Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-24-14, 10:48 AM   #2551
jamcat
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2008
XBox Live GamertagJamcaTxHK
引用:
作者: GreenTea 查看文章
官方已出聲

有關Xbox One於香港巿場推出之聲明
https://www.facebook.com/xbox360hk/p...52136639194900

聲明重點:
• Xbox One將於2014年內於香港巿場推出,有關詳情將於稍後作出公佈。
• Xbox從未發放任何有關Xbox One於香港巿場的發售日期及主機售價等詳情。

就近日網上對於Xbox One於香港發售之事宜作出的多方揣測,Xbox現特此聲明,本公司未曾於任何渠道公佈有關Xbox One於香港巿場的發售日期,以及主機售價等詳情。

有關Xbox One於香港巿場推出之細節,Xbox將於稍後作出公佈。
2014年內喎....你預咗聖誕啦!
"我等到花兒也謝了"~

要玩就唯有認命, 出部水機啦!
jamcat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-14, 10:54 AM   #2552
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
官方已出聲

https://www.facebook.com/xbox360hk/p...52136639194900

聲明重點:
• Xbox One將於2014年內於香港巿場推出,有關詳情將於稍後作出公佈。
• Xbox從未發放任何有關Xbox One於香港巿場的發售日期及主機售價等詳情。

就近日網上對於Xbox One於香港發售之事宜作出的多方揣測,Xbox現特此聲明,本公司未曾於任何渠道公佈有關Xbox One於香港巿場的發售日期,以及主機售價等詳情。

有關Xbox One於香港巿場推出之細節,Xbox將於稍後作出公佈。
可圈可點.

佢無指明果份所謂「內部文件」既真偽, 只係話無發放/公佈過.

內部文件漏出當然唔算發放/公佈. 就算佢send左果份野俾零售商私下睇, 亦可以話唔算發放/公佈.........
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-14, 06:48 PM   #2553
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
佢咁樣講法反而覺得個文件有D真

舊 03-25-14, 09:58 AM   #2554
ahleung
The One
Bannnned

引用:
官方已出聲

聲明重點:

個post俾人插緊, 難得HKM$終於有回post 解釋下, say下 sorry.

同埋原來月頭有攪過意見收集會, 但唔係公開報名, 似乎要識人先去得. 唔知呢度有無人去左.
舊 03-25-14, 10:27 AM   #2555
聖鬥士星矢

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDMacao-Seiya
XBox Live GamertagMacaoSeiya
出個咁口既post比人圍插, 其實大家都係愛之深責之切, 簡直恨鐵不成鋼呀...

xbox one個牌面咁好, 有ryse, dr3, forza, titanfall呢d 大作護航都輸比人, 大家話呢d 係咪叫失敗, 人地sony上年2月搶住公佈ps4, 機外型都未有, 人地都未必有好多時間準備, 你間ms xbox360玩了八年, 有大把時間資源準備次世代機, 可以樣樣野差過人, 相信一眾fans點會接受到...

ps4根本睇住xbox d 弱點係咁打, 總之一切以game為主, 人地認真, 發佈干淨利落, 時間清淅, 你微軟真係要反省啦, 淨係港台個發售日都拖拖拉拉難言之忍, 真係唔知佢地做緊mud...
聖鬥士星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 10:52 AM   #2556
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 聖鬥士星矢 查看文章
出個咁口既post比人圍插, 其實大家都係愛之深責之切, 簡直恨鐵不成鋼呀...

xbox one個牌面咁好, 有ryse, dr3, forza, titanfall呢d 大作護航都輸比人, 大家話呢d 係咪叫失敗, 人地sony上年2月搶住公佈ps4, 機外型都未有, 人地都未必有好多時間準備, 你間ms xbox360玩了八年, 有大把時間資源準備次世代機, 可以樣樣野差過人, 相信一眾fans點會接受到...

ps4根本睇住xbox d 弱點係咁打, 總之一切以game為主, 人地認真, 發佈干淨利落, 時間清淅, 你微軟真係要反省啦, 淨係港台個發售日都拖拖拉拉難言之忍, 真係唔知佢地做緊mud...
其實一切全部係ms自己做成, ps4其實唔係做得特別好, 首發陣容仲弱到冇朋友, 只不過係硬件規格同定價冇做錯野.

ms未出機就一堆防二手措施加冇腦高層惹火言論, 整到D客仔慶O西, 跟手搭一個hardcore gamer唔多buy的k2令機價比對手貴一舊水, 然後係ddr3 +esram呢D識PC的機迷一睇就搖頭的規格, 咁o既勢, 唔輸先至奇.

舊 03-25-14, 11:09 AM   #2557
聖鬥士星矢

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDMacao-Seiya
XBox Live GamertagMacaoSeiya
引用:
作者: wing 查看文章
其實一切全部係ms自己做成, ps4其實唔係做得特別好, 首發陣容仲弱到冇朋友, 只不過係硬件規格同定價冇做錯野.

ms未出機就一堆防二手措施加冇腦高層惹火言論, 整到D客仔慶O西, 跟手搭一個hardcore gamer唔多buy的k2令機價比對手貴一舊水, 然後係ddr3 +esram呢D識PC的機迷一睇就搖頭的規格, 咁o既勢, 唔輸先至奇.
人地ps3初頭咪又唔係衰到貼地, 不過人地識撥亂反正, cut cost, 狂谷自家獨佔, 中文版, 咁好明顯後期個勢壓住xbox來打, 我成日認為, ms部360賺錢應該賺多過ps3, 點解咁多資源唔好好plan next gen?? 出左咩問題? 哥d 咩drm, 係人都知一係要兩三間硬件廠一齊推先有得做, sony縮沙你都好快d 跳船啦, 人地香港行貨都出了幾個月, xbox one連少少風聲都冇, 真係火都黎
聖鬥士星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 11:20 AM   #2558
ahleung
The One
Bannnned

美國總部固然錯左好多野, 但HKM$個處理態度都係令咁多人發火插佢既地方.

一路唔出聲唔回應唔答問題無公佈. 攪咩XBONE示範會意見會又收收埋埋圍威喂, 真係打開機既gamer就無份. 越支持xbox既fans就越覺得慶.
舊 03-25-14, 11:24 AM   #2559
wing
格鬥低手

引用:
作者: ahleung 查看文章
美國總部固然錯左好多野, 但HKM$個處理態度都係令咁多人發火插佢既地方.

一路唔出聲唔回應唔答問題無公佈. 攪咩XBONE示範會意見會又收收埋埋圍威喂, 真係打開機既gamer就無份. 越支持xbox既fans就越覺得慶.

ms台灣一樣俾巴哈D人插到上天花板. 總之ms不屑做我地港台gamer的生意.

唔講xb1, 依家360的情況同ps3一比, 又係冇得比, d月費卡仲要貴左一大截, 依家大部份舖賣3個月卡要成130~140以上, 比以前貴左5成, ms hk都唔知諗緊乜.

真係好想ms知道, 搞埋d cross over 759送零食會員卡, 係冇用的.

此篇文章於 03-25-14 11:30 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 11:28 AM   #2560
D-Joe
Game Master

引用:

3月個意見會我知係全部請買左水貨既玩家,亦有人提議4月食住條水搭Titanfall,佢地聽唔聽,做唔做就唔知了
但如果你話去果D唔係GAMER咁你就有少少過份了

引用:
作者: 聖鬥士星矢 查看文章
人地ps3初頭咪又唔係衰到貼地, 不過人地識撥亂反正, cut cost, 狂谷自家獨佔, 中文版, 咁好明顯後期個勢壓住xbox來打, 我成日認為, ms部360賺錢應該賺多過ps3, 點解咁多資源唔好好plan next gen?? 出左咩問題? 哥d 咩drm, 係人都知一係要兩三間硬件廠一齊推先有得做, sony縮沙你都好快d 跳船啦, 人地香港行貨都出了幾個月, xbox one連少少風聲都冇, 真係火都黎
老老實實,而家XB1唔係狂谷自家獨佔+變相降緊價?
同埋起碼微軟冇搞Killzone詐騙

此篇文章於 03-25-14 11:34 AM 被 D-Joe 編輯。
D-Joe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 11:33 AM   #2561
wing
格鬥低手

引用:
作者: D-Joe 查看文章
3月個意見會我知係全部請買左水貨既玩家,亦有人提議4月食住條水搭Titanfall,佢地聽唔聽,做唔做就唔知了

老老實實,而家XB1唔係狂谷自家獨佔+變相降緊價?
獨佔就係獨佔, 但唔係自家.

ea同capcom呢D 公司, 一個屈尾十就可以出跨平台tf加強版同dr3完全版, 甚至係續集. 對一般消費者唔係壞事, 唔駛買xb1都可以玩到呢d game, 仲開心tim.

依家降價唔係全世界降, 只係個別地區或者個別連鎖店降.

舊 03-25-14, 11:36 AM   #2562
D-Joe
Game Master

引用:
獨佔就係獨佔, 但唔係自家.

ea同capcom呢D 公司, 一個屈尾十就可以出跨平台tf加強版同dr3完全版, 甚至係續集. 對一般消費者唔係壞事, 唔駛買xb1都可以玩到呢d game, 仲開心tim.

依家降價唔係全世界降, 只係個別地區或者個別連鎖店降.
佢想毀約咪屈
何況你講完呢兩隻之後其他都已經係自家,包括Remedy隻QB
變相降價係講緊機包GAME(北美以前冇),呢樣唔係個別野

而家只係感覺對家所謂以game為主係吹出黎,不過當然營銷都係好緊要既一環,甚至最後發現有D野呃緊人,人地都好輕易就冇所謂

仲有你見而家雖然話就話有谷獨佔同變相降價,但其實我感覺微軟一直都仍然係"哦係呀,人地賣得比我多咁呀"既WFC態度=根本冇所謂,慢慢賣,唔係的話果26個地方點都4月搭Titanfall而唔係9月啦
個人認為係因為今次唔似360仍然開如時賣一部虧一部,所以盡快開市場用軟件(GAME)補硬件,呢次一開波個價已經set到唔虧本了,所以無論細D既市場既人點嘈都係慢慢磨

此篇文章於 03-25-14 11:52 AM 被 D-Joe 編輯。
舊 03-25-14, 11:49 AM   #2563
ahleung
The One
Bannnned

引用:
但如果你話去果D唔係GAMER咁你就有少少過份了
咁至少佢唔係open咁俾所有香港玩家參與.
我唔知佢點鎖定果班 "買左水貨既玩家", 我就無收過邀請.
舊 03-25-14, 11:52 AM   #2564
wing
格鬥低手

引用:
佢想毀約咪屈
佢地簽限時獨佔, 或者只係獨家一個title而唔係連埋後續作品或改良版, 係唔駛同你講的.

如果你打開機, 應該知道呢類情況多到十隻手指數唔o西. 三廠獨佔果D, 你聽完就算la.

舊 03-25-14, 11:52 AM   #2565
ahleung
The One
Bannnned

引用:
同埋起碼微軟冇搞Killzone詐騙
係咪指解像度?

提你多一點, 其實佢地標榜話用 dedicated server都好值得商榷. KZ開發商講過話D 所謂 "dedicated server" 唔係用黎host match, 只係用黎forward network packet. 外國有玩家都質疑過咁算唔算dedicated server, 但似乎傳媒唔關心.
舊 03-25-14, 11:53 AM   #2566
D-Joe
Game Master

引用:
Check pm

引用:
佢地簽限時獨佔, 或者只係獨家一個title而唔係連埋後續作品或改良版, 係唔駛同你講的.

如果你打開機, 應該知道呢類情況多到十隻手指數唔o西. 三廠獨佔果D, 你聽完就算la.
唔係限時(其實TF本來係限時,不過EA又簽多份變左唔係,DR3睇片頭)
後續當然微軟肯定就要再簽啦,如果佢地仍然有興趣的話

引用:
係咪指解像度?

提你多一點, 其實佢地標榜話用 dedicated server都好值得商榷. KZ開發商講過話D 所謂 "dedicated server" 唔係用黎host match, 只係用黎forward network packet. 外國有玩家都質疑過咁算唔算dedicated server, 但似乎傳媒唔關心.
Titanfall點都係,同埋微軟冇話所有XB1 GAME用硬dedicated server,至少第3方GAME想用要同微軟傾價

此篇文章於 03-25-14 11:56 AM 被 D-Joe 編輯。
舊 03-25-14, 11:53 AM   #2567
wing
格鬥低手

引用:

你上面用 "圍威喂" 呢三個字, 真係好到point.

舊 03-25-14, 11:58 AM   #2568
wing
格鬥低手

引用:
係咪指解像度?

KZ的單機的確係native 1920 x 1080, 而mp降左解像度, 但打直的線數仍然係1080, 雖然唔係full hd, 但按定義來說, 仍然是1080p. 的確係古古惑惑閃閃縮縮, 但講到詐騙就真係嚴重左.

其實邊間廠商冇呢D野? ms講果D乜乜雲端加強運算, 亦都好多識IT的人質疑.

舊 03-25-14, 12:00 PM   #2569
D-Joe
Game Master

引用:
你上面用 "圍威喂" 呢三個字, 真係好到point.
下,請問除非請返微軟入面既人(不過咁又點叫意見收集會),否則點"圍威喂"?你都有眼睇,而家上至店舖下至玩家都係催緊M$,無論佢用咩方法請人,請到果班都一定會催佢地快快趣趣出行貨,冇得避,除非直頭唔開

引用:
KZ的單機的確係native 1920 x 1080, 而mp降左解像度, 但打直的線數仍然係1080, 雖然唔係full hd, 但按定義來說, 仍然是1080p. 的確係古古惑惑閃閃縮縮, 但講到詐騙就真係嚴重左.

其實邊間廠商冇呢D野? ms講果D乜乜雲端加強運算, 亦都好多識IT的人質疑.
雲端加強運算首發已有
冇的話點會有呢D正野

舊 03-25-14, 12:03 PM   #2570
wing
格鬥低手

引用:
下,請問除非請返微軟入面既人(不過咁又點叫意見收集會),否則點"圍威喂"?你都有眼睇,而家上至店舖下至玩家都係催緊M$,無論佢用咩方法請人,請到果班都一定會催佢地快快趣趣出行貨,冇得避,除非直頭唔開
我諗你可能有d誤會, ahleung兄的意思應該係MS hk的xb1 roadmap或計劃完全唔透明, 而唔係話出席收風會果班人唔想快d出xb1行貨.

舊 03-25-14, 12:06 PM   #2571
D-Joe
Game Master

引用:
我諗你可能有d誤會, ahleung兄的意思應該係MS hk的xb1 roadmap或計劃完全唔透明, 而唔係話出席收風會果班人唔想快d出xb1行貨.
咁呢樣又係既,不過睇落去係佢地都想透明但一切都要聽總部枝笛,然後總部永遠去到最後先肯彈句野

舊 03-25-14, 12:12 PM   #2572
wing
格鬥低手

引用:
雲端加強運算首發已有
我唔知你有冇睇TF 負責雲端果方面的工程師JonShiring在佢地公司官網寫果篇野, 篇野講tf用ms server雲端運算的優點, 但講來講去其實只係講緊用dedicated server hosting來代替其他game常用的p2p, 所謂雲端輔助運算優點只係因為用server 做hosting而免除左client side做hosting時的一d overhead, 同一般大眾心目的 "雲端輔助運算來加強畫面" 其實有一段距離.

http://www.respawn.com/news/lets-tal...ox-live-cloud/
篇野其實寫得好深入淺出, 唔駛好熟IT都可以睇得明.

此篇文章於 03-25-14 12:15 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 12:16 PM   #2573
D-Joe
Game Master

引用:
我唔知你有冇睇TF 負責雲端果方面的工程師JonShiring在佢地公司官網寫果篇野, 篇野講tf用ms server雲端運算的優點, 但講來講去其實只係講緊用dedicated server hosting來代替其他game常用的p2p, 所謂雲端輔助運算優點只係因為用server 做hosting而免除左client side做hosting時的一d overhead, 同一般大眾心目的 "雲端輔助運算來加強畫面" 其實有一段距離.
仲有人咁望既咩,我買機前就未期望過,其實呢樣一直唔止微軟,好似NVIDIA都有搞緊,可能係有可能既,不過起碼預2015尾囉我諗
果份文件我有睇,同埋強國skyer果邊有人翻譯哂全文
訓先

舊 03-25-14, 01:22 PM   #2574
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
WP8, W8 tablet, XB1 Marketing 比我的感覺都很弱, 前兩者都係冇得救先想辦法去救...

如果等到聖誕, 我其中一隻想玩的DR3 可能真係夠一年可出PS4 full HD 版了.....

此篇文章於 03-25-14 01:26 PM 被 now_loading 編輯。
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-14, 09:34 PM   #2575
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
法拉利授權推出XB1模擬方向盤
http://game.sina.com.hk/cgi-bin/nw/s.../121871/1.html
http://www.thrustmaster.com/en_UK/pr...r-racing-wheel
引用:
Thrustmaster發佈了基於法拉利458 Spider(Ferrari 458 Spider)原車設計製作的競速模擬方向盤,其握盤直徑11英吋,設計有兩個換擋撥片,引擎啟動按鈕、Xbox One手制常規按鍵和特殊快捷鍵,腳踏板部分擁有線性油門和剎車。

默認情況下,方向盤本身擁有240度轉向角度,不過玩家也可以通過驅動程序來調整這些參數,包括油門和剎車的靈敏度。按計劃,這款法拉利方向盤將在4月18日上市,售價99.99美元。

GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 07:30 AM

手機版 | APP版