Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館 > 照相館研習區

主題工具 顯示模式
舊 01-21-07, 04:49 PM   #201
OMGodfrey//蕉
Game Master
*We need.*

註冊日期: Sep 2003
XBox Live GamertagOMGodfrey
個人第一次起度POST相...
有冇什麼限制的?好似大小咁~謝

NOW PLAYING : [ LEFT 4 DEAD ] [ LOST PLANET:COLONIES ] [ SPLOSION MAN ]
WAITING : [ LOST PLANET 2 ][ LEFT 4 DEAD 2 ]
OMGodfrey//蕉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-07, 04:58 PM   #202
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: DBS 查看文章
喜歡, 不過可能喜歡拍喜歡看比喜歡吃多
有沒有多點照片看啊?
舊既不介意嗎?

#1 築地壽司

#2 土瓶蒸し 用茶壺裝既湯, 材料多是海鮮

#3 車海老

#4 牛肋骨側肉

相影得好頹, 有空再貼

舊 01-21-07, 05:19 PM   #203
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: Strider 查看文章
舊既不介意嗎?
相影得好頹, 有空再貼
當然不介意, 除了第一張比較單調, 其他都很有動感

DBS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-07, 10:24 PM   #204
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

請問在黑暗的環境拍食物, 夜間拍照有什麼技巧? (我手震的問題好嚴重)
http://myhome.cururu.jp/real_dbs/blo...le/71000775163

舊 01-22-07, 10:30 PM   #205
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
請問在黑暗的環境拍食物, 夜間拍照有什麼技巧? (我手震的問題好嚴重)
http://myhome.cururu.jp/real_dbs/blo...le/71000775163
用閃光燈,推ISO或用大光圈解決....
又或者參考下下面張圖,用腳架啦

舊 01-22-07, 10:42 PM   #206
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
用閃光燈,推ISO或用大光圈解決....
又或者參考下下面張圖,用腳架啦
我有用閃光燈, 不過係酒吧開閃光燈俾人鬧.
有其他解決方法嗎? 用電筒加白卡紙夠光嗎?
下次我會調高ISO, 其實我已經用大光圈加慢快門, 不過還是不夠光
腳架被弟弟毀滅了, 沒錢買...

舊 01-22-07, 11:32 PM   #207
Strider
初段

XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
我有用閃光燈, 不過係酒吧開閃光燈俾人鬧.
有其他解決方法嗎? 用電筒加白卡紙夠光嗎?
下次我會調高ISO, 其實我已經用大光圈加慢快門, 不過還是不夠光
腳架被弟弟毀滅了, 沒錢買...
小弟技術不好, 只懂放低部機用自拍掣

今晚又去左食呢家野...

#1 牛脊肉

#2 唔知咩豬肉

#3 間野叫伊呂波

#4 大家估下入面係咩?

#5 就是這些傢伙

舊 01-23-07, 12:12 AM   #208
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

引用:
小弟技術不好, 只懂放低部機用自拍掣
伊呂波, 在那裡的? 好像很好吃, 應該很貴吧...
食物好新鮮, 不過#1、#2有點模糊的拍攝是故意的嗎?

#4 很有動感...

舊 02-03-07, 02:31 AM   #209
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

改變了拍攝食物的方式(構圖)
圖片顯示不到的話請按下面的link
http://myhome.cururu.jp/real_dbs/blo...le/71000810799

http://myhome.cururu.jp/real_dbs/blo...le/71000814090

此篇文章於 02-03-07 02:35 AM 被 DBS 編輯。
舊 02-08-07, 09:12 PM   #210
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
它應該算是人造人間還是怨念食物貼/\

舊 02-08-07, 09:33 PM   #211
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
如果你問我, 我就話 怨念食物 or PMLB ~

個 pan 上面o的塊綠色東西... 似壽司盒內用黎分隔壽司o個塊膠.......
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-07, 09:52 PM   #212
KTN
~♡

唔...本來我想貼怨念食物貼...
但又不記得貼內食物要真定要假...
加上...我係用死光槍拍...不能算PMLB吧.../\
一係KK幫我張這個貼移回怨念食物貼行嗎...
這裏出人偶類以外又好像比較.....

那塊...應該是吧...昨晚見個妹執拾這批人工食品...
見幾有趣便隨便用死光槍把它攝下來.....

此篇文章於 02-08-07 10:08 PM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-07, 09:55 PM   #213
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

你買左死光槍?? ................................
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-07, 10:02 PM   #214
KTN
~♡

不是招應了嗎
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=153581

引用:
作者: KKH 查看文章
你買左死光槍?? ................................

舊 02-13-07, 05:34 PM   #215
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

http://myhome.cururu.jp/real_dbs/blo...le/71000841679

前天拍了些照片

舊 02-13-07, 10:41 PM   #216
antony chan
大合奏部隊!

Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
#1 - 好重芝士味的粉

#2 - 由大鳥空運回來的朱古力蛋糕

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-07, 11:05 PM   #217
rainbowijij
Junior Member

註冊日期: Feb 2007
哈哈...影得幾正咁啵
不過呢d通常睇得唔食得-3-(得個樣XD)
rainbowijij 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-07, 11:33 PM   #218
Strider
初段

引用:
作者: rainbowijij 查看文章
哈哈...影得幾正咁啵
我相信毒A食野應該唔會待薄自己
順道一問, 係邊間餐廳呢? thx!

不過都等我貼D睇得又食得既野啦

此篇文章於 02-13-07 11:36 PM 被 Strider 編輯。
Strider 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-13-07, 11:35 PM   #219
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

引用:
作者: antony chan 查看文章
#1 - 好重芝士味的粉

#2 - 由大鳥空運回來的朱古力蛋糕
拍得很有美感...
我要在構圖方面努力點

舊 02-14-07, 03:32 AM   #220
antony chan
大合奏部隊!

Nintendo Switch ID2591-1991-9995
引用:
作者: rainbowijij 查看文章
哈哈...影得幾正咁啵
不不不...兩樣都好好味的....

引用:
我相信毒A食野應該唔會待薄自己
順道一問, 係邊間餐廳呢? thx!
司聞哥哥, 下次打完花諗住去果度交出罰金?

GGFR
好Game分享
舊 02-14-07, 03:45 PM   #221
antony chan
大合奏部隊!

再接再厲~

GGFR
好Game分享
舊 02-14-07, 07:18 PM   #222
water
Game Master
全藍 ..

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code4682 8407 6966
嗰杯咩黎架 ...

M K fc : 090254-104961 Jass Tetris fc : 710021-773770 Jass
役滿 fc : 481114-776469 Jass FB fc : 9642-1017-0611 water
Wii fc : 3056-5557-3478-8878 water

如果發覺自己 off topic , 咁係咪應該用紅字警告番自己呢
一定係太自卑, 所以先會咁激動 ... 你真係好可憐
water 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-07, 11:31 PM   #223
antony chan
大合奏部隊!

引用:
作者: water 查看文章
嗰杯咩黎架 ...
和民特產~
Cookie & Ice-cream + 白蘭地~

GGFR
好Game分享
舊 02-16-07, 09:50 PM   #224
z_plus
Ultimate Gamer
長崎涼美

3DS Friend Code4768 7416 2420
PSN  IDzetaplusHKG
好耐冇出相,來一張。

↓小弟的個人photo album↓
http://www.fotop.net/zplus
z_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-17-07, 02:24 AM   #225
water
Game Master
全藍 ..

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code4682 8407 6966
引用:
作者: z_plus 查看文章
好耐冇出相,來一張。

請問係邊度黎架 ??

M K fc : 090254-104961 Jass Tetris fc : 710021-773770 Jass
役滿 fc : 481114-776469 Jass FB fc : 9642-1017-0611 water
Wii fc : 3056-5557-3478-8878 water

如果發覺自己 off topic , 咁係咪應該用紅字警告番自己呢
一定係太自卑, 所以先會咁激動 ... 你真係好可憐
water 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[ARTICLE] Food Secrets Revealed! KKH 照相館 0 06-04-06 08:03 PM
A Blue Thought Frez 照相館 1 11-08-03 07:46 PM
鍾意食D乜野SEA FOOD DC 97 飲食版 49 11-08-03 11:06 AM
A Pink Thought Frez 照相館 12 11-07-03 01:49 PM
FOOD EXPO 凍檸茶 飲食版 18 08-18-03 01:38 PM

現在的時間是 02:07 PM

手機版 | APP版