Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-16-18, 08:40 PM   #426
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
下一話的悲慘劇情,睇書版小說時覺得骨王好可惡
真心希望這一part係跟web版小說劇情,不過從聲優人選來睇,應該冇可能啦
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-18, 10:38 PM   #427
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
依家諗緊,成本係唔係用哂係聲優到,真係好貴下

舊 08-17-18, 10:34 AM   #428
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
骨王原本係sales,商場上原本就是殺人不見血,由利益決定一切,不講半點人情。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-18, 09:49 AM   #429
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
【オーバーロードⅢ】第7話予告「蜘蛛に絡められる蝶」《ノーマルver.》
http://www.youtube.com/watch?v=6oCzOPkQUUk

【オーバーロードⅢ】第7話予告「蜘蛛に絡められる蝶」《スペシャルver.》
http://www.youtube.com/watch?v=sbdV-CprDc0

此篇文章於 08-24-18 08:18 PM 被 supermanlady 編輯。
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-18, 12:18 AM   #430
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
骨骨算好好人啦,今集都問清楚佢地,人地係要去都冇計
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-18, 08:14 PM   #431
麥魚仔
Insane Gamer
岬命

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
骨骨算好好人啦,今集都問清楚佢地,人地係要去都冇計
睇予告先知,是要去骨王基地嗎
一直在玩命

麥魚仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-18, 11:50 PM   #432
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
件事最令我反感的係,明明係骨王自己設局委託人去的。
假如係發放流言,吸引D貪財之徒去盜墓,咁感覺就係另一回事
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-18, 09:23 AM   #433
phil077

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 十一月 查看文章
件事最令我反感的係,明明係骨王自己設局委託人去的。
假如係發放流言,吸引D貪財之徒去盜墓,咁感覺就係另一回事
其實要求他要有什麼仁義道德會不會不太適合?
根本就一路都無話骨王要做好人

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了

此篇文章於 08-22-18 10:41 PM 被 phil077 編輯。
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-18, 07:47 PM   #434
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: phil077 查看文章
其實要求他要有什麼仁差道德會不會不太適合?
根本就一路都無骨王要做好人
所以無論呢段,王國同帝國之戰同之後矮人國都唔太反感
好似今次即使係骨骨設局,而班工作者無論背後又係為乜理由,班工作者始終係入去人地地盆偷嘢,真係只可以話一個願打個願捱
但之後聖王國就真係對骨骨幾反感......

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-18, 08:29 PM   #435
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
班人都係為左錢而入,並唔係強迫一班唔想入既人入去喎,都係貪字作怪,雖然女孩既背景係可惜,但都係錢
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-18, 10:57 PM   #436
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
呢套無論動畫定小說都唔明班路人甲(受害者甲)哪來的自信。

舊 08-22-18, 11:14 PM   #437
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
o個3隻妖精就感覺會有情節.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 12:00 AM   #438
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
等了N集, 今集終於有大家想睇的東西

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
o個3隻妖精就感覺會有情節.....
應該無可能啦
上季已提過班蜥蜴人對人類型的女性係唔會有性趣
大墳墓班低級魔物亦應該一樣對人類型的女性無性趣
而大墳墓班果班高級人型魔物就只會對骨骨發情
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 12:09 AM   #439
gingq7

引用:
作者: casio 查看文章
好似今次即使係骨骨設局,而班工作者無論背後又係為乜理由,班工作者始終係入去人地地盆偷嘢,真係只可以話一個願打個願捱
其實我不太同意,
去一個無主人/無人住的幾百年前的墳墓挖野
和去一個有人住的屋偷野完全係兩回事

兩者都係為了賺錢無錯
但前者係無人受害(因為堆財物係無主人)
而後者係有人受害

如果個大墳墓擺明係有活人住的話, 今集最後果4個工作者應該係唔會接呢個job, 因為劇中有提他們之前一直都係打undead, 而唔係打活人
(而今集帶3件elf的男工作者睇個樣就會照接呢個job)

但骨骨設的局就隱瞞了這最重要的一點, 然後就精神上老屈人地入佢屋企偷野....
都算了, 殺就殺; 但佢又唔係即殺, 而係要玩無意義的殘殺逼供

不過如樓上有人所講, 骨骨從來都唔係咩正義使者, 甚至連骨骨自己都越來越唔覺得自己係人族,
大家想在這套野睇的亦唔係咩正義故事, 所以就無問題

此篇文章於 08-23-18 12:13 AM 被 gingq7 編輯。
舊 08-23-18, 09:19 AM   #440
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
去古墓尋寶會遇到怪物有可能會死係理所當然,只不過今次嘅怪物係強得過份。

而骨骨嘅論點係:冇人迫你哋嚟,係你哋為咗錢送上門。

只要記住主角那一方係怪物,全部嘢都會合理哂。

此篇文章於 08-23-18 09:23 AM 被 高級嘍囉 編輯。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 10:07 AM   #441
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
只是見到隻綠色既"小姐"
可以咁搞男人
我就好期待女人又可以點搞
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 12:50 PM   #442
gingq7

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
去古墓尋寶會遇到怪物有可能會死係理所當然,只不過今次嘅怪物係強得過份。

而骨骨嘅論點係:冇人迫你哋嚟,係你哋為咗錢送上門。

只要記住主角那一方係怪物,全部嘢都會合理哂。
係,係無人迫班工作者黎,
但明明係骨骨方主動引班人入黎,但跟住成班又腦內妄想係人地入侵佢屋企

我意思係骨骨方引人入黎殺/用來練兵,係完全無問題,但實在無需妄想自己係被害者只係自衛還撃
舊 08-23-18, 12:53 PM   #443
gingq7

引用:
作者: s2001154 查看文章
只是見到隻綠色既"小姐"
可以咁搞男人
我就好期待女人又可以點搞
女人可以點搞,
上季8指果個女人咪示範過
舊 08-23-18, 07:25 PM   #444
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
作者: phil077 查看文章
其實要求他要有什麼仁義道德會不會不太適合?
根本就一路都無話骨王要做好人
引用:
作者: casio 查看文章
所以無論呢段,王國同帝國之戰同之後矮人國都唔太反感
但之後聖王國就真係對骨骨幾反感......

無睇書,

第一二季我覺得主角太正義使者feel

同我想像既情節有D出入

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-18, 08:49 PM   #445
casio

引用:
作者: gingq7 查看文章
其實我不太同意,
去一個無主人/無人住的幾百年前的墳墓挖野
和去一個有人住的屋偷野完全係兩回事

兩者都係為了賺錢無錯
但前者係無人受害(因為堆財物係無主人)
而後者係有人受害

如果個大墳墓擺明係有活人住的話, 今集最後果4個工作者應該係唔會接呢個job, 因為劇中有提他們之前一直都係打undead, 而唔係打活人
(而今集帶3件elf的男工作者睇個樣就會照接呢個job)

但骨骨設的局就隱瞞了這最重要的一點, 然後就精神上老屈人地入佢屋企偷野....
都算了, 殺就殺; 但佢又唔係即殺, 而係要玩無意義的殘殺逼供

不過如樓上有人所講, 骨骨從來都唔係咩正義使者, 甚至連骨骨自己都越來越唔覺得自己係人族,
大家想在這套野睇的亦唔係咩正義故事, 所以就無問題
問題係骨骨都係undead,世界觀上唔算活人,咁入佢地盆算唔算有「人」受害,
再者骨骨到最後討厭嘅唔係工作者(之後有人自作聰明另計),而係計劃本身(引賊入屋),不過因為係班仔女主動提議所以先實行
順便玩無意義的殘殺逼供隻鑊係主管,主導嗰個係佢----利伸:由第一集開始我就對呢隻大猩猩冇好感
所以呢度對骨骨嘅所為都未到反感

引用:
作者: jamsquare 查看文章
無睇書,

第一二季我覺得主角太正義使者feel

同我想像既情節有D出入
單純第一二季D對手大部份太PK而已

此篇文章於 08-23-18 08:54 PM 被 casio 編輯。
舊 08-24-18, 08:18 PM   #446
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
【オーバーロードⅢ】第8話予告「一握りの希望」《ノーマルver.》
引用:
【オーバーロードⅢ】第8話予告「一握りの希望」《スペシャルver.》
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 01:09 AM   #447
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
今集真係

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 01:24 AM   #448
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
會出現退坑潮?
話時話兩個妹既結局一樣好

舊 08-29-18, 02:38 AM   #449
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
其實丸山一早話左想打造一個冇弱點既魔王,唔係骨骨殘忍,係我地見開果D魔王唔係魔王泥姐
之前王都捉左成堆人,打炎蛇又死左好多炎蛇仲殘忍啦,大家係因為有個叫有D故事既囡囡死左先反感姐

其實呢套野當料理節目睇咪幾好,試下引D小動物入屋睇下間屋安唔安全,再處理埋D小動物做食材,分D比手下咁,我反而係嫌冇果D行刑變態野睇

話時話阿殿下個樣咁似金閃閃,搞到我好想睇下安兹點玩到佢唔生唔死添
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-18, 03:39 AM   #450
casio

引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
其實丸山一早話左想打造一個冇弱點既魔王,唔係骨骨殘忍,係我地見開果D魔王唔係魔王泥姐
之前王都捉左成堆人,打炎蛇又死左好多炎蛇仲殘忍啦,大家係因為有個叫有D故事既囡囡死左先反感姐

其實呢套野當料理節目睇咪幾好,試下引D小動物入屋睇下間屋安唔安全,再處理埋D小動物做食材,分D比手下咁,我反而係嫌冇果D行刑變態野睇

話時話阿殿下個樣咁似金閃閃,搞到我好想睇下安兹點玩到佢唔生唔死添
我去到聖王國會反感唔係因為魔唔魔王,係因為安兹嘅細路仔脾氣
自己殺完人成班部下扮救人想駁好感,點知人定唔領情,仲好意思話人冇常識

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
渡辺航「弱虫ペダル GLORY LINE」2018年1月放送開始 supermanlady 日本動漫畫討論版 41 04-25-23 04:44 PM
「刀使ノ巫女 刻みし一閃の燈火」OVA決定! supermanlady 日本動漫畫討論版 49 01-11-21 07:31 AM
水野良×矢野俊策「GRAN CREST グランクレスト戦記」#24 (終)「皇帝聖印」 supermanlady 日本動漫畫討論版 17 06-19-18 03:10 PM
サンカクヘッド「干物妹!うまるちゃんG」連載終了 supermanlady 日本動漫畫討論版 169 04-21-18 04:59 PM
カツヲ「三ツ星カラーズ」#12 (終)「カラーズと街とひとびと」 supermanlady 日本動漫畫討論版 10 02-13-18 07:38 PM

現在的時間是 06:10 PM

手機版 | APP版