Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 08-22-08, 02:44 PM   #51
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
出50....????
5仔呢?????????????

舊 08-22-08, 02:45 PM   #52
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
米王, 繼上次影山泥傾瀉後, 今日有沒去影風呀?

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-08, 03:05 PM   #53
ruri0926
Insane Gamer
攝影菜鳥

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: KIM 查看文章

雖然我呢邊風平浪靜,
但係影風同睇浪呢種活動好危險下波…
都係留係屋企好D…

Ruri

舊 08-22-08, 03:09 PM   #54
ruri0926
攝影菜鳥

>>50D

50D…那是啥東西

看起 C 記很希望 佢D客仔集體跳船…
再唔拎 D 誠意出黎,好快玩泥既人數會急升 N 倍

Ruri

舊 08-22-08, 03:15 PM   #55
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: KIM 查看文章
http://blog.roodo.com/riceking/archives/6916113.html

.............

Rice

舊 08-22-08, 03:51 PM   #56
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
作者: Rabbidas 查看文章
Microadjustment 調Auto Focus

CA , Chromatic Aberration 色差/色散
我估是類似D3果類暗角修正掛

舊 08-22-08, 03:52 PM   #57
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: ruri0926 查看文章
>>50D

50D…那是啥東西

Ruri
唔好呀.....泥記D鏡已經好難買...

舊 08-22-08, 04:09 PM   #58
windart
Moderator
海產類

3DS Friend Code4210 4848 2445
PSN  IDwindart
XBox Live Gamertagwindart
講真佢講50D果一刻我好有跳船既衝動

201102 台北Fancy Frontier17之旅(coming soon)
201012 コミケ79因果之旅・壱(coming soon)
201003 博麗神社例大祭7之旅
201002 台北Fancy Frontier15之旅
200908 コミケ76砲灰之旅

此篇文章於 08-22-08 04:13 PM 被 windart 編輯。
windart 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-08, 04:27 PM   #59
ruri0926
攝影菜鳥

引用:
作者: windart 查看文章
講真佢講50D果一刻我好有跳船既衝動

揾日問朋友借部 D70s 來玩一下…

其實我自己對現在手上的相機沒什麼不滿之處…
但聽到 50D 這種消息的時候,總難免會有點火大

Ruri

舊 08-22-08, 04:28 PM   #60
ZERO NEKO
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
引用:
作者: ruri0926 查看文章
>>50D

50D…那是啥東西

Ruri
canon未幾好 nikon留番比禾用啦

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-08, 04:29 PM   #61
ruri0926
攝影菜鳥

引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
唔好呀.....泥記D鏡已經好難買...

放心…現在的話絕對不可能
因為根本沒有這個能力支持我這種事~

Ruri

舊 08-22-08, 04:32 PM   #62
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
其實KK都好似馬林..

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-08, 04:36 PM   #63
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: antony chan 查看文章
其實KK都好似馬林..
我笑了.....

舊 08-22-08, 04:46 PM   #64
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
canon未幾好 nikon留番比禾用啦
乜仙人咁自私架.... 有好嘢一齊用嘛~~

大炮咁頹, 快快手放晒佢入泥啦~~

頹貨留返俾我呢啲又冇錢又唔識影相但又要學人影嘅下等庶民用好啦~~

Rice

舊 08-22-08, 05:01 PM   #65
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

馬林是誰

舊 08-22-08, 05:10 PM   #66
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: KTN 查看文章
馬林是誰
http://2008.qq.com/athlete/249/index.shtml

舊 08-22-08, 05:42 PM   #67
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
引用:
我估是類似D3果類暗角修正掛
50D 好似都有 vignetting correction

Rabbidas 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-22-08, 05:49 PM   #68
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: Rabbidas 查看文章
50D 好似都有 vignetting correction
其實只係將暗位推番光...如d-lighting的技術

舊 08-22-08, 06:01 PM   #69
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

CANON真是體貼5D的用家心情\/

救命呀

引用:

舊 08-22-08, 06:03 PM   #70
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:

救命呀
我都覺得心情非常暢快!

舊 08-22-08, 06:06 PM   #71
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
引用:

救命呀
怎麼了? 難道是某先生見到大伙兒因為沒有 5D Mark II 而心感不滿, 於是叉開話題, 企圖逃避請食飯的命運, 作出垂死掙扎的行為? 是這樣嗎? 是這樣的嗎?

BTW 馬琳是世間少有, 用正經姿勢來做這樣的事又做那樣的事的好孩子!
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-08, 12:35 AM   #72
M-eye
菜鳥蛋

引用:
KK年輕時係
乒乓球王都唔定

舊 08-23-08, 12:38 AM   #73
M-eye
菜鳥蛋

引用:

救命呀
年尾都唔出5D ii....咪跳囉...
再者我自己都好喜歡D700的說....
又用到全片....

舊 08-23-08, 01:19 AM   #74
加賀KAGA
有冇人可以教我影相?

引用:
作者: M-eye 查看文章
年尾都唔出5D ii....咪跳囉...
再者我自己都好喜歡D700的說....
又用到全片....
泥記用不到M42....又多限制
唔好轉了

舊 08-23-08, 01:22 AM   #75
riceking
一人前のダメ人間

引用:
泥記用不到M42....又多限制
唔好轉了
踩兩條船

主力用靚泥, 留部頹機Mount M42~~

Rice

論壇跳轉

現在的時間是 10:05 AM

手機版 | APP版