Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-26-13, 10:48 AM   #1426
colayeah
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: taikin0901 查看文章
Ching你係downlaod版?game入面大無中文揀架?
買個時話有 中/日 語言
入到game 跟本冇得簡
colayeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-13, 10:50 AM   #1427
colayeah

引用:
之前有ching話可以去amazon買,不過你都係要用信用卡
去us amazon買us gift card要真實address,比較煩
我最後都係係pa到買,簡單方便
舊 11-26-13, 10:51 AM   #1428
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: 賈圖 查看文章
我連字幕都搵唔到
無記錯好似係audio有得揀開字幕

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
你指佢果個MS賬戶的"現金"?
我無試過,因為我開其他地區都為了拎當地的免費下載內容。
不過信用卡資料應該係共通使用。
我個情況係香港帳戶有$50現金,美國帳戶係0 ms point 。買game時係唔可以用香港帳戶嘅現金,另外美國帳戶亦都要我入多次信用卡資料,張卡我本身已經係香港帳戶用開
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-13, 10:52 AM   #1429
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: colayeah 查看文章
買個時話有 中/日 語言
入到game 跟本冇得簡
又搵笨,睇黎係得NBA2k14先有

引用:
作者: colayeah 查看文章
去us amazon買us gift card要真實address,比較煩
我最後都係係pa到買,簡單方便
PA咩價位?
舊 11-26-13, 11:02 AM   #1430
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: LKC 查看文章
多謝情報,今晚下載埋先
初初起步,日後應會更新分類功能

之前主機寄出俾左US$667.84(HK$51XX)
之後Amazon將 Forza Motorsport 5 Day One Edition 及
Dead Rising 3 Day One Edition調整售價

回贈 Total:US $21.92(約$170)回去我信用下

所以實際$49XX就是包哂
1. 仲有幾隻免費game (其實即係demo):
Killer Instinct (一個免費角色任玩, 可上網對戰)
Kinect Sports Rivals Preseason
Xbox Fitness

2. Jealous!!!
呢個價我絕對接受到.
但而家買已經唔係呢個價.....
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-13, 11:08 AM   #1431
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: ahleung 查看文章
呢個價我絕對接受到.
師兄點解你唔訂機呢?
我見你一路都好支持XBOX系,
當年我都係睇完你堆介紹資料,先買XBOX 360咋~!

===============

希望佢快D直接支援係背景播放主機HDD內的音樂檔啦,
因為有時玩賽車GAME我都係播返自己由CD轉的音樂。

5 Things You Might Not Know About the XBOX One - Ask GameSpot

We answer your questions about Microsoft's just launched console and hopefully educate you in the process about something you may not have known about the XBOX One.

http://youtu.be/YJIxIVgHpcw

舊 11-26-13, 11:13 AM   #1432
colayeah

引用:
又搵笨,睇黎係得NBA2k14先有

PA咩價位?
http://www.play-asia.com/xbox-live-v...n-70-43df.html

話貴又唔算好貴,都係幾十蚊
但勝在24小時即買即有,唔洗等
舊 11-26-13, 11:21 AM   #1433
oldletter
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
Wii U IDOldLetter
PSN  IDoldlet
XBox Live GamertagOldletter
開機第一次已經hang左
同埋發覺個UPDATE介面真係唔掂,全黑得條綠色BAR係中間.

PS4果個整得比佢好好多

舊 11-26-13, 11:25 AM   #1434
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: nookie 查看文章
新Store整得明顯無360版咁好 乜都要你search, 稍微分類下都好丫
Game的話M$而家係特登唔分類.
光碟game, XBLA game, indie game全部會擺埋一齊一視同仁. 好似連成就分都係一樣1000分.

不過我覺得 Metro style dashboard 都係好大原因.
一格格咁大格, 好難分類/擺位擺得好.
一切都係為左方便kinect手控........
舊 11-26-13, 11:32 AM   #1435
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
師兄點解你唔訂機呢?
我見你一路都好支持XBOX系,
當年我都係睇完你堆介紹資料,先買XBOX 360咋~!
始終首發陣容無乜特別吸引我.
賽車(Forza5), 格鬥(KI), 模擬建設(Zoo Tycoon), 運動(FIFA, NBA) 我而家都好少玩.
FPS (CODG) 暫時可以玩番360版. 我班戰友一定唔會升級住.
有興趣既 Ryse, DR3, Crimson Dragon一直都有陣雷味 (結果果然有兩隻雷左......)
所以無訂到.

而家係得DR3想玩,
但我DR2 OTR都買左未玩
舊 11-26-13, 11:57 AM   #1436
LKC
God of Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
1. 仲有幾隻免費game (其實即係demo):
Killer Instinct (一個免費角色任玩, 可上網對戰)
Kinect Sports Rivals Preseason
Xbox Fitness

呢個價我絕對接受到.
感謝補充
LKC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-13, 12:40 PM   #1437
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
Game的話M$而家係特登唔分類.
光碟game, XBLA game, indie game全部會擺埋一齊一視同仁. 好似連成就分都係一樣1000分.

不過我覺得 Metro style dashboard 都係好大原因.
一格格咁大格, 好難分類/擺位擺得好.
一切都係為左方便kinect手控........
反而我覺得手控都唔掂,暫時少apps少game還可以,將來一多就一定係用語音控制方便。另外佢都可以比你將常用嘅pin係home screen , 都叫可以方便自己
舊 11-26-13, 12:51 PM   #1438
ahleung
The One
Bannnned

已有人因粗口被lock起相關功能
http://www.eurogamer.net/articles/20...upload-but-why
話佢地嚮upload video, skype text message 入面講粗口 (好似唔係一般粗口, 我唔識)
結果相關功能被lock.
有人聯絡M$之後可以unlock.

M$回應時就補充, 話佢地唔會check skype voice chat.
但upload video就每條都會睇. (咁咪好唔得閒?)
舊 11-26-13, 01:01 PM   #1439
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
已有人因粗口被lock起相關功能
http://www.eurogamer.net/articles/20...upload-but-why
話佢地嚮upload video, skype text message 入面講粗口 (好似唔係一般粗口, 我唔識)
結果相關功能被lock.
有人聯絡M$之後可以unlock.

M$回應時就補充, 話佢地唔會check skype voice chat.
但upload video就每條都會睇. (咁咪好唔得閒?)
Kinect技術都認到語音,咁用電腦過濾啲片應該難唔到佢地嘅,不過廣東話粗口就難啲啦

此篇文章於 11-26-13 01:07 PM 被 taikin0901 編輯。
舊 11-26-13, 01:13 PM   #1440
Takushi
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2005
引用:
作者: ooldmann30 查看文章
師兄隻nba2k 14 ,有無同360或ps3比較,差得遠唔遠?
Totally different game
Takushi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-13, 01:17 PM   #1441
now_loading
God of Gamer
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
引用:

youtube, facebook 都應該有班人睇片的..
但一定有miss
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-13, 01:25 PM   #1442
ahleung
The One
Bannnned

Kinect 聲控及手控指令 list
http://majornelson.com/2013/11/25/xb...ture-commands/
舊 11-26-13, 01:25 PM   #1443
Nerd
Junior Member

註冊日期: Apr 2003
現在除左硬食炒價之外,都冇乜希望買到.
Nerd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-13, 01:45 PM   #1444
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Nerd 查看文章
現在除左硬食炒價之外,都冇乜希望買到.
你想快既, 得國亞瑪有cod版套裝, 29號就出, 可以送HK, 圍返$5300,

意國亞瑪都有, 仲要DAY One, 不過唔送hk, 吹脹

hk d水貨6k樓上, 打死都唔會接

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-13, 01:52 PM   #1445
Nerd
Junior Member

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: harakuma 查看文章
你想快既, 得國亞瑪有cod版套裝, 29號就出, 可以送HK, 圍返$5300,

意國亞瑪都有, 仲要DAY One, 不過唔送hk, 吹脹

hk d水貨6k樓上, 打死都唔會接
Thanks,去check 下先,小弟見識小,請問
德國版係咪都係歐版,同意大利版又有乜分別?
Nerd 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-13, 01:54 PM   #1446
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
屋企位置有限,我個中置就係kinect後面一打機就唔太認到我把聲
舊 11-26-13, 01:57 PM   #1447
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Nerd 查看文章
Thanks,去check 下先,小弟見識小,請問
德國版係咪都係歐版,同意大利版又有乜分別?
得國係歐週, 應該都係歐版呱, 有乜分別要問其他版友

本來昨日英亞有個第二快fifa14加機同梱版, 12/4出貨, 送hk ok, 仲要hk$4900, 半日就賣晒,

ps我懷疑比水貨佬買咗唔少返嚟炒!!

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-13, 02:02 PM   #1448
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
引用:
咁Ching你入面嘅錢係咪通哂咁多account?

我從來無轉過地區,同埋重點係同一個live account 有兩個地區而啲錢係分開計
其實很早前都有講,MS唔會因為你改左賣場做美版,就將你例如港幣自動兌成美元

舊 11-26-13, 02:09 PM   #1449
andychan26675
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2012
咁係咪即係話我D HK ac的錢在Xbox one 冇用???
andychan26675 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-13, 02:22 PM   #1450
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: D-Joe 查看文章
其實很早前都有講,MS唔會因為你改左賣場做美版,就將你例如港幣自動兌成美元
不過有ching就會用左餘額先,唔同嘅佢係ms point , 我已經轉左做錢。可能就係咁,而家我都唔知應該點增值好

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 05:12 AM

手機版 | APP版