Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-03-04, 11:07 PM   #1
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
Clamp作品

X響香港點解咁紅?
好多CD鋪都見到有X既CD
不過其他作品既CD只會間唔中見到

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-04, 11:32 PM   #2
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
會不會是賣不出的貨尾? :bface:

Rice

舊 04-03-04, 11:38 PM   #3
T.S
God of Gamer
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: riceking
會不會是賣不出的貨尾? :bface:

Rice
我都係咁稔

回Topic
我好喜東京巴比倫的三位人兄

不過X真係好紅...架咩

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-04, 11:40 PM   #4
楓淚痕
Registered User

註冊日期: Jan 2004
X的確是Clamp目前最好的作品
楓淚痕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-04, 11:42 PM   #5
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
ERR.....未睇過......./\

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-04, 01:26 AM   #6
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
[胡說八道MODE]有X........亦有X-JAPAN~會唔會搞錯~ [胡說八道MODE]

舊 04-04-04, 01:44 AM   #7
kotoko
Banned
卡萊多劇團.苗木野空

註冊日期: Mar 2004
看過動畫頭幾集就沒看了,聽講後尾差唔多所有人死哂=.=
kotoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-04, 02:20 AM   #8
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Asurada
[胡說八道MODE]有X........亦有X-JAPAN~會唔會搞錯~ [胡說八道MODE]
錯左語法bor
爽神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-04, 02:33 AM   #9
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
X-JAPAN?
咩來架

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-04, 02:37 AM   #10
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
作者: 強化人間~★
X-JAPAN?
咩來架
日本樂隊.......唔知有無打錯.......
因為家妹幾年前好迷~

舊 04-04-04, 09:55 AM   #11
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
日本樂隊.......唔知有無打錯.......
因為家妹幾年前好迷~
無, 因為在EQ中我所屬的Guild有不少是X-Japan的Fans

Rice

舊 04-04-04, 02:15 PM   #12
asato
Junior Member

註冊日期: Apr 2004
應該是因為x是clamp眾多作品中出cd出最多的作品,
我記得只是以原畫作封面的cd(不知道是cd小說還是音樂)已經有5-6隻,
還沒把ova & tv 的original sound track計算在內
asato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-04, 02:17 PM   #13
MΛkubeX
Ultimate Gamer

clamp 只like chobits
MΛkubeX 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-04, 04:57 PM   #14
廢人
The One

x最好睇咪又係昂流同星史史郎果段
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-04, 06:54 PM   #15
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 廢人
x最好睇咪又係昂流同星史郎果段

完全同意

最唔鍾意個公主

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-04, 07:24 PM   #16
riceking
一人前のダメ人間

引用:
作者: § A L C H E M I S T §
clamp 只like chobits
我只能接受"好き、だから好き"之後的作品....在此之前的畫風委實吃不下...

Rice

舊 04-04-04, 09:25 PM   #17
asato
Junior Member

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: riceking
我只能接受"好き、だから好き"之後的作品....在此之前的畫風委實吃不下...

Rice
跟你剛好相反0.0
ccs 之前的作品我全部都有買,
之後的作品就...

ps 連ccs 我都沒有買都最後...
asato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-04, 11:35 PM   #18
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: asato
跟你剛好相反0.0
ccs 之前的作品我全部都有買,
之後的作品就...

ps 連ccs 我都沒有買都最後...
clamp我只有魔法騎士,春香傳,chobits,翼同XXX

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-04-04, 11:39 PM   #19
haha3156
Ultimate Gamer
↓相良宗介(?)↓

我覺得clover不錯啦~

雖然個故事我到現在也不是太明~

舊 04-05-04, 12:11 AM   #20
廢人
The One

tsubasa有人話好@@
係我第一本買完即叫笨o既clamp漫畫喎(浪費我百幾蚊)
同期o既xxxholic好佢n倍
都係魔法騎士(第一部)好
chobits第到第3期唔想睇都買到最後啦(又諗起第七期用佐3百幾......)
廢人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-04, 02:57 AM   #21
Asurada
機動六課的一等空尉

clover係最高傑作~
clamp的作品買齊九成.......當年由聖傳開始買~
到東京巴比倫係我的至愛,亦是少數能令睇到喊的「漫畫」

舊 04-05-04, 11:08 AM   #22
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002
我like X,不過我不是因昂流同星史郎果段,因為我haven't saw東京巴比倫b4.

引用:
作者: 廢人
-skip-
RIGHT! xxxholic好過tsubasa N倍

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-05-04, 04:12 PM   #23
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
係啦... 有個問題...
X 係咪未出完架? a

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-04, 03:56 AM   #24
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
作者: 基路亞
係啦... 有個問題...
X 係咪未出完架? a
未完~但已休載..........爛尾機會率高於90%

舊 04-06-04, 06:35 AM   #25