Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-11-14, 10:32 PM   #226
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
其實在室外遊玩場睇星星 同埋古哥仔傻左 打女對佢都算係咁 覺得花女果段遊樂場 祗係一場

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-14, 06:33 AM   #227
Terry仔
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
會唔會整套 神子降臨 4k blu ray做特典?!XD
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-14, 07:53 AM   #228
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
做乜唔比雲哥對aerith有好感
之後又發現對tifa既心意
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-14, 07:59 AM   #229
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
最終戰之前陸行鳥同大波唔係獨處幾日架咩,之前disc2一開始都係大波照顧住陸行鳥,
細個同一開始做恐怖分子都已經睇到陸行鳥既單戀咁多年都無變過,然後陸行鳥唯一一次爆氣令基佬對佢一見鐘情都係因為基佬劈左大波一下

個人理解:陸行鳥對賣花女既感覺大概就係五小強對佢地老闆既感覺,但佢只係光牙唔係星矢(?

英國說大家抱團死

此篇文章於 12-12-14 08:09 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-14, 09:47 AM   #230
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: Terry仔 查看文章
會唔會整套 神子降臨 4k blu ray做特典?!XD
咁就別話了⋯⋯?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-14, 01:36 PM   #231
嘿哈兒
The One
影相真係博大精深~~

註冊日期: Aug 2002
Wii U ID↑プスドラID
3DS Friend Code105 743 596
引用:
作者: 真!DC 查看文章
做乜唔比雲哥對aerith有好感
之後又發現對tifa既心意
由手機版發出
有D似以前仙劍一..究竟逍遙係靈兒定月如派?

其實係最主要無咩大event 加深到兩個人一起....
去到中後期,好多時係賣花女睇到雲哥好有zack既影子先比雲哥吸引住....
而件事本身就係雲哥一路都模仿緊zack....

而雲哥我記得去做傭兵係因為小時同tifi既約定??(哩點唔太記得).

tifi 就明顯追住雲哥後面啦...你話tifi無野真係無人信....
所以可以話雲哥同賣花女有D關系不清,但我又唔覺得去到好深情...
同tifi 就一定係青梅竹馬架啦,有無愛情都可能未必有...
不過賣花女比雲哥親手斬死,放唔低賣花女真係好正常,至於後面點發展,要睇雲哥心態同tifi仲有無大動作.

不過同樓上講既一樣,我覺得賣花女同雅典娜一樣,要守住賣花女先可以救世, 所以重心後尾又返返去古代種同賣花女身世度..

嘿哈兒 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-14, 01:51 PM   #232
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
小雲由自閉兒童變成問題兒係因為Tifa
由問題兒變成有夢想出城想做英雄係因為Tifa
條村比火燒同Tifa比人斬我當你話係係人都嬲既就唔提了
雲哥做左痴線佬終日迷迷糊糊連老友都唔記得,就係見到Tifa既瞬間就變番半個正常人
做傭兵幫雪崩做恐怖份子原本報酬上只係打算做一場,但事實上因為唔想同Tifa分開所以都係一路低薪幫手

Tifa自己都講自從小雲出城前搵佢去水塔談心就開始在意小雲
直到小雲為左自己爆Limit怒斬基佬就鐘意左
雖然之後有段時間留係小雲身邊係覺得小雲精神狀況怪怪地覺得要睇著小雲
但小雲失去意識果時Tifa都一個人照顧小雲
最終決戰前仲要糖痴豆咁痴到實一實
咁都唔叫表晒白我唔知點先算表白啦

反而賣花妹你話佢單戀小雲都得 事實上賣花妹既死對於小雲黎講
與其話「心愛既人死左」不如話係「自己害死左最重要既伙伴」
「自己害死」呢個係重點

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 12-12-14 01:54 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-14, 02:34 PM   #233
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
賣16美金(130元到)

gaf有多少人會要呢

得psn版就不會在有之前的等崩價先購買問題

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 12-12-14 03:00 PM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-14, 02:37 PM   #234
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
補充下
而家PSN上PS1版賣緊1543羊

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-14, 02:48 PM   #235
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
其實我又唔介意玩返ps畫面呀如果佢有補完劇情既話

但老實講我寧願玩rpg製作大師整既同人作都唔會期待依家既se補完到咩劇情

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-14, 03:13 PM   #236
遊戲怪
高達DX

引用:
作者: 細路翔 查看文章
其實我又唔介意玩返ps畫面呀如果佢有補完劇情既話

但老實講我寧願玩rpg製作大師整既同人作都唔會期待依家既se補完到咩劇情
我睇過部份譯既同人 有D寫花女好深入 有D就爆故事寫打女同古哥仔關係好親

在電影中尋找故事...
舊 12-12-14, 03:46 PM   #237
lodar
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2004
Cloud細個係鍾意Tifa,但係兩小無猜個隻,大個之後(性格關係)真係睇唔到有affection,不過佢對Tifa好係事實,有無愛情係中間就難講

大空洞前夜係Tifa"挨"落Cloud到,如果Cloud搭返佢膊頭就話姐 當然都可以話Cloud無推開佢

之於Cloud對Aerith點又係模稜兩可,所以我先話佢無明確表達自己對兩女既感情

其實講左咁多,大家都知我係A派架啦~ 咪俾我FF下lor
lodar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-12-14, 05:10 PM   #238
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
去到AC關係應該仲係友達以上戀人未滿吧
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 08:00 AM   #239
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
Square Enix to host E3 2015 press conference
http://gematsu.com/2015/04/square-en...ess-conference

コメント
・SMTGamer
FFVIII HD for PS4

・yunsofprovo
Hoping for several things here
FFI-IX PS4 collection with trophies
FFXII Zodiac HD
FFXV and DQH release dates

・RyoonZ
DORAGON KUESTO ELEBUN

・Unknowingreaper
Sscarped 15 to make FF 13-4 lighting stikes once again

・Guest Guest
Parasite Eve III next please<3

・Noctis Pendragon vishmarx
2 trailler for FF XV please , 1 Story 1 gameplay

頂!重出合集。。

舊 04-24-15, 09:54 AM   #240
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
雖然少不更事, 但FFVIII始終係第一隻玩o既FF, 佢REMAKE HD實玩呀喂....

舊 04-24-15, 12:10 PM   #241
遊戲怪
高達DX

反而賣花女死我覺得 寫得幾好 對主角黎講又唔算戀人 又唔止朋友關係
ZACK都死左想33地又唔得 賣花女在故事算係一個可憐既人物 覺得古蘭特同情多於暗戀
但無疑 賣花女在作戰中是有一定用處
其實呢隻GAME都咁耐啦 PSP都出左上集補完 電影都出左 感覺呢隻金蛋已經過時

在電影中尋找故事...
舊 04-24-15, 12:18 PM   #242
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: 遊戲怪 查看文章
反而賣花女死我覺得 寫得幾好 對主角黎講又唔算戀人 又唔止朋友關係
ZACK都死左想33地又唔得 賣花女在故事算係一個可憐既人物 覺得古蘭特同情多於暗戀
但無疑 賣花女在作戰中是有一定用處
其實呢隻GAME都咁耐啦 PSP都出左上集補完 電影都出左 感覺呢隻金蛋已經過時
表現手法有問題
無啦啦離隊,無啦啦見番佢,無啦啦俾人插死
當時技術又無配音又無表情動作又少真係敗筆
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 12:24 PM   #243
遊戲怪
高達DX

引用:
作者: Kain 查看文章
表現手法有問題
無啦啦離隊,無啦啦見番佢,無啦啦俾人插死
當時技術又無配音又無表情動作又少真係敗筆
其實FF7真係有好多缺點 但呢個係SQUARE首隻用3D CG表達GAME 我覺得收貨
其實龍珠味既金髮主角 先主要吸引我其一 其二話晒都係FF系列放上PS對我黎講都好重要

在電影中尋找故事...

此篇文章於 04-24-15 03:47 PM 被 遊戲怪 編輯。
舊 04-24-15, 05:12 PM   #244
遊戲怪
高達DX

FF7 其實到左今日 又唔重做 已經無咩野價值
係鬼佬果邊仲支持 已經無咩野討論餘地
花女亦應完啦

在電影中尋找故事...
舊 04-24-15, 05:16 PM   #245
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
唔係VIII 重製hd?
樓上係咁講7代做咩? 唔通睇到d我地睇唔到o既野?

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 05:23 PM   #246
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
奶挺都好慘啊

舊 04-24-15, 05:33 PM   #247
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
1-9 collection XDD

舊 04-24-15, 06:34 PM   #248
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
>>DORAGON KUESTO ELEBUN

dq11睇死人

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 07:01 PM   #249
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
重製?
睇死佢咪又係HD-REMASTER

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 07:41 PM   #250
TSZ
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDI-c-eman
對我黎講咩hd都比奶挺系列hd好

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy VII remake? Ho1982 電視遊戲討論版 1 04-15-07 11:29 PM
[SFC]Final Fantasy VII neo2046 電視遊戲討論版 1 03-10-06 01:15 AM
final fantasy VII一問 燃燒君 PC電腦遊戲討論版 6 06-08-05 01:23 AM
[手機]Before Crisis - Final Fantasy VII neo2046 手提遊戲機討論版 27 09-24-04 12:42 AM
[NDS]Final Fantasy VII DS 發表 neo2046 手提遊戲機討論版 21 05-23-04 06:54 AM

現在的時間是 03:59 PM

手機版 | APP版