Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-04-09, 11:22 PM   #76
antony chan
God of Gamer
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
搵D蠢船咪得囉.....

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 12:59 AM   #77
Lilith
Game Master
魔女の墮天使

註冊日期: Oct 2005
I wonder what if a male user open this topic looking for a extra girlfriend...

GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗

我珍惜你,你亦要珍惜你自己~
Lilith 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 03:14 AM   #78
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 咩Feel 查看文章
原是基本應份做既野,現今演變成優點
你話,個世界變成咩地步
專一係違反人類本性既其中一種行為

做得到既話絕對係優點
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 10:02 AM   #79
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: Deviantnip 查看文章

做得到既話絕對係優點
>專一係違反人類本性既其中一種行為
不能夠同意更多.

>做得到既話絕對係優點
係咪優點就有待研究喇.

舊 08-05-09, 10:31 AM   #80
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
專一係違反人類本性既其中一種行為...!?!?!?!?!?!?

咁駛唔駛要求廢左一夫一妻制架?

點解我唔覺有幾違反呢??

我覺得如你真係鍾意一個人, 會好自然咁將所有心血俾哂佢
唔會放到其他人入眼
如果你會分薄自己既愛俾其他人既, 只係你唔夠愛對方既表現
唔好搵藉口喇

舊 08-05-09, 12:59 PM   #81
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: Seppie 查看文章
專一係違反人類本性既其中一種行為...!?!?!?!?!?!?

唔會放到其他人入眼
唔好搵藉口喇

《單純從生物學解說》

男人(雄性):係,因為配偶數目越多,傳播種子既機會越大
女人(雌性):唔係,女人基本上搵到最好既配偶(基因),就可以唔使再搵
-----

《從經濟學解說》

至於廢除一夫一妻制當然唔可能
雖然表面上對男人有利,但係基於上述原因,會選擇多配偶既多半係男性,從而婚姻市場中男性會出現過剩現象,反之女性則出現短缺

係供求定律下,男性將成為最大受害者(部份男人搵唔到老婆),而女性的身價會上升(港...)
(可見廢左一夫一妻制對女人有利)

至於愛情觀,男女有別
講黎無謂

此篇文章於 08-05-09 01:07 PM 被 狼 編輯。
狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 01:26 PM   #82
dragonwing84
Game Master

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
引用:

唔會放到其他人入眼
唔好搵藉口喇

從人類都係動物泥講係違反
從人類係萬物之靈有智慧泥講係無錯
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 01:51 PM   #83
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: dragonwing84 查看文章
從人類都係動物泥講係違反
人類係萬物之靈有智慧泥講係無錯
所以真係睇果個人類係想談戀愛定係性愛
我可以話如果係後耆, 同禽獸冇分別嗎a

舊 08-05-09, 01:55 PM   #84
Game Master

引用:
所以真係睇果個人類係想談戀愛定係性愛
我可以話如果係後耆, 同禽獸冇分別嗎a

後者先係專一喎
舊 08-05-09, 02:06 PM   #85
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
後者先係專一喎
i mean 我個post 內既後者
即係性愛
如果為上床為交歡到處留情
豈不是同禽獸沒分別

舊 08-05-09, 02:15 PM   #86
Game Master

引用:
即係性愛
豈不是同禽獸沒分別

緊係有分別啦
動物周圍做 係為左傳綜接代喎
人周圍做係為左爽咋喎
你話邊樣有意義D
舊 08-05-09, 02:17 PM   #87
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
緊係有分別啦
動物周圍做 係為左傳綜接代喎
人周圍做係為左爽咋喎
你話邊樣有意義D
連禽獸不如
oh my god

舊 08-05-09, 02:32 PM   #88
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
引用:
連禽獸不如
oh my god
除非你性行為時永不使用避孕措施
否則你自己都(將會/可能)係禽獸不如....

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 02:50 PM   #89
Game Master

引用:
作者: 古惑的狼 查看文章
除非你性行為時永不使用避孕措施
否則你自己都(將會/可能)係禽獸不如....

我諗佢唔會周圍同人做掛
舊 08-05-09, 03:17 PM   #90
IamO
無聊人一號

註冊日期: Aug 2003
唔.. 你想係同時間有2個男朋友, 但互相唔知
定係三人行先

舊 08-05-09, 03:20 PM   #91
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
我諗佢唔會周圍同人做掛
係lor
我開放而唔隨便架!!!
咁搞法我果度唔痛, 喉嚨都痛到嘔啦

引用:
作者: IamO 查看文章
唔.. 你想係同時間有2個男朋友, 但互相唔知
定係三人行先
初初就係成頭霧水
唔了解有咩probabilities!
e家先知可以互相唔知, 又可以有一個知一個唔知
又可以2個都知

舊 08-05-09, 03:24 PM   #92
Game Master

引用:
係lor
我開放而唔隨便架!!!
咁搞法我果度唔痛, 喉嚨都痛到嘔啦

係嗌到喉嚨痛定用作其他用途先
舊 08-05-09, 03:36 PM   #93
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

wat do you think?
正常大路je

舊 08-05-09, 06:55 PM   #94
ps399
Crazy Gamer
比比

註冊日期: May 2005
引用:

唔會放到其他人入眼
唔好搵藉口喇
真係開左呢個topic
我成日覺得男仔始終係有d動物本能o係腦入面,
見到其他女仔點都會想睇下,
男仔專一,好可能只係因為做到自我克制+鍾意對方先可達成
topic上,男仔的話,我好多朋友都有試過咁做,女仔朋友都有
女仔朋友下場,後來自爆踏三船,男友盡失,單獨再搵新男友重新來過時,提及後比人分佢手
,之後下任男友時不再提及往事
男仔朋友1下場,踏二船被發現沉一架換一架,無限loop到26歲事業有成後,安份守己自我克制到now
男仔朋友2下場,踏三船三年,後來身心疲累三架船都放生,自己搵過一個真命天子

ps399 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-09, 09:45 PM   #95
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
相信有好多人心裡面都出現過越軌的念頭
人,越係受道規範就越係想突破規範的

專一與否,係個人的愛情觀
我唔贊成腳踏兩船或玩弄感情
但有d人的情感比較模糊 會存在同時鍾意一個或以上的人情況 我認為唔應該鄙視呢d人
第一,佢地唔一定係蓄意玩弄感情
第二,可能佢地都好恨自己咁多心

我覺得愛係「深深的喜歡」
我的愛人係我最喜歡的那個人
但如果有其他人,令當事人不斷對其增加好感
同時間當事人同愛人間的關係又變差,好感降低
自然就會出現一條水平線了 那時就要想清楚自己的去向

當然,topic名果種就係唔好啦
(冇安全感而騎牛搵馬的人真係好多.........)

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-09, 02:29 AM   #96
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
即係性愛
豈不是同禽獸沒分別
禽獸係為傳宗接代先會交配
唔係尋歡
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-09, 11:57 AM   #97
Be With You
Insane Gamer
命運的巨輪開始轉動..

註冊日期: May 2005
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
相信有好多人心裡面都出現過越軌的念頭
人,越係受道規範就越係想突破規範的

專一與否,係個人的愛情觀
我唔贊成腳踏兩船或玩弄感情
但有d人的情感比較模糊 會存在同時鍾意一個或以上的人情況 我認為唔應該鄙視呢d人
第一,佢地唔一定係蓄意玩弄感情
第二,可能佢地都好恨自己咁多心

我覺得愛係「深深的喜歡」
我的愛人係我最喜歡的那個人
但如果有其他人,令當事人不斷對其增加好感
同時間當事人同愛人間的關係又變差,好感降低
自然就會出現一條水平線了 那時就要想清楚自己的去向

當然,topic名果種就係唔好啦
(冇安全感而騎牛搵馬的人真係好多.........)
藍莓都睇得好清下

我反而想知
大家有冇見過一d 一腳踏兩/ 多船既男女
最終係會收心養性
專一對待另一半?
定係大家會覺得佢本性如此
無論對方對佢幾好、條件有幾好
佢都係有機會出軌?

結果.....我的肩膀多了一個牙印
Be With You 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-09, 12:05 PM   #98
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
以前有個同事 佢成日同其他同事一齊去召妓
但佢又派帖結婚

佢話佢好愛佢老婆 我問佢點解咁仲要去玩
佢答我玩還玩 要知道自己心入面最愛果個係邊個就得啦喎..........

到依家我都仲係不能理解
但如果佢覺得自己真係咁清楚心入面最愛的係邊個 我無謂去質疑佢
可能呢d係舊式的大男人主義 覺得做男人要出去滾下先威風?
不過身為女性的我覺得好難接受 自己另一半去滾

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-09, 12:11 PM   #99
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: Be With You 查看文章
藍莓都睇得好清下

我反而想知
大家有冇見過一d 一腳踏兩/ 多船既男女
最終係會收心養性
專一對待另一半?
定係大家會覺得佢本性如此
無論對方對佢幾好、條件有幾好
佢都係有機會出軌?
只要俾我知我既另一半有呢d 前科
就算已經係過去既事, 佢話e家會專心一意對我都好
我唔覺得會信得過佢

舊 08-06-09, 12:11 PM   #100
Game Master

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
以前有個同事 佢成日同其他同事一齊去召妓
但佢又派帖結婚

佢話佢好愛佢老婆 我問佢點解咁仲要去玩
佢答我玩還玩 要知道自己心入面最愛果個係邊個就得啦喎..........

到依家我都仲係不能理解
但如果佢覺得自己真係咁清楚心入面最愛的係邊個 我無謂去質疑佢
可能呢d係舊式的大男人主義 覺得做男人要出去滾下先威風?
不過身為女性的我覺得好難接受 自己另一半去滾

佢老婆知又肯既話佢講既就係道理
如果佢瞞住佢老婆 而佢老婆知道又會嬲既 佢講既就係歪理
無人會做d令心愛既人嬲既野

論壇跳轉

現在的時間是 08:55 AM

手機版 | APP版