03-18, 11:59 AM   #40495
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
22抽三張金邊角(射到斜晒,金弓係月弓唔係金閃)
一張五星禮幾張四星禮,大人我無怨言

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-18, 02:52 AM   #40496
the fool
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
作者: gingq7 查看文章
1. 多數人都估佢入面其實係另一隻從者, 類似孔明之類
2. 一直都有話佢個身體係自製(所以才可以變性),絆資訊亦有寫佢有收埋隻後備,無論係大隻定細隻的製作應該都和天文台無關
- レオナルドは自らの肉体を女性(モナ・リザ)として「再設計」する際にこのスキルを意図的に獲得した。

- ダ・ヴィンチちゃんは自分の複製人形を作り、それをマスターと言い張る事で現世に留まっている。やっている事はどこぞの人形師と同じである。
引用:
作者: Sar8 查看文章
係FGO Material 3 天之衣入面一句台詞推斷出
一個叫拉斯普京既俄國英靈附身落言峰
而拉斯普京係一名東正教教士,OP2裡面有個畫面似言峰背影既人望住果個亦係東正教教堂來
而家敵方servent係天文台以外召喚,咁言峰都可能係其中一個servent
估唔到麻婆都係疑似鯖
原來文西個肉體一直都係自製,我仲以為只係魔改結果

舊 01-04-18, 12:42 PM   #40497
psidef

註冊日期: Apr 2007
All in 再入多 pack 都抽唔中師匠......咁就兩年幾.

以後都唔入石抽師匠, 俾寶1黑貞食聖杯算

此篇文章於 01-04-18 12:58 PM 被 psidef 編輯。
psidef 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-18, 02:33 PM   #40498
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: psidef 查看文章
All in 再入多 pack 都抽唔中師匠......咁就兩年幾.

以後都唔入石抽師匠, 俾寶1黑貞食聖杯算
大成功教?
我成功到要俾人燒喎
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-18, 02:43 PM   #40499
psidef

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: teealpha 查看文章
大成功教?
我成功到要俾人燒喎
試過唔得

舊 01-04-18, 03:18 PM   #40500
gingq7

引用:
作者: teealpha 查看文章
大成功教?
我成功到要俾人燒喎
到你有一日用大成功爆死時就明架啦

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 12:16 PM

手機版 | APP版