Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-03-17, 11:38 AM   #251
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 野良猫 查看文章
第一場就遇到隻六拳石,三打一打淨半血輸咗
之後遇到隻lv.4贏咗,但都係得三蚊

藍球幾悶,但可以練時機捉人

打靶練拳反而好玩,二打二對方斷線淨一人
佢打三百幾分我哋打咗二千幾
玩Arms真係唔好斷線,唔係好大鑊

巨股麻麻好用
對方個拳未埋到嚟都可以減速,但要減速時間最長就要好準時機
用番機娘算

越嚟越憎dna個場

ARMS ラボより緊急連絡です!
「当研究所で開発中だった製品、コードネーム『ヘッドロック』が逃亡。ウデだめしに乱入するものと思われる。誠に遺憾ながら、遭遇の際はファイターたち各自で迎撃されたし…」どわわわ!?あああアイツは一体…!?
だーれかーー!!

咁佢應該係最後一個mode...
朝早起身已9點, 打少一場了>.<

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-17, 12:16 PM   #252
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
籃球真係麻麻,正正顯示雙手捉人後本來可以玩多啲動作

打靶開波不停比人扔,最後險勝
重點都係睇實最多靶嗰行

六拳石被打到得返自己同最後一滴血
可惜都係輸左
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-17, 09:09 PM   #253
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
打左4次 六拳石,
最後一次LV 4, 個宿主係3 次屁姐,1次大舊....
最後一次打到一半就熄機..
4方場,佢比人夾左去角位, 跳上去彈下彈下1 VS 3..

舊 06-03-17, 09:12 PM   #254
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
依家隻六拳石同沙包冇分別

試過打咗場好快贏咗
三條友輪住出超必,一個出緊時其餘兩個抽水
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-17, 09:20 PM   #255
信長
The Flash

唔難打, 360 咁圍佢..

舊 06-03-17, 09:30 PM   #256
sorido
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDsorido
玩左45分鐘左右,呢隻 game 系統好似太簡單咁,覺得好似好快悶
定係我唔識玩?
sorido 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-17, 09:37 PM   #257
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
作者: sorido 查看文章
玩左45分鐘左右,呢隻 game 系統好似太簡單咁,覺得好似好快悶
定係我唔識玩?
我玩左幾次test先完全識玩!剛剛只輸左一場1 on 1
睇番我初時係完全唔識玩,我對上test 90%輸
引用:
依家隻六拳石同沙包冇分別

試過打咗場好快贏咗
三條友輪住出超必,一個出緊時其餘兩個抽水
lv4定lv5先?差好遠 (lv5果隻好Q勁)
lv5 個大佬2次都贏唔到,lv4 贏到

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 06-03-17 09:42 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-17, 09:38 PM   #258
信長
The Flash

引用:
定係我唔識玩?
仲有 2個角+ 幾個場試玩係無
唔知仲有無收埋
見人見智,未來都會有update 打新野, 我估發售後兩三個月內就有新野,
可以睇發售後發展

當年splatoon 1 出時都唔多MODE 同地圖
50/50 打贏勁人都幾興奮

舊 06-03-17, 09:41 PM   #259
野良猫
肥倫

引用:
作者: 赤武神 查看文章
我玩左幾次test先完全識玩!剛剛只輸左一場1 on 1

lv4定lv5先?差好遠
lv5 個大佬2次都贏唔到,lv4 贏到
又冇留意幾LV
舊 06-03-17, 09:43 PM   #260
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
又冇留意幾LV
lv5果隻我地死哂都仲有半條血

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-17, 09:48 PM   #261
sorido

引用:
作者: 信長 查看文章
仲有 2個角+ 幾個場試玩係無
唔知仲有無收埋
見人見智,未來都會有update 打新野, 我估發售後兩三個月內就有新野,
可以睇發售後發展

當年splatoon 1 出時都唔多MODE 同地圖
50/50 打贏勁人都幾興奮
splatoon 變化大好多,呢隻玩落去攻擊好單調,個人又dash 又慢,有少少後發有利咁
舊 06-03-17, 09:49 PM   #262
野良猫
肥倫

引用:
作者: 赤武神 查看文章
lv5果隻我地死哂都仲有半條血
咁頭先打嗰啲應該LV4
今朝第一次遇嗰隻就LV5,一樣我哋死哂都仲有半條血
舊 06-03-17, 09:53 PM   #263
信長
The Flash

引用:
splatoon 變化大好多,呢隻玩落去攻擊好單調,個人又dash 又慢,有少少後發有利咁
後發真係有優勢... 出完一拳.個硬直要收拳先可跳或dash
唯一一款拳係 盾,佢放完好近,好快可以跳或dash

舊 06-03-17, 09:55 PM   #264
sorido

不過都會買黎玩玩,始終swtich 到Splatoon 2 都仲有一段時間
舊 06-03-17, 10:09 PM   #265
野良猫
肥倫

引用:
後發真係有優勢... 出完一拳.個硬直要收拳先可跳或dash
唯一一款拳係 盾,佢放完好近,好快可以跳或dash

今次試玩就係見好多人都後發,所以我就先出鎚然後時間差再出三發拳
命中率都幾高下

總好過你望我望你個個鬥等

此篇文章於 06-03-17 10:17 PM 被 野良猫 編輯。
舊 06-04-17, 02:27 AM   #266
野良猫
肥倫

Lv5都搞掂了
之後嚟隻lv6,又係三人死哂佢仲有半血
仲要食中佢超必扣625,半行血一嘢冇哂
舊 06-04-17, 09:56 AM   #267
野良猫
肥倫

今朝好LAG
打對手啲拳明明中哂都冇扣到血

此篇文章於 06-04-17 10:07 AM 被 野良猫 編輯。
舊 06-04-17, 01:26 PM   #268
leungky1

唔知點解打六拳石時成日打到都無扣HP咁......

同埋都見到其中一個控制嘅係警犬
唔知一陣會唔會突然開放?
舊 06-04-17, 01:53 PM   #269
野良猫
肥倫

引用:
作者: leungky1 查看文章
唔知點解打六拳石時成日打到都無扣HP咁......

同埋都見到其中一個控制嘅係警犬
唔知一陣會唔會突然開放?
其實一路都講錯咗,應該係四拳石先啱,仲要我講先

中拳冇扣到應該係BUG咗,我都試肻咑成廿幾拳敵人一滴都冇扣到
亦見過有人出瞬移

希望只係多咗人玩關係,正式版都係咁真係唔駛玩

PS
隊制戰成日被隊友拉
有次佢中超必仲拉埋我過去中
舊 06-04-17, 11:34 PM   #270
leungky1

引用:
其實一路都講錯咗,應該係四拳石先啱,仲要我講先

中拳冇扣到應該係BUG咗,我都試肻咑成廿幾拳敵人一滴都冇扣到
亦見過有人出瞬移

希望只係多咗人玩關係,正式版都係咁真係唔駛玩

PS
隊制戰成日被隊友拉
有次佢中超必仲拉埋我過去中
因為我地自動計埋被鎖頭者嗰兩隻手

正式版有分哂派對房,私人房同排名賽,應該會好啲掛
舊 06-05-17, 08:09 AM   #271
野良猫
肥倫

玩到完都係遇到三個最識運用角色能力嘅勁人,唔駛問梗係輸到冇得打

大股
真係睇準哂時機鎖拳再出冰拳,冰完即刻捉

絲帶
二段跳後再捉,淨係出哩招
亦因為咁打咗幾場先捉到路最後贏番佢

叉燒麵
左手裝火炎圈左右拳攻擊+長期儲力裝態下不斷俾佢打down
到完咗先醒覺前後移應該易啲避到個圈
舊 06-05-17, 10:36 AM   #272
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
我覺得1v.s1 是最好玩, 2v.s2實在太亂啦
第二次試玩大家也不會先出拳了,後手比較有利
但如果改成先攻也有優勢,觀賞性會更強
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-17, 10:45 AM   #273
信長
The Flash

我間房有個2Play, 夾好晒, 兩個用大舊..4 隻火鳥... 攻擊頻率好密,撞拳=和
太密的關係,你係捉唔到佢,你比佢格開,捉到都可以比佢隊友解
佢一有機會就捉你,扣200...
Loop 死... 夾左3次唔同人,都係輪比佢地,可能我太屎

舊 06-05-17, 02:16 PM   #274
野良猫
肥倫

引用:
作者: sonic 查看文章
我就唔會後攻
我會先用快拳引佢避再用個高攻嘅打佢
快拳回得快可以再追擊

2vs2我會主力做捉
邊個唔係望住我就捉佢

引用:
我間房有個2Play, 夾好晒, 兩個用大舊..4 隻火鳥... 攻擊頻率好密,撞拳=和
太密的關係,你係捉唔到佢,你比佢格開,捉到都可以比佢隊友解
佢一有機會就捉你,扣200...
Loop 死... 夾左3次唔同人,都係輪比佢地,可能我太屎
佢哋夾好哂嘅話難打都正常
舊 06-05-17, 02:54 PM   #275
catho7
Game Master
焗肉醬貓

註冊日期: Aug 2002
Wii U IDcatho7
Nintendo Switch IDSW-2641-5503-7716
3DS Friend Code0533 4943 9848
引用:
作者: sonic 查看文章
其實唔洗等後手,拉開距離先好出招
硬直大既招就唔好亂出
擋到都會扣血,即刻唔攻擊就點都係輸

其實同一般格game一樣,唔可以亂出招同要識睇距離

catho7 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
壽屋Frame Arms & Frame Arms Girl mikemike 收藏品討論版 132 02-02-24 01:59 PM
[徵求]二手/全新 幪面超人鎧武 ARMS ACTION盒蛋 鎧武ORANGE ARMS mys 買賣專區 2 02-22-14 11:29 PM
[漫畫] ARMS icaruslostlol 日本動漫畫討論版 20 10-03-08 01:51 AM
[PSP] Wild Arms XF [已售] imgahou 手提遊戲機討論版 53 12-17-07 07:29 PM
[PS2] Wild Arms ~The 5th Vanguard~ [已售] neo2046 電視遊戲討論版 98 01-10-07 12:21 AM

現在的時間是 07:41 PM

手機版 | APP版