Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-12-14, 06:34 AM   #601
Asurada
God of Gamer
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: Kewellma 查看文章
我比較在意op臨尾果件朱雀? 乜朱雀黎左魔劣客串咩? 幾時倒有得睇?XD
隔離學校學生~~~打到十幾集應該先有得打~

今集重點係ED後

衫田:「中村哥哥,今次我都一齊去!綾瀨Love!」XD

舊 05-12-14, 08:46 AM   #602
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
果然係中二病的劣等生.

因為攪亂左個妹生活?!

因為鍾意既人被恐怖份子影響左劍術?!

仲有班人人去你又去唔知為乜去賭命就去剷上恐怖份子據點掃場?!

成班人行動理由都痴線.
藍色: 其實真正意思是利用我喜歡的人讓她被傷害要報復(還被洗腦...雖然用邪眼的人太廢)
是很合理的

紅字:這只是講比外人聽的,真正意思是警方介入,
會讓4葉家覺得不應在這裡讀書,上集先講咁快唔記得....

艾莉卡 就係堅白目...反正她是千葉家的人,打犯罪者超爽的 >_<
雷歐只是單純正義感+朋友要做好事,我出力幫

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 05-12-14 08:53 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-14, 08:50 AM   #603
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
依個故事本質就係無叉燒既叉燒飯

後面仲直程將d飯變左做油麵(?

証明佢地d魔法學校畢左業就無用,因為畢左業有張廁紙做左專業人士反而會比學生秒殺

英國說大家抱團死

此篇文章於 05-12-14 08:54 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-14, 09:04 AM   #604
pet3
The One

引用:
作者: 細路翔 查看文章
依個故事本質就係無叉燒既叉燒飯

後面仲直程將d飯變左做油麵(?

證明佢地d魔法學校畢左業就無用,因為畢左業有張廁紙做左專業人士反而會比學生秒殺
班恐怖份子應該不是正式學校讀書畢業的 (只要有機器,有工式,是可以自學)

另外 原本偷資料道門是超厚 防力超高
計劃是copy資料後 傳送走
拉多幾分鐘時間的話目的就完成

只是比主角用無視防力的直接分解打爆道門
所以別說班恐怖份子低能,只是主角太強

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 05-12-14 09:13 AM 被 pet3 編輯。
舊 05-12-14, 09:06 AM   #605
細路翔
The One

引用:
作者: pet3 查看文章
只是比主角用無視防力的直接分解打爆道門
所以別說班恐怖份子低能,只是主角太強
我講緊後面先出現個班支那精英(笑)

英國說大家抱團死
舊 05-12-14, 09:14 AM   #606
pet3
The One

引用:
我講緊後面先出現個班支那精英(笑)
等等
你說強姦真夜蘿還是比主角變粉碎果班 ?

FGO 目標預算
舊 05-12-14, 09:22 AM   #607
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
等等
你說強姦真夜蘿還是比主角變粉碎果班 ?
我覺得係指小說第6、7期個班
但根本都無得比
對方係小隊侵略+過度使用古式魔法
而強勁的只有近戰系,仲要係少數

上帝成班學生都算,仲要投入成班痴線佬, 班痴線佬仲要係電子、遠、近攻都無敵
根本都係唔駛打都知邊邊勁D
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-14, 09:32 AM   #608
細路翔
The One

連動畫作曲果個對原作都係"我為左開飯先硬掘"既評價

>>不 這是捏整體ACG尤其是日本的
大學生以下的高中生中學生甚至小學生都是能改變命運的勇者或強人
日本人最廢的是超過30歲以上的不過童貞魔法師跟老爺爺提督或傳功長老師父那些不算
然後最渣的是國外那些戴上職業稱號或是強者頭銜的敵方

不過依套的確係"少年漫畫"公式

英國說大家抱團死
舊 05-12-14, 09:34 AM   #609
pet3
The One

引用:
作者: sunhikari 查看文章
我覺得係指小說第6、7期個班
但根本都無得比
對方係小隊侵略+過度使用古式魔法
而強勁的只有近戰系,仲要係少數

上帝成班學生都算,仲要投入成班痴線佬, 班痴線佬仲要係電子、遠、近攻都無敵
根本都係唔駛打都知邊邊勁D
文科9校戰 (名忘了)果次 ?
果次邊道係恐怖份子
根本是國家入侵戰啦
而且我方也是軍人主力
班學生逃跑多(某幾個例外),打贏某大隻佬是因為之前已受傷再被圍

其實我方也差點死人
只能說 主角的回復太屈嘛

FGO 目標預算
舊 05-12-14, 09:37 AM   #610
細路翔
The One

達爺如果好似dc正義聯盟個小超廚咁打爆班恐怖分子前先ko自己班豬隊友應該好睇好多(?

英國說大家抱團死
舊 05-12-14, 09:45 AM   #611
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
文科9校戰 (名忘了)果次 ?
果次邊道係恐怖份子
根本是國家入侵戰啦
而且我方也是軍人主力
班學生逃跑多(某幾個例外),打贏某大隻佬是因為之前已受傷再被圍

其實我方也差點死人
只能說 主角的回復太屈嘛
其實.....
係最當初個陣, 上帝都以為唔係國家入侵戰,以為只係單純的產業間碟或恐怖份子
但去到呂剛虎出現所有「稍為」明確係大亞聯邦班人搞事
去到偽裝艦攻擊個下先知係他國入侵
仲有, 日本個邊除左上帝個班101大隊之外
係無投入其他部隊
只係義勇軍、學生、老師們抵抗
仲要義勇軍要有十文字參戰先無戰敗到
咁你明白上帝個邊大隊有幾變態
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-14, 09:49 AM   #612
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: sunhikari 查看文章
其實.....
係最當初個陣, 上帝都以為唔係國家入侵戰,以為只係單純的產業間碟或恐怖份子
但去到呂剛虎出現所有「稍為」明確係大亞聯邦班人搞事
去到偽裝艦攻擊個下先知係他國入侵
仲有, 日本個邊除左上帝個班101大隊之外
係無投入其他部隊
只係義勇軍、學生、老師們抵抗
仲要義勇軍要有十文字參戰先無戰敗到
咁你明白上帝個邊大隊有幾變態
其實.....

大陸事實上都唔係出左好多兵.....
101唔計幾招BUG技上帝都係第3.....下面班友強極有個普
同埋101班友識飛....點玩
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-14, 10:04 AM   #613
pet3
The One

所以根本不是壞人笨
係我方太強

FGO 目標預算
舊 05-12-14, 10:24 AM   #614
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: ouki 查看文章
其實.....

大陸事實上都唔係出左好多兵.....
101唔計幾招BUG技上帝都係第3.....下面班友強極有個普
同埋101班友識飛....點玩
其實
就算101係普通料,上帝個無限回復都屈死人啦

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-14, 10:57 PM   #615
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
杉田果然係馬尾控,見馬尾學姐被人利用,就急不及待想幫佢出氣。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-14, 03:06 AM   #616
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
TVアニメ「魔法科高校の劣等生」のOPテーマを収録したLiSAの5thシングル「Rising Hope」が
5月7日にリリースされ、5月19日付オリコン週間シングルランキングに初登場。
3.0万枚を売り上げ、4位を獲得したことが明らかになった。

舊 05-13-14, 09:47 AM   #617
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
呢首OP賣到3萬? 有死忠發功? orz

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-14, 11:13 AM   #618
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
太陽都有28000
基本上係LiSA底力
唔好太在意
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-14, 11:13 AM   #619
teealpha

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
歌好唔好聽同故事內容可以冇直接關係嘛
再講只係OP賣到3萬,又唔係BD賣到3萬
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-14, 11:57 AM   #620
細路翔
The One

原作垃圾同動畫製作質素係兩回事

你會覺得勁難睇係因為原作本身就每期有大半本書都係自圓其說既廢話魔法設定(笑)

如果可以CUT到既話依套野每集既長度應該得漫畫家與助手既一半

雖然我覺得依套野BD最少都有5-6000a

英國說大家抱團死
舊 05-13-14, 01:24 PM   #621
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
未睇呢套野之前都已經覺得首歌唔錯,話o西係Lisa。故事好唔好係另一回事。(參考SAO既Lisa OP,呢首也係差唔多每次出街必定放入playlist既,同SAO既垃圾故事完全冇關)
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-14, 02:43 PM   #622
ta423
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
原作垃圾同動畫製作質素係兩回事

你會覺得勁難睇係因為原作本身就每期有大半本書都係自圓其說既廢話魔法設定(笑)

如果可以CUT到既話依套野每集既長度應該得漫畫家與助手既一半

雖然我覺得依套野BD最少都有5-6000a
如果係咁 我覺得負責改編動畫既都有問題
寧可粉碎原作都唔應該照版煮碗搬上動畫
ta423 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-14, 04:07 PM   #623
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: ta423 查看文章
其實已經改咗d,原本小動物係第一集發動魔法嘅理由係超白目

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-14, 08:16 PM   #624
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: ta423 查看文章
等間又俾人話唔忠於原著被人爆菊
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-14, 08:18 PM   #625
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: casio 查看文章
其實已經改咗d,原本小動物係第一集發動魔法嘅理由係超白目
咪就係
人地入咩班又關佢事
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「.hack//」総合THREAD money 日本動漫畫討論版 157 11-18-22 07:04 PM
[PSV] 魔法科高校の劣等生 Out of Order 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 30 12-16-14 08:22 PM
出售日文輕小說(魔法科高校の劣等生/変態王子と笑わない猫),同人誌 sam55699 買賣專區 3 08-27-14 05:55 PM
あなたの力でBD化プロジェクト 総合THREAD money 日本動漫畫討論版 36 02-23-13 07:18 PM
[動畫] Lass「11eyes」総合Thread supermanlady 日本動漫畫討論版 239 12-20-12 11:23 PM

現在的時間是 05:56 PM

手機版 | APP版