Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-11-14, 04:55 PM   #26
Time
God of Gamer
AwAkE~!

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDTime-6RD-
呢種畫風的確又係好吸引!

可能真係因佢出WiiU...

"の住人"
数えきれない…でも少しの歳月は流れ いったい君の事を
どれくらい分かってるのかな? 指先で地図辿るようには
上手く行かないね 気づいているよ不安そうな顔
隠してるくらい 急ぎ足の明日へと抵抗するように
駆け回っていても不思議なくらい… この胸は君を描くよ
見上げれば輝きは色褪せず溢れていた どんな時も照らしてる
あの太陽のようになれたなら
Time 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 06:55 PM   #27
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
證明gc版既風格糸對的!

舊 06-11-14, 07:54 PM   #28
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 大情大性武大帝 查看文章
證明gc版既風格糸對的!
佢都唔同風棒、頂盡咪同天空劍差唔多…

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-14, 08:11 PM   #29
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
都糸果類la...…

舊 06-12-14, 01:04 AM   #30
NEAR
Ultimate Gamer
Majora's!?

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code3411 1648 1216
引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
太悶啦又呢種風格 呢隻當初用黎服務時之笛fans
連埋解迷都似玩緊時之笛 多變化先係薩爾達應有既野
但係concept art design黎講,tt真係最正,連亂鬥都係用tt既造型唔係用ss。

我覺得zelda都係真實d史詩式正d,但令次個油畫風遠景真係正。

玩法當然愈新愈好~

NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 10:13 AM   #31
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: NEAR 查看文章
但係concept art design黎講,tt真係最正,連亂鬥都係用tt既造型唔係用ss。
我覺得zelda都係真實d史詩式正d,但令次個油畫風遠景真係正。
玩法當然愈新愈好~
用邊隻link係睇人氣度 同人設無關係...
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 11:12 AM   #32
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
2015 年 ... 有排等。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 02:19 PM   #33
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
引用:
作者: 八仙果 查看文章
2015 年 ... 有排等。
2015 應該係出發售日期!
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 06:40 PM   #34
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
official 1080p screen shots

青沼 英二: Zelda Wii U Trailer wasn’t pre-rendered, It was Actually Gameplay
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=836183

此篇文章於 06-12-14 07:05 PM 被 neo2046 編輯。
neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 07:09 PM   #35
IDGAF
The One

如果佢玩性轉換,
LINK變女,ZELDA變王子,咁個故事會點發展,
萬一兩個主要角色都係女角,又會唔會變咗近期大熱CG動畫Frozen(魔雪奇緣)咁變成百合系作品呢?

舊 06-12-14, 09:04 PM   #36
MO

註冊日期: Aug 2005

MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 09:46 PM   #37
Navism
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
3DS Friend Code0860 3619 1923
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
如果佢玩性轉換,
萬一兩個主要角色都係女角,又會唔會變咗近期大熱CG動畫Frozen(魔雪奇緣)咁變成百合系作品呢?
已經confirm唔係, 都估任記無可能咁開放同破格.
一個經典人物每次可以轉風格已經好難, 唔好話性別
Navism 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-14, 09:46 PM   #38
Y.Bird
度日如日

3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
如果佢玩性轉換,
百合 ! 唔好呀 !

我話條片個角色唔係LINK,
LINK 係左撇子。

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-14, 01:30 AM   #39
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
百合 ! 唔好呀 !

我話條片個角色唔係LINK,
LINK 係左撇子。
Skyward Sword係右手劍

可能係後代呢
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-14, 02:31 AM   #40
Y.Bird
度日如日

3DS Friend Code1676 3642 5459
引用:
作者: hap3afrien 查看文章
Skyward Sword係右手劍

可能係後代呢
Skyward Sword LINK 用右手係控制問題,
因為大部份人係右撇子。(宮本講

隱藏、二周目、儲齊裝備、獎杯等都放棄了啦,
因為跟本唔夠時間打機,
買一隻爆一隻都好難...。
Y.Bird 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-14, 09:37 AM   #41
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: Y.Bird 查看文章
Skyward Sword LINK 用右手係控制問題,
因為大部份人係右撇子。(宮本講
我是左撇子

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape
bomber 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-14, 10:49 AM   #42
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
幾正咁禾...
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-14, 10:55 AM   #43
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
諗起 天外魔境ZERO
樹里將水貴(女) 放入天神(男)體內
變成雌雄同體

會唔會咩原因,Zelda 同 Link 用同一個身體,日變女,夜變男

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-14, 11:03 AM   #44
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
咁加農會唔會變忠

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-14, 11:28 PM   #45
IDGAF
The One

引用:
作者: W!LL 查看文章
咁加農會唔會變忠
如果佢個製作團隊有睇Disney套CG動畫Wreck-It Ralph,
咁加農都可能只係一個扮演壞人角色的好人嚟…
http://en.wikipedia.org/wiki/Wreck-It_Ralph

舊 06-14-14, 10:05 PM   #46
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
天空之劍畫風係近似Mario Sunshine.
陰影對比會比較柔, (留意面部)

相反風捧陰影對比會強烈好多,
特效會比較跨張, 例如火花, 煙霧,

今次Wii U版畫風明顯似呢種

MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-14, 12:38 AM   #47
NEAR
Majora's!?

3DS Friend Code3411 1648 1216
引用:
如果佢個製作團隊有睇Disney套CG動畫Wreck-It Ralph,
咁加農都可能只係一個扮演壞人角色的好人嚟…
http://en.wikipedia.org/wiki/Wreck-It_Ralph
I LIKE THIS CONCEPT

果時龍王都係度有第2集既話,可能有幸見到mario

NEAR 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-14, 10:16 AM   #48
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
我是眼殘,個草原原來有咁多地標顯示
個地圖真係好大咁,我估SKYRIM 真係對RPG有影響,青沼出左咁多年ZELDA,都咁多新野

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-14, 01:46 PM   #49
longlung
Junior Member

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDinteroy
XBox Live Gamertaginteroy
https://www.youtube.com/watch?v=SECWlFInyFM#t=152
longlung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-14, 01:54 PM   #50
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.youtube.com/watch?v=ypR03D1nISA TGA 2014
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] [WiiU] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild | < 海拉爾旅遊交流區>中文版已上市 信長 攻略及心得交流區 882 02-10-19 03:27 PM
ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild 日本攻略 (sold) ZERO NEKO 買賣專區 2 08-04-17 10:15 PM
ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild 及相關 amiibo (sold) ZERO NEKO 買賣專區 1 08-02-17 03:40 PM
出售400全新 Wii U 薩爾達傳說 WiiU Zelda: Breath of Wild (日本版)sold kinpingk 買賣專區 4 07-05-17 08:33 PM
[Wii U] ゼルダの伝説 | The Legend of Zelda: Breath of the Wild trdsport01 買賣專區 2 03-03-17 10:48 PM

現在的時間是 05:43 PM

手機版 | APP版