Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-01-14, 02:47 AM   #551
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
生肉已睇,1hr 40 min
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-14, 02:50 AM   #552
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
見日本 ...做了新聞報紙(読売新聞)

舊 01-01-14, 03:48 AM   #553
事丫娃些
God of Gamer
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
見日本 ...做了新聞報紙(読売新聞)
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-14, 09:58 AM   #554
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: ouki 查看文章

阿生你邊位
桐子黎架
呢個世界上有一種人唔可以用刀劍,否則會破壞世界和平?

舊 01-01-14, 02:39 PM   #555
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
ソードアート・オンライン Extra Edition
2014年4月23日発売

Blu-ray完全生産限定版
¥8,000+税 ANZX-6619~6620
DVD完全生産限定版
¥7,000+税ANZB-6619~6620

■ 完全生産限定版特典
★原作者:川原礫書き下ろし新作短編小説「ソードアート・オンライン」
★キャラクターデザイン:足立慎吾描き下ろしデジジャケット仕様
★本編DISC+特典CD(キャラクターソング収録)
★三方背クリアケース
★特製ブックレット(16P)
★特典映像
・川原礫黙認「そーど・あーとおふらいん Extra Edition」
※SDキャラ達によるキャラクターコメンタリー映像

舊 01-01-14, 04:30 PM   #556
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-14, 09:00 PM   #557
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
食完
特別篇似係想補救返當初桐子同莉法救咚嘰那段做伏筆
成段根本同聖劍嘅手法如出一轍,出任務果嗰根本係昆你,實情係倒返轉
所以感覺到時劇情會變成---一行人聽信流言去打咚嘰,之後莉法不忍變成救咚嘰,然後發現真正解迷條件

希望A-!今次吸取一期經驗,唔望佢做到UW篇,死槍篇做得好好睇睇就夠

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-01-14, 10:30 PM   #558
shooter
Game Master

UW篇? 要做幾多集先得?
舊 01-01-14, 10:32 PM   #559
casio

引用:
作者: shooter 查看文章
年番

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-14, 12:45 AM   #560
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: casio 查看文章
食完
成段根本同聖劍嘅手法如出一轍,出任務果嗰根本係昆你,實情係倒返轉
所以感覺到時劇情會變成---一行人聽信流言去打咚嘰,之後莉法不忍變成救咚嘰,然後發現真正解迷條件

希望A-!今次吸取一期經驗,唔望佢做到UW篇,死槍篇做得好好睇睇就夠
根本係同一樣GE QUEST。。。聖劍係索爾。。。E次波菜東。。。。下次係味宙斯

引用:
引用:
年番
UW等川原改好先啦。。WEB版太難出街

E次係動畫總集。。。用左好多時間做總集。。。睇來動畫版把16.5當正史睇。。。第一次識阿絲那改為P版的第一層

A1 E次夠話數講GGO應該冇問題 一季番完成GGO就可聖劍加聖母好似E家禁當OVA出。。。。再等川原把”UW改“完成

某程度真希望川原別寫P住改好UW先。。。UW WEB GE錯字仲有不少未改。。。

到時角川又好得意地照翻。。。就好似AW 14期TW版禁有錯字(我不知是否得我那LOG係禁)
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-14, 09:38 PM   #561
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:

冇啦
SAO ANIME好既得音樂同原作既故事
一期 演出 作畫上都好大問題
最好睇既得長井龍雪演出個集
作畫BD又唔修正
唔轉STAFF根本又係火住睇

我會期待加速2期

舊 01-02-14, 10:27 PM   #562
利家
Game Master

發夢mode
如果係京阿尼或pa work接手就好了

舊 01-02-14, 10:29 PM   #563
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: 利家 查看文章
發夢mode
最正常應該同AW同一間
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-02-14, 11:34 PM   #564
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
發夢mode
呢種題材佢地唔會睇上眼~

不過保守mode
都應該搵下IG或者BONES啦
如果接左真係變成年番都唔奇
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-14, 01:48 AM   #565
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
好想知第二季點安排
Ggo做1クール唔難理解
剩下聖劍同絕劍做十二集好微妙

舊 01-03-14, 02:06 AM   #566
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
發夢mode
京社冇搞FMP咁多年,再加上之前既境界之彼方整到成pat野咁,佢地短時間內都唔會敢搞呢D科幻/幻想式既題材。除非故仔係好似涼宮春日或中二病般傾向笑料居多或者可以考慮。

到而家都仲係唔明點解A1唔肯用劇本構成,第一季個故仔編排真係亂o西龍。

再加上去到邊個討論區都係罵戰滿天飛,撐動畫某些好既野又比原作廚鬧,鬧動畫改得不知所謂又係照比D只睇動畫既人鬧,過左半季左右我都費事再參與討論,索性當笑片黎睇反而冇咁煩惱。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-14, 08:00 AM   #567
leungky1

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
京社冇搞FMP咁多年,再加上之前既境界之彼方整到成pat野咁,佢地短時間內都唔會敢搞呢D科幻/幻想式既題材。除非故仔係好似涼宮春日或中二病般傾向笑料居多或者可以考慮。

到而家都仲係唔明點解A1唔肯用劇本構成,第一季個故仔編排真係亂o西龍。

再加上去到邊個討論區都係罵戰滿天飛,撐動畫某些好既野又比原作廚鬧,鬧動畫改得不知所謂又係照比D只睇動畫既人鬧,過左半季左右我都費事再參與討論,索性當笑片黎睇反而冇咁煩惱。
得罪啲講聲

Aniplex將原作同製作群睇得太高
以為可以好似物語嗰啲剪輯小說片段落嚟改
但明顯班STAFF理解原作同劇本時已經有問題

此篇文章於 01-03-14 08:08 AM 被 leungky1 編輯。
舊 01-03-14, 10:22 AM   #568
Leaf
我有錯嗎

註冊日期: Jun 2003
最大問題唔係點解班人仲俾SAO動畫有錢賺咩
卷均30,000係個點ge數量

引用:
劉表様はご自分を愛することにかけては最高の色情魔。この中原を遠く離れた土地からあのお方は戦という札をちらつかせるだけで乱世を動かす天下人の気に浸ってこられました。つまり劉表様は天下と性交せずともただ自慰にふけっているだけで恍惚を充分に味わえるお方。ですが袁と曹が天下を争っていた頃であればともかくこれより先は天下と交わろうとなさらないお方に乱世の生き場所はありません。

http://hksan.net/forum/index.php?showtopic=12437
麻雀って楽しいよね
Leaf 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-14, 04:56 PM   #569
shooter
Game Master

引用:
京社冇搞FMP咁多年,再加上之前既境界之彼方整到成pat野咁,
我唔知"境界之彼方"故事是不是原創?但佢的戰鬥場面就超晒班,非常好睇。

SAO 有故事跟,京社點差,都唔會整到一 pat 野掛?
舊 01-03-14, 05:15 PM   #570
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
我唔知"境界之彼方"故事是不是原創?但佢的戰鬥場面就超晒班,非常好睇。

境界有小說跟的……

舊 01-03-14, 07:16 PM   #571
leungky1

引用:

境界比對小說原作其實改到翻天覆地......
不過始終無咩人睇過,所以都無咩落差心態

如果俾京社攪SAO
就預左一定會塞入比原作更多嘅資訊
對原作黨唔知算唔算做壞事?
舊 01-03-14, 08:50 PM   #572
shooter
Game Master

引用:
作者: leungky1 查看文章
境界比對小說原作其實改到翻天覆地......
不過始終無咩人睇過,所以都無咩落差心態

如果俾京社攪SAO
就預左一定會塞入比原作更多嘅資訊
對原作黨唔知算唔算做壞事?
講開先講,我一直以為日本文化,係好尊重作者,有乜改動,都要作者同意。

唔似香港無線拍金庸小說,改到面目全非。
舊 01-03-14, 10:04 PM   #573
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
境界根本就係KAエスマ旗下
京ani係老細話要改係咁架啦

舊 01-03-14, 10:56 PM   #574
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: leungky1 查看文章
得罪啲講聲
我完完全全唔知你係打算點樣得罪我?

你多心了。

再一度證明我選擇唔參與SAO既討論係正確既,就連呢D雞毛蒜皮既野都會比人言者無意聽者有心地誤會。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-14, 12:10 AM   #575
leungky1

引用:
我完完全全唔知你係打算點樣得罪我?

你多心了。

再一度證明我選擇唔參與SAO既討論係正確既,就連呢D雞毛蒜皮既野都會比人言者無意聽者有心地誤會。
都唔係話得罪你

我都只係驚得罪其他人

標籤
ソードアート・オンライン, 刀劍神域

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 劇場版「ペルソナ3」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 Vol.2 money 日本動漫畫討論版 268 02-01-24 05:12 AM
[動畫] 川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」総合THREAD丨 二期確定?! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 1008 01-14-24 06:11 PM
[動畫] 梅津泰臣監督「ガリレイドンナ」総合THREAD丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 88 06-29-19 02:22 PM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第19話「ルグルー回廊」丨 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1000 11-14-12 09:25 AM
[動畫] 川原礫「ソードアート・オンライン(SAO)」第7話「心の温度」丨OP:LiSA ED:戸松遥 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1001 09-02-12 11:10 AM

現在的時間是 01:59 AM

手機版 | APP版