Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-09-12, 05:16 PM   #526
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
點解山刀翼唔出來幫拖?
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-12, 01:31 AM   #527
Suda
God of Gamer

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
翼終於來增援,仲召喚埋疾風
下集大結局等睇牙狼新型態

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-12, 01:59 PM   #528
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: Suda 查看文章
翼終於來增援,仲召喚埋疾風
下集大結局等睇牙狼新型態
上集的翼人同斬馬劍都未出過............
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-12, 04:09 PM   #529
stevenfan
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
引用:
作者: axe1292 查看文章
上集的翼人同斬馬劍都未出過............
生食不健康.......

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-12, 01:45 AM   #530
Suda

二期終於完左...

下集又係Special

Nintendo3DS
舊 03-25-12, 01:29 PM   #531
Suda

「新劇場版 牙狼<GARO>蒼哭ノ魔竜」製作決定

Nintendo3DS
舊 03-28-12, 01:52 PM   #532
axe1292
Game Master
AXE

加農死得好快!

西格瑪應該是當年比魔獸KO左果個學生?(如果變成魔獸就會殺左對方的約束)

就是因為比魔獸侵入 (?) 左先至性格大變, 所以佢父親先唔比甲佢?
舊 03-28-12, 02:27 PM   #533
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
二期終於完左...

下集又係Special

製作組終於意識到問題了(始終做左成七八年,小西遼生開始出現疲態......)XP

唔知會唔會帶埋新主角出黎?

舊 03-29-12, 12:46 AM   #534
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
製作組終於意識到問題了(始終做左成七八年,小西遼生開始出現疲態......)XP

唔知會唔會帶埋新主角出黎?
剩係換主角無用,換編劇先解決到問題,牙狼一直以來嘅風格好奇怪,明明將日式鬼片嘅原素加入特攝,加上大量裸露鏡頭,應該係成人特攝先係,但係劇情上就唔太成人,只係一般講勇氣、友情、愛,團結打大佬嘅兒童番主題,主角條感情線又純過蒸餾水,感覺好矛盾。
如果我做編劇,會整個唔同鋼牙嘅新主角,一個要收咗錢先殺魔獸嘅騎士,四圍溝女,成日開玩笑,講嘢無句真,對付魔獸嘅手法不擇手段,唔再係純粹打打打,而係用好多計謀陷阱對付班魔獸,甚至搵普通人做餌,同魔獸玩心理戰,做返啲成人特攝嘅風格。
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-12, 02:04 AM   #535
axe1292
Game Master
AXE

引用:
作者: 烈海王 查看文章
剩係換主角無用,換編劇先解決到問題,牙狼一直以來嘅風格好奇怪,明明將日式鬼片嘅原素加入特攝,加上大量裸露鏡頭,應該係成人特攝先係,但係劇情上就唔太成人,只係一般講勇氣、友情、愛,團結打大佬嘅兒童番主題,主角條感情線又純過蒸餾水,感覺好矛盾。
如果我做編劇,會整個唔同鋼牙嘅新主角,一個要收咗錢先殺魔獸嘅騎士,四圍溝女,成日開玩笑,講嘢無句真,對付魔獸嘅手法不擇手段,唔再係純粹打打打,而係用好多計謀陷阱對付班魔獸,甚至搵普通人做餌,同魔獸玩心理戰,做返啲成人特攝嘅風格。
甚至搵普通人做餌<-最初的御月就是餌XD

四圍溝女,成日開玩笑,講嘢無句真<-最受歡迎的零

你所說的要求我相信魔戒法師會比較合適,

計謀陷阱呢D野佢地比較在行,

多找一個像雷奧一樣的雙修魔戒騎士做主角就正~
舊 03-29-12, 09:11 AM   #536
烈海王
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
引用:
作者: axe1292 查看文章
甚至搵普通人做餌<-最初的御月就是餌XD

四圍溝女,成日開玩笑,講嘢無句真<-最受歡迎的零

你所說的要求我相信魔戒法師會比較合適,

計謀陷阱呢D野佢地比較在行,

多找一個像雷奧一樣的雙修魔戒騎士做主角就正~
最初的御月就是餌XD <- 可以再玩盡啲,例如搵啲罪犯同奸商做餌,由佢地畀魔獸殺死,再殺死魔獸。

最受歡迎的零 <- 第二輯牙狼好多集我係跳住睇,因為實在太悶,只有幾集係可以吸引我慢慢睇,就係零主導嗰幾集(講親情嗰兩集特別好睇),呢種性格外熱內冷嘅主角係特別討好。

多找一個像雷奧一樣的雙修魔戒騎士做主角就正 <- 完全認同。

其實我主要想講,難得拍成人特攝,可以搵啲性格比較偏鋒嘅角色做主角,鋼牙同小薰兩個太王道,太過「騎士同公主」,好似睇緊童話故事。
烈海王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-12, 01:39 PM   #537
SiEG~~
Game Master
秋月控....

註冊日期: Aug 2003
其實加農來歷係點尼.死左變個件骸骨?..仲有幾多隻太古既魔獸...好多迷團....

舊 05-04-12, 12:19 AM   #538
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: 烈海王 查看文章
其實我主要想講,難得拍成人特攝,可以搵啲性格比較偏鋒嘅角色做主角,鋼牙同小薰兩個太王道,太過「騎士同公主」,好似睇緊童話故事。
所以咪特登拍左集鋼牙細個時班老友比人麻美既劇情囉(拖走

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-12, 07:20 PM   #539
Suda

7:30左右開始播

引用:
http://live.nicovideo.jp/watch/lv94953346

【生GARO】〜牙狼<GAR​O>チャンネル開局記念 初回​放送〜

6/2(土)に『牙狼<GARO>チャンネル』開局を記念して 牙狼<GARO>出演者ご登場のトーク番組生配信が決定!!

その名も、『生GARO』!!

何と!?劇場版最新作『牙狼<GARO>~蒼哭ノ魔竜~』の
撮影現場より生放送でお送りします!!
劇場版最新作について重大発表があるかも!?

お見逃しなく!!

番組名:『生GARO』
配信サイト:『牙狼<GARO>チャンネル』@ニコニコ動画サイト
配信日時:6月2日(土)20:00~(2時間予定)
出演者:小西遼生さん、藤田玲さん、山本匠馬さん、中村織央さん、江口ヒロミさん
小西出來搞搞震
下年公開

Nintendo3DS

此篇文章於 06-02-12 09:03 PM 被 Suda 編輯。
舊 10-20-12, 04:48 PM   #540
Suda

阿煩達

Nintendo3DS
舊 10-23-12, 06:00 PM   #541
Suda

http://garo-project.jp/TV3/

新テレビシリーズ製作決定!

『牙狼〈GARO〉~闇を照らす者~』

Nintendo3DS
舊 10-27-12, 05:58 AM   #542
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
http://garo-project.jp/TV3/

新テレビシリーズ製作決定!

『牙狼〈GARO〉~闇を照らす者~』

照咁睇,蒼哭之魔龍真係小西年代既一個終結喎!

舊 02-26-13, 11:22 PM   #543
Suda

新系列甩色牙狼,配角cast好吸引(南里美希)
MK新主角戴緊鋼牙嘅ザルバ

Nintendo3DS
舊 02-27-13, 12:25 AM   #544
Sito
人修羅

鋼牙去左阿凡達,所以要搵第二個做黃金騎士……
舊 02-27-13, 07:02 PM   #545
stevenfan
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
話時話電影好像上左有沒有人知道講什麼??

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-06-13, 04:10 AM   #546
Suda

今次主角幾多獨白

???: 街を泣かせる奴は許さねえ!

Nintendo3DS
舊 04-09-13, 11:13 PM   #547
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
女角好過上兩輯,但男角們

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-13, 11:40 PM   #548
鷹柳
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
新系列只有女角可取
鷹柳 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-13, 01:13 AM   #549
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 拉打龍騎 查看文章
新系列只有女角可取
男主角都幾好, 眼鏡男都ok, 但男三號似壞人多d

其實我覺得動作設計都好左, 可能因為第一集無變身打 (唔變身打得好睇過變身應該都算都係系列特色了 )

此篇文章於 04-10-13 01:17 AM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-13, 01:16 AM   #550
Sito
人修羅

引用:
作者: gingq7 查看文章
男主角都幾好, 眼鏡男都ok, 但男三號似壞人多d

其實我覺得動作設計都好左, 可能因為第一集無變身打
演技問題,男三演海賊戰隊時是笨蛋角色

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Garo Suika Cosplay同人MIX討論區 7 08-07-06 12:20 AM
聽聞garo導演黎香港? bearbearbear 日本動漫畫討論版 1 07-28-06 01:22 AM
牙狼 GARO 問題 黑澤夜 日本動漫畫討論版 4 07-15-06 01:15 PM
[PS2]黃金騎士牙狼<GARO>, 2006年4月20日發售預定 neo2046 電視遊戲討論版 12 04-06-06 12:05 AM

現在的時間是 01:42 AM

手機版 | APP版