Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-15-10, 11:24 AM   #76
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 管家婆 查看文章

心跳度加增!
只要約會多幾次
在傳說之樹下告白
之後收卡

<s>淫媒</s>好雄出黎唱歌

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-10, 11:26 AM   #77
jason_kasim
God of Gamer
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
有家底有著數啊
分分鐘佢飛左佢個男友跟你tim
不過辦公室戀愛小心d好
俾人唱通街俾位人入都好煩
擴闊社交圈子識多d人仲好

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-10, 11:42 AM   #78
碧克

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: jason_kasim 查看文章
有家底有著數啊
分分鐘佢飛左佢個男友跟你tim
不過辦公室戀愛小心d好
俾人唱通街俾位人入都好煩
擴闊社交圈子識多d人仲好
我覺得有個因素可以沖淡辦公室戀愛的負面影響,就係佢提過話間公司細
唱極都係幾個人唱來唱去,到咁上下自然就停架啦

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-10, 10:14 PM   #79
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
第一: 樓主俾我既感覺係佢唔窮, AT LEAST 父親有公司
第二: 佢都好有家教/禮貌, AT LEAST 歌絲你咁冇禮貌佢都未發火

ONLY 呢兩樣已經好有條件去追女仔啦

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-19-10, 10:31 PM   #80
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
係度食真係唔好係度...
一係就溝左佢之後就辭工啦..

舊 06-20-10, 02:38 AM   #81
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 某F 查看文章
係度食真係唔好係度...
一係就溝左佢之後就辭工啦..
調返轉好d喎

舊 06-20-10, 02:18 PM   #82
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
辦公室戀情好煩架喎
一散咗工你唔想返
我記得之前咪有個topic係講類似問題嘅

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-10, 02:52 PM   #83
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
雖然辦公室戀情係好煩
但好似個個都怕分手後好多手尾
咁.......咪等於未開始就覺得一定會分手囉
對自己同對方的愛情咁冇信心!?

舊 06-20-10, 04:10 PM   #84
某F
我的歌聲裡

怕公私唔分明
到時影響大家工作情諸

舊 06-20-10, 05:36 PM   #85
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
最後補充:今個端午節前夕,因為自己放假,所以去朋友個道攞番部維修好嘅電腦,
     跟住見佢係公司到重開工,(因為公司離朋友到好近,同埋之前問公司借左個車仔去搬電腦用嘅)
     所以就番公司見多佢一眼,點知佢又加班,結果都係忍唔住好「矢」平時咁陪佢一齊收工,(成9點鐘)
     臨走前,借o的依重問佢攞左facebook,
     跟住佢重約左我一齊去市區到食飯,(好開心可以又陪到佢食飯陪,不過有個電腦跟身好煩)
     心諗維有帶埋去啦,
     點知落車時,經過一間舖,比個熟人見到我,(在這裡我稱呼她為「花私奶」,
     這個花私奶跟我媽好熟o架,比佢知道我同社工有個約會,實比我個保守阿媽知啦),
     所以我就當睇佢唔到,默不作聲地陪姑娘行過間舗,(當時佢走前,我走後)
     跟住點知佢追出黎,拍住我,跟住係到問長問短,(當時我係唔知個姑娘有冇聽到o架),
     我結果好害羞地打發左佢走,(我當時唔想比花私奶知,所以無叫停走係前面嘅佢)
     事後,轉個頭,唔見左佢(死啦,會唔會走散左或者佢因為...其他嘢唔陪我食飯o架)
     然後行左無幾耐,見到佢企係前面個街口到等緊我,(當時佢冇問我其他嘢)
     最後我地一齊去左X記到食嘢,重好主動咁請到佢食嘢。
     食完嘢之後,傾左陳計,佢問我祟光收幾點,如果未收就行下祟光啦,
     結果最後就係交通燈下佢行佢嘅崇光,我行我嘅回家路。(因為要攞番部電腦,所以陪唔到佢行)
p.s.:同埋當時我穿得好街坊樣。

此篇文章於 06-20-10 05:45 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-10, 10:42 PM   #86
麥C
專業R水吹

而家先睇到
如果佢係社工
好多機構因為個人感情與專業關係
係唔比有親屬同感情關係人士做同一間中心
唔知你果間係唔係

舊 06-20-10, 11:54 PM   #87
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: 麥C 查看文章
而家先睇到
如果佢係社工
好多機構因為個人感情與專業關係
係唔比有親屬同感情關係人士做同一間中心
唔知你果間係唔係
冇講過話比唔比喎,不過我都諗過可能唔比,
如果係真嘅話,咪一心一意返阿爸間公司做囉!!!
(因為遲早都要面對,加上自已都唔細啦!!!)

此篇文章於 06-20-10 11:57 PM 被 mrk 編輯。
舊 06-20-10, 11:55 PM   #88
麥C
專業R水吹

引用:
作者: mrk 查看文章
如果係真嘅話,咪一心一意返阿爸間公司做囉!!!(因為遲早都要面對)
祝你好運
比d自信自己

舊 06-21-10, 12:05 AM   #89
ShinShiden
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDshinshiden
XBox Live Gamertagshinshiden
引用:
如果係真嘅話,咪一心一意返阿爸間公司做囉!!!
(因為遲早都要面對,加上自已都唔細啦!!!)
加油 樓主 希望你成功

ShinShiden 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-10, 04:49 PM   #90
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
聽樓主嘅故事就好似睇愛情連續小說咁 搞到我好心急
樓主一定加油呀!!!!!!
其實女仔最鍾意男仔人細心
如果你真係關心佢 喺佢唔開心嗰時安慰佢
同埋表現到你係有擔戴 (哩個超級重要) 嘅話
佢會開始接受你

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-10, 01:23 AM   #91
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 麥C 查看文章
雖然辦公室戀情係好煩
但好似個個都怕分手後好多手尾
咁.......咪等於未開始就覺得一定會分手囉
對自己同對方的愛情咁冇信心!?
個人覺得啦
好多時係
如果2個人唔係OFFICE ROMANCE既, 會好好地發展
但正正因為係office romance, 真係太多cases 係俾好多人事+公事因素整死左

舊 06-22-10, 01:40 AM   #92
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 某F 查看文章
怕公私唔分明
到時影響大家工作情諸
工作上既爭執會影響雙方感情
感情問題又會影響工作情諸

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-10, 07:18 PM   #93
mrk

引用:
作者: BistonC 查看文章
如果你真係關心佢 喺佢唔開心嗰時安慰佢
佢係開朗型個種人呢o架!!!(哩種人係好難係人地面前表露出佢唔開心嘅一面o架)
所以你叫我去安慰佢哩條橋係行唔道o架!!!
p.s.:不過正正係佢對工作個種毅力和盡善盡美令到我不自覺地鐘意左佢(加上又係靚女1名,不過有x朱眼)
舊 06-23-10, 03:03 AM   #94
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:
佢係開朗型個種人呢o架!!!(哩種人係好難係人地面前表露出佢唔開心嘅一面o架)
所以你叫我去安慰佢哩條橋係行唔道o架!!!
p.s.:不過正正係佢對工作個種毅力和盡善盡美令到我不自覺地鐘意左佢(加上又係靚女1名,不過有x朱眼)
朦豬眼?

舊 06-28-10, 05:03 PM   #95
mrk

引用:
作者: smalltung 查看文章
朦豬眼?
係呀,女士唔可以有朦豬眼咩,不過當佢戴左隱形眼鏡之後,就唔同曬樣

P.S.可見依家o的隱形眼鏡幾犀利呀!!!果然哩個世界冇羞嘅女人,只有賴嘅女人

此篇文章於 06-28-10 05:06 PM 被 mrk 編輯。
舊 07-01-10, 08:04 AM   #96
GimGim

引用:
作者: smalltung 查看文章
直接問喇
i agree, i think you have chance

舊 07-06-10, 10:29 PM   #97
mrk

大家好,大家最近嘅感情生活如何呢?
好嘅話,希望更好啦,
唔好嘅話,希望會有改善呢,
不過大家唔洗講我知啦,因為我有時真係好唔明o的女人係到諗o的什麼,
自從上次問佢攞左個facebook之後,知道左佢好多工作以外嘅嘢,
更知道左佢嘅生日將近,於是我就係佢生日之後一日夜晚,
送左一份要自己砌嘅花砌圖[204份、細size]+木架+禮物盒+生日卡 比佢,(成10年冇砌過,砌左我成6個鍾)
之後我就收到一封電話短訊,內容大約話我好有心機,唔係亂搵禮物比佢,下次得閑再出離食餐飯等...
之此之後,我有時就覺得佢身邊係有個男友(如:手上戴有「心形」手鏈,有時講電話又講得好細聲),
但有時就唔戴,做嘢做得夜就叫我陪佢出去食個飯,再返來開工,
請問佢係咪暗示緊,叫我唔洗追佢啦,做兵就得呢!!!
舊 07-06-10, 11:33 PM   #98
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
你係米諗多左呀...........心形頸鏈, 女仔鍾意心形冇咩咁奇
講電話講得細聲, 唔一定係男朋友, 好多野都可以唔想比人知架喎
佢冇叫你唔好花咁多心思享佢身上, 仲約你得閑食飯, 算係咁啦!

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-10, 12:02 AM   #99
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
引用:
大家好,大家最近嘅感情生活如何呢?
好嘅話,希望更好啦,
唔好嘅話,希望會有改善呢,
不過大家唔洗講我知啦,因為我有時真係好唔明o的女人係到諗o的什麼,
自從上次問佢攞左個facebook之後,知道左佢好多工作以外嘅嘢,
更知道左佢嘅生日將近,於是我就係佢生日之後一日夜晚,
送左一份要自己砌嘅花砌圖[204份、細size]+木架+禮物盒+生日卡 比佢,(成10年冇砌過,砌左我成6個鍾)
之後我就收到一封電話短訊,內容大約話我好有心機,唔係亂搵禮物比佢,下次得閑再出離食餐飯等...
之此之後,我有時就覺得佢身邊係有個男友(如:手上戴有「心形」手鏈,有時講電話又講得好細聲),
但有時就唔戴,做嘢做得夜就叫我陪佢出去食個飯,再返來開工,
請問佢係咪暗示緊,叫我唔洗追佢啦,做兵就得呢!!!
咁諗法,有機會都變無機會。

而且佢都無拒絕你份禮物。

咁你咪主動啲約佢食飯囉。

舊 07-07-10, 01:30 PM   #100
Wayne L
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwaynelkw
都已經去到佢會叫埋你一齊食飯的朋友地步啦
想知人地有無男朋友, 食飯時輕輕帶過問一句就可以啦

還要婆婆媽媽?
Wayne L 目前離線   回覆時引用此篇文章