Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-10-15, 05:09 PM   #801
事丫娃些
God of Gamer
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004

事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-15, 06:36 PM   #802
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: Bonejack 查看文章
其實呢兩集內容中都有提到(檢察官對話), 輸唔係輸在機體嘅先進與否, 已係駕駛員嘅技術(三日月嘅直覺)同驅動系統(阿賴耶識系統)。
其實應該咁講,過左三百年,居然無問發到同等或者相近性能力嘅機體...
(始終都係無超越阿賴耶呢個系統..)
雖然有三個阿賴耶系統嘅三日月就係勁過一般人嘅...

而且我誤會左今人集同檢察官講野果條友嘅意思,以為佢地部機唔夠快....
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-15, 06:54 PM   #803
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003

supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-15, 06:57 PM   #804
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
兩個妹子不錯看,不過一想將來會很大機會領當就有點難過了……

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-15, 07:05 PM   #805
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: s2001154 查看文章
本身仲諗著Fumitan係大小姐既女管家
但到現在都覺得同大小姐之間唔太有深入既互動
而且今集才開始多點動作
如果是奸勢無現由會暴露自己有既知識去幫手
希望是味方吧

大小姐有志為火星人尋生活質素
但點解佢父母好似一D所謂都無由個女自己去做D咁危險既野是什麼回事......
今集佢幫手通訊方面更加覺得佢係鬼
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-15, 07:41 PM   #806
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
其實應該咁講,過左三百年,居然無問發到同等或者相近性能力嘅機體...
(始終都係無超越阿賴耶呢個系統..)
雖然有三個阿賴耶系統嘅三日月就係勁過一般人嘅...
單比機動性能同裝甲,監察官機佔優,但阿賴耶識系統畀到三日更好嘅空間感,加上三日嘅操控直覺(廻避!),即使有電腦輔助嘅加拉爾號角軍大敗。

(據英文版維基透露)

鐵華團取得TEIWAZ協助,修復巴巴托斯到原貌,啫係第四型態,仲有把太刀做武器

舊 11-10-15, 07:51 PM   #807
肉羊哩咖
griffin611

引用:
大小姐有志為火星人尋生活質素
但點解佢父母好似一D所謂都無由個女自己去做D咁危險既野是什麼回事......
據大小姐講,佢老豆一直反對佢搞反地球嘅嘢,今次忽然唔反對…(第二話)佢老豆賣女係希望個女畀號角炸一嘢之後知驚返屋企唔好再搞事(第二話女僕語)無諗過號角軍係要佢嘅命。

「(佢阿媽)對間屋以外嘅事一啲興趣都冇」大小姐(第一話)

舊 11-10-15, 09:50 PM   #808
利家
Game Master

其實...

可能冇血緣關係
可能學寫字那2位小朋友會第2部做主角
岡媽又唔係未試過wwww

舊 11-10-15, 10:51 PM   #809
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
據大小姐講,佢老豆一直反對佢搞反地球嘅嘢,今次忽然唔反對…(第二話)佢老豆賣女係希望個女畀號角炸一嘢之後知驚返屋企唔好再搞事(第二話女僕語)無諗過號角軍係要佢嘅命。

「(佢阿媽)對間屋以外嘅事一啲興趣都冇」大小姐(第一話)
咁既家庭大小姐都無性格變得電波
真是神奇
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-15, 11:51 PM   #810
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
某程度上,如果忽然間有個人同你講想搞獨立,係佢實際做到同落手落腳做之前大家都會覺得呢個人好痴線好電波
只有當佢做到成績出黎大家先會認為佢唔係電波人,而係真正既猛者

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-15, 08:10 AM   #811
肉羊哩咖
griffin611

引用:
咁既家庭大小姐都無性格變得電波
真是神奇
「大愛」同埋同理心掛, 佢見差唔多年紀嘅細路咁慘, 探本求源得出係經濟被剝削所造成, 咪要求同地球經濟上獨立咯~

加埋由親地球總督個女講出口, 聲都響好多。

舊 11-11-15, 08:48 AM   #812
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
某程度上,如果忽然間有個人同你講想搞獨立,係佢實際做到同落手落腳做之前大家都會覺得呢個人好痴線好電波
只有當佢做到成績出黎大家先會認為佢唔係電波人,而係真正既猛者
等你們獨立成功後我就會站在最前線

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-15, 11:46 AM   #813
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
那個女駕駛是學姊吧...
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-15, 06:21 PM   #814
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
「機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ」公式HPを更新!
公式サイトにて下記情報を公開しました!

【Character】
名瀬・タービン の情報を追加
アミダ・アルカ の情報を追加
ラフタ・フランクランド の情報を追加
アジー・グルミン の情報を追加
http://g-tekketsu.com/character/index.html
【Apparel】
機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ Tシャツ 全4種 の情報を追加
http://g-tekketsu.com/products/apparel.html

引用:

supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-15, 09:54 PM   #815
肉羊哩咖
griffin611

男多團遇上女多組?!(誤)

舊 11-14-15, 12:21 AM   #816
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
今晚連"正契弟"都講埋..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-15, 12:36 AM   #817
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
蛋治之後係曲琪

舊 11-14-15, 04:34 PM   #818
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-15, 05:56 PM   #819
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: chow263 查看文章
蛋治之後係曲琪
高達鐵孤 04 JJ版語錄:
成班正契弟
橫掂都正契弟咯,就咪怪我當你哋係契弟喇

-----

阿哥畢斯傑特係餅乾(biscus),妹係曲奇(cookie)同克力架(cracker)
9歲蘿莉做未婚妻,梟博士全身體液都會化成口水流出嚟~

此篇文章於 11-14-15 05:59 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-15, 06:40 PM   #820
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
梟博士!
係咪有招秘密武器叫雷射球

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-15, 04:31 PM   #821
鐵之侍

鳥海你有種啦,整隊人差不多是美女,還有田中大佐和日笠在

不過大哥果然了不起,以為又是用逃走戰法,實則是強攻敵人艦來迫對方來商講數

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-15, 07:36 PM   #822
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

今話表現到バルバトス既性能真係好一般~單靠三日月技術~遲到捱唔住~係時候比テイワズ改良~
昭弘既實力都好強~對住2個有樣既正式軍人~都有得打~
タカキ BL向~?

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
不過大哥果然了不起,以為又是用逃走戰法,實則是強攻敵人艦來迫對方來商講數
鐵華團一直在玩命~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-15, 07:38 PM   #823
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
阿賴耶式外掛超強的
用黎開戰艦都得

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-15, 07:56 PM   #824
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
咁易上咗人地艦,仲要明知你地係到都唔拉閘放狗,長毛本意是就是合流互相利用啦
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-15, 08:55 PM   #825
nameH
Ultimate Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
上艦呢個好牽強囉,你想像下兩架對頭火車,你要由一架跳到另一架,然後將速度再提升100倍.....

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 04:12 PM

手機版 | APP版