Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-30-17, 02:41 PM   #526
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: kamilwklo 查看文章
有中文配音我都聽日文啦
我意思係全中文化, 但都冇乜可能
你都聽日文咁要全中文化嚟做乜?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 02:42 PM   #527
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
引用:
有中文配音我都聽日文啦
佢D介紹好似冇講清楚, 有冇人會以為好似D PS4 GAME咁全中文

唔明你個全中文化係咩意思

總之你揀左中文之後字幕ui等等都係中文

Sent from my iPhone using Gaforum
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 02:44 PM   #528
野良猫
肥倫

引用:
作者: lineage19 查看文章
唔明你個全中文化係咩意思

總之你揀左中文之後字幕ui等等都係中文

Sent from my iPhone using Gaforum
就咁照字面解
全中文化即所有嘢都中文化,包括語音(不論國語定廣東話總之中文)

中字就單純字幕中文化
舊 11-30-17, 02:46 PM   #529
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
有中文配音我都聽日文啦
佢D介紹好似冇講清楚, 有冇人會以為好似D PS4 GAME咁全中文
XB2連介面都是中文,你以為只是字幕麼?

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 02:47 PM   #530
kamilwklo
Junior Member

引用:
作者: 野良猫 查看文章
就咁照字面解
全中文化即所有嘢都中文化,包括語音(不論國語定廣東話總之中文)

中字就單純字幕中文化
其實我係想問係過場係有中文字幕
定係UI指令都係中文
因為講到手提MODE咁濛, 中文會唔會好難睇
kamilwklo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 02:50 PM   #531
lineage19
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID8108-0773-7021
引用:
就咁照字面解

中字就單純字幕中文化

因為佢上而講到有中配都唔會用
所以覺得佢的全中文化唔係講緊有冇配音

舊 11-30-17, 02:50 PM   #532
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
引用:

定係UI指令都係中文

XB2所有文字都係中文
包括UI

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 02:50 PM   #533
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
定係UI指令都係中文
就算手提mode本畫面係浮動解像度,但UI應會保留720p既解像度唔會濛得去邊

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 02:51 PM   #534
lineage19
Crazy Gamer

引用:

定係UI指令都係中文

其實我未見過game講支持中文但只有字幕有中文ui就其他文...

可能我見識少

舊 11-30-17, 02:53 PM   #535
野良猫
肥倫

引用:
其實我未見過game講支持中文但只有字幕有中文ui就其他文...

可能我見識少

我都係
雖然我唔玩中字GAME
但照道理冇理由文字部份會半中半日

你話過場播片唔整中字連日字都唔出就見過,不過依家中文化得應該全部都整
舊 11-30-17, 03:00 PM   #536
kamilwklo
Junior Member

引用:
我都係
雖然我唔玩中字GAME
但照道理冇理由文字部份會半中半日

你話過場播片唔整中字連日字都唔出就見過,不過依家中文化得應該全部都整

我見STEAM上的GAME分開講介面, 語音, 字幕有乜語言
所以以為係有機會不同配搭
kamilwklo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 03:09 PM   #537
野良猫
肥倫

引用:
我見STEAM上的GAME分開講介面, 語音, 字幕有乜語言
所以以為係有機會不同配搭
唔會啦

之前有版友話MHW會半中半日我都唔信
邊有廠商會出到咁,出成咁即係想俾人鬧啫

P.S
有更新1.1.0
標題多咗播片MODE睇番之前啲片
舊 11-30-17, 03:09 PM   #538
kennethyu
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
旺角 $498 普通版 $790限定版
Xenoblade Pro Controller $498

限定比想像中平
kennethyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 03:11 PM   #539
天野

註冊日期: Nov 2004
話時話今次點解冇amiibo呢?
唔通整唔切?
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 03:13 PM   #540
天野

引用:
作者: kennethyu 查看文章
旺角 $498 普通版 $790限定版
Xenoblade Pro Controller $498

限定比想像中平
俾佢玩死
明明咁多限定版貨又冇得訂
搞到要我上官網訂

此篇文章於 11-30-17 04:54 PM 被 天野 編輯。
舊 11-30-17, 03:15 PM   #541
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
eternal arcadia DC玩嗰陣覺得好正
去到GC反而無心機玩

sega兩隻自家出嘅rpg都係水準以上(計埋srpg就三隻)
不過侷限咗喺主機銷量不能大賣
所以xb仲有得出真係要支持吓

aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 03:25 PM   #542
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
睇咗少少偷跑,主角樣太正太
我寧願金髮二段變身係男主自己

想問角色同機械人設係咪同一畫師?
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 03:30 PM   #543
lineage19
Crazy Gamer

Xenoblade 2『異度神劍2』|已售︱支援繁體中文

點解kosmos出到街...!?
版權大丈夫?
家老任已經買返saga版權..?

舊 11-30-17, 04:06 PM   #544
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:

版權大丈夫?

計都計艾莉啦

舊 11-30-17, 04:36 PM   #545
ゆり

舊 11-30-17, 04:37 PM   #546
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: 天野 查看文章
俾佢玩死
明明咁多限定版貨有冇得訂
搞到要我上官網訂
日亞依家仲有貨。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 04:40 PM   #547
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:

版權大丈夫?

版權仲係屬於Bandai Namco。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 04:53 PM   #548
天野

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
日亞依家仲有貨。
前幾日見到喇
官網冇得cancel
咁冇計
舊 11-30-17, 05:06 PM   #549
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:

版權大丈夫?

一個角色兩家好易傾,當宣傳都好。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-17, 05:08 PM   #550
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
點解唔得,Xenoblade都去過PXZ2

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Super Mario Odyssey|支援繁體中文︱發售中 MO 電視遊戲討論版 388 04-11-23 07:10 AM
[NS] いっしょにチョキッと スニッパーズ Snipperclips《你裁我剪》|支援繁體中文 MO 電視遊戲討論版 40 11-13-17 12:08 AM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 01:15 AM

手機版 | APP版