Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-18-12, 07:53 PM   #176
wyvern
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 2dn 查看文章
普通文具店都無?全套起碼要十盒,買咁多應該可以訂吧。
就係!連文具店都冇!
一本大約用5x粒加強圈,一盒500粒夠用9本,一套180本都要用十幾廿盒XD
由手機版發出
wyvern 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-12, 07:56 PM   #177
wyvern
Game Master

引用:
作者: cm2010 查看文章
我買左第1期 PERFECT , 之前有版友話FACT FILE 無現實世界的資料
(如播放日期, 幕後花絮等) PERFECT FILE 加番哂
所以我寧願買較昂貴的perfect file都唔想買fact file XD
由手機版發出
舊 02-18-12, 11:22 PM   #178
xxxxxx
Game Master

搵到d 圖做對比
perfect file 有加有減
不過貴好多好多

(其實醒起上次10 月去日本好似見過..)
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-12, 11:47 PM   #179
wyvern
Game Master

引用:
作者: xxxxxx 查看文章
搵到d 圖做對比
不過貴好多好多

我自己一星期少2餐出街食飯, 改為食屋企飯, 慳到的錢都夠買一本喇XD

舊 02-19-12, 02:55 AM   #180
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
其實最想加番所有 SD Gundam 系列,資料多到應該可以獨立出囉。

舊 02-19-12, 11:32 AM   #181
cm2010
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2008
引用:
搵到d 圖做對比
不過貴好多好多

係, PERFECT 係去年10月出, (點解你當時見到都唔買?!)
cm2010 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-12, 01:13 PM   #182
xxxxxx
Game Master

引用:
係, PERFECT 係去年10月出, (點解你當時見到都唔買?!)
驚返到黎儲唔齊/ 要好貴嘛

perfect 依家香港買幾錢本??難唔難搵

應該都會買港版fact
始終對uc 個歷史好有興趣
好少可有官方認可中文化既資料
有助理解

不過頭先出去食早餐
人懶行過餐廳個間ok 無買
諗住返到屋樓下先買
點先無晒
今晚收工又要多次
舊 02-19-12, 01:25 PM   #183
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: fmptsrhk 查看文章
荼毒吓你先
上網可以一次過訂返, 去club japan找找
我近來先訂返第一期(包FOLDER)同另外有興趣既期數回來
引用:
作者: wyvern 查看文章
去尖咀X源可以訂得返之前的期數

點解你地咁易搵到加強圈架 ?
我去大眾又冇,奇趣又冇,佐敦商務得一盒,旺角商務冇,最強大的中南只得貴價貨…
由手機版發出
你地.... 如果你地話好難搵都好D....><

可否PM尖咀X源個咩細地址比我? thz
不過就算買perfect file我都會照儲依家set中文版支持下
今次死得

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-12, 03:00 PM   #184
wyvern
Game Master

引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章

不過就算買perfect file我都會照儲依家set中文版支持下
今次死得
check pm

舊 02-19-12, 03:03 PM   #185
wyvern
Game Master

引用:
驚返到黎儲唔齊/ 要好貴嘛

perfect 依家香港買幾錢本??難唔難搵
我去尖咀X源訂, 計562yen一本, 13算左右
that's why我上面話食少2餐出街的飯來慳錢就岩岩好

舊 02-19-12, 03:59 PM   #186
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
其實如果儲perfect file係唔係唔駛儲fact file

舊 02-19-12, 04:02 PM   #187
wyvern
Game Master

引用:
作者: 超合Game魂 查看文章
其實如果儲perfect file係唔係唔駛儲fact file
可以咁講

舊 02-19-12, 04:09 PM   #188
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
想問問perfect file係唔係有大部份fact舊內容+新系列(00/uc...)

舊 02-19-12, 04:25 PM   #189
wyvern
Game Master

引用:
作者: 超合Game魂 查看文章
想問問perfect file係唔係有大部份fact舊內容+新系列(00/uc...)
舊內容都有重新排版過
同埋perfect file而家先出左21期, 未有咁快答到你同fact file有幾大差異

要講完整性就一定係perfect file贏架喇
只係佢得日文版, 又貴, 而家fact file又出左中文版, 所以大家先會頭痕, 唔知儲邊樣好
不過我自己就決定左儲perfect file, 唔儲fact file

此篇文章於 02-19-12 04:27 PM 被 wyvern 編輯。
舊 02-19-12, 04:39 PM   #190
cm2010

引用:
舊內容都有重新排版過
同埋perfect file而家先出左21期, 未有咁快答到你同fact file有幾大差異

要講完整性就一定係perfect file贏架喇
只係佢得日文版, 又貴, 而家fact file又出左中文版, 所以大家先會頭痕, 唔知儲邊樣好
不過我自己就決定左儲perfect file, 唔儲fact file
呢度之前有版友話希望'等'中文版PERFECT 先買.
恕我直言呢種諗法唔實際

如果中文版FACT FILE 真係出哂151期, 係去到2014年聖誕.
唔通你地而家忍到2014年?! 況且日本於唔放PERFECT 版權亦未知.
一鳥在手好過兩鳥在林呀
舊 02-19-12, 04:43 PM   #191
wyvern
Game Master

引用:
呢度之前有版友話希望'等'中文版PERFECT 先買.
恕我直言呢種諗法唔實際

如果中文版FACT FILE 真係出哂151期, 係去到2014年聖誕.
唔通你地而家忍到2014年?! 況且日本於唔放PERFECT 版權亦未知.
一鳥在手好過兩鳥在林呀
同感
就算真係出中文版perfect file, 都要出晒而家的fact file先得啦
到左2014年尾先開始儲perfect file中文版, 對於到時的人來講, perfect file已經係舊料
(正如而家2012年先買fact file一樣)

難怪fb專頁都有人要求出版社唔好出fact file, 改為出perfect file
(不過都知無咩可能)

舊 02-19-12, 04:44 PM   #192
cm2010

引用:

今次死得
http://www.apollobook.com.hk/blog/?page_id=2499
舊 02-19-12, 05:40 PM   #193
RX-93-2

註冊日期: Aug 2005
引用:
同感
就算真係出中文版perfect file, 都要出晒而家的fact file先得啦
到左2014年尾先開始儲perfect file中文版, 對於到時的人來講, perfect file已經係舊料
(正如而家2012年先買fact file一樣)

難怪fb專頁都有人要求出版社唔好出fact file, 改為出perfect file
(不過都知無咩可能)
日本人唔會死錯人的,佢知有市場又有點會唔要你買了fact版先?
有許多時唔係出版商唔出,只係人地唔放個版權畀你。
RX-93-2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-12, 09:54 PM   #194
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
引用:
作者: 2dn 查看文章
其實最想加番所有 SD Gundam 系列,資料多到應該可以獨立出囉。
黎緊2月25日有一本SDガンダム大全集 BB戦士編會出, 但完全找不到預瀏圖
內容應該是有齊這25年來的BB戰士, 只是不知詳細到什麼情況
另外,上年已出了騎士的大全集, 我就幾滿意, 期待有武者篇出
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-12, 10:10 PM   #195
cm2010

趁春天未到, 有個建議比大家

由於香港春天極為潮濕, 大家最好買膠袋封好FACT FILE,
我所有的古代文明同人體, 本本都用獨立膠袋包.
否則一潮濕d 雜誌會 '波浪型' 變巢,若不立刻處理係補救唔番的.

如果你諗住入folder, 都諗諗去家品店用密封膠箱加防潮珠,
雖然破費但絕對值得

(我兩年前試過無入膠袋, 一大回南90本古代文明全部中招,
要花一.兩星期時間才救得番哂. 方法係去十蚊店買個炭吸濕器,
連書放入垃圾袋然後密封'焗' 一個星期, 果次總共用左6個吸濕器)

此篇文章於 02-20-12 07:49 AM 被 cm2010 編輯。
舊 02-19-12, 10:26 PM   #196
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PERFECT FILE有樣野吸引既係講到明有MSV, gundam sentinel, advance of z, seed astray既section, 睇佢張圖就連g unit都會有

講返中文版FACT FILE, 我反而想知用既紙質如何? 有版友和日版比較過嗎?
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-12, 10:49 PM   #197
winsonhei
Insane Gamer
三防

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDRX-78_GP-03
本來我唔諗住買...但係今日經過7仔...返到屋企時手上多咗10本...
winsonhei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-12, 05:26 AM   #198
xxxxxx
Game Master

原來club japan 有得訂perfect

咁就可能會雙線發展lu...中文fact + 日文perfect
舊 02-20-12, 01:58 PM   #199
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
原來club japan 有得訂perfect

咁就可能會雙線發展lu...中文fact + 日文perfect
其實club japan計埋運費幾錢本? 佢個網吾太識禁,點先計到咁多期條數

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-12, 02:41 PM   #200
xxxxxx
Game Master

引用:
其實club japan計埋運費幾錢本? 佢個網吾太識禁,點先計到咁多期條數
如果subscript 寄船1 期就370円唔收charge (呢本個size 應該唔會變, 應就固定送料)

每期就590+370=960円

--

如果買back no.就270円 期 + 基本料金300円/transaction

計出到第1+20 期一次過買晒
300+21x270+20x590+290=18060円
不過唔知佢第一期點計

唔平呀

我上星期第一次試下用佢幫我訂左兩本雜誌單號
如果好用可能會長期subscript
計返個價同信和差唔多

此篇文章於 02-20-12 02:44 PM 被 xxxxxx 編輯。

論壇跳轉

現在的時間是 08:27 AM

手機版 | APP版