Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-22-09, 05:43 PM   #501
柚原konomi
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
XBox Live Gamertagmewhk
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
nono, 佢果種打法係唔會企定同你斬, 而係不停係你身邊dash, 睇準就燕返.....
哈哈...
比較少見呢D人...
柚原konomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-09, 05:46 PM   #502
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: 柚原konomi 查看文章
哈哈...
比較少見呢D人...
佢好少同你企定打, 變左好難可以double lock到佢, 個距離成日唔夠, 但佢keep住你一走or射就即時燕返 初時第一次見到真係呆左.....之後要一開波就拉打先叫做有得打下(雖然都係輸多....)

舊 05-22-09, 05:51 PM   #503
柚原konomi

引用:
佢好少同你企定打, 變左好難可以double lock到佢, 個距離成日唔夠, 但佢keep住你一走or射就即時燕返 初時第一次見到真係呆左.....之後要一開波就拉打先叫做有得打下(雖然都係輸多....)
哈哈...雖然都有D人係我都覺得好難追...
不過我又未試過同人打一次都埋唔到身...~.~
舊 05-22-09, 07:09 PM   #504
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
哈哈...雖然都有D人係我都覺得好難追...
不過我又未試過同人打一次都埋唔到身...~.~
其實佢都冇乜同你埋身, 而係衝黎衝去用果一瞬間既空檔燕返

舊 05-22-09, 08:46 PM   #505
Master
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
(話說如果佢用你部機download, 只要佢之後冇改授權, 你部機其他a/c都一樣可以玩到 )

即係話, 佢用佢個acc買左隻game, 可以唔買金會員住
然後再用我部機的金會員去玩
到佢買左機之後, 再改授權就可以了
請問係咪咁既意思?
Master 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-09, 10:02 PM   #506
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: Master 查看文章
即係話, 佢用佢個acc買左隻game, 可以唔買金會員住
然後再用我部機的金會員去玩
到佢買左機之後, 再改授權就可以了
請問係咪咁既意思?
唔係
其實xbox live入面既download content, 授權係跟你用黎download果部機, 所以如果係用你部機download, 你機入面所有a/c都玩到. 但如果換左另一部機(例如你朋友買左自己一部xbox ), 咁佢就只可以用download果個a/c(即係佢自己個a/c)玩到.
你既做法應該係, 叫佢係你部機度開自己既a/c, 用佢自己a/c黎download, 咁佢個a/c就算第時用番自己部機都可以玩到, 但因為個授權係跟download既機為先, 所以你用番自己部機+自己a/c都可以玩.

改授權, 多數都係換新機or三紅拎去換之後, 因為部機唔同左, 所以例如你開左個日本or美國a/c黎download野, 想係番香港a/c用既話, 就要改授權先得. 不過因為你呢個情況, 佢都係用香港a/c黎download, 所以第時就算佢換機都好, 授權都唔洗改, 你一樣可以玩 一個人買, 兩個人玩

不過換過另一個情況, 就係你換新機or三紅換維修機, 因為你部機個id唔同左, 所以換左之後你就玩唔到 不過冇乜所謂啦, 反正唔洗錢

此篇文章於 05-22-09 10:06 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-09, 10:33 PM   #507
Metatron
God of Gamer
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
原來剛才打的是你
又是"飛燕好討厭飛燕好討厭"

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-09, 10:45 PM   #508
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: Metatron 查看文章
原來剛才打的是你
又是"飛燕好討厭飛燕好討厭"
我而家最怕見到紙飛機同雪女

你成日無啦啦中麻痺心o者

舊 05-22-09, 10:48 PM   #509
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
skip
之前未打過virtual on....俾你打到飛起...
玩左好耐都唔係好明點樣較靚個視點

~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-09, 10:55 PM   #510
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
之前未打過virtual on....俾你打到飛起...
玩左好耐都唔係好明點樣較靚個視點
呢隻game個空間感都幾緊要

基本上你dash攻擊或者起跳就自然會面向目標架喇.
dash攻擊硬直大, 唔可以成日用, 要睇情況.

起跳要即時cancel落番地, 如果唔係空中又係任人打. 用起跳黎面向番目標, 一係你有障礙物掩護你, 一係就靠聽聲確認自己安全(對方冇攻擊你). 盡量利用障礙物黎走動啦. 又或者有時間既我用番手掣插番mic黎一路講一路打, 等你掌握到個感覺你就可以慢慢練其他技巧架喇(除左fei yen之外其他機既打法我答唔到你幾多, 呢度有其他高手, 問下佢地啦)

又或者你試下download我地d replay黎睇下, 按A掣可以轉番玩果個視點睇黎下人地係點打

此篇文章於 05-22-09 10:58 PM 被 小昭Teddy 編輯。
舊 05-22-09, 11:00 PM   #511
~ViVi~

唔該你先,我連arcade都未clear到

舊 05-22-09, 11:07 PM   #512
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
唔該你先,我連arcade都未clear到
arcade麻.....其實只不過係打form....打中boss同last boss熟左個打法完全冇難度....

如果練既話打score好過打arcade, score可以練到d基本野, 個電腦冇咁呆

你可以download我地d replay睇, 或者上網睇人地打電腦果d片(唔好搵全國大賽果d黎睇, 太快, 你睇完都冇可能會明....), 有乜唔明再問可能會好d.
不過我見你而家先要諗既係移動同lock對手既方式, 唔好諗住點攻擊住, 諗下點樣避同埋搵到對手先, 呢樣野先係最重要.

VO個節奏好快, 唔識閃既話幾秒鐘就會俾人秒殺

此篇文章於 05-22-09 11:11 PM 被 小昭Teddy 編輯。
舊 05-22-09, 11:37 PM   #513
~ViVi~

引用:
不過我見你而家先要諗既係移動同lock對手既方式, 唔好諗住點攻擊住, 諗下點樣避同埋搵到對手先, 呢樣野先係最重要.

VO個節奏好快, 唔識閃既話幾秒鐘就會俾人秒殺
其實lock對手除左跳起之外仲有咩野方法可以lock?

arcade我都係未爆到,唔q打住

舊 05-23-09, 12:00 AM   #514
LED

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagHI LED
引用:

1.旋回入力至對手在畫面中央(DASH,JUMP 中入力可能)

2.jump cancel

3.DASH 攻擊

http://tw.nicovideo.jp/mylist/4778226
LED 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-09, 12:23 AM   #515
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: LED 查看文章
1.旋回入力至對手在畫面中央(DASH,JUMP 中入力可能)

2.jump cancel

3.DASH 攻擊
步行都可以回旋

不過好似手掣唔得???要孖的先得???

引用:

唔好打arcade mode, 打score mode啦

其實同人打實戰學人地走動方式係最快, 電腦果d行動好 架, 因住打慣電腦唔識打人

舊 05-23-09, 12:28 AM   #516
LED

引用:
步行都可以回旋

不過好似手掣唔得???要孖的先得???

:
手制用TWIN A & B 可

http://tw.nicovideo.jp/mylist/4778226
舊 05-23-09, 12:29 AM   #517
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
手制用TWIN A & B 可
即係又要扮孖的先得

有機會對戰下, 前幾次俾你打爆, 而家應該可以有少少還擊之力, 跟你學下野都好

舊 05-23-09, 12:44 AM   #518
LED

引用:
即係又要扮孖的先得

有機會對戰下, 前幾次俾你打爆, 而家應該可以有少少還擊之力, 跟你學下野都好
我部機三紅

要等2 week先有得玩

舊 05-23-09, 12:49 AM   #519
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
我部機三紅

oh, 我有多兩個星期練

舊 05-23-09, 12:54 AM   #520
Q- 
Game Master
      ①   

註冊日期: Mar 2003
引用:
你揀到o岩你素質既VR機種用未?
↑個人認為頗重要 ↑
引用:
作者: 小昭Teddy
睇下你用乜機架咋, 有d機同佢拉冇乜著數
相性惡問題可能真係無一個全面(moreless)既對策...只有靠增強整体實力?
我無用feiyen畀唔到咩意見\
總之我唔想同紙飛機play就係喇 (用乜機都好)

&想問 LED講既"200左右LTRW"係..?

--Σ(゚Д゚#)--(;´Д`)~♥--
↘.㊥②♪   .../次回:S;G(予/

此篇文章於 05-23-09 09:54 AM 被 Q-  編輯。
Q-  目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-09, 01:21 AM   #521
柚原konomi

引用:
我部機三紅

打V-ON打到三紅咁勁-0-?

引用:
arcade麻.....其實只不過係打form....打中boss同last boss熟左個打法完全冇難度....

如果練既話打score好過打arcade, score可以練到d基本野, 個電腦冇咁呆
有冇興趣挑戰下我個分...XD
舊 05-23-09, 01:26 AM   #522
LED

引用:
作者: Q-  查看文章
&想問 LED講既"200左右LTRW"係..?
引用:
引用:
作者: 黃金史提芬 查看文章
想問各位...
係咪可以飛住咁出近身攻擊???
我用手制玩
按加速之後按右面個analog一下再按攻擊就會出到...
但次次打唔中...
唔係好明點用
any 心得?

或者200左右LTRW打停對手後接(APH-BT)

APH-BT 立定LTRW (左Turbo+右武器制同按)
命中數發會有knock Back效果
可以連上近接攻擊      

APH-BT 射擊連近接 一係用cLTCW一係就LTRW

此篇文章於 05-23-09 01:30 AM 被 LED 編輯。
舊 05-23-09, 01:47 AM   #523
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
打V-ON打到三紅咁勁-0-?

有冇興趣挑戰下我個分...XD
試緊, 你主力用近戰打速攻???我有時太衝冇理到俾電腦顏射

其實消彈果d係點計, 我有時用麻痺心可以將temjin, 紙飛機既RWRT成支laser推番轉頭, 有時俾人射爆

此篇文章於 05-23-09 01:50 AM 被 小昭Teddy 編輯。
舊 05-23-09, 01:54 AM   #524
柚原konomi

引用:
試緊, 你主力用近戰打速攻???我有時太衝冇理到俾電腦顏射

其實消彈果d係點計, 我有時用麻痺心可以將temjin, 紙飛機既RWRT成支laser推番轉頭, 有時俾人射爆
三個字...
快,狠,準...XD
主要係近戰...
電腦射都冇計...
避到就避,避唔到就算...
基本30秒一定分到勝負...

呢D要問高人...XD
舊 05-23-09, 01:56 AM   #525
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登