Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26  ... 最後
收藏品討論版>魔神英雄傳討論區
clie 02:00 PM 04-16-06
作者: chuntaky:
魔神2隻白色邪虎丸係冇出過模型
but 阿達英雄傳係出出過 white 邪虎 模型
o個隻我細個見過,不過o個陣唔係邪虎丸迷,冇買到
反而買左好幾隻xx龍神丸、xx龍星丸
LonelyBlue 10:09 PM 04-16-06
作者: 古鐵.巨人:
模型方面, 上次只係買左夏鬼丸, 無變型合體, 所以唔太清楚, 但如果你有留意上面我個POST, 其實係提過破鬼背脊個機關因為D件啤得唔係太好(主要係齒輪狀既件)而郁唔到, 所以只計外觀係無問題, 但係某D GIMMICK 野可能玩唔到
我arm arm都砌起左一隻夏鬼...
一開盒先知我隻孩之寶板龍星d料算幾好
cut前唔上色都要搵簡水洗洗
件件毛邊都好多,雕雕雕
有時篤唔入d孔,要自己挖開d
某d位可能要用膠水
gimmick野我個隻係危危扶,右手鬆鬆地
外觀就尚可

我仲買左隻超水捲...同正板一樣,係個盒唔得
hattrick 10:42 AM 04-18-06
有冇人知會否出''新魔神英雄傳''復刻 box?
chuntaky 01:41 PM 04-22-06
now 沒有''新魔神英雄傳''box的消息

koumaou 05:05 PM 04-22-06
想問有冇見邊度仲有第一界層?
Y記好貴……
airless 06:45 PM 04-22-06
係喇…1至4界層完全搵唔到有得賣…
有冇人知邊度仲有呀??
koumaou 02:47 AM 04-27-06
作者: 古鐵.巨人:
模型方面, 上次只係買左夏鬼丸, 無變型合體, 所以唔太清楚, 但如果你有留意上面我個POST, 其實係提過破鬼背脊個機關因為D件啤得唔係太好(主要係齒輪狀既件)而郁唔到, 所以只計外觀係無問題, 但係某D GIMMICK 野可能玩唔到
執左隻龍星丸,如果會打磨上色o既,都見得下人。
素組就完全唔駛諗

hattrick 10:16 AM 06-01-06
買左黑龍角, $ 2xx

諗緊上唔上色好
jerry 01:39 AM 06-02-06
好開心 同事幫我正常價買左套魔神扭蛋
auntiethird 02:01 AM 06-02-06
作者: jerry:
好開心 同事幫我正常價買左套魔神扭蛋
唔係出o左復刻版咩?
信和都係$69 full set..
Lilith 02:15 AM 06-02-06
作者: auntiethird:
唔係出o左復刻版咩?

Tai Po $48
jerry 07:45 PM 06-02-06
作者: auntiethird:
唔係出o左復刻版咩?
同事幫我$48買左套
cowcowho 02:39 AM 06-04-06
作者: koumaou:
素組就完全唔駛諗

koumaou 兄,你隻龍星 d 金色油得好正 , 可唔可以透露吓你點上隻金色呀, 因為我本來都想買隻龍星試試, 但係無乜信心上金色
koumaou 02:10 PM 06-04-06
作者: cowcowho:
koumaou 兄,你隻龍星 d 金色油得好正 , 可唔可以透露吓你點上隻金色呀, 因為我本來都想買隻龍星試試, 但係無乜信心上金色
我唔係「兄」
……我係女黎架

全 GUNZE 噴罐。
上三層,
光澤黑底 --> 9號金 --> 48 透明黃。

其實有好多人嫌呢隻上金法黃得滯,
不過咁o岩龍星丸適合呢隻金黃色o者

--
不過你買呢隻國貨,要自己鑽大拳頭個窿。佢星龍劍個劍柄大得滯,揸唔到。
同埋關節會比原裝果隻鬆少少。
waitwait 12:52 AM 06-05-06
我唔係「兄」
……我係女黎架

全 GUNZE 噴罐。
上三層,
光澤黑底 --> 9號金 --> 48 透明黃。

其實有好多人嫌呢隻上金法黃得滯,
不過咁o岩龍星丸適合呢隻金黃色o者

--
不過你買呢隻國貨,要自己鑽大拳頭個窿。佢星龍劍個劍柄大得滯,揸唔到。
同埋關節會比原裝果隻鬆少少。
ar~竟然有女仔砌模型~~
柴崎幸 12:56 AM 06-05-06
作者: waitwait:
ar~竟然有女仔砌模型~~
有女仔砌模型唔出奇,但係砌魔神英雄傳,仲要砌得咁pro先罕有...
佩服佩服!
cowcowho 10:36 PM 06-05-06
thx koumaou~~
失敬哂~ 估唔到原來係女中豪傑~~ 敬佩敬佩~
metal snake 06:27 PM 06-06-06
素組就完全唔駛諗

.....
有無人知新魔神英雄傳呢個系列既模型邊度重有得賣? 或者有無人放到全新既模型出黎?
我搵左好耐都搵唔到.....
koumaou 02:14 AM 06-07-06
TO 樓上諸兄
我唔PRO啦,冇噴筆,又油得唔好
不過講真我食得好雜,高達、魔神、魔動、Cyber Formula 到Macross(新、舊款) 等都砌過 XD

作者: 化學怪人:
.....
有無人知新魔神英雄傳呢個系列既模型邊度重有得賣? 或者有無人放到全新既模型出黎?
我搵左好耐都搵唔到.....
我呢隻係「國貨」……
有興趣就去第17頁 #404 睇睇。
cowcowho 09:39 AM 06-07-06
作者: archer:
想問問大家覺得之前WF出固隻可變龍王丸如可、低吾低買?
e.... 你係邊道見到有得賣呀? 如果唔過500 我都會考慮入呀~

koumaou 你隻龍星真係整得好正~~ 唔駛咁謙
順便問吓兩肩 gei 龍形點處理呀?
koumaou 02:05 PM 06-07-06
作者: cowcowho:
koumaou 你隻龍星真係整得好正~~ 唔駛咁謙
順便問吓兩肩 gei 龍形點處理呀?
啊,多謝

佢跟果張貼紙唔係好掂,
諗住用文具鋪o既金色銻紙剪個龍形出黎。
不過MASKIING 好煩,冇咩動力整右肩
koumaou 11:40 PM 06-09-06
落雨冇得噴油,粗粗地油左飛雲佢。

hattrick 12:35 PM 06-12-06

#1plus1# 01:46 PM 06-12-06

http://static.flickr.com/48/16365916....jpg[/img]
有冇油劍?
如果劍油了油,手渣劍時會整甩d色.其實有冇辦法避免?
當年就是這樣令把光龍劍甩色

作者: hattrick:
reply唔可以齋出icon,請睇睇版規.
cowcowho 05:20 PM 06-12-06
作者: #1plus1#:
有冇油劍?
如果劍油了油,手渣劍時會整甩d色.其實有冇辦法避免?
當年就是這樣令把光龍劍甩色

我玩 gei BB戰士D 劍都係咁..... 好似不能避免
第一 ... 10 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26  ... 最後

返回主題版面