Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24  ... 最後
日本動漫畫討論版>丸山くがね「オーバーロードⅢ」Chapter13 (終)「PVP」
十一月 08:40 PM 08-16-18
下一話的悲慘劇情,睇書版小說時覺得骨王好可惡
真心希望這一part係跟web版小說劇情,不過從聲優人選來睇,應該冇可能啦
STRIFE 10:38 PM 08-16-18
依家諗緊,成本係唔係用哂係聲優到,真係好貴下
高級嘍囉 10:34 AM 08-17-18
骨王原本係sales,商場上原本就是殺人不見血,由利益決定一切,不講半點人情。
supermanlady 09:49 AM 08-18-18
【オーバーロードⅢ】第7話予告「蜘蛛に絡められる蝶」《ノーマルver.》
http://www.youtube.com/watch?v=6oCzOPkQUUk

【オーバーロードⅢ】第7話予告「蜘蛛に絡められる蝶」《スペシャルver.》
http://www.youtube.com/watch?v=sbdV-CprDc0
♀宮野真守♀ 12:18 AM 08-19-18
骨骨算好好人啦,今集都問清楚佢地,人地係要去都冇計
麥魚仔 08:14 PM 08-19-18
作者: ♀宮野真守♀:
骨骨算好好人啦,今集都問清楚佢地,人地係要去都冇計
睇予告先知,是要去骨王基地嗎
一直在玩命
十一月 11:50 PM 08-21-18
件事最令我反感的係,明明係骨王自己設局委託人去的。
假如係發放流言,吸引D貪財之徒去盜墓,咁感覺就係另一回事
phil077 09:23 AM 08-22-18
作者: 十一月:
件事最令我反感的係,明明係骨王自己設局委託人去的。
假如係發放流言,吸引D貪財之徒去盜墓,咁感覺就係另一回事
其實要求他要有什麼仁義道德會不會不太適合?
根本就一路都無話骨王要做好人
casio 07:47 PM 08-22-18
作者: phil077:
其實要求他要有什麼仁差道德會不會不太適合?
根本就一路都無骨王要做好人
所以無論呢段,王國同帝國之戰同之後矮人國都唔太反感
好似今次即使係骨骨設局,而班工作者無論背後又係為乜理由,班工作者始終係入去人地地盆偷嘢,真係只可以話一個願打個願捱
但之後聖王國就真係對骨骨幾反感......
Lamsze 08:29 PM 08-22-18
班人都係為左錢而入,並唔係強迫一班唔想入既人入去喎,都係貪字作怪,雖然女孩既背景係可惜,但都係錢
尼路 10:57 PM 08-22-18
呢套無論動畫定小說都唔明班路人甲(受害者甲)哪來的自信。
亍 ◣ 11:14 PM 08-22-18
o個3隻妖精就感覺會有情節.....
gingq7 12:00 AM 08-23-18
等了N集, 今集終於有大家想睇的東西

作者: 亍 ◣:
o個3隻妖精就感覺會有情節.....
應該無可能啦
上季已提過班蜥蜴人對人類型的女性係唔會有性趣
大墳墓班低級魔物亦應該一樣對人類型的女性無性趣
而大墳墓班果班高級人型魔物就只會對骨骨發情
gingq7 12:09 AM 08-23-18
作者: casio:
好似今次即使係骨骨設局,而班工作者無論背後又係為乜理由,班工作者始終係入去人地地盆偷嘢,真係只可以話一個願打個願捱
其實我不太同意,
去一個無主人/無人住的幾百年前的墳墓挖野
和去一個有人住的屋偷野完全係兩回事

兩者都係為了賺錢無錯
但前者係無人受害(因為堆財物係無主人)
而後者係有人受害

如果個大墳墓擺明係有活人住的話, 今集最後果4個工作者應該係唔會接呢個job, 因為劇中有提他們之前一直都係打undead, 而唔係打活人
(而今集帶3件elf的男工作者睇個樣就會照接呢個job)

但骨骨設的局就隱瞞了這最重要的一點, 然後就精神上老屈人地入佢屋企偷野....
都算了, 殺就殺; 但佢又唔係即殺, 而係要玩無意義的殘殺逼供

不過如樓上有人所講, 骨骨從來都唔係咩正義使者, 甚至連骨骨自己都越來越唔覺得自己係人族,
大家想在這套野睇的亦唔係咩正義故事, 所以就無問題
高級嘍囉 09:19 AM 08-23-18
去古墓尋寶會遇到怪物有可能會死係理所當然,只不過今次嘅怪物係強得過份。

而骨骨嘅論點係:冇人迫你哋嚟,係你哋為咗錢送上門。

只要記住主角那一方係怪物,全部嘢都會合理哂。
s2001154 10:07 AM 08-23-18
只是見到隻綠色既"小姐"
可以咁搞男人
我就好期待女人又可以點搞
gingq7 12:50 PM 08-23-18
作者: 高級嘍囉:
去古墓尋寶會遇到怪物有可能會死係理所當然,只不過今次嘅怪物係強得過份。

而骨骨嘅論點係:冇人迫你哋嚟,係你哋為咗錢送上門。

只要記住主角那一方係怪物,全部嘢都會合理哂。
係,係無人迫班工作者黎,
但明明係骨骨方主動引班人入黎,但跟住成班又腦內妄想係人地入侵佢屋企

我意思係骨骨方引人入黎殺/用來練兵,係完全無問題,但實在無需妄想自己係被害者只係自衛還撃
gingq7 12:53 PM 08-23-18
作者: s2001154:
只是見到隻綠色既"小姐"
可以咁搞男人
我就好期待女人又可以點搞
女人可以點搞,
上季8指果個女人咪示範過
jamsquare 07:25 PM 08-23-18
作者: phil077:
其實要求他要有什麼仁義道德會不會不太適合?
根本就一路都無話骨王要做好人
作者: casio:
所以無論呢段,王國同帝國之戰同之後矮人國都唔太反感
但之後聖王國就真係對骨骨幾反感......

無睇書,

第一二季我覺得主角太正義使者feel

同我想像既情節有D出入
casio 08:49 PM 08-23-18
作者: gingq7:
其實我不太同意,
去一個無主人/無人住的幾百年前的墳墓挖野
和去一個有人住的屋偷野完全係兩回事

兩者都係為了賺錢無錯
但前者係無人受害(因為堆財物係無主人)
而後者係有人受害

如果個大墳墓擺明係有活人住的話, 今集最後果4個工作者應該係唔會接呢個job, 因為劇中有提他們之前一直都係打undead, 而唔係打活人
(而今集帶3件elf的男工作者睇個樣就會照接呢個job)

但骨骨設的局就隱瞞了這最重要的一點, 然後就精神上老屈人地入佢屋企偷野....
都算了, 殺就殺; 但佢又唔係即殺, 而係要玩無意義的殘殺逼供

不過如樓上有人所講, 骨骨從來都唔係咩正義使者, 甚至連骨骨自己都越來越唔覺得自己係人族,
大家想在這套野睇的亦唔係咩正義故事, 所以就無問題
問題係骨骨都係undead,世界觀上唔算活人,咁入佢地盆算唔算有「人」受害,
再者骨骨到最後討厭嘅唔係工作者(之後有人自作聰明另計),而係計劃本身(引賊入屋),不過因為係班仔女主動提議所以先實行
順便玩無意義的殘殺逼供隻鑊係主管,主導嗰個係佢----利伸:由第一集開始我就對呢隻大猩猩冇好感
所以呢度對骨骨嘅所為都未到反感

作者: jamsquare:
無睇書,

第一二季我覺得主角太正義使者feel

同我想像既情節有D出入
單純第一二季D對手大部份太PK而已
supermanlady 08:18 PM 08-24-18
【オーバーロードⅢ】第8話予告「一握りの希望」《ノーマルver.》
作者: :
【オーバーロードⅢ】第8話予告「一握りの希望」《スペシャルver.》
作者: :

柚原このみ 01:09 AM 08-29-18
今集真係
STRIFE 01:24 AM 08-29-18
會出現退坑潮?
話時話兩個妹既結局一樣好
♀宮野真守♀ 02:38 AM 08-29-18
其實丸山一早話左想打造一個冇弱點既魔王,唔係骨骨殘忍,係我地見開果D魔王唔係魔王泥姐
之前王都捉左成堆人,打炎蛇又死左好多炎蛇仲殘忍啦,大家係因為有個叫有D故事既囡囡死左先反感姐

其實呢套野當料理節目睇咪幾好,試下引D小動物入屋睇下間屋安唔安全,再處理埋D小動物做食材,分D比手下咁,我反而係嫌冇果D行刑變態野睇

話時話阿殿下個樣咁似金閃閃,搞到我好想睇下安兹點玩到佢唔生唔死添
casio 03:39 AM 08-29-18
作者: ♀宮野真守♀:
其實丸山一早話左想打造一個冇弱點既魔王,唔係骨骨殘忍,係我地見開果D魔王唔係魔王泥姐
之前王都捉左成堆人,打炎蛇又死左好多炎蛇仲殘忍啦,大家係因為有個叫有D故事既囡囡死左先反感姐

其實呢套野當料理節目睇咪幾好,試下引D小動物入屋睇下間屋安唔安全,再處理埋D小動物做食材,分D比手下咁,我反而係嫌冇果D行刑變態野睇

話時話阿殿下個樣咁似金閃閃,搞到我好想睇下安兹點玩到佢唔生唔死添
我去到聖王國會反感唔係因為魔唔魔王,係因為安兹嘅細路仔脾氣
自己殺完人成班部下扮救人想駁好感,點知人定唔領情,仲好意思話人冇常識

第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24  ... 最後

返回主題版面