Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-13-17, 12:08 PM   #276
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: gingq7 查看文章
即係如果下集男主角用拳頭擊倒軍服姬,之後再話原來佢係隱世高手,你地又可接受?
講堅, 比起而家呢件垃圾
就算下個星期主角突然識得用One for all我都會接受
スマーッシュ!!!!! 

舊 06-13-17, 12:14 PM   #277
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
咪即係是但搵個出氣 sosad
佢根本唔係想揾人出氣,佢直情係自己想點都唔知,幫魔法少女報仇都只係借口等自己有嘢做
(係我角度,想搵人出氣係因為感性>>>>理性,基本上乜都唔入耳,但依家佢根本係明白白毛唔係兇手,男主D說話又可以入耳理解,只係單純放棄思考唔想諗)

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 01:40 PM   #278
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: casio 查看文章
佢根本唔係想揾人出氣,佢直情係自己想點都唔知,幫魔法少女報仇都只係借口等自己有嘢做
(係我角度,想搵人出氣係因為感性>>>>理性,基本上乜都唔入耳,但依家佢根本係明白白毛唔係兇手,男主D說話又可以入耳理解,只係單純放棄思考唔想諗)
我理解係,佢想死,但係所謂騎士道只准許佢全力戰鬥死係戰場,而上戰場需要原因
所以佢吉到紅毛出血先疾哂,因為佢想被殺而唔係殺人

騎士道就是欠婊
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 03:30 PM   #279
casio
Ultimate Gamer

引用:
作者: HakiK 查看文章
我理解係,佢想死,但係所謂騎士道只准許佢全力戰鬥死係戰場,而上戰場需要原因
所以佢吉到紅毛出血先疾哂,因為佢想被殺而唔係殺人

騎士道就是欠婊
由手機版發出
如果佢唔係避而係硬食或同紅毛鬥超必,我都會認為佢想死

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾

此篇文章於 06-13-17 03:32 PM 被 casio 編輯。
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 07:21 PM   #280
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
其實紅毛個世界有講過無魔法?我見佢飛得好過癮,原作有魔法覺得好正常

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 08:14 PM   #281
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
黑暗JK靠講大話生存...
講到自己咁好身手仲可以要埋人地個分身.....
之後可以要埋個機械人.....搞搞下做埋首相都得......
應該要直接sniper打死JK先
軍服姬都無佢咁危險

話說軍服姬將紅毛的劍換成花
算是解釋左她怎樣帶D角色來現實吧
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 08:19 PM   #282
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
機械人應該拎唔到
應該要直接對話先成立
JK唔同佢講野直接打得贏就得
軍服姬既能力先係萬用型
copy同改變法則
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 08:22 PM   #283
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

女騎士真是一個0智力既角色
明明在第6話親自聞到JK有血味又認為佢滿口謊言又殺氣一身
在魔法少女死時反而信左JK
是什麼道理?......

賢者咁低防都可以幾次重擊下生還其實是幸運A?
舊 06-13-17, 08:30 PM   #284
魔法之子
Game Master

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDkamiyu1988
女騎士自己講既係
佢而家要既係行動既目的
魔法少女被殺之後信唔信JK根本唔重要
而係JK提供左佢行動既目的
當然正常人睇係腦弱
不過係佢角度
佢除左魔法少女其他人都唔相信
而家JK話邊個殺根本一D都唔重要
就算主角群話唔係佢都一樣冇相信既理由
魔法之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 08:50 PM   #285
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

引用:
作者: 魔法之子 查看文章
女騎士自己講既係
佢而家要既係行動既目的
魔法少女被殺之後信唔信JK根本唔重要
而係JK提供左佢行動既目的
當然正常人睇係腦弱
不過係佢角度
佢除左魔法少女其他人都唔相信
而家JK話邊個殺根本一D都唔重要
就算主角群話唔係佢都一樣冇相信既理由
但女騎士說自己是為報仇而戰
就更應該弄清對象吧
是但覺得呢個人係就車埋去一了百了
咁樣唔係報仇係純粹發洩暴力
完全偏離騎士道
所以我覺得她真是四肢發達頭腦簡單
在直擊賢者時才開始醒
插入紅毛先發洩完佢既精力
依家先學到報仇前要首先搞清楚對象是首要事項
舊 06-13-17, 09:19 PM   #286
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: s2001154 查看文章
女騎士真是一個0智力既角色
明明在第6話親自聞到JK有血味又認為佢滿口謊言又殺氣一身
是什麼道理?......

賢者咁低防都可以幾次重擊下生還其實是幸運A?

其實係魔法少女叫佢信....

佢1智呢點應該冇人反對

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-17, 08:28 AM   #287
細路翔
The One

其實今集唔係好明

天下創作一大抄,連莎士比亞都抄過

p網堆圖唔係不嬲本身就抄黎抄去架咩,應該話依個時代做創作有邊個無抄過人
就算話自己無抄既都只係n年前睇過某幾樣野/某幾套戲突然記起黎撈埋做瀨尿牛丸

咁都廚到起黎?

果然廢柴主角係花生眾

英國說大家抱團死

此篇文章於 06-18-17 08:32 AM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-17, 10:45 AM   #288
鐵之侍
God of Gamer

雨宮天想不到會說這麼像樣的話之前沒什麼表現一集就使他的性格完滿了

男主的行為大家一定會罵是渣吧,但大家罵的時候別忘了他也會是現實的我們的寫照啊……

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-17, 11:13 AM   #289
細路翔
The One

我剩係留意到佢畫自畫像畫得特別比心機

英國說大家抱團死
舊 06-18-17, 04:26 PM   #290
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
雨宮天想不到會說這麼像樣的話之前沒什麼表現一集就使他的性格完滿了

男主的行為大家一定會罵是渣吧,但大家罵的時候別忘了他也會是現實的我們的寫照啊……
一啲都唔渣,正常不過
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-17, 05:04 PM   #291
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
正常點解你無女的典型樣版
如果對面唔係女係仔佢個反應我會覺得合理好多……

舊 06-18-17, 05:20 PM   #292
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
其實佢咩野都無做,
話佢殺左島崎唔太啱,
唔救=我殺呢個理由好自戀同中二,
除非下集話佢到都有份插一刀
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-17, 05:21 PM   #293
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
話時話,
PV個畫風點都唔似島崎喎,
會唔會就係同佢合作果個P有份畫?
咁都應該有突破口?
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-17, 05:31 PM   #294
lineage19
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2011
Wii U IDlineage19
Nintendo Switch ID8108-0773-7021
3DS Friend Code2019 9617 5329
PSN  IDlineage19jp
XBox Live GamertagLineAGE19
個男主原本就係屬於耐弱果TYPE
再加上佢見到HEGO比人欺負又冇幫佢, 甚至覺得抵死, 最後搞到佢自殺
所以有強烈的內疚感覺得係自己害死左HEGO吧, 可以理解
lineage19 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-17, 06:25 PM   #295
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: axe1292 查看文章
話時話,
PV個畫風點都唔似島崎喎,
會唔會就係同佢合作果個P有份畫?
咁都應該有突破口?
官方11,12試映會有講過軍服姬設定
佢係二創完再有大量三創
然後技能同能力係吸收哂所有三創設定

------------------------------------------------

面對同年紀下天份&實力差既打擊
會失意妒忌都好平常
不過今集我只想講....你兩個閃夠未

引用:
作者: 尼路 查看文章
+1
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-17, 06:55 PM   #296
細路翔
The One

問題係佢一早知對面係勁人有咩好打擊
應該只有雙方實力都到定水準以上先會對另一方構成打擊

個主角根本係連坑都未入就係外圍自卑

話唔定人地四眼妹有天份仲要6-7歲開始每日畫10粒鐘以上,佢自己又付出過D乜黎感嘆才能差距

身為一個用下半身思考既青春期男人居然唔幫條女打嘴炮出氣真係好唔科學既演出(?

英國說大家抱團死
舊 06-18-17, 07:34 PM   #297
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: 尼路 查看文章
正常點解你無女的典型樣版
引用:
作者: 細路翔 查看文章
問題係佢一早知對面係勁人有咩好打擊
應該只有雙方實力都到定水準以上先會對另一方構成打擊

個主角根本係連坑都未入就係外圍自卑

話唔定人地四眼妹有天份仲要6-7歲開始每日畫10粒鐘以上,佢自己又付出過D乜黎感嘆才能差距

身為一個用下半身思考既青春期男人居然唔幫條女打嘴炮出氣真係好唔科學既演出(?
咪係!完全唔make sense!
如果對方換了是仔,反而會覺得合理好多!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-17, 07:41 PM   #298
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
睇男主應該都係想發展呢段關係
然而兩人實力相差太遠,男主自覺襯唔起對方加上妒忌心作祟所以有點心理失衡

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-17, 07:52 PM   #299
細路翔
The One

我講野比較直接

我唔信一個16歲既處男有女送上門會係度考慮咩才能差距(ry

英國說大家抱團死
舊 06-18-17, 08:02 PM   #300
gingq7

註冊日期: May 2008
我仲以為係俾果件咩P NTR再即飛
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB1] INSIDE ( creators of LIMBO. June29) 信長 電視遊戲討論版 14 01-31-23 11:09 PM
收 Creators Labo #025 Evangelion Ayanami Rei Ver.2 genies123 買賣專區 0 12-27-15 03:31 AM
[動畫] 広江礼威「BLACK LAGOON」連載再開 money 日本動漫畫討論版 35 02-25-14 05:53 PM
[業界] 稲船敬二氏,中 裕司氏などがモバゲーで競演する「Super Creators」企画発表 neo2046 電視遊戲討論版 0 07-26-11 01:28 AM
[TVB] 叻歌正傳- 22:00-22:30 OCT 11 initial Neo Entertainment TREND 6 10-09-08 02:42 PM

現在的時間是 09:51 AM

手機版 | APP版