Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-16-13, 07:42 PM   #576
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: 真十人€ 查看文章
要重新download, 應該有新dl code email俾你。
原來上星期收到email無睇到..

現在重新download中, thx

此篇文章於 08-16-13 08:12 PM 被 aquarius 編輯。
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-13, 08:25 PM   #577
nefrezx
God of Gamer

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 蕃茄牛肉麵 查看文章
好鬼多人, 多過cb 果陣幾十陪 ~_~
超多人, 唔夠新手任務怪打

此篇文章於 08-16-13 11:59 PM 被 nefrezx 編輯。
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-13, 08:47 PM   #578
暗.黑.騎.士
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
PC版可以沿用舊account,唔駛再買game。
但要係PS3玩就點都要再買PS3版,可link 番舊account。
如果我有1.0 pc ver, 而家想用ps3 參加Beta4 好似唔得,明明之前beta3 果陣冇問題…有冇版友知點解?
暗.黑.騎.士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-13, 09:47 PM   #579
EricET

註冊日期: May 2003
PSN  IDEricet83
XBox Live GamertagEricet83
Tonberry定bahamut多香港人?

請問ob係咪會繼續落正式a/c?

此篇文章於 08-16-13 10:01 PM 被 EricET 編輯。
EricET 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-13, 09:49 PM   #580
庵野迷
Game Master
無在原点

註冊日期: Nov 2002
Nintendo Switch IDSW-1199-7658-3976
3DS Friend Code0662 3760 7609
PSN  IDmyhong
啱啱開launcher想download, 但去到個menu要入One Time password. Download咗GOOGLE上的SQUARE ENIX SOFTWARE TOKEN, 但個Login page未有得activate個token...

睇咗下面嗰頁, 點樣先有個registration code?

http://www.jp.square-enix.com/account/otp/token.html

「ファイナルファンタジーXIV」「ファイナルファンタジーXI」「ドラゴンクエストX 目覚めし五つの種族 オンライン」のいずれかを有料で購入し、レジストレーションコードを登録したアカウントである必要があります。
庵野迷 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-13, 09:55 PM   #581
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

引用:
作者: 庵野迷 查看文章
啱啱開launcher想download, 但去到個menu要入One Time password. Download咗GOOGLE上的SQUARE ENIX SOFTWARE TOKEN, 但個Login page未有得activate個token...

睇咗下面嗰頁, 點樣先有個registration code?

http://www.jp.square-enix.com/account/otp/token.html

「ファイナルファンタジーXIV」「ファイナルファンタジーXI」「ドラゴンクエストX 目覚めし五つの種族 オンライン」のいずれかを有料で購入し、レジストレーションコードを登録したアカウントである必要があります。
if you do not link with token before. Just leave that blank

舊 08-16-13, 10:00 PM   #582
庵野迷
Game Master
無在原点

Nintendo Switch IDSW-1199-7658-3976
引用:
作者: Squaresoft 查看文章
if you do not link with token before. Just leave that blank
唔得, 重覆出現同一頁面叫我入ID, password同One time password
舊 08-16-13, 10:02 PM   #583
庵野迷
Game Master
無在原点

係唔係因為: オープンβテスト:8月17日~19日(フェーズ3までの参加者は16日から)???

我之前冇玩的
舊 08-16-13, 11:53 PM   #584
okabe

註冊日期: Aug 2002
新生FFXIV P/D吉田です。オープンβ先行スタートにご参加の皆さん、ありがとうございます。同時接続者数が10万人を超え、ワールドログイン制限、キャラクター作成制限が行われており、ご迷惑をおかけしています。(1/2) #FF14

明日開埋無限制既都唔知會點..
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-13, 12:02 AM   #585
littleyip
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2004
PSN  IDlittleyip
XBox Live Gamertagyip616
點解我用PS3 入係黑晝面?
係唔係未開定有問題?
littleyip 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-13, 12:52 AM   #586
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: okabe 查看文章
新生FFXIV P/D吉田です。オープンβ先行スタートにご参加の皆さん、ありがとうございます。同時接続者数が10万人を超え、ワールドログイン制限、キャラクター作成制限が行われており、ご迷惑をおかけしています。(1/2) #FF14

明日開埋無限制既都唔知會點..
聽日開始ge オープンβ應該都幾趕客。開頭人多的確無咩辨法,但實在多到有啲恐怖,未玩過CB唔知頭唔知路走入去試,做quest過程體感應該會幾差,爭怪爭到傻,未見到隻怪已經變左條屍。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-13, 01:07 AM   #587
tomhk

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDtungmocheong
XBox Live Gamertagnagasaki fion
有冇人諗住換個ssd hd呀?
tomhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-13, 03:33 AM   #588
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
聽日開始ge オープンβ應該都幾趕客。開頭人多的確無咩辨法,但實在多到有啲恐怖,未玩過CB唔知頭唔知路走入去試,做quest過程體感應該會幾差,爭怪爭到傻,未見到隻怪已經變左條屍。
我諗大家依然俾當年嘅FF11嚇怕咗
其實14好多位改得比FF11user friendly好多
雖然多人打, 不過D怪都好快repop, 完全唔會影響進度

至於其它仍在試驗中
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-13, 05:53 AM   #589
豆腐多
Crazy Gamer

其實係唔係一定要用JPPSN先玩到?
我用HKPSN開GAME佢叫我入CODE
我入番オープンβ個CODE佢出ERROR a
豆腐多 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-13, 07:42 AM   #590
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: littleyip 查看文章
點解我用PS3 入係黑晝面?
係唔係未開定有問題?
other brother tell me
ps3 language set to japan
im ok too

舊 08-17-13, 08:43 AM   #591
no3no4
Junior Member
nono

註冊日期: Nov 2007
PSN  IDno3no4nono
mine is login via jp psn account ,

but my console language is choosing English,

The FF XIV game world inside also choose English language ,

all are ok and work .
no3no4 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-13, 03:08 PM   #592
蒼森.laio

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
小弟未玩過11又未玩過14,
今日係psn買左個通常版預約,dl完裝埋之後好似咩都冇發生過咁,launcher都唔見,想請問是否正常?
要22號先有?

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-17-13, 03:29 PM   #593
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: nefrezx 查看文章
超多人, 唔夠新手任務怪打
重點係不斷有新手加入~, 正式時會正常番, 不過side quest 多左, 成個流程順左好多, 我巴術今朝已經 lv17 了~

舊 08-17-13, 04:51 PM   #594
okabe

引用:
作者: 蒼森.laio 查看文章
今日係psn買左個通常版預約,dl完裝埋之後好似咩都冇發生過咁,launcher都唔見,想請問是否正常?
要22號先有?
今日5點開始,無論有無玩過,都可以直接申請玩到
訂左果D都一樣,你試下重新裝過
舊 08-17-13, 05:49 PM   #595
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
要22號先有?
冇任何update?

舊 08-17-13, 07:24 PM   #596
littleyip
Crazy Gamer

引用:
作者: holsety 查看文章
other brother tell me
ps3 language set to japan
im ok too
得左謝謝!
舊 08-17-13, 07:24 PM   #597
okabe

引用:
要22號先有?
知道你問題所在了

你買了PSN版要到22號先會自動有更新同你DL主程式

現在要試既話去主網申請
之後會MAIL給你一個12位既CODE
到PSN帳號管理選CODE入力
自然就會有主程式 6451MB既檔案下載
舊 08-17-13, 07:26 PM   #598
littleyip
Crazy Gamer

引用:
要22號先有?
轉PS3 語言 我轉左英文就玩得.
舊 08-17-13, 09:26 PM   #599
kaimankg
Crazy Gamer
我唔會再出聲

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDwhykkm
XBox Live Gamertagwhykkm
我想問電腦版個主程式係邊到Downoad?

舊 08-17-13, 09:39 PM   #600
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
引用:
作者: kaimankg 查看文章
我想問電腦版個主程式係邊到Downoad?
http://sqex.to/FFXIVGame
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
<未完>Final Fantasy XIII まだお仕事は終わらなそうです! neo2046 電視遊戲討論版 766 09-17-14 07:29 PM
[動畫] 『FINAL FANTASY Vll ADVENT CHILDREN COMPLETE』Blu-ray版 好評発売中 money 日本動漫畫討論版 400 07-19-09 04:43 PM
m(_ _)m~~真真正正嘅Final Fantasy online imgahou PC電腦遊戲討論版 21 12-05-07 04:33 PM
[NDS] Final Fantasy III -Vol 2- Shing 手提遊戲機討論版 428 02-02-07 02:28 PM

現在的時間是 09:36 PM

手機版 | APP版