Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-03-16, 09:20 PM   #526
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: leungky1 查看文章
我覺得要換嘅由開始遊戲嗰下已經換左
畢竟依家個場地都仲係一個謎
最後證實有換到嘅,唔差在換埋個人
無謂俾幾分鐘人地有機會反抗

個人就認為最中用到黑白美唔係偶然
依家應該都暗示左2已經有佢搞局
咁諗落去就算有真人月光原,都可能係由始至終俾最中封禁左
其實由絕絕開始已經等於2呢單野最中有份啦,唔好唔記得邊個帶病毒入去
只係結果而言佢既計劃失敗左,咁我相信再生計劃唔係由最中寫既
如果由最中寫既,我覺得連ウサミ先生同七海都唔會有機會係入面

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 08-03-16 09:22 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-16, 09:25 PM   #527
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: gingq7 查看文章
神座係主動入去既, 2代第0章有講, 仲話咩"(大意)今次到我利用她(盾子)了"
同船既狛枝點睇亦都係主動入去既, 絕望的殘黨好大機會係俾神座呃入去話要復活盾子,
但神座本人的目的係不明
神座出流本身既目的我又反而覺得唔會係咩大陰謀
暫時黎講係2可以睇到神座出流其實無咩所謂個人意志可言,唯一目的就係想搵樣野可以超越自己能力同預想以外既野.....簡單講就係孤獨求敗

講講下就想重玩一次2,都係呢一個星期玩一次先

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 08-05-16, 01:30 PM   #528
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
超高校級無聊囉呢集 XD
痴線佬個動機本身已經無聊到極
成個計劃亦好低能
甜品八婆同佢條仔都係無腦
藥劑師可憐到呢...

舊 08-05-16, 01:56 PM   #529
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: JMi 查看文章
成個計劃亦好低能
藥劑師可憐到呢...
幸運
最中又係佢救番出來
咁睇來2篇都係佢做搞屎棍
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-16, 06:54 PM   #530
孤鎗客
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2011
XBox Live GamertagSENTINEL1080
我完全不能理解柏枝點解人氣咁高。
孤鎗客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-16, 07:24 PM   #531
izumo

引用:
作者: 孤鎗客 查看文章
我完全不能理解柏枝點解人氣咁高。
夠癲

補字數
舊 08-05-16, 08:49 PM   #532
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
幸運……
藥劑師好可憐……

舊 08-05-16, 09:26 PM   #533
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: izumo 查看文章
夠癲

補字數
作為一個惡役
呢個角色接近完美

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-05-16, 10:00 PM   #534
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: JMi 查看文章
成個計劃亦好低能
藥劑師可憐到呢...
忌村根本由頭到尾都係受害人

ペルソナ5

隨時更新
舊 08-05-16, 11:03 PM   #535
gingq7

註冊日期: May 2008
估唔到一星期兩集聯動得咁好, 剛好幾日前的未來編開始講CP男女和忌村, 呢面絕望編就補完番件事,
雖然強烈希望忌村砍死果對狗男女, 但粉毛今期已立晒flag"不吃我點心的人係信唔過", 呢對狗男女應該點都要死一件

而ED劇透果然準, 狛枝係要"失蹤", 不過唔知之後佢點遇上盾子
另外我覺得佢下跪超小學級果幕應該唔會畫錯畫少隻手, 而家最中在未來編出埋場, 未來編真係好有機會狛枝有份攪出黎
狛枝好在佢癲得黎但又好難令人憎佢...

最後.....點解今集一開始拎舞園出黎鞭屍.....
雪染又係

此篇文章於 08-05-16 11:21 PM 被 gingq7 編輯。
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-16, 11:17 PM   #536
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

條仔既NG Code一定係不能進食
等睇條女發顛話條仔點解唔肯講NG Code比自己知

狛枝我諗唔玩game既人係唔會明呢個角色既特殊性係邊
呢個角色雖然好煩、好痴線
但佢所做既野永遠係帶著強烈既信念
而佢雖然極度自卑但同時間又極度自信 係一個好矛盾既角色
人氣秘密就係呢度

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 08-05-16 11:20 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 08-06-16, 12:30 AM   #537
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
今集做到基本完整嘅新故仔出嚟未唔錯
可能唔係遊戲做過先可以寫得夠放

狛枝勁在每次都響意想不到嘅時候反客為主
2都可以話係靠佢先睇到故仔方面嘅突破
無左佢就好難迅速投入番學級裁判
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-16, 02:55 PM   #538
雪舟等楊
●  ω  ●

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
OFFTOPIC:

http://store.steampowered.com/app/413420/

STEAM有槍彈辯駁中文版,感恩節有目標了

靜子點解唔同班超高校級弱智講枝藥隻色
綠色同藍色咪仲易分過咩REANIMATOR / Reactivator

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-16, 01:36 AM   #539
孤鎗客

註冊日期: Dec 2011
XBox Live GamertagSENTINEL1080
引用:
作者: 雪舟等楊 查看文章
OFFTOPIC:

http://store.steampowered.com/app/413420/

STEAM有槍彈辯駁中文版,感恩節有目標了

靜子點解唔同班超高校級弱智講枝藥隻色
綠色同藍色咪仲易分過咩REANIMATOR / Reactivator
可是對有些人(特別是老人家)來說,藍色和綠色是同一種顏叫「青色」的東西
而且可能有其他藥品撞色就仲大獲。

無論如何有一點是好肯定的,希望峰學園的危險藥品管理超有問題,就算不是柏枝,非相關人員可以單獨進入藥物庫實在無法接受。
孤鎗客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-16, 01:34 AM   #540
izumo

引用:
作者: 孤鎗客 查看文章
可是對有些人(特別是老人家)來說,藍色和綠色是同一種顏叫「青色」的東西
而且可能有其他藥品撞色就仲大獲。

無論如何有一點是好肯定的,希望峰學園的危險藥品管理超有問題,就算不是柏枝,非相關人員可以單獨進入藥物庫實在無法接受。
淨係發展才能唔進修下英文先係最危險

霧切仁 你抵死有餘啦

未來篇今集進度好快
有冇讀唇專家?
舊 08-09-16, 02:24 AM   #541
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
未來#5
靜子成個故仔真係好淒美
可惜佢回憶中嘅好友應該點都唔會再見到

最中睇落似係可以隨時犧牲嘅內應多啲

秘密出入口嘅處理令我覺得有誤導成份
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-16, 10:01 AM   #542
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
未來#5
靜子成個故仔真係好淒美

其實真係睇班殘黨點睇最中......
話晒最中都係黑白熊的提供者,而且單係絕對絕望少女中可以搞得起成個塔和巿,可見領導才能為之一絕,唯一問題係佢始終都係小學生(頂盡接近初中生),年齡令說服力大減,所以最中用月光原做替身都叫做講得通
而且話晒最中要做第二代超高中級絕望,絕對唔會咁易比其他人捉到痛腳

BTW而家的設定真係令人難以估計往後發展就真
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-16, 10:39 AM   #543
izumo

引用:
作者: sunhikari 查看文章
其實真係睇班殘黨點睇最中......
話晒最中都係黑白熊的提供者,而且單係絕對絕望少女中可以搞得起成個塔和巿,可見領導才能為之一絕,唯一問題係佢始終都係小學生(頂盡接近初中生),年齡令說服力大減,所以最中用月光原做替身都叫做講得通
而且話晒最中要做第二代超高中級絕望,絕對唔會咁易比其他人捉到痛腳

BTW而家的設定真係令人難以估計往後發展就真
我淨係主觀地想青梅竹馬3人組死晒佢
舊 08-09-16, 05:42 PM   #544
JMi

引用:
未來#5
靜子成個故仔真係好淒美

九成九九係誤導多
應該at some point 傻仔會撞左入去然後發覺乜人都無之類

睇埋今集絕望篇就可以推測下雪染到底係咪黑幕...

舊 08-09-16, 09:48 PM   #545
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

1.) 靜子ちゃんマジ天使
2.) 阿伯真係好人
3.) 我諗天願阿伯口中講既其實唔係カムクラProject,而係新世界Program........我諗呢次其實都係新世界Program入面
4.) 我諗絕望殘黨其實就係雪染同宗方而宗方自己唔知

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 08-09-16 09:53 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 08-09-16, 09:56 PM   #546
sumyuet

註冊日期: Aug 2009
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
2.) 阿伯真係好人
3.) 我諗天願阿伯口中講既其實唔係カムクラProject,而係新世界Program........我諗呢次其實都係新世界Program入面
岩岩想講阿伯係必須要講真話你就EDIT左
我都覺得可以動搖到宗方既,唔係雪染係絕望就係宗方派既人係絕望
sumyuet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-09-16, 11:27 PM   #547
gingq7

註冊日期: May 2008
如果而家係新世界Program入面好似講唔通喎,
- 邊個係外面追住葉隱黎射?(但又好似有心唔殺)
- 暈低前真係有守衛被殺
- 如果絕望殘黨係雪染或宗方, 一開始做低雪染係唔會令佢兩個變番希望喎? 當然可以解釋為因為最中亂入而導致成個計劃錯晒, 但如果話最中背後無另外一個黑幕我又唔係好信
- 如果係新世界Program入面, 搵一堆AI陪練得啦, 反正d AI咁真, 根本唔駛用真人, 而忌村3人和會長點睇都唔似係AI
- 而家最尾果幕好明顯就係想引導觀眾覺得宗方就係絕望殘黨, 正正係因為咁我反而覺得唔係宗方

不過我其實有點在意點解未來編d血係紅色; 因為絕望編d血都係粉紅色的, 所以一定唔係3改設定改番用紅色, 而係未來編有特別原因才用紅色

--------
忌村咩奇怪藥都整倒, 當時佢有理無理就餵支Cure W落釘宮度, 加上今集最後佢咁既諗法, 佢應該對支藥十分有信心可以起死回生, 究竟有咩毒藥和睡眠藥係佢支Cure W解唔倒的?
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-16, 03:38 AM   #548
JMi

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
2.) 阿伯真係好人
4都好多人估係呢個方向
始終宗方唔係黑幕的話就只係單純地不斷地做左白痴仔咁

但我情願佢同逆藏繼續做條白痴仔 始終太明顯了

舊 08-10-16, 12:44 PM   #549
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
引用:
作者: gingq7 查看文章
不過我其實有點在意點解未來編d血係紅色; 因為絕望編d血都係粉紅色的, 所以一定唔係3改設定改番用紅色, 而係未來編有特別原因才用紅色
而且冇記錯同一場面(雪染死)係兩編唔同色
正常另一邊整好既畫面拎去兼用先合理
當然可以話因為同時播等唔切,要兩邊都畫定趕交貨
不過似係有用意而唔係劇中時間點問題
由手機版發出
issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-16, 01:00 PM   #550
izumo

引用:
作者: issac92354 查看文章
而且冇記錯同一場面(雪染死)係兩編唔同色
正常另一邊整好既畫面拎去兼用先合理
當然可以話因為同時播等唔切,要兩邊都畫定趕交貨
不過似係有用意而唔係劇中時間點問題
由手機版發出
呢D野PHOTOSHOP一個制姐
應該唔關事似係特登

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
THE END [不定期更新][END ]珍藏系列 --- 加收 PS3 PS4 GAME 風間鈴木仁 買賣專區 9 12-19-15 06:06 AM
[3DS] 進撃の巨人 ~人類最後の翼~ (日版已售) l Spike Chunsoft 開發 l 海外展開の可能性 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 73 05-02-14 12:27 PM
STAR OCEAN 3 Till The End Of Time ~Till The End Of Game 攻略區 VOL.2 真田御名方 攻略及心得交流區 671 07-02-07 02:21 AM
[GC]Homeland (Chunsoft制作的Online RPG) 神祕人1號 電視遊戲討論版 103 05-25-05 08:54 AM
[xbox]spike out KeNnEtH 電視遊戲討論版 2 12-30-04 02:13 PM

現在的時間是 04:38 AM

手機版 | APP版