Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-12-17, 09:36 PM   #2851
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
甘樣落去,鐵華團一係被人滅,一係成為臭名既反賊團
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 09:48 PM   #2852
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
咖喱好型呀,殘命缺貨買唔到呀

但佢同大叔的對話係咪講緊下集又改機啦?
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 09:57 PM   #2853
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
早就預左後期會係阿賴耶識大放送

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-17, 09:58 PM   #2854
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
第四廿三話之仮面の騎士ガリガリ(或者叫新世紀Barbatos 都得)

1. 一嘢 fast-forward 去到政變,上一話所謂開會其實係朱古力奪權大陰謀
2. 鐵華負責地球軌道防衛而三明負責地面掃除啲MS
3. 其餘大半集係講朱古力嘅過去,上季已經有傳佢細個有幾悲慘,而今話確定之前啲傳言,而再確定埋條友係(權力慾)變態嘅
4. 嘰哩君/包發瘟終於威番次,佢兩次義正詞嚴咁鬧朱古力「你呢個忘恩負義,食碗面反碗底嘅⋯⋯」,尤其後面當朱古力向全世界展示佢得咗嘅時候插播,簡直「大快人心」;交代一下你點解唔死得先喇?!
5. 巴力究竟有幾有「象征」,本人同鐵華眾一樣,唔多識號角嘅歷史,考起;鐵華今次夾嚮兩幫惡黨之間,幾危
6. 而家講明阿賴耶識會吸人嘅精神,呢度幾乎確認咗,(係咪 Type-E 限定?)又加上上季艾因套嘢完全係朱古力搞出嚟~而朱古力又點裝到無事?定係朱古力一早裝咗無公開畀人知?三明好似開始捉到殘命啲路數,下次再打未必今次咁唔夠揮
7. 個裝備主任咁樣搧朱莉裝阿賴耶識,好腹黑咁喎
8. 搞乜鬼今話咁多舊片㗎!
9. 下回,死人黑少爺又出返嚟,佢幾時死?!

此篇文章於 02-12-17 11:11 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 12:11 AM   #2855
月之民 ̄▽ ̄
\( ´ー`)/

註冊日期: Feb 2002
應該係
鐵華團/宇宙老鼠裝既阿賴耶識係無牌
咖哩/朱古力裝既係末日號角有牌操刀所以無事
而且應該係非完全版
咖哩有艾因腦幫助
咁巴力所謂號角前領導人既精神應該係同艾因一樣

謎めく乙女に みんな~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
刺激が視線で 過激~(アイヤ アイヤ ヤー ヤヤヤヤー)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて~私を~泣かせて~)
誰か私を泣かせてよ(泣かせて そっと泣かせて)
ダメカナ? ダメダヨ♪
月之民 ̄▽ ̄ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 12:13 AM   #2856
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 月之民 ̄▽ ̄ 查看文章
即係アイン變成阿爺系統而唔係兩人份阿爺
係, 可以當電腦處理資訊, 處理完再俾返駕駛者去執行
類似OOQ時剎那要唔順ELS資訊會變腦殘, 但提子用Veda幫手處理完就無問題

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
第四廿三話之仮面の騎士ガリガリ(或者叫新世紀Barbatos 都得)
6. 而家講明阿賴耶識會吸人嘅精神,呢度幾乎確認咗,(係咪 Type-E 限定?)又加上上季艾因套嘢完全係朱古力搞出嚟~而朱古力又點裝到無事?定係朱古力一早裝咗無公開畀人知?三明好似開始捉到殘命啲路數,下次再打未必今次咁唔夠揮
朱古力就係用艾因做白老鼠先整到阿賴耶識, 所以有提過話係佢地面前展現佢地協助完成的研究成果

睇返朱古力係好慘真係同情佢, 但佢都變左變態...
鐵華團雖然表面中晒伏, 但其實同朱古力一樣被欺壓而搞力量先可以生活
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 12:21 AM   #2857
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
成部阿爾札特咁

舊 02-13-17, 01:33 AM   #2858
EZ-8-HWC
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: T.K. 查看文章
朱古力
有裝真係好大覺悟,一直講童年後裝好危險
我估佢應該冇乜太大風險,佢部機同咖喱嗰部一樣有人柱係裡面
我諗可能係做一個低風險手術另自己可以連接落一個裝到阿賴耶識但變咗人柱嘅電腦系統度控制

兩個人腦連接有咩危險就唔知啦

舊 02-13-17, 01:59 AM   #2859
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
2邊O的機都有人柱外掛……
三日月痴埋去冇乜著數……結局唔會佢自己都打到做埋人柱掛

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 02:13 AM   #2860
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
之後白毛坐上去.....

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 02:54 AM   #2861
zerosdf
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
3DS Friend Code1332 7667 7497
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
我覺得巴巴入邊都有人柱 唔係既話 點解三明成日同巴巴"傾計"

無腦估劇
巴力入邊既前號角領導人既"靈魂"係假
巴巴入邊先係真身 到時朱古力實同三明開拖
zerosdf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 08:11 AM   #2862
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 利家 查看文章
點解我覺得
鐵華團上左賊船
咖哩必左主角既(好型)
睇完今集....

到底邊個先係主角果喂
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 08:36 AM   #2863
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: zerosdf 查看文章
我覺得巴巴入邊都有人柱 唔係既話 點解三明成日同巴巴"傾計"

無腦估劇
巴力入邊既前號角領導人既"靈魂"係假
巴巴入邊先係真身 到時朱古力實同三明開拖
咁就有可能; 亦可能解釋埋點解:
1。開盡會令三明神經斷線,而另外兩位無事;因為獵魔入面嘅靈魂同三明訂立咗「契約」:「你要我打敗眼前嘅敵人?好,不過打敗咗要用你個眼/手嚟交換......」
2。前號角領導人亦有可能好似朱古力係啲賣友求榮嘅人,而獵魔入面嗰個先係真正最強戰士都未定;呢啲黑歷史有待發掘

引用:
作者: GN00508771 查看文章
澳加坐上去先至爆

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 09:15 AM   #2864
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

咖哩好感度上升100~友情/勇氣/努力/愛~皇道主角條件齊晒~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 09:41 AM   #2865
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
朱古力會唔會最後死係咖哩妹手
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 09:46 AM   #2866
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
草稿就是讚

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 11:47 AM   #2867
qwe
Game Master

引用:
作者: GN00508771 查看文章
然後代替埋三明播種NTR
舊 02-13-17, 12:15 PM   #2868
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: qwe 查看文章
X代替
O同

I am gundam
Me too/
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 12:15 PM   #2869
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: qwe 查看文章
明明可以連住高達加油

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 12:57 PM   #2870
qwe
Game Master

引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
明明可以連住高達加油
講緊如果最後三明做左獵魔人柱電腦時
白毛坐左上去:雖然我是白毛外表,但其實我是三明啊~來播種吧
舊 02-13-17, 01:53 PM   #2871
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
其實結局三明一定無事既, 起碼唔使同baba完全融合先
確信到可以賭既地步

舊 02-13-17, 01:58 PM   #2872
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
無事O既程度係點先,變返識行識走先叫無事,定成功UNPLUG不過完全癱瘓都叫無事?

舊 02-13-17, 02:00 PM   #2873
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
巴巴托屎救返三明,代價係巴巴托屎變成得返個空殼。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 02:07 PM   #2874
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
原來咁多集鐵血的孤兒既主角唔係你班鐵華團
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-17, 02:09 PM   #2875
Reishin
Ultimate Gamer
Feels good

註冊日期: Feb 2006
3DS Friend Code1118 1586 3100
嚴格嚟講朱古力本身都係孤兒嚟嘅

哀しみで強くなれた  歓びは僕等を包む
何度でも願うよ  何処まででも振り返らずに

raize / INORAN
Reishin 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 02:36 AM

手機版 | APP版