Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-03-16, 02:00 PM   #176
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: ゆり 查看文章
聽你地咁講我又想轉番做dhl...

但問題佢唔比我

配送方法
AmazonGlobal 海外配送(エコノミー)
変更

>

申し訳ありません。
システム内部にエラーがありました。問題はすでに記録済みで、今後調査を進める予定です。ご迷惑をおかけして申し訳ございません。

尋晚開始係咁
剛收第二次貨,
除左耐D外,
我又唔覺有什麼問題

P.S. 馬鞍山區, 屋企長期有人
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 02:04 PM   #177
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
Dhl你買好多野就可能平一點

雨林找都找順豐這些似d樣的公司。。
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 02:16 PM   #178
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: ouki 查看文章

雨林找都找順豐這些似d樣的公司。。
幾多為之多野?
9月尾收7件野DHL三千YEN運費
剛剛收7件野ECMS千三YEN運費
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 03:17 PM   #179
gsw
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
係咪DHL?
如果係的話打電話去投訴嘛
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
平價海外送貨喺由Amazon自已做返(外判呱),打電話嚟時係會自稱Amazon。

我住屋苑可以放喺管理處,問題唔大。
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
原來係咁
←未試過
佢網頁寫APEX,根住送ECMS.
應該係判上判.

引用:
作者: Rance 查看文章
而家佢個送唔送海外真係飄忽不定...
之前朝早PS4機戰V AMAZON限定唔送其他版送,到左夜晚又送返
我即日訂又係冇,根住再試重新訂又真係送得.

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 04:09 PM   #180
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
佢個介面一時一樣
尋日試可以睇到幾多運費
頭先試又睇唔到
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 04:21 PM   #181
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
我反而AMAZON JP訂親野都係比DHL.......
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 04:31 PM   #182
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: Kain 查看文章
願聞其詳
用DHL係一件一件咁計運費,得一件嘅話真係只收幾百yen。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 04:36 PM   #183
高級嘍囉
Crazy Gamer

喺貨品page,右手面揀咗"お届け先住所"做香港地址,咁就可以即該知送唔送去香港,唔得個貨品說明會多咗行紅色字"申し訳ありませんが、この郵便番号にはお届けできません。"。
舊 11-03-16, 05:11 PM   #184
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
引用:
睇你買咩
Cd, 書是計件數
單買CD好似 900yen
單買書好似1000yen

要4,5個item一齊先算抵

但如果買figure,game或其他野
佢又會計重,會平過cd
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-03-16, 06:16 PM   #185
Kain

引用:
即係要點做?
舊 11-04-16, 11:58 AM   #186
ouki
戸松控

引用:
DHL有底價=.=只後再加件數
舊 11-04-16, 12:09 PM   #187
ouki
戸松控

不過E間ECMS真係動作慢得幾緊要下....到左香港都仲要HOLD 3日先到貨係咩技術
舊 11-04-16, 01:55 PM   #188
高級嘍囉
Crazy Gamer

再認真研究下個shipping cost,Standard 係 Priority 嘅一半。
https://www.amazon.co.jp/gp/help/cus...deId=202003180
舊 11-04-16, 01:58 PM   #189
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
見你地咁講想改返哂做DHL...

舊 11-04-16, 02:08 PM   #190
Kain

我唔知佢痴左咩線
7月買過一隻GAME,DHL運費都係876羊
頭先CLICK入去試下貴D果間(DHL?)要1517羊
平D果間都要749羊

---------
原來未出D GAME先係咁,試有現貨既又正常番
唔知有咩分別

此篇文章於 11-04-16 02:11 PM 被 Kain 編輯。
舊 11-04-16, 02:30 PM   #191
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: Kain 查看文章
我唔知佢痴左咩線
7月買過一隻GAME,DHL運費都係876羊
頭先CLICK入去試下貴D果間(DHL?)要1517羊
平D果間都要749羊

---------
原來未出D GAME先係咁,試有現貨既又正常番
唔知有咩分別

未出唔知重量呱。
舊 11-04-16, 03:39 PM   #192
ouki
戸松控

引用:
作者: Rance 查看文章
見你地咁講想改返哂做DHL...
訂Game想改都唔得。。。會出error
同埋訂dhl就收你千5羊運。。。出貨會平返俾你?
舊 11-05-16, 03:08 AM   #193
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
訂Game想改都唔得。。。會出error
同埋訂dhl就收你千5羊運。。。出貨會平返俾你?
岩岩發現左一點唔知關唔關事

假如隻game係amazon japan g.k 直接出貨而又仲有貨既話就改到配送同其他香港地址

但無貨就改配送就會彈error 改香港地址就話唔寄呢個zipcode

頭先試出來既結果,已比多60蚊唔用經濟運

此篇文章於 11-05-16 03:11 AM 被 ゆり 編輯。
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-16, 11:12 AM   #194
ouki
戸松控

引用:
作者: ゆり 查看文章
岩岩發現左一點唔知關唔關事

假如隻game係amazon japan g.k 直接出貨而又仲有貨既話就改到配送同其他香港地址

但無貨就改配送就會彈error 改香港地址就話唔寄呢個zipcode

頭先試出來既結果,已比多60蚊唔用經濟運
其實現在睇不論訂GAME係ECOM定DHL都會收貴運錢。。。到底出貨後不是這個價會否退返個數也是一個問題

講講下我地就來可以開個專POST講E D
舊 11-05-16, 12:43 PM   #195
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
可能amazon知我係窮鬼收我平D
土豪就收正價

(p.s. 已用amazon 十年已上)

rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-16, 03:15 PM   #196
ゆり

註冊日期: Nov 2004
引用:
其實現在睇不論訂GAME係ECOM定DHL都會收貴運錢。。。到底出貨後不是這個價會否退返個數也是一個問題

所以我依家都等佢出貨睇下會唔會平左

舊 11-05-16, 03:35 PM   #197
ouki
戸松控

引用:
作者: rorimoe 查看文章
可能amazon知我係窮鬼收我平D
土豪就收正價

(p.s. 已用amazon 十年已上)
你張圖姐係點?你又話自己用左十年啦。。。禁教下人點用到好似你禁又唔得?

拿。。。我立即找你所講隻CD試下

ITEM PRICE 13500
DHL 850

ECON 420

此篇文章於 11-05-16 03:39 PM 被 ouki 編輯。
舊 11-05-16, 03:47 PM   #198
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
唔係我唔想教你點禁
係我落完order佢會自己同你改運費

所以我咪話amazon知我係窮鬼所以收平我
由手機版發出
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-16, 04:28 PM   #199
gsw
らんらんる

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code2981 6141 9325
PSN  IDGODSCORPIONJP
引用:

我訂SAO ECOM收我560,
搵隻肯定更重既ニトロプラス ブラスターズ -ヒロインズ インフィニット デュエル- 超絶限定版彌ECOM收727.

我估佢個預先估重應該唔會差太遠既.

2009年11月17日2:01AM
2010年9月30日14:04PM
2012年2月29日10:55PM
gsw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-16, 04:36 PM   #200
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
ECOM真係會平d
我訂5件野 dhl 比 ecom 貴成150蚊
睇你要快定要平
好簡單,其實都無咩好討論