Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 07-16-16, 11:17 PM   #2126
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
屎wwwww

https://www.facebook.com/CHANWANHOI/...type=3&theater

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-16, 09:50 AM   #2127
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
新西咁慘烈咩?

新東叫國師死開啦,梁天琦應該吸到毛哥唔少票

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-16, 01:14 PM   #2128
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
俾C煙P圖易拉架嚇親

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-17-16, 02:23 PM   #2129
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
泛民超區出六張名單...但人地得5個位
一陣冇左"關鍵一席"唔好又賴人呀
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-19-16, 08:38 AM   #2130
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
選管會:立會選舉參選人不簽確認書不代表提名無效

選管會要求,新一屆立法會選舉參選人簽署確認書,表明清楚明白「香港是中國不可分離的部份」等基本法條文。

有大律師認為,即使候選人簽署後,言行與確認書不一致,當局亦難以起訴。

選管會在回覆查詢時表示,參選人不簽妥確認書,亦不代表有關提名因此無效。
就算真係背後有班土佬指示要咁做,執行既人(香港政府)點會唔知咁做無效丫

根本就係幫獨派本土派宣傳啦
由手機版發出
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-16, 12:51 PM   #2131
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

泛民多名立法會議員,下午與選舉管理委員會主席馮驊會面。法律界立法會議員郭榮鏗引述對方表示,選管會要求立法會選舉參選人須簽署確認書,是為了行政方便,讓選舉主任可以信納參選人的聲明是否真誠。他又引述馮驊說,簽不簽確認書,與候選人提名的有效性無關。
由手機版發出
舊 07-20-16, 01:57 PM   #2132
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
所以會比你選,但即使選中,最後中央話你不忠都可以唔任命你...?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-20-16, 02:18 PM   #2133
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

我就話曲線幫本土港獨派宣傳,選到既就當剷除未歸隊飯民
由手機版發出
舊 07-20-16, 02:22 PM   #2134
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
精辟分析,不能不讚

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-16, 12:03 PM   #2135
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

痴線咁樣洗濕個頭,而家選管一定唔可以俾天琦哥入,一入做硬票王

689果然係港獨之父...

舊 07-28-16, 02:50 PM   #2136
david
The One

【立會選戰】鄭松泰自評勝算非常大 願簽確認書避政府留難

引用:

熱血公民鄭松泰今早報名參選立法新界西,「熱普城」參選聯盟在其餘4區的參人都有到場支持。被問勝算,鄭松泰指在立法會中會提全民制憲,在泛民主派中是唯一一個有清楚政綱,面對「2047大限」全民制憲可將香港根本的問題解決,而且在新西中屬少數的本土派團隊,反觀泛民均是叫梁振英下台,未面對基本法漏洞造成的制度缺陷,故相信其主張會得到香港人支持,評估勝算是非常大。

他又指會與聯盟其他參選人一樣簽署確認書,是要避免政府用行政手段作藉口留難提名,亦突顯政府作政治審查是違反基本法及國際人權公約,如果參選資格因參選人政治立場被褫奪,反映「香港已進入北韓狀態」,到時政府要深思將要承擔社會動盪後果。
仲未入咩?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 03:06 PM   #2137
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
北韓....連中共都唔敢講?
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 03:33 PM   #2138
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: J+1 查看文章
北韓....連中共都唔敢講?
由手機版發出
咁先要問北韓文明啲定中共

舊 07-28-16, 04:55 PM   #2139
T.K.
很黃很暴力

見到成班友咁積極進取以行動表態去參選,完全覺得呢條路線有前途
記著自己身為果17%為榮
有人代表我多麼幸福

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
舊 07-28-16, 05:08 PM   #2140
朝霧 海斗
Crazy Gamer
GBF 周防天音:)

註冊日期: Aug 2011
係囉 梁天崎呢個賤人矯情,明明講句吾支持港獨簽左份協議書佢咪算囉

比人訪問扮哂野講到想喊咁 

唔怪得白鴿話佢係中共臥底 

一個社會有17%既人口同意自殺,呢個社會真係好健康~

此篇文章於 07-28-16 05:17 PM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 05:51 PM   #2141
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
都唔知話港共高招定係有運定係咩, 一張可有可冇嘅確認書直接間接搞到滿城風雨, 基本上除左貨真價實本土/港獨派係輸家外(唔簽搞你, 簽佢都搞你), 建制甚至飯民都係贏家. 過程中仲見倒唔少人嘅虛偽同醜惡嘴臉

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-28-16, 05:56 PM   #2142
T.K.
很黃很暴力

真係會自殺架?
參唔到選時已約埋?

聽日last勒
約人請早喎
7/1一次中聯辦,7尾一次中聯辦首尾呼應啦,記住著黑衫

我剩係見到果d本來唔會投和理非路線既,成日叫無本土,投建制w

行貨半訂,日本貨全訂
現貨

此篇文章於 07-28-16 06:00 PM 被 T.K. 編輯。
舊 07-28-16, 06:16 PM   #2143
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

咪玩啦除咗仆出嚟簽嗰幾條蘑碌,係呀講緊你呀熱狗
本土/港獨差唔多個個都照批兼幫手谷票,咁都叫輸
而家就算梁天琦真係俾人搞,都大把理由推翻結果啦

舊 07-28-16, 06:21 PM   #2144
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: YHW 查看文章
都唔知話港共高招定係有運定係咩, 一張可有可冇嘅確認書直接間接搞到滿城風雨, 基本上除左貨真價實本土/港獨派係輸家外(唔簽搞你, 簽佢都搞你), 建制甚至飯民都係贏家. 過程中仲見倒唔少人嘅虛偽同醜惡嘴臉
惡魔的證明 

舊 07-28-16, 06:26 PM   #2145
T.K.
很黃很暴力

飯民贏左咩?
本土票之後飯民會拎到?定本來飯民入唔到閘,無左本土先夠提名?

虛空的勝利

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 07-28-16, 06:26 PM   #2146
朝霧 海斗
Crazy Gamer

引用:
作者: sugihara 查看文章
咪玩啦除咗仆出嚟簽嗰幾條蘑碌,係呀講緊你呀熱狗
本土/港獨差唔多個個都照批兼幫手谷票,咁都叫輸
而家就算梁天琦真係俾人搞,都大把理由推翻結果啦
緊急司法覆核都比法庭Reject左喎,仲要串佢地話你輸左上終審咪又係咁耐 
就算推翻結果.. 天都黑囉~
而家生死大權變左係d 選舉officer度,究竟咩事?

舊 07-28-16, 06:31 PM   #2147
T.K.
很黃很暴力

咁維護篤魚蛋權利都用咁大力度
大家都要密切留意有咩行動勒

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 07-28-16, 06:33 PM   #2148
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
作者: 朝霧 海斗 查看文章
緊急司法覆核都比法庭Reject左喎,仲要串佢地話你輸左上終審咪又係咁耐 
就算推翻結果.. 天都黑囉~
而家生死大權變左係d 選舉officer度,究竟咩事?
個官係叫佢真係出事時用選舉呈請,可以推翻選舉結果

另,啱啱梁開記招,確認書已簽

from友台
>>梁天琦記者會節錄:「政權唔想我入到呢個立法會,就算我爬亞太區有一天成為亞太區去、躝入去,點樣都好,我都要行到入去。九月之後,我要參選,十月我要當選,我要成為一個代議士。」

同情分無100都有90

舊 07-28-16, 06:51 PM   #2149
T.K.
很黃很暴力

何其悲壯
睇到都眼濕濕

講到尾都唔係為選,係為左佢代表既17%,被代表既一定要大大力支持

行貨半訂,日本貨全訂
現貨
舊 07-28-16, 06:52 PM   #2150
朝霧 海斗
Crazy Gamer

政治係咁架啦,泛民如果唔係民主戲子都唔洗而家好似過街老鼠咁
不過佢呢場戲至少收得貨先,好過某D人CHOK過嚴肅樣醫委會一役時解釋點解投反對票最後都係要比人恥笑。
利申,我唔支持港獨,我亦唔係佢果區;就算有我都應該投陳雲。

此篇文章於 07-28-16 06:56 PM 被 朝霧 海斗 編輯。
朝霧 海斗 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[本週:有線直播選舉論壇] 立法會議事堂 Vol.9 [選完先開新vol.] メソウサ ~清談館~ 4011 09-10-12 06:57 PM
[笑話一則]人X力量注冊"泛民"公司註冊和社團登記,控告其他人盗用"泛民"者侵權。 ZlWS ~清談館~ 23 01-09-12 10:59 AM
[TVB] 幸福的抉擇 [藍正龍、劉心悠、林立雯、 陳宇凡、曾少宗、莎莎、邵美琪] 12月27日星期一至五18:00-19:00播出, 11:30-0:30重播 高清翡翠台 N0T51B Neo Entertainment TREND 8 12-26-08 08:09 AM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #3 「悲情城市」 (2005.09.27-2005.10.18) winner: KKH 「沒脂肪的生日蛋糕...」 KKH 照相館 54 10-20-05 12:04 AM
估波遊戲VOL.43 龍寶寶 體育版 21 03-23-04 05:55 PM

現在的時間是 10:11 AM

手機版 | APP版