Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7  ... 最後
攻略及心得交流區>MARVEL VS CAPCOM 3 - FATE OF 2 WORLDS 討論區
NexTony 03:00 AM 02-18-11
請注意,輸入資料後,
表單會每隔 5 分鐘更新一次,請勿重複輸入,謝謝大家。

OFFICIAL SITE
OFFICIAL SITE JP
OFFICIAL BLOG
WIKI ENG
WIKI JAP

作者: :

作者: :

NexTony 03:00 AM 02-18-11
RESERVE #1
Montague 03:14 AM 02-18-11
狼人一如以往都係咁狼死.....
Rance 03:37 AM 02-18-11
Galactus雙手揸人點避架?...
雖然由佢揸都得...
NexTony 03:37 AM 02-18-11
作者: Rance:
雖然由佢揸都得...
super jump???
晤肯定, 我試過一次
nookie 08:25 AM 02-18-11
作者: JumpTigerX:
super jump???
晤肯定, 我試過一次
下上jump, 佢未講完野前就要響半空, 否則照夾

另, 不斷後跳有時可以避到拍地攻擊
blackpighk 09:05 AM 02-18-11
作者: Rance:
雖然由佢揸都得...
捉住時可以亂chok stick + 狂咁制鬆人
古烈特 12:47 PM 02-18-11
第一次打完全冇諗過要避
只係快過佢打死我打死佢就得8+1禁(normal)
不過感覺好似要連到好多hit好難
係隻眼未load得切 因為有時好花
NexTony 02:47 PM 02-18-11
竟然仲可以波升....
ヨコ男 11:40 PM 02-18-11
打左2日mission

x-23第8個mission好難
又唔可以版邊又唔可以版正中
aircombo完先跌去版邊先岩位...
Reishin 12:23 AM 02-19-11
其實down追個判定係點??

我用ZERO空中S打人落地,之後裂光霸都唔係次次得

另外有d mission要人地down左之後assist追 又係唔識打
睇片都唔係好知幾時call assist出黎
ai. 02:33 AM 02-19-11
隻game感覺太少場.
魔王-將 03:04 AM 02-19-11
作者: Reishin:

另外有d mission要人地down左之後assist追 又係唔識打
有冇高手教用zero,感覺連招好難同埋好短....
ヨコ男 08:27 AM 02-19-11
作者: Reishin:

留意air combo自己同對手既落地時間
要down追既通常都要差唔多一齊落
zero既話h打3hit>s已經得
有d角色就要delay mmhs

點解zero無左龍之子個招空中急降....
ヨコ男 08:32 AM 02-19-11
作者: 魔王-將:
有冇高手教用zero,感覺連招好難同埋好短....
mission都無hold key儲炮既combo
以前龍之子個d好難, 又分身又急降又儲炮
ansonli0005 10:13 AM 02-19-11
搞咗兩日先完成到阿龍嘅mission......
TOMCHEUNG 10:33 AM 02-19-11
http://www.youtube.com/watch?v=dfram...layer_embedded

想問下條片入面 7 hit 之後閃果下點出
6H 跟住 S ?
GateHacker 11:27 AM 02-19-11
報到
買左返黎幾日尋日先有時間打
Strider 12:31 PM 02-19-11
報到, 打左1日, 上網有點lag...
anyway同mvc2都幾唔同下, 要俾d時間先有信心上網打

wing 12:57 PM 02-19-11
作者: ai.:
隻game感覺太少場.

又少人又少場.

不過少場影響唔太大, 反正四圍爆花laser光環, 遮o西背景, 而且好少可得閒睇風景
魔王-將 02:03 PM 02-19-11
呢隻係未冇香港場人打,見到全部都係外國場....
而且鋪鋪見到池力王都唔想打...
Carmine 02:20 PM 02-19-11
作者: wing:
又少人又少場.

不過少場影響唔太大, 反正四圍爆花laser光環, 遮o西背景, 而且好少可得閒睇風景
考慮到3D model全部是重新制作的話
其實36人算是很多的了
場地少倒是真的
松田悟志 03:46 PM 02-19-11
www.eventhubs.com/news/2011/feb/13/marvel-vs-capcom-3-mission-mode-video-walkthroughs/

全mission片

http://www44.atwiki.jp/mvc3/pages/1.html
日本wiki
NexTony 04:11 PM 02-19-11
打sential真係好煩 ... 成日放細野ASSIST
Strider 04:29 PM 02-19-11
作者: JumpTigerX:
打sential真係好煩 ... 成日放細野ASSIST
我自己反而覺得磁力王招236(a)好難頂
對手係咁放

1 2 3 4 5 6 7  ... 最後

返回主題版面