Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 33 73 123  ... 最後
手機平板遊戲討論版>Final Fantasy BRAVE EXVIUS
ShinDou 04:56 PM 05-09-16
似乎2月開始連續3個月既event combo要停了,唔知係咪下星期先再出

都好,慢慢升exdeath同打舊版,其實半體應該呢個星期都搞啦
daihamlop 11:55 PM 05-09-16
作者: ShinDou:
極意又係超屈,攻加50%好似包埋裝

呢隻game好多超重課人士,所以派石派得咁豪爽

邊個網有咁多課長睇?
日本嘅FFBE討論區
daihamlop 12:01 AM 05-10-16
作者: GP03D:
當一個trust master都未有既時候,睇到呢d圖真係覺得隻game離我越嚟越遠....
咁課法真係夠比首期....
其實要trust master無你想像咁難
不過好悶

你只要用五隻相同角色去打土之神殿
好快可以master一隻
如果要抽某隻六星,加上pick up
真係手揸住五六隻三四星角色
肥料5%,養到20%先合就已經master
ShinDou 08:20 AM 05-10-16
我都係刷神電,不過我冇拎晒黎合,因為想要好多個,合就得1個

我升緊連續魔加3隻兩手持加120暗劍,暫時連續魔有30%
wang2009hk 11:38 AM 05-10-16
問個刷信賴的笨問題

我有n隻相同的角色想量產信賴物品

可以
先把角色A刷到100%拿一次
之後用B把A吃掉變成100%再拿一次
然後再用C把B吃..ry

這樣子嘛?
ShinDou 12:42 PM 05-10-16
食100%trust人係加0
jackiecyho 01:55 PM 05-10-16
作者: daihamlop:
日本嘅FFBE討論區
識睇梗係睇twitter, 個個都一出就抽爆6星個trust 咁滯
jackiecyho 03:05 PM 05-10-16
又係零式crossover, 外加每下rare draw 送一隻莫古 (3-5星), 3 星有綁trust, 4 星任何升5%, 5星升10%
ShinDou 03:51 PM 05-10-16
仲以為停event

唔知點解又出ff0,又要儲石,今次可能好過上次ff0,殺隻野除左有5千phantom偷仲有

希望換d野勁d
jackiecyho 04:26 PM 05-10-16
仲以為停event

唔知點解又出ff0,又要儲石,今次可能好過上次ff0,殺隻野除左有5千phantom偷仲有

希望換d野勁d
其實game 內已有新event 情報
okabe 01:40 PM 05-11-16
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...nA=2244&tnum=2
零式part2 技能表

唔怪得要加送蒙古
jackiecyho 04:22 PM 05-11-16
作者: okabe:
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=...nA=2244&tnum=2
零式part2 技能表

唔怪得要加送蒙古
大量random trust 塞住個倉, 抽都抽得唔順
wang2009hk 04:51 PM 05-11-16
這次總算歐洲一次

半價=3星零式女

補償10卷-Q姐X1,4星拳男X1,3/4星女X2

餘下的槍男就算了..每天半價看看
傑少 05:29 PM 05-11-16
為莫古而抽o既話可以慳番,抽左幾野果陣伏味已經湧哂出黎,3星莫古好多都係2星角果d技黎
ShinDou 06:50 PM 05-11-16
抽左兩3下中SIX

覺醒級好易,求其用雷就秒,不過唔食BREAK

有冇人明3星莫古點食﹖

我睇日本網有人話

o.188 名無し
試しに1回引いたらシャントットにブレイブスーツ5%がついてきた。意外といいかも。

用博士食3星莫古變左拉冇沙個TRUST 5%UP﹖

今次4隻PICKUP都唔勁,雖然都好過上次性劍少少

不過今次換野LIST幾好,有78攻劍,HP15%戒,攻+15%,TRUST莫古,仲可以量產HP10%&防5%俾性騎,1陣抽5千石11連收手,換番D卷等下次EVENT先用

11連中多2隻SIX,其他中過既垃圾食晒佢,仲有11隻3星莫古
jackiecyho 07:51 PM 05-11-16
抽左兩3下中shing

有冇人明3星莫古點食﹖

我睇日本網有人話

o.188 名無し
試しに1回引いたらシャントットにブレイブスーツ5%がついてきた。意外といいかも。

不過今次換野LIST幾好,有78攻劍,HP15%戒,攻+15%,TRUST莫古,仲可以量產HP10%&防5%俾性騎,1陣抽5千石11連收手,換番D卷等下次EVENT先用

其實...佢叫Six
Ho1982 07:59 PM 05-11-16
超黑,11抽加7卷零收穫
覺醒級中過招,用魔法攻擊會反擊。一次打大量血又反擊
,兩個combo中晒即死
由手機版發出
ShinDou 08:02 PM 05-11-16
睇個網話會出隻LV142 9999999HP既野,成千萬點打﹖自己友點屈法應該最多1TURN打幾十萬,淨係偷完野就算﹖之前好似話殺到隻野有5千PHANTOM

明了,原來3星TRUST莫古係抽番黎已經決定左係乜技既5%

有2刀流但冇斯丹
okabe 08:33 PM 05-11-16
又中BUG...打完覺醒想拎石,每次按信就彈APP
真係每次更新都有新活動就有野附送
ShinDou 08:37 PM 05-11-16
作者: okabe:
又中BUG...打完覺醒想拎石,每次按信就彈APP
真係每次更新都有新活動就有野附送
好似係BOX太多野就會HAND,你試下禁右邊個制受取濟削除剷左BOX入面之前已經開左既野

暗雲+性騎帶3隻SIX刷超級,拎到93+186=279,暗雲自己1個4連擊都夠清場

諗諗下都係射埋D飛佢,睇下中唔中有用既3星莫古TRUST,石就淨係半價算,應該都冇時間收番主線D石
wang2009hk 09:49 AM 05-12-16
抽左兩3下中SIX

有冇人明3星莫古點食﹖

我睇日本網有人話

o.188 名無し

11連中多2隻SIX,其他中過既垃圾食晒佢,仲有11隻3星莫古
3星莫古要用相同信賴的角色才能吃

如這隻3星莫古是+重劍裝備
你要用信賴同是重劍裝備的才能吃掉

=========================================================
現在用FF3魯肉+QX1,50%X3+好友EX皇帝

刷超級
3個偷技順便偷路上的2球~XD

一場大約99+240/260
GP03D 03:15 PM 05-12-16
作者: wang2009hk:
3星莫古要用相同信賴的角色才能吃

如這隻3星莫古是+重劍裝備
你要用信賴同是重劍裝備的才能吃掉

=========================================================
現在用FF3魯肉+QX1,50%X3+好友EX皇帝

刷超級
3個偷技順便偷路上的2球~XD

一場大約99+240/260
sorry邊個係ex皇帝?
同埋咩叫偷技同偷路上的2球?

我都係刷超級,1個eight加1個cinque加bartz,cecil同個奶媽...auto自己打都搞掂....
1場都有100+200到....
ShinDou 03:20 PM 05-12-16
第2場開始大佬有1兩粒波偷
ShinDou 06:32 PM 05-12-16
岩岩先第1次出金bomb,1場拎2千粒度
ShinDou 08:57 PM 05-12-16
第1次撞到LV142,超級打完第4場無啦啦會多左第5場俾佢亂入

冇試打佢,偷完就擋3TURN,好似會中毒,但要捱10TURN我應該捱唔住,除非有4隻復活人再加暗雲毒佢,用尾得5條唔夠,石都有排燒,但出咁多復活人即係冇BONUS,應該唔化算

拎到505+1587+4707=6799粒
標籤:FFBE, ファイナルファンタジーブレイブエクスヴィアス
第一 ... 13 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 33 73 123  ... 最後

返回主題版面