Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-21-11, 02:50 PM   #126
ゆうたろう
Senior Gamer
カツカレー炒飯

註冊日期: Dec 2005
來自2ch日本玩家的消息
月刊Figure王的消息來的,有5月及6月的魂Web限定情報,4月一般通販情報,
映司Greeed & 恐竜Greeed係兩隻一SET咁出,
劇場版果隻Kamen Rider Aqua同Poseidon又係兩個一SET咁出。

以下COPY至2ch(S.H.フィギュアーツVol.328第707個留言)

フィギュア王フラゲしてきた

5月発送(追加予定)
アンク(グリード態)
恐竜グリード&映司グリードセット
ベノスネーカー&メタルゲラス&エビルダイバーセット

6月発送
スーパータトバコンボ
アクア&ポセイドンセット

4月発売予定
ファイヤーステイツ
モジュールセット02
スタンド&エフェクトセット02
ゾルダ
V3
キュアメロディ
キュアリズム
折紙サイクロン
ゆうたろう 目前離線  
舊 12-21-11, 10:30 PM   #127
ゆうたろう
カツカレー炒飯

引用:
作者: 赤目黑龍 查看文章

呢邊唔知幾多錢呢......??
(請原諒小弟, 因為我係香港島原居民, 真係唔想過海只為睇價錢...)
幫你去0左皆旺睇過,二樓有一間賣紅E$480。
ゆうたろう 目前離線  
舊 12-22-11, 12:48 AM   #128
赤目黑龍
God of Gamer
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
引用:
作者: 薑餅人Lobo 查看文章
幫你去0左皆旺睇過,二樓有一間賣紅E$480。
THX~~!!!

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線  
舊 12-22-11, 12:53 AM   #129
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
今晚去現時點睇都要538~550
拓飛 目前離線  
舊 12-22-11, 03:11 PM   #130
ゆうたろう
カツカレー炒飯

4月一般通販!!官方實物圖
http://tamashii.jp/special/shf_fire/

・仮面ライダーフォーゼ ファイヤーステイツ (「仮面ライダーフォーゼ」より)
・仮面ライダーゾルダ (「仮面ライダー龍騎」より)
・スーパーシンケンレッド (「侍戦隊シンケンジャー」より)
ゆうたろう 目前離線  
舊 12-22-11, 06:25 PM   #131
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
三個都係FIRE...

鐵兵...隻牛....魂SHOP見

超級真劍紅....咁另外四個既SUPER版又係魂SHOP見?

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線  
舊 12-22-11, 10:37 PM   #132
ゆうたろう
カツカレー炒飯

引用:
THX~~!!!
仲有再低d,兆萬一樓果間紅E$468
ゆうたろう 目前離線  
舊 12-23-11, 07:31 PM   #133
green232432

註冊日期: Jan 2009

Lunatic 令我諗起 Eternal 既可動性
green232432 目前離線  
舊 12-23-11, 10:38 PM   #134
zero2443

註冊日期: Sep 2011
3DS Friend Code2595 0384 9399
引用:
作者: green232432 查看文章

Lunatic 令我諗起 Eternal 既可動性
希望有飄起抖逢...
zero2443 目前離線  
舊 12-23-11, 11:57 PM   #135
blackcatlam
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
DARK TIGER好正
要LUNATIC擺動作睇怕都要脫光光
blackcatlam 目前離線  
舊 12-26-11, 02:25 PM   #136
ai.
RELEASED

註冊日期: Jan 2002

今天終於一次開灑出黎~未出齊八隻就是旦影~快些出灑其它角色吧~
不過依何系列d可動性好似比rider那些差多,隻牛角....真係除了官方擺過d動作還可以有咩動作?
引用:
作者: blackcatlam 查看文章
DARK TIGER好正
要LUNATIC擺動作睇怕都要脫光光
dark tiger和lunatic都好鍾意!!
隻dark bunny隻黑色都唔錯,應該dark tiger都唔差.
但隻bunny真係唔會再買~除非唔知又連咩配件.....好似1min版的tiger.
而且我看動畫時覺得隻bunny應灰黑色,依家變了另一隻....
我希望隻lunatic可以脫到~如果唔係又要出多隻..

此篇文章於 12-26-11 02:31 PM 被 ai. 編輯。
ai. 目前離線  
舊 12-26-11, 04:53 PM   #137
ゆうたろう
カツカレー炒飯

魂ウェブ商店限定S.H.Figuarts アンク(グリード態)
ご注文受付開始:2011年12月26日(月)16:00~
販売価格:3,675円
お届け日:2012年5月発送予定

http://p-bandai.jp/tamashiiwebshouten/item-1000014536/

此篇文章於 12-26-11 04:56 PM 被 ゆうたろう 編輯。
ゆうたろう 目前離線  
舊 12-27-11, 07:09 PM   #138
zero2443

引用:
作者: ai. 查看文章

今天終於一次開灑出黎~未出齊八隻就是旦影~快些出灑其它角色吧~
不過依何系列d可動性好似比rider那些差多,隻牛角....真係除了官方擺過d動作還可以有咩動作?

dark tiger和lunatic都好鍾意!!
隻dark bunny隻黑色都唔錯,應該dark tiger都唔差.
但隻bunny真係唔會再買~除非唔知又連咩配件.....好似1min版的tiger.
而且我看動畫時覺得隻bunny應灰黑色,依家變了另一隻....
我希望隻lunatic可以脫到~如果唔係又要出多隻..
睇尼大大同我一樣對T&B既愛好深XD,LUNATIC同DARK TIGER都好期待,希望5好魂SHOP LA~
舊 12-28-11, 01:25 AM   #139
blackcatlam
Crazy Gamer

DARK TIGER無咩可能唔係魂SHOP
舊 12-28-11, 01:49 AM   #140
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
唉虎叔同兔仔都未買.....
出面個價咁顛...........
拓飛 目前離線  
舊 12-28-11, 02:08 AM   #141
★星人44★
Moderator
_(:3 」 ∠)_

註冊日期: Jan 2002
毎款兩隻
全部日版

ありがとう!!そして!ありがとう!!!

舊 12-28-11, 07:51 PM   #142
blackcatlam
Crazy Gamer

引用:
作者: 拓飛 查看文章
唉虎叔同兔仔都未買.....
出面個價咁顛...........
等遲d出發光版都未遲
舊 12-29-11, 10:41 AM   #143
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
王蛇已出
不過系日版@FL

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線  
舊 12-29-11, 07:57 PM   #144
zero2443

引用:
DARK TIGER無咩可能唔係魂SHOP
也是呢,那希望狂徒係通販..
引用:
作者: ★星人40★ 查看文章
毎款兩隻
全部日版

ありがとう!!そして!ありがとう!!!

日本買,當然日版LA XD
舊 12-31-11, 02:26 AM   #145
赤目黑龍
赤貧神

紅手ETERNAL入手(鳴謝:T.K君)
相信呢隻都會係W最後一隻S.H.Figuart了......(望就係咁望啦!!)

許許許許許許許許
赤目黑龍 目前離線  
舊 12-31-11, 02:52 AM   #146
blackcatlam
Crazy Gamer

引用:
紅手ETERNAL入手(鳴謝:T.K君)
相信呢隻都會係W最後一隻S.H.Figuart了......(望就係咁望啦!!)
反而望佢出埋隻Utopia
舊 12-31-11, 06:17 AM   #147
ゆうたろう
カツカレー炒飯

隻UTOPIA DOPANT我等0左好耐,
一次又一次0既TAMASHII FES,TAMASHII NATION都冇佢0既消息...
睇怕都唔出0架喇,而家出埋ANKH GREEED,恐龍GREEED & 映司GREEED之後,
應該輪到FOURZE果d ZODIARTS...
(剛過去0既TAMASHII NATION有展出ZODIARTS彩色試作,只係嚴禁拍攝)

當然唔一定GREEED之後要順住ZODIARTS,
佢而家插隻DOPANT來賣都冇衝突,佢肯出就得。

我覺得最理想係今年6月出完CLAYDOLL,7月出UTOPIA完0左DOPANT系列,8月出UVA GREEED,
咁0岩7月出Eternal DVD,而套片又有UTOPIA DOPANT出現,呢個位出就最好,
可惜到而家完全冇UTOPIA DOPANT 0既消息,W系列0既S.H.Figuarts應該完0架喇~
W 0既DOPANT都出0左7隻,算係咁...
(4隻S.H.Figuarts:NASCA,R.NASCA,WEATHER,CLAYDOLL
3隻Figuarts ZERO:TERROR,SMILODON,TABOO)

出年2月~3月左右我諗應該都有TAMASHII FES掛,
佢好似會一年開3次,2月~3月(FES)左右一次,7月(FES)一次,10月~11月(NATION)一次,
希望有UTOPIA 0既消息,否則真係絶望する!(似乎都係絕望比較多,期待Fourze 0既天蠍Miss仲好~)

此篇文章於 12-31-11 06:33 AM 被 ゆうたろう 編輯。
ゆうたろう 目前離線  
舊 12-31-11, 10:44 AM   #148
blackcatlam
Crazy Gamer

引用:
(似乎都係絕望比較多,期待Fourze 0既天蠍Miss仲好~)
講起天蠍, 我相信佢會整到好似水greed咁
舊 12-31-11, 02:45 PM   #149
赤目黑龍
赤貧神

引用:
反而望佢出埋隻Utopia
引用:
隻UTOPIA DOPANT我等0左好耐,
一次又一次0既TAMASHII FES,TAMASHII NATION都冇佢0既消息...
睇怕都唔出0架喇,而家出埋ANKH GREEED,恐龍GREEED & 映司GREEED之後,
應該輪到FOURZE果d ZODIARTS...
(剛過去0既TAMASHII NATION有展出ZODIARTS彩色試作,只係嚴禁拍攝)

當然唔一定GREEED之後要順住ZODIARTS,
佢而家插隻DOPANT來賣都冇衝突,佢肯出就得。

我覺得最理想係今年6月出完CLAYDOLL,7月出UTOPIA完0左DOPANT系列,8月出UVA GREEED,
咁0岩7月出Eternal DVD,而套片又有UTOPIA DOPANT出現,呢個位出就最好,
可惜到而家完全冇UTOPIA DOPANT 0既消息,W系列0既S.H.Figuarts應該完0架喇~
W 0既DOPANT都出0左7隻,算係咁...
(4隻S.H.Figuarts:NASCA,R.NASCA,WEATHER,CLAYDOLL
3隻Figuarts ZERO:TERROR,SMILODON,TABOO)

出年2月~3月左右我諗應該都有TAMASHII FES掛,
佢好似會一年開3次,2月~3月(FES)左右一次,7月(FES)一次,10月~11月(NATION)一次,
希望有UTOPIA 0既消息,否則真係絶望する!(似乎都係絕望比較多,期待Fourze 0既天蠍Miss仲好~)
算啦!!
隻UTOPIA DOPANT一早已經絕咗望
要出嘅一早都會公佈......

許許許許許許許許
赤目黑龍 目前離線  
舊 01-03-12, 07:12 PM   #150
sin_wong
Ultimate Gamer
蒼之KY=冷静沈着

註冊日期: Aug 2002
想請問宜家重有無可能搵到SHF影月?
價錢幾多左右?
我搵左好耐都搵唔到.....
日本果邊有可能買到嗎?

The Age of GGI comes crashing down.
But it is not this day!!!
This day,we fight!!
sin_wong 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
牛仔褲 專區 VOL 2! 111 潮流版 270 10-03-23 06:29 AM
牛仔褲 專區 VOL 1! <此post已Closed, 請把問題移到 VOL 2> HuGo_達之礦工 潮流版 924 06-16-08 11:18 PM

現在的時間是 02:20 PM

手機版 | APP版