Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 12-11-17, 09:10 AM   #26
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
社工一向都係呃飯食既職業
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 09:19 AM   #27
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
係我嘅話就算點都要搵啲Course讀吓,就算龜速讀書都好過唔讀,因為呢個世界乜都會比人搶走,係知識學咗係你就永遠係你,其他人搶唔到.
當你有學識,就知賺錢唔止要靠學識,重要靠渠道

我嘅做法係:學咗一種知識,用黎賺錢再學另一種知識再賺錢,就可以越賺越多

如果有興趣可以讀吓猶太人營商哲學"塔木德",不過可以幫到你除咗自己之外係無其他人,goodluck
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%A1...9C%A8%E5%BE%B7
塔木德的內容講述的包涵了人生各個階段的行為規範,以及人們對人生價值觀的養成,是猶太人對自己民族和國家的歷史、文化以及智慧的探索而淬鍊出的結晶。

引用:
作者: leo1988 查看文章
無辨法,中五以前我真係幾開心,起碼同班都多朋友,成績又穩,雖然係band3但都考到唔錯會考成績

但上到預科就唔同晒,,頭一兩個月已經俾外校既人成班杯葛,所有課外活動學生會既職位都無我份俾班外校生佔晒,我既預科生活直接玩完

大半年無返學,有抑鬱去左睇精神科留係屋企發呆

英文作文考試,我離題用英文寫左篇班入面d人杯葛我,跟住校長社工就搵我傾了...

好多教我幾年既老師都覺得好可惜,佢地想幫我都唔知點幫...都有安慰我唔好放棄,盡量幫我留我缺席時既筆記俾我

之後都無再讀書了,

宜家今日,都因為當年既事好影響緊我,我仲食緊藥,做緊散工...

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.

此篇文章於 12-11-17 09:25 AM 被 ( ゚ω゚)? 編輯。
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 09:42 AM   #28
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
但如果當年有人報警,我如何自保好?我真係無做過的
其實屈人既唔報警先最絕吧,非禮唔係斷正報警應該唔易入,不過唔報警就你無啦啦已經同罪成冇分別。

舊 12-11-17, 09:46 AM   #29
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: ゆり 查看文章
尤其學校社工
引用:
作者: ( ゚ω゚)? 查看文章
係我嘅話就算點都要搵啲Course讀吓,就算龜速讀書都好過唔讀,因為呢個世界乜都會比人搶走,係知識學咗係你就永遠係你,其他人搶唔到.
當你有學識,就知賺錢唔止要靠學識,重要靠渠道

我嘅做法係:學咗一種知識,用黎賺錢再學另一種知識再賺錢,就可以越賺越多

如果有興趣可以讀吓猶太人營商哲學"塔木德",不過可以幫到你除咗自己之外係無其他人,goodluck
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%A1...9C%A8%E5%BE%B7
塔木德的內容講述的包涵了人生各個階段的行為規範,以及人們對人生價值觀的養成,是猶太人對自己民族和國家的歷史、文化以及智慧的探索而淬鍊出的結晶。

舊 12-11-17, 09:56 AM   #30
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
如果有受害人,當時沒出聲。 多年後,最好不要公開提這事, 檔比鬼壓 ?????
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 10:08 AM   #31
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
其實屈人既唔報警先最絕吧,非禮唔係斷正報警應該唔易入,不過唔報警就你無啦啦已經同罪成冇分別。
然後佢連邊個搞佢都唔知
想報仇都搵唔到對象
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 10:11 AM   #32
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: tallken 查看文章
如果有受害人,當時沒出聲。 多年後,最好不要公開提這事, 檔比鬼壓 ?????
提係無問題,犯罪者係唔應該姑息
不過要報警囉,由法庭決定呢個人有無罪
始終性犯罪係好嚴重既指控
如果對面係無辜既,等同人格抹殺

如果自問無証據既,就不如唔好開名
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 10:38 AM   #33
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
無辨法,中五以前我真係幾開心,起碼同班都多朋友,成績又穩,雖然係band3但都考到唔錯會考成績

但上到預科就唔同晒,,頭一兩個月已經俾外校既人成班杯葛,所有課外活動學生會既職位都無我份俾班外校生佔晒,我既預科生活直接玩完

大半年無返學,有抑鬱去左睇精神科留係屋企發呆

英文作文考試,我離題用英文寫左篇班入面d人杯葛我,跟住校長社工就搵我傾了...

好多教我幾年既老師都覺得好可惜,佢地想幫我都唔知點幫...都有安慰我唔好放棄,盡量幫我留我缺席時既筆記俾我

之後都無再讀書了,

宜家今日,都因為當年既事好影響緊我,我仲食緊藥,做緊散工...
你咁咪人生輸家。人地玩一玩,你就成個人生玩完。

唔好將身邊d阿豬阿狗睇得甘重要,就唔會咁緊張佢點睇你。
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 10:49 AM   #34
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
有真憑實據O既,幾多年前發生一樣報得警,法庭都會受理。

上到法庭,就算件案細少到如上頁我貼O既教練單案咁,都自然會有記者同你擺上報同全世界公開,完全唔駛當事人操心。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 10:54 AM   #35
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
在下覺得講ME TOO係冇問題,不過如果指人就最好有證有據同報警。
畢竟有無辜既一生受害,亦有真正加害者有能力反告誹謗。

舊 12-11-17, 10:54 AM   #36
david
The One

引用:
作者: ZeroChow 查看文章
你咁咪人生輸家。人地玩一玩,你就成個人生玩完。

唔好將身邊d阿豬阿狗睇得甘重要,就唔會咁緊張佢點睇你。
女仔玩精神ABUSE係十分耍家同有曬部署O既,我估事主所講O既只係冰山一角,前前後後應該仲有好多O野。

---
舊 12-11-17, 11:14 AM   #37
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
引用:
在下覺得講ME TOO係冇問題,不過如果指人就最好有證有據同報警。
所以好難講, 如果那人是不認識. 但又確實有發生了.多年後, 冇確實對受害人有利的證據最好不講了.

此篇文章於 12-11-17 11:18 AM 被 tallken 編輯。
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 11:50 AM   #38
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
Bam圖:蒙羅麗莎的淫笑

https://hk.lifestyle.appledaily.com/...71211/20240546
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 12:18 PM   #39
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

我擺明意淫
四仔:4P裸男女互插

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
舊 12-11-17, 12:24 PM   #40
david
The One

引用:
作者: J+1 查看文章
呢O的咪就係現今RADICAL FEMINISTS O既行徑囉,而家O係各大鬼頭區擴散到無可救藥O既地步。

---
舊 12-11-17, 12:26 PM   #41
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
所以我唔明呂小姐點解果單野係咁

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-11-17, 12:29 PM   #42
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
我擺明意淫

[IMG]https://www.worldstandards.eu/WordPress/wp-content/uploads/electricity-tiles-type-F-200-px.jpg
工業界用公乸頭都已經係性侵明顯實証
強列要求唔比用
舊 12-11-17, 12:32 PM   #43
david
The One

引用:
我擺明意淫

衰O的諗O既係玩埋人獸(REPTILES)添啦。

仲有,插頭一向都有分公乸(英文都係咁分)O架,擺到明係SEXIST!

---
舊 12-12-17, 10:39 AM   #44
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

J都有博物館啦,駛唔駛成間拆?
【冰島喜歡藍】冰島陰莖博物館 邊條J有人咁高?

https://hk.lifestyle.appledaily.com/...71211/57557519

舊 12-12-17, 10:53 AM   #45
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
父權主義既象徵
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-17, 01:35 PM   #46
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
引用:
作者: ゆり 查看文章
咁又有D社工係做得唔錯GE..
不過社工呢個職業..真係可以話乜人都做得...好參差

舊 12-12-17, 01:49 PM   #47
J+1
望過黎呀!!!!!!

因為係J,仲要係切J,對裡拳份子應該係代表反父權的完美表現,拆咩拆
舊 12-12-17, 02:56 PM   #48
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: ROCAS 查看文章
咁又有D社工係做得唔錯GE..
不過社工呢個職業..真係可以話乜人都做得...好參差
真係睇個社工係有冇心去做

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-17, 08:41 AM   #49
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
真係睇個社工係有冇心去做
為食男/女學生時咪會用心做

主題工具
顯示模式

論壇跳轉