Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 03-07-13, 09:14 AM   #51
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
所以大型吉之島有埋AEON櫃位,,,
一向本身就有

我張psn 專用jcb 都係屯門吉吉島比既

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-13, 03:27 PM   #52
團子~o~
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDLuke365
名稱這回事,真有情感標記的作用
響個鼠長大,一直叫開O個個名
一旦改口,個段經歷就好似淡薄了似的

私底下叫番固有名感覺更有人情味
當然正式場合就咪啦~(去inMTR叫地鐵)

業餘粵翻詞人乙名

Youtube頻道:
http://www.youtube.com/playlist?list...moG1KUp3YSbgzP

團子~o~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-13, 04:39 PM   #53
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
如果要洗底,揾番個類似邦民妹做代言即係唔同晒啦
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-13, 04:57 PM   #54
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
我都仲係成日up左做八佰伴

此篇文章於 03-07-13 05:57 PM 被 ahleung 編輯。
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-13, 05:35 PM   #55
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: J+1 查看文章
如果要洗底,揾番個類似邦民妹做代言即係唔同晒啦
由手機版發出
一陣揾左個好似hip hop財務咁既concept出黎就嘔哂電

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-07-13, 08:21 PM   #56
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: Rabbidas 查看文章
相信改左名之後十年d人都會叫返吉之島,你無個中文叫d 師奶點讀。
依昂百貨公司

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-13, 12:03 AM   #57
traveller
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 查看文章
依昂百貨公司
唔係叫永旺咩....
每次叫親喱個名都會打冷震,太有覇氣

舊 03-08-13, 01:33 PM   #58
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: traveller 查看文章
唔係叫永旺咩....
每次叫親喱個名都會打冷震,太有覇氣
佢點會唔知呀
只係用返個發音併個中文名稱呼出黎姐~
引用:
作者: 查看文章
依昂百貨公司

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-13, 01:44 PM   #59
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
我反而想知點解人人都要打吉吉島.唔打番正名吉之島?
定係吉之島唔係正名?

其實我覺得[吉吉島]呢個名好低能...好似D幼稚園細路仔講野用疊字咁.

此篇文章於 03-08-13 01:52 PM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-13, 02:05 PM   #60
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: 雷火武 查看文章
定係吉之島唔係正名?

其實我覺得[吉吉島]呢個名好低能...好似D幼稚園細路仔講野用疊字咁.
八八伴->吉吉島->永永旺/依依昂?
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-13, 04:06 PM   #61
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
定係吉之島唔係正名?

愈低能反而愈易記愈深刻,
麥當勞 > 麥當當
一樣原理
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-13, 04:08 PM   #62
雷火武
ワールド・エンド

我真係從來唔會講吉吉島...

最多叫吉野家做扑野家.

另外MCDONLAD只會慣口叫M記OR叫番麥當勞..
舊 03-08-13, 04:19 PM   #63
Corex
↘ 飛行甲板に直撃

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code0189 9216 9190
拮拮家

/ 兒子生性病母倍感安慰 \

\ 獅子山下體現香港精神 /

Corex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-13, 04:24 PM   #64
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
定係吉之島唔係正名?

睇得TVB多卦

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-13, 04:34 PM   #65
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
  上一輩叫吉之島做失豬島的。另外仲有床板郁(松板屋)。

舊 03-08-13, 04:41 PM   #66
雷火武
ワールド・エンド

失豬島..
NICE NAME
舊 03-08-13, 05:20 PM   #67
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
對佢有愛先改暱稱,正如一田我照樣叫佢一田
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-13, 05:21 PM   #68
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
我真係從來唔會講吉吉島...

最多叫吉野家做扑野家.

另外MCDONLAD只會慣口叫M記OR叫番麥當勞..
這證明你太糟糕

就似日文叫人"Xっちゃん"一樣吧
是親暱的叫法

>對佢有愛先改暱稱
+1

舊 03-08-13, 05:38 PM   #69
雷火武
ワールド・エンド

叫佢扑野家
因為之前有段片.係影吉野家員工係公司內搞野丫嗎.

你以為我真係貪佢順口先咁叫..
舊 03-08-13, 07:29 PM   #70
ben wai
Game Master
ゆがみねぇな

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDDOP169WI
XBox Live GamertagDOP169WI
引用:
由手機版發出
一田我叫佢OWATA

舊 03-09-13, 12:35 AM   #71
Ringo
Game Master
港 女 唔 易 做

註冊日期: Sep 2002
仲以為執左
Ringo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-13, 12:41 PM   #72
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
由手機版發出
打的成日改唔到口叫返西田
咁多年真系好少系吉之島買野~
最懷念都系八佰伴~童年回憶

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-13, 07:12 PM   #73
Stairwalker
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
今日入元朗,見到東頭村巴士站改左名叫新時代廣場,個名普通到完全唔知邊區
Stairwalker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-09-13, 09:56 PM   #74
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Stairwalker 查看文章
今日入元朗,見到東頭村巴士站改左名叫新時代廣場,個名普通到完全唔知邊區
yoho town果個站?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:51 PM

手機版 | APP版