Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-22-13, 04:12 PM   #676
okabe
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
FF14官網與Twitter

ファイナルファンタジーXIV: 新生エオルゼア アーリーアクセスの開始日時が決定しましたのでお知らせします。
2013年8月24日(土)18:00~

※アーリーアクセスからそのまま2013年8月27日(火)に正式サービスへと移行します。
※アーリーアクセスは、予約特典コードを登録されている方、レガシーキャンペーンの条件を満たしているサービスアカウントをお持ちの方が対象です。
※アーリーアクセスのクライアントはβテストフェーズ4(オープンβ)と同じものです
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-13, 09:00 PM   #677
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
如果各位係買collectors pack有early access code同特典
PS3版已經可以入code同去DL update
小弟DL中

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-13, 09:53 AM   #678
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
到貨未?
想買
但仲未諗到日版美版...
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-13, 11:16 AM   #679
hydefai
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDhydefai
XBox Live Gamertaghydefai
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
到貨未?
想買
但仲未諗到日版美版...
你買實體?
日版同美版分別在於點俾錢ONLY...
對隻GAME 係冇分別的.
隻Game 本身multi-language...
hydefai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-13, 11:18 AM   #680
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: hydefai 查看文章
你買實體?
日版同美版分別在於點俾錢ONLY...
對隻GAME 係冇分別的.
隻Game 本身multi-language...
日版一定要 webmoney , 比較唔方便
我見美版有game card, 都有d 興趣

可以用 psn 買?我真係唔知
舊 08-23-13, 11:58 AM   #681
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
日版都有サービス利用券,不過點先買到係另一個問題。

http://www.4gamer.net/games/199/G019924/20130809052/

此篇文章於 08-23-13 12:04 PM 被 真十人€ 編輯。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-13, 12:02 PM   #682
okabe

引用:
作者: 真十人€ 查看文章
日版都有サービス利用券,不過點先買到係另一個問題。

http://www.4gamer.net/games/199/G019924/20130809052/

有D GAME SHOP可能會入
WBMONEY其實好方便同安全
好過用信用卡,始終唔太信任佢D系統
舊 08-23-13, 12:12 PM   #683
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
如果你係エントリー用互¥1,280月費果隻
,好似所有game card都用吾到
所有ゲームカード都係迫你硬食¥1,554果隻

最平最方便都係信用卡比月費

舊 08-23-13, 12:16 PM   #684
hydefai

引用:
作者: okabe 查看文章
有D GAME SHOP可能會入
WBMONEY其實好方便同安全
好過用信用卡,始終唔太信任佢D系統
咁其實你有答案啦.
WEBMONEY 去2000XUN 果D 網都可以買點數架喇.
比起買NA 版要搵月費卡一定更方便.
不過唔夠信用卡個個月過數方便o者...

快D 買~~~ 一齊玩~~~
舊 08-23-13, 12:22 PM   #685
okabe

引用:
咁其實你有答案啦.
WEBMONEY 去2000XUN 果D 網都可以買點數架喇.

你回錯了
我係回上面果位問收費
我買左PS3版了
舊 08-23-13, 12:33 PM   #686
ist
Game Master
.

睇完月費d野
日版se吾受海外信用卡
玩日版係得WebMoney,轉水晶比月費¥1,344
ゲームカード就要轉スタンダードコース契約,迫你硬食月費¥1,554(向香港除左出game頭幾個月有,你半年後9成搵吾到)

玩美版算
半年月費$77.4

舊 08-23-13, 12:33 PM   #687
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
咁其實你有答案啦.

NA 可以俾visa, 唔駛買月費卡的...... wenmoney 一定整數買.....一定會剩尾數....

舊 08-23-13, 12:43 PM   #688
hydefai

引用:
作者: Eking 查看文章
NA 可以俾visa, 唔駛買月費卡的...... wenmoney 一定整數買.....一定會剩尾數....
咁佢好似介意用credit card 俾錢丫嘛...
咁都冇計架喇要硬食.
舊 08-23-13, 01:19 PM   #689
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
係咪PS3版買美版就可以用 Credit Card 俾錢 & Multi-Language ? (但我PSN ID 係日本)

舊 08-23-13, 01:40 PM   #690
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: Marco 查看文章
係咪PS3版買美版就可以用 Credit Card 俾錢 & Multi-Language ? (但我PSN ID 係日本)
Yes. But need to activate the game under NA PSN.
Otherwise you may have issue on expansion pack..... in the future.

舊 08-23-13, 01:58 PM   #691
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: Squaresoft 查看文章
Yes. But need to activate the game under NA PSN.
Otherwise you may have issue on expansion pack..... in the future.
即係要 NA 的 PSN Account 玩先可以 ?

舊 08-23-13, 02:02 PM   #692
hydefai

引用:
即係要 NA 的 PSN Account 玩先可以 ?
我覺得雖然依家你可能去買碟返來玩都可以用返本身個psn
但係最怕係遲D 有update/ patch 果d 你要用返psn 來download.
你如果唔係同一個psn 就update 唔到之後即係玩唔到隻game 咁就慘了...
所以實冇死來講真係用返na psn.

不過你點買NA PSN D points 又係一個麻煩....
你買game 都要用點數架嘛...
舊 08-23-13, 02:08 PM   #693
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
但係最怕係遲D 有update/ patch 果d 你要用返psn 來download.
你如果唔係同一個psn 就update 唔到之後即係玩唔到隻game 咁就慘了...

不過你點買NA PSN D points 又係一個麻煩....
In-game Update / Patch 會跟碟/Software的Region的

NA PSN 好似可以用到海外Credit Card的
但Game既月費美版係可以直接用 Credit Card 俾嗎 ? (跟據上面幾位朋友所講)

我既意思係買美版Game,用 Credit Card 交月費,但 Link 日本 PSN ID 是否可行

舊 08-23-13, 02:12 PM   #694
okabe

引用:

佢買美版實體GAME,唔駛用PSN POINT
只不過實體GAME既activate CODE可唔可以入到日版既PSN?
月費都不是經PSN交易,都係去SE既A/C攪
舊 08-23-13, 02:34 PM   #695
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
海外信用咭,除非係好似我哋由FF11早期開始用香港credit card比月費,
如果唔係海外信用咭唔會接受。
用webmoney其實係最方便。

Game可以隨時轉日/英,甚至英語音曰字幕咁都可以,
不過英語音配得好差,都係用日語音。

你要用JPSN只可以買日版,因為NA起動唔到,
我唔肯定之後得唔得,不過beta日版就一定要JPSN先起動到。

Digital Copy而家應該無咗,要等正日,
之前8-18號嗰個digital copy係campain。

如果你真係好想有early access或者嗰堆乜鬼collectors item,
你可以去相熟舖頭,叫佢比張予約特典code你,
用嗰個code就可以做晒所有嘢。

你有我FB,自己去望一望

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 08-23-13, 03:02 PM   #696
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: daihamlop 查看文章
海外信用咭,除非係好似我哋由FF11早期開始用香港credit card比月費,
如果唔係海外信用咭唔會接受。
用webmoney其實係最方便。

Game可以隨時轉日/英,甚至英語音曰字幕咁都可以,
不過英語音配得好差,都係用日語音。

你要用JPSN只可以買日版,因為NA起動唔到,
我唔肯定之後得唔得,不過beta日版就一定要JPSN先起動到。

Digital Copy而家應該無咗,要等正日,
之前8-18號嗰個digital copy係campain。

如果你真係好想有early access或者嗰堆乜鬼collectors item,
你可以去相熟舖頭,叫佢比張予約特典code你,
用嗰個code就可以做晒所有嘢。

你有我FB,自己去望一望

但Webmoney又唔用得海外信用卡買
真係要去搵Game舖睇下有冇 Prepaid Card

Game 我本來都係打算玩日版既,只係想睇下仲有冇其他可行既方法俾錢

Digital Copy 我有 Download 到
但冇開過,所以唔知咩事

舊 08-23-13, 03:18 PM   #697
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
但Webmoney又唔用得海外信用卡買
真係要去搵Game舖睇下有冇 Prepaid Card

Game 我本來都係打算玩日版既,只係想睇下仲有冇其他可行既方法俾錢

Digital Copy 我有 Download 到
但冇開過,所以唔知咩事
webmoney週街都有,5000yen大約四百幾元,
同itune咭、psn咭一樣都係入code,
唔洗用信用咭買,認真···方便同安全過你用信用咭

舊 08-23-13, 03:21 PM   #698
ist
Game Master
.

引用:
作者: daihamlop 查看文章
webmoney週街都有,5000yen大約四百幾元,
同itune咭、psn咭一樣都係入code,
唔洗用信用咭買,認真···方便同安全過你用信用咭
信和有無?如地底果間
因我吾多覺眼

舊 08-23-13, 03:31 PM   #699
Hello MiMi
Game Master

決定買美版 Digital 版
過兩日出街買 psn point
之後買 game point / 信用卡比錢算...
舊 08-23-13, 03:39 PM   #700
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: ist 查看文章
信和有無?如地底果間
因我吾多覺眼
可以答你一定有

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
<未完>Final Fantasy XIII まだお仕事は終わらなそうです! neo2046 電視遊戲討論版 766 09-17-14 07:29 PM
[動畫] 『FINAL FANTASY Vll ADVENT CHILDREN COMPLETE』Blu-ray版 好評発売中 money 日本動漫畫討論版 400 07-19-09 04:43 PM
m(_ _)m~~真真正正嘅Final Fantasy online imgahou PC電腦遊戲討論版 21 12-05-07 04:33 PM
[NDS] Final Fantasy III -Vol 2- Shing 手提遊戲機討論版 428 02-02-07 02:28 PM

現在的時間是 10:43 PM

手機版 | APP版