Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 05-31-09, 07:02 PM   #126
mudhole
Ultimate Gamer
さとし

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsatoshi_negi
都唔知自己究竟做錯d咩野...
可唔可以唔好再咁玩...
簡簡單單好唔好...

舊 05-31-09, 08:37 PM   #127
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: mudhole 查看文章
-SKIP-
其實咁樣好好玩咩!?!?!?
真係幾好玩,呢個Topic頭幾版好多人已經叫你放手,係你唔肯放之麻,至於叫你繼續去追的人,我會叫佢地全部去X
引用:
簡簡單單好唔好...
你無做錯,如果努力付出就可以得到愛情的話就唔會咁多人有煩惱,相同說話唔想再講,你都係再次睇返頭幾版Post啦

都係果句:請放手

此篇文章於 05-31-09 08:59 PM 被 龍寶寶 編輯。
龍寶寶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-09, 11:40 PM   #128
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: irismong 查看文章
[ot]我仲以為樓主改左名[/ot]

釣下魚姐
有段故既,當年我同樓主識既...同佢係電話開玩笑然後開左呢個ACC玩
本來想儲夠POST改名,結果拖到今日

樓主未玩過人更係唔知個中樂趣
認真建議你試下玩返佢,不過你一開玩就如同宣戰
如果不在乎既,咪同佢玩下當學下應付感情對手LOR
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-09, 11:47 PM   #129
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
簡簡單單好唔好...
唔好呀, 因為佢都唔係簡單既女仔

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-09, 01:13 AM   #130
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
真係幾好玩,呢個Topic頭幾版好多人已經叫你放手,係你唔肯放之麻,至於叫你繼續去追的人,我會叫佢地全部去X

你無做錯,如果努力付出就可以得到愛情的話就唔會咁多人有煩惱,相同說話唔想再講,你都係再次睇返頭幾版Post啦

唉,樓主唔係上黎尋求應唔應該追既意見,係尋求點溝呢條女既意見,人地已有決定,好似阿婆咁次次都鵝同一幅被有_用
你講d野鬼唔知,不過可惜人唔試過唔心息,嚮起點就阻止佢除左令你感覺良好之外helps nothing,
聽一萬次不如親身體驗一次,令佢用自己對眼確認現實先係實際,佢未試過,根本不會相信,曉嗎?

舊 06-01-09, 01:19 AM   #131
Rotagen
Game Master

引用:
我唔會再抓爛塊面去搵佢啦...
講又講左, 行動又做左, 我咩野心意佢應該都已經好清楚ga啦, 唔係重要我再繼續表示落去嘛...
依加好似係度玩咁, 試黎試去
又要聊一聊我, 轉個頭又唔啾唔踩咁...
琴日同佢收左線之後, 我回返佢mail, 佢又回返黎話未到聽日都唔知點<--- 依下真係好嬲...
下次佢搵我我都未必會應酬佢... 都唔知講真定講假既, 一陣我話去個時轉頭又話依樣個樣...

其實咁樣好好玩咩!?!?!?
愛情中愛比較多的一方就是輸家呀
犯賤不論男女,對佢愈好只會愈助長佢氣焰,當佢知道你無論點都會對佢好,佢又何必對你好?岩嘛?

唔應酬佢係正確,不過你一定要堅持到先好,因為你好明顯受唔住引誘
email都唔好回啦,先將當佢普通人處理一排啦

舊 06-01-09, 02:05 AM   #132
mudhole
さとし

引用:
係...
岩日同佢鬥一鬥氣返而好似舒服左d...

引用:
作者: mudhole金剛鑽 查看文章
有段故既,當年我同樓主識既...同佢係電話開玩笑然後開左呢個ACC玩
本來想儲夠POST改名,結果拖到今日

樓主未玩過人更係唔知個中樂趣
認真建議你試下玩返佢,不過你一開玩就如同宣戰
如果不在乎既,咪同佢玩下當學下應付感情對手LOR
因為個時玩緊機戰嘛...
樂趣...
其實, 琴日
係佢打黎問我係邊時, 我擺明唔係好likey咁, 佢講咩野我都淨係「あぁ」「うん」「そっか」咁應佢(大概等於廣東話既"啊" "嗯" "哦"咁既感覺)
講完電話佢都應該知我嬲緊
轉頭就mail黎問我有冇嬲, 唔回佢
再轉頭就話聽日一齊去, 都係唔回佢
攪到佢隔左兩個鐘後用把扭計聲打黎...
其實...個刻真係有d爽...
只係估唔到會係我回完mail比佢先又話唔知聽日會點咁...

咁卒知, 今日五月祭最後一日, 都係冇同佢聯絡...

引用:
作者: irismong 查看文章
唔好呀, 因為佢都唔係簡單既女仔
點樣唔簡單...

舊 06-01-09, 02:27 AM   #133
mudhole
さとし

引用:
作者: Rotagen 查看文章
唉,樓主唔係上黎尋求應唔應該追既意見,係尋求點溝呢條女既意見,人地已有決定,好似阿婆咁次次都鵝同一幅被有_用
你講d野鬼唔知,不過可惜人唔試過唔心息,嚮起點就阻止佢除左令你感覺良好之外helps nothing,
聽一萬次不如親身體驗一次,令佢用自己對眼確認現實先係實際,佢未試過,根本不會相信,曉嗎?
的確...我一直都係想有人同我講應該點溝/追落去...

引用:
愛情中愛比較多的一方就是輸家呀
犯賤不論男女,對佢愈好只會愈助長佢氣焰,當佢知道你無論點都會對佢好,佢又何必對你好?岩嘛?

唔應酬佢係正確,不過你一定要堅持到先好,因為你好明顯受唔住引誘
email都唔好回啦,先將當佢普通人處理一排啦
愛情中愛比較多的一方就是輸家<--- 大概真係成日都聽到人講類似咁既說話
終於有一點點實感...
的確, 依個行為真係好犯賤...

依加暫時一定唔會主動搵佢, 打電話黎既可以就照聽, mail睇下咩野mail, 無聊野就唔回, 約食飯等等既就隔返有兩三個鐘先回mail話食or唔食
但係依"一排"要等到咩野情況先可以唔繼續... 要等到佢有咩野反應我先可以停(當然, 或者個一日永遠都唔會黎都未定...)
根本一d都唔鐘意玩ed釣黎釣去試黎試去既遊戲...

舊 06-01-09, 05:27 AM   #134
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
mudhole:
當你突然有一日可以下決心狠狠地無視佢, 然後自嘲自己o里段時日為佢所作ge事
你就算係成長了
Wayne L 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-09, 01:46 PM   #135
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
引用:
但問題係...呢啲女無得溝
根本係玩野,都唔係果種意思,點做都無用
你攻佢就龜,溝咩啫?
再咁落去,根本只有BAD END

舊 06-01-09, 03:54 PM   #136
Rotagen
Game Master

引用:
作者: K死狗(K9999)京 查看文章
但問題係...呢啲女無得溝
根本係玩野,都唔係果種意思,點做都無用
你攻佢就龜,溝咩啫?
再咁落去,根本只有BAD END
不到黃河心不死
bad end都叫有end

舊 06-01-09, 04:21 PM   #137
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
我雖要你說教嗎?
我講D野樓主佢真係唔知喎,你覺得佢知你係佢肚內條蟲?

引用:
轉頭就mail黎問我有冇嬲, 唔回佢
再轉頭就話聽日一齊去, 都係唔回佢
攪到佢隔左兩個鐘後用把扭計聲打黎...
其實...個刻真係有d爽...
只係估唔到會係我回完mail比佢先又話唔知聽日會點咁...
擺明當你係水泡
引用:
的確...我一直都係想有人同我講應該點溝/追落去...
我係度出的第一個Post都講過我講野可以好凶狠,好難聽,真係好想叫你去死,求你醒下啦

舊 06-02-09, 01:30 PM   #138
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

註冊日期: Aug 2002
引用:

哈,我反而覺得當拎下經驗,學下點處理呢種情況對樓主係好事黎~~~
不過追還追,學業同金錢要緊~~
花下時間同心思無妨,但講到錢就要識Say No~~

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-09, 11:12 PM   #139
mudhole
さとし

比佢激一激親, 心情唔多唔少都轉換左~ =_=
暫時都一定忍手唔搵佢
如果佢打黎就試下唔聽電話, 之後先mail返佢講話頭先同朋友食緊飯聽唔到電話等等...
佢mail黎既話就學返佢咁比返d無夌兩可既mail佢or問非所答...
再遲d就試下又再係星期五時問下佢"今日得閒?", 之後佢回咩野都好都唔回佢...

點都要同佢鬥下氣先得

舊 06-03-09, 01:07 AM   #140
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
一口氣skip 住睇完6版.................

感覺對方有心試緊你 (先唔好講到確應兵權噤難聽)

問題係你係咪有決心發展依段缘先..................

係咪因為收過對方一次好人卡令你舉旗不定 ?

係的話可以繼續努力..................

成功當然値得恭喜...................失敗就當拎下經驗

如果無心發展.....................早日抽身而出好了

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-09, 10:34 AM   #141
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
引用:
比佢激一激親, 心情唔多唔少都轉換左~ =_=
暫時都一定忍手唔搵佢
如果佢打黎就試下唔聽電話, 之後先mail返佢講話頭先同朋友食緊飯聽唔到電話等等...
佢mail黎既話就學返佢咁比返d無夌兩可既mail佢or問非所答...
再遲d就試下又再係星期五時問下佢"今日得閒?", 之後佢回咩野都好都唔回佢...

點都要同佢鬥下氣先得
我覺得你又唔洗刻意唔理佢,得閒咪理下LOR
當佢一般朋友處理就得,唔好比佢好似有特權咁
自然D當普通朋友咁玩又冇捐失既
佢搵你笨就米SO佢,有機會攞著數就攞返轉頭
如果佢約你又玩甩底,你就發皮四比佢睇LOR
對朋友都應該係咁架拉,隨緣拉
一面放置住呢件野,一面做自己野再一面睇下身邊有冇其他好野LA
唔好介意我係度講,你個LOOK太斯文太土
搵身邊一D有品味既朋友幫你搞搞佢拉,人靠衣裝女靠化妝MA
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-09, 06:47 PM   #142
mudhole
さとし

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
一口氣skip 住睇完6版.................

感覺對方有心試緊你 (先唔好講到確應兵權噤難聽)

問題係你係咪有決心發展依段缘先..................

係咪因為收過對方一次好人卡令你舉旗不定 ?

係的話可以繼續努力..................

成功當然値得恭喜...................失敗就當拎下經驗

如果無心發展.....................早日抽身而出好了
我當然有心想發展
收好人card後我都未放棄, 係自從佢5月10日返左黎東京後, 突然忽冷忽熱, 我行一步佢退一步. 所以先攪到我唔知點咁...

引用:
作者: mudhole金剛鑽 查看文章
我覺得你又唔洗刻意唔理佢,得閒咪理下LOR
當佢一般朋友處理就得,唔好比佢好似有特權咁
自然D當普通朋友咁玩又冇捐失既
佢搵你笨就米SO佢,有機會攞著數就攞返轉頭
如果佢約你又玩甩底,你就發皮四比佢睇LOR
對朋友都應該係咁架拉,隨緣拉
一面放置住呢件野,一面做自己野再一面睇下身邊有冇其他好野LA
唔好介意我係度講,你個LOOK太斯文太土
搵身邊一D有品味既朋友幫你搞搞佢拉,人靠衣裝女靠化妝MA
結果今日都係有理佢...

今日, 一點幾佢打黎, 問我係學校嘛~
佢話冇堂上, 但係好多功課要做, 係屋企又做唔到功課...
又唔想返學校... 如果我去佢樓下接佢佢就返學校...
結果去左接佢...
一路行, 佢成日又望左望右...
我冇太主動同佢講野, 佢講野我先講...
之後問佢去文學部定去圖書館, 佢就話去返commons...
咁入commons時, 其實可以由Fukutake hall既出面or入面入去既
咁我行左出面條路後, 佢就行入面個條路...
之後佢就入左女廁... 咁我係門口等佢...
佢出黎之後話"依, 做咩等我, 想係commons兩個一齊出現?"
之後,
4點左右, 我去水機斟水時, 佢問我食唔食朱古力... 然後佢就將粒好細粒既朱古力再一分二...

舊 06-04-09, 08:32 PM   #143
martinnitram
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
我當然有心想發展
收好人card後我都未放棄, 係自從佢5月10日返左黎東京後, 突然忽冷忽熱, 我行一步佢退一步. 所以先攪到我唔知點咁...

結果去左接佢...
一路行, 佢成日又望左望右...
我冇太主動同佢講野, 佢講野我先講...
之後問佢去文學部定去圖書館, 佢就話去返commons...
咁入commons時, 其實可以由Fukutake hall既出面or入面入去既
咁我行左出面條路後, 佢就行入面個條路...
之後佢就入左女廁... 咁我係門口等佢...
佢出黎之後話"依, 做咩等我, 想係commons兩個一齊出現?"
之後,
4點左右, 我去水機斟水時, 佢問我食唔食朱古力... 然後佢就將粒好細粒既朱古力再一分二...
好明顯已經進入拉鋸戰....
不過接返學會唔會'明'得濟, 就算朋友都唔會特登走去接返學吧?
martinnitram 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-09, 12:02 AM   #144
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
我當然有心想發展
噤似乎係佢舉旗不定喎多過你喎

引用:

結果去左接佢...

-skip-
根本係想見你既藉口啦

你有心想發展...............大可以試下放d 時間係對方身上

表白機會咪慢慢等下囉

祝你成功~~~

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-09, 11:34 PM   #145
mudhole
さとし

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
噤似乎係佢舉旗不定喎多過你喎

根本係想見你既藉口啦

你有心想發展...............大可以試下放d 時間係對方身上

表白機會咪慢慢等下囉

祝你成功~~~
唉... 唔知佢想點...
定係因為佢係巨蟹座...所以咁情緒化, 一時一樣... @_@:

2月10日其實都表左白啦...
諗諗下... 口講出黎既表白, 即係好似比個機會佢say no咁...
黎緊應該都唔會再同佢表白, 直接拖/攬佢算... (岩時候既話... 又, 點為之岩時候!?)

依加暫時都係冇搵佢
繼續留意下佢會唔會搵我先...
反正今個星期都忙, 最快都下星期先搵下佢...

舊 06-07-09, 03:40 AM   #146
紅蓮蒼電
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2008
PSN  IDIDasaki
引用:
唉... 唔知佢想點...
定係因為佢係巨蟹座...所以咁情緒化, 一時一樣... @_@:

諗諗下... 口講出黎既表白, 即係好似比個機會佢say no咁...
黎緊應該都唔會再同佢表白, 直接拖/攬佢算... (岩時候既話... 又, 點為之岩時候!?)

依加暫時都係冇搵佢
繼續留意下佢會唔會搵我先...
反正今個星期都忙, 最快都下星期先搵下佢...
追post追得好辛苦~

你係男仔黎嫁喎,衰d講句,想識女朋友就一定要夠厚面皮啦
你冇可能係到拖嫁喎,你怕佢對你say no??
點解怕呢??唔通表白就一定會成功?
比d信心自己啦~一份禮物,加一句"介唔介意做我女朋友"(問介唔介意係比女方有一個下台階),yes嘛ok,no嘛搵定第2個囉

=============================================

mudhole
你識到個比較"半含羞"ga S小姐囉算你好彩囉
比你係香港,識著我地d本地出產果堆.......
睇怕你搵樓跳都似
(唔好成日覺得自己好不幸,好支力,比人玩..........出面衰過你,不幸過你ga大把)

此篇文章於 06-07-09 03:48 AM 被 紅蓮蒼電 編輯。
紅蓮蒼電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-09, 08:18 AM   #147
カズキ
Game Master

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDKazuki-KTW
引用:
恭喜你,終於想到了. .
係曖昧時候,
口講出黎既表白 ×
直接拖     〇
直接拖佢,比個衝擊/感動佢,等佢個一刻冇時間冷靜諗YES/ON.成功機會高好多.
口講出黎既表白,算把啦,留返比Dドラマ做啦.

黎緊直接拖/攬佢算我就覺得對佢冇咩用了,睇成績時已經攬/拖左啦.
つぎちょくせつキスしよう
くちびるじゃなくて、ほほでいい、っとおもう。

此篇文章於 06-07-09 08:21 AM 被 カズキ 編輯。
カズキ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-07-09, 01:09 PM   #148
紅蓮蒼電
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2008
PSN  IDIDasaki
引用:
作者: カズキ 查看文章
係曖昧時候,
口講出黎既表白 ×
直接拖     〇
直接拖佢,比個衝擊/感動佢,等佢個一刻冇時間冷靜諗YES/ON.成功機會高好多.

黎緊直接拖/攬佢算我就覺得對佢冇咩用了,睇成績時已經攬/拖左啦.
巴打,我唔係太精日本,請問e句解咩呢

可能各地,各人,對男女感情之間ga手法都唔同
可能我ga諗發唔同你地
我上面編post都太偏激 見諒

舊 06-09-09, 01:47 AM   #149
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
引用:
作者: 紅蓮蒼電 查看文章
巴打,我唔係太精日本,請問e句解咩呢

可能各地,各人,對男女感情之間ga手法都唔同
可能我ga諗發唔同你地
我上面編post都太偏激 見諒
ドラマ=drama
指劇集果類野

舊 06-11-09, 08:48 PM   #150
mudhole
さとし

引用:
作者: 紅蓮蒼電 查看文章
追post追得好辛苦~

你係男仔黎嫁喎,衰d講句,想識女朋友就一定要夠厚面皮啦
你冇可能係到拖嫁喎,你怕佢對你say no??
點解怕呢??唔通表白就一定會成功?
比d信心自己啦~一份禮物,加一句"介唔介意做我女朋友"(問介唔介意係比女方有一個下台階),yes嘛ok,no嘛搵定第2個囉

=============================================

mudhole
你識到個比較"半含羞"ga S小姐囉算你好彩囉
比你係香港,識著我地d本地出產果堆.......
睇怕你搵樓跳都似
(唔好成日覺得自己好不幸,好支力,比人玩..........出面衰過你,不幸過你ga大把)
因為...表白一早都表左...
點解唔再開口講...
因為... 我就係唔想比佢有個下台階...(前提係佢個心真係十五十六中, 如果真係好似有版友咁講佢係一心想收我做兵/玩我既, 咁當然我用咩野方法都應該冇用)
佢係咪半含羞...我都唔識講...
佢真係一時時, 大部分時間佢都係好靜好鄰家的女孩feel咁, 但係一有野佢開心/興奮時, 就變到好似小朋友咁... 一d都唔含羞...

引用:
作者: カズキ 查看文章
係曖昧時候,
口講出黎既表白 ×
直接拖     〇

hea!? 會唔會比佢斗巴星ga...
另... 就咁親親既話, 位置上好似隔住好遠, 好唔就位咁...

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:54 AM

手機版 | APP版