Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-22-14, 07:12 PM   #1
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
想問下點可以識到服裝零售舖的售貨員?

各位有乜好方法?

Thanks~~

P.S.喺佢果度買嘢應該幫唔到佢有多D錢賺,因為係類似Bossini 的服裝零售舖

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-14, 07:29 PM   #2
( ゚ω゚)?
God of Gamer
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
洗啲$,特登搵佢幫襯多幾次,跟住搵機會講:我唔係喜歡著呢間鋪嘅衫,而係想見多妳幾面啫

又唔肉麻,又大家都明

唔好睇小啲廣告~

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-14, 07:34 PM   #3
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: ( ゚ω゚)? 查看文章
洗啲$,特登搵佢幫襯多幾次,跟住搵機會講:我唔係喜歡著呢間鋪嘅衫,而係想見多妳幾面啫

又唔肉麻,又大家都明

唔好睇小啲廣告~
會唔會比人話你老土

不過我又真係諗唔到講乜好

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸

此篇文章於 06-22-14 07:36 PM 被 犬夜叉 編輯。
犬夜叉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-14, 08:03 PM   #4
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
買幾次衫咁落本? XD
而家呢個年代
直接問可否交換WHATSAPP啦
唔俾就唔駛諗咁多啦 XD
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-14, 08:33 PM   #5
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: BRA武藏 查看文章
買幾次衫咁落本? XD
而家呢個年代
夠主動

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
舊 06-22-14, 08:44 PM   #6
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
夠主動
即時知人地對你有無興趣有冇機會發展

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-14, 09:15 PM   #7
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
要睇對方係咩人,太直接有可能適得其反(* ̄- ̄)y─┛~~

引用:
買幾次衫咁落本? XD
而家呢個年代

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-14, 10:38 PM   #8
LonelyBlue
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
唔係想潑你冷水
通常呢D互相無咩了解, 單方面付出既情況
都唔會有好結果

都係正正經經搵番識得既朋友
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-14, 10:48 PM   #9
BRA武藏
Game Master

引用:
作者: LonelyBlue 查看文章
唔係想潑你冷水
通常呢D互相無咩了解, 單方面付出既情況
都唔會有好結果

都係正正經經搵番識得既朋友
都唔一定o既
女人非常相信「緣份」
假設女方單身,男方忽然出現
視乎佢心水,將唔將你界定做「緣份」
「緣份」係由女人單方面詮釋的
舊 06-22-14, 10:50 PM   #10
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
都唔一定o既
女人非常相信「緣份」
假設女方單身,男方忽然出現
視乎佢心水,將唔將你界定做「緣份」
「緣份」係由女人單方面詮釋的
咁多前提得左要買六合彩……

舊 06-23-14, 12:07 AM   #11
leo1988
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2011
樓主咁岩呀

我近排都想識個萬寧妹wor
leo1988 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 01:37 AM   #12
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: leo1988 查看文章
樓主咁岩呀

我近排都想識個萬寧妹wor
Ching你有冇開頭嘅方法?

舊 06-23-14, 02:51 AM   #13
leo1988
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
Ching你有冇開頭嘅方法?
多d去買下野,有機會就搭訕

真係要識左先可以接住落去
leo1988 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 01:39 PM   #14
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
睇戲咩....

雖然, 我都有一兩次俾店員認得, 不過勸你真係唔好期望啦.

呢 d 劇情係鬼佬地方都唔會發生.
歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 02:44 PM   #15
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
佢係賣衫?

講真, 無啦啦咁樣去approach人成功機會真係好微, 但係如果唔試下的話, 就100%冇可能
睇你有幾有決心, 如果真係好想嘗試下的話, 咪直接同佢講囉, 反正都冇野輸, 唯一尷尬係食檸檬果下咋嘛.
如果真係衰左, 之後都唔會見啦, 難受都只係果一刻. 今時今日有facebook呢樣野, 可以唔洗一開口就問拿電話, 再唔係你唔好俾機會佢拒絕你, 直接將自己個facebook俾佢, 睇下佢會唔會add你囉. 呢一刻只係想得到一個可以繼續溝通0既渠道嗟, facebook都足夠...

講真, 你係去馬就唔好諗咁多, 呢d情況你越諗就越唔會行動.

引用:
The 3-Second Rule

When I started looking into the challenge of talking to someone new every day for 30 days, I read about something called the 3-second rule.

The 3 second rule happens to be the most powerful pickup tool a guy or girl could have and is often referred to in these terms, but it’s a great tool for meeting new people in any context. The rule requires that if you see someone you’re interested in talking to, you have 3 seconds to walk up to them and start a conversation. It’s very simple, but extremely effective.

The reason why it’s so effective is because if you wait any longer than 3 seconds, you’ll probably end up over-thinking it and never say anything at all. With only 3 seconds, you don’t have enough time to let anxiety get the best of you. If you see someone you want to talk to, you must immediately go over and talk to them.

Stop worrying about what to say. Anything is better than nothing.

Plus, you’d be surprised by how much people actually like being talked to. Think about the last time a stranger started a conversation with you, were you weirded out or were you pleasantly surprised? And if we go back to the anecdote of being in a room full of strangers, how do you feel when someone comes up to you and starts talking to you? You feel great, right? No one wants to be the person who’s standing alone.

To reframe the way you think about talking to strangers, realize that you’re actually doing them a favor by talking to them, because out of everyone in the room, you specifically chose to talk to them. If anything, they’ll be grateful that you chose to talk to them, not weirded out.
出處: http://collegetopia.co/how-to-approa...3-second-rule/
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 04:57 PM   #16
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
執一執過行頭先

舊 06-23-14, 05:21 PM   #17
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
首先, 時間1係晨咁早, 1係打羊時間, 起碼沒咁多人, 2來話題可以多少少 .

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 06:45 PM   #18
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
有錢就買哂同一款衫的所有顏色來吸引對方注意!
冇錢就買件唔啱size或有問題嘅衫,然後拎返去找她換,吹幾句水!

引用:
作者: kin~kin 查看文章
佢係賣衫?

講真, 無啦啦咁樣去approach人成功機會真係好微, 但係如果唔試下的話, 就100%冇可能
睇你有幾有決心, 如果真係好想嘗試下的話, 咪直接同佢講囉, 反正都冇野輸, 唯一尷尬係食檸檬果下咋嘛.
如果真係衰左, 之後都唔會見啦, 難受都只係果一刻. 今時今日有facebook呢樣野, 可以唔洗一開口就問拿電話, 再唔係你唔好俾機會佢拒絕你, 直接將自己個facebook俾佢, 睇下佢會唔會add你囉. 呢一刻只係想得到一個可以繼續溝通0既渠道嗟, facebook都足夠...

講真, 你係去馬就唔好諗咁多, 呢d情況你越諗就越唔會行動.

出處: http://collegetopia.co/how-to-approa...3-second-rule/
攞佢FB仲有個好處係能知道對方有冇男友

此篇文章於 06-23-14 06:53 PM 被 Dangerous-boy 編輯。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 08:36 PM   #19
Avelcain
Game Master

註冊日期: Jan 2007
話幫女性朋友買衫唔識簡叫佢幫手囉
不過好易會因為比野佢做令佢覺得麻煩因為人地都忙
Btw , your face your fate, 你是否靚仔先

此篇文章於 06-23-14 08:44 PM 被 Avelcain 編輯。
Avelcain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 08:46 PM   #20
BRA武藏
Game Master

其實駛乜咁SERIOUS 諗咁多
走埋去 微笑有禮貌咁問:可唔可以交換WHATSAPP/FB 咪得囉

反正你都係以貌取人 覺得佢合眼緣之嘛
咪同樣地等佢以貌取人 憑對你個LOOK的第一印象決勝負囉

唔得都冇損失 你對佢根本連1%認識/感情都冇 唔會HURT吧

去多幾次又點?等佢對你有印象?覺得你有誠意?
咁o徒時間 不如去發掘另一個sale啦 XD
舊 06-23-14, 09:57 PM   #21
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
有錢就買哂同一款衫的所有顏色來吸引對方注意!
冇錢就買件唔啱size或有問題嘅衫,然後拎返去找她換,吹幾句水!

攞佢FB仲有個好處係能知道對方有冇男友
其實唔使買得多,買少少已經夠。
重點係你自己一個人去,叫佢俾意見,咁就已經打開左溝通之門。
當然,要在非繁忙時間去啦。
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-14, 10:59 PM   #22
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
你係有決心就入去做同佢做同事,唔係就放棄唔好諗咁多
除非你大把銀彈
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-14, 02:39 PM   #23
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: funnyfun 查看文章
話幫女性朋友買衫唔識簡叫佢幫手囉
不過好易會因為比野佢做令佢覺得麻煩因為人地都忙
Btw , your face your fate, 你是否靚仔先
自覺唔係

舊 06-24-14, 02:46 PM   #24
DevilElvis
The One
還我香港!!

引用:
作者: jason 仔 查看文章
你係有決心就入去做同佢做同事,唔係就放棄唔好諗咁多
除非你大把銀彈
同事.....我有份正職ga la

舊 06-24-14, 05:03 PM   #25
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
你係男人, 就去買條裙, 問佢意見, 然後即場試著
記住, 要日日做!

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:28 PM

手機版 | APP版