Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-05-06, 02:02 AM   #1
pmtommi
Junior Member

註冊日期: Nov 2005
玩具新手懷疑被揾笨...

小弟初三去皆旺打算找馬沙哈囉盒蛋, 但全場只有二樓一間舖賣三百二十個大洋, 馬上徹退, 誰知到了地牢, 一落樓梯右手邊第一間舖, 店名係T字頭的, 入面個位四眼哥哥話可以幫我訂, 索價二六八, 小弟覺得都可接受, 於是便放下五十個大洋做訂金, 四眼哥哥又好好人咁話可以幫我訂其他野, 於是我又問佢HCM PRO Z Gundam要幾多錢, 佢話一九八, 我心諗應該冇咁貴掛, 於是便問佢円價, 佢話隻野要成三千円喎, 我心算一下, 七算都要二百一啦, 於是又落左二百訂金...

回家後, 上網一睇, 發現原來隻HCM PRO Zeta原來只係二千四円...

到初六有好友致電我, 話皆旺樓上好多舖都返左馬沙蛋, 仲只係賣一九八, 我即時激到彈起, 打電話比四眼哥哥理論一番, 佢仲話人地嗰啲貨係來歷不明, 又話佢自己嗰啲係日本版, 返貨都唔止一九八云云...

小弟宜家都唔知點, 雖則我俾訂嘅時候都係覺得價錢可接受才付, 你情我願嘅, 但係宜家都好唔甘心...

多謝各位睇完小弟嘅怨訴...

希望小弟冇貼錯版...
pmtommi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-06, 02:30 AM   #2
fcvictor
Ultimate Gamer

3DS Friend Code0748 2635 0486
佢之前都有前科

Copy from HKP2P

[發現] 旺角 皆旺 的黑店

~早幾日19/09用了$190買了一個 Gunbuster 點知開盒發覺

背部有一個引擎爛,仲有膠水痴過。

~第二日馬上去換,點知個「老西」話冇得換,就算call代理都冇得換,

仲屈我自已用膠水痴過,話你買時可拆出來 check 清楚。

~請各位平平理,我們平日買點會拆出來 check,都是相信鋪頭,有問題先返來換,

現在想清楚可能個「老西」早知件貨有問題,所以電話都冇幫我打。

~希望各位小心.......黑店:

Toy's Station
地址:旺角「皆旺商場地庫 左手 第一間」
fcvictor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-06, 10:21 AM   #3
luciferdark
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
第二個case佢做法的確有問題,
但第一個case, 只怪你自己唔搵清楚唔問清楚....gaf咁多勁人, 你問有冇行貨, 幾錢yen價實有人答到你, 你訂個陣個價你自已覺ok ge, 又落晒訂....佢係zeta個度賤, 但你都有責任...想買ge野個yen價自己都唔知.....
如果唔啱聽的話我會delete post....

舊 02-05-06, 11:37 AM   #4
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
雞旺地牢不嬲都係咁架啦....次次去都當睇笑片咁睇d價錢

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-06, 11:44 AM   #5
kenhon
Senior Gamer
みくる♪だいすき♪

註冊日期: Dec 2004
我已經冇落去好耐tim.....即使冇俾佢地昆過....d野又逼又唔係特別平...

舊 02-05-06, 12:12 PM   #6
woodlcw
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
呢件事唔可以話間舖錯曬...你自己都有責任...

當比錢買個教訓吧.....

下次小心d 好了
woodlcw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-06, 12:25 PM   #7
垣野
Crazy Gamer
唯美主義

註冊日期: Jun 2002
間野賣d野都好貴,樓主節哀順變........

ヒカル
垣野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-06, 12:32 PM   #8
clie

行親皆旺都得啖笑
成個場好似做價咁
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-06, 01:04 PM   #9
luciferdark

引用:
作者: clie
行親皆旺都得啖笑
成個場好似做價咁
東京構想又真係買到平野ge, 三樓光頭佬都係, 加埋間中入下咭鋪, 皆旺真係無咩好行
十五鐘出返嚟....

舊 02-05-06, 04:17 PM   #10
flmthy
Insane Gamer

註冊日期: May 2005
引用:
作者: luciferdark
東京構想又真係買到平野ge, 三樓光頭佬都係, 加埋間中入下咭鋪, 皆旺真係無咩好行
十五鐘出返嚟....
皆旺同埋隔離先達(唔計GAF門市)個名都臭晒啦
同埋佢地個位都唔多方便
所以我都好少落
flmthy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-06, 04:20 PM   #11
luciferdark

引用:
作者: flmthy
皆旺同埋隔離先達(唔計GAF門市)個名都臭晒啦
同埋佢地個位都唔多方便
所以我都好少落
先達有小次郎, t.k. 同埋割喉ge肥仔鋪, 都ok有野行ge
佢地個位, ok啦, 六,日都迫爆ge...

舊 02-05-06, 04:23 PM   #12
flmthy

引用:
先達有小次郎, t.k. 同埋割喉ge肥仔鋪, 都ok有野行ge
佢地個位, ok啦, 六,日都迫爆ge...
講真先達我都冇乜點行過
舊 02-05-06, 08:15 PM   #13
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
我原本仲諗住去皆旺買露娜+美鈴個盒蛋。

見到大家咁講,宜家點算好……可以去邊度買合理o的

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-06, 09:12 PM   #14
luciferdark

引用:
作者: 呂鳳仙
我原本仲諗住去皆旺買露娜+美鈴個盒蛋。

見到大家咁講,宜家點算好……可以去邊度買合理o的
你買一box ge洗咩怕....除非你諗住要用低至底價入啦

舊 02-05-06, 09:43 PM   #15
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
百幾元買一個教訓, 好底了........機本上而家除了買CD外, 買咩都會上GAF了解一下行情先....

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-06, 11:10 PM   #16
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: KIM
百幾元買一個教訓, 好底了........機本上而家除了買CD外, 買咩都會上GAF了解一下行情先....
買保險駛唔駛上GAF了解一下行情...a

回正題...
樓主想知玩具行情...
務要勤上GAF~~~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-06, 02:39 PM   #17
GAF GGXX團
紅月カレン

地庫左手邊果間...真係唔明佢點解仲可以生存到...

舊 02-06-06, 06:19 PM   #18
luciferdark

引用:
作者: 91
地庫左手邊果間...真係唔明佢點解仲可以生存到...
左手邊個間? 都ok ge暫時, 反而右手邊個間, 佢個價真係好搞笑, 好似唔志在賣咁...

舊 02-07-06, 02:49 AM   #19
clie

引用:
左手邊個間? 都ok ge暫時, 反而右手邊個間, 佢個價真係好搞笑, 好似唔志在賣咁...
一點也不搞笑呢,它不貴又怎麼顯得別的店子平啊~
clie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-06, 09:49 AM   #20
pmtommi

多謝哂咁多位前輩o既意見先,小弟以後會多d爬文,上黎見到有現貨先出去買啦,買唔到就當同件玩具無緣囉。
pmtommi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-06, 11:34 AM   #21
GAF GGXX團
紅月カレン

引用:
右手果邊果間..賣聖衣神話個價ok架喎

舊 02-07-06, 05:20 PM   #22
flmthy

引用:
作者: clie
一點也不搞笑呢,它不貴又怎麼顯得別的店子平啊~
好一個愛因斯坦的相對論

不過間鋪好似貴得有點偏離吧....................................
舊 02-08-06, 07:22 PM   #23
索羅

註冊日期: Sep 2005
引用:
作者: 91
右手果邊果間..賣聖衣神話個價ok架喎
但聽講不是正貨wo!!
索羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-14, 02:43 AM   #24
EZ-8-HWC
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2005
各位師兄,我尋日同朋友出旺角去到皆旺,係落樓梯左手邊嗰間見到有我想要嘅FIGURE,但係太耐冇出旺,唔記得嗰度好多黑店,之後返屋企開盒先知出事

1.開盒之後發現個膠殼冇膠紙拉住
2.台座有手指紋同少少油
3.斷尾,爆膠
4(好似人為)花油
5,紙盒邊啲圓點膠紙有重黐嘅痕跡(後知後覺)

而家我懷疑佢用啲二手爛貨當返一手賣,我又冇單係手,我應唔應該搵返佢講清楚?
如果佢唔認而令到我想去小額錢債審裁處,係味所有證據都要自己搞掂,就算明知有哂指紋嘅野?
又或者7百幾蚊佢地唔會處理?

麻煩各位覺得單野好笑又好點都好,得閒俾多少意見,唔該

舊 03-16-14, 02:51 AM   #25
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
咁佢有無同你講明係新貨先?....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 08:49 PM

手機版 | APP版