Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-15-12, 12:19 AM   #901
cmk105
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
3DS Friend Code3093 7035 7900
引用:
作者: eric321 查看文章
個Tools好似包括AR Photo Mode
可以去NEWラブプラス官網下載AR Marker Card
用A4紙/A3紙Print張咭出黎之後配合Photo Mode會有野玩

資料來源:
http://andriasang.com/comzxx/love_plus_ar/
還有日本當地,期間限定的AR卡,可以解封 物品

舊 02-15-12, 03:34 AM   #902
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: cmk105 查看文章

PS:此圖可能很快看不到
日本情人節限定AR
要用過SAVE TOOL 才能解除 限定服飾
sorry...係unlock game 內服? 定只係開tool 個AR 先可以睇到?

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-12, 08:41 AM   #903
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
今日選行程發覺下午委員會個icon底色係紅色(其他是橙色),唔知有乜特別?=0=

剛發現,今集skip mode都可以買野(仲耍係平時都得),而且竟然見到有疑似裸圍裙

此篇文章於 02-15-12 09:11 AM 被 stcdavidhk 編輯。
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-12, 09:13 AM   #904
cmk105

刪除......

此篇文章於 02-15-12 09:47 AM 被 cmk105 編輯。
cmk105 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-12, 09:28 AM   #905
cmk105

引用:
作者: PTX-003C 查看文章
sorry...係unlock game 內服? 定只係開tool 個AR 先可以睇到?
Game未買不知道,不過我用save tool時開始選右下方的那個選項會改動隻Game的save,
係unlock game 內服騙錢機會很大:cwrm9:

此篇文章於 02-15-12 09:45 AM 被 cmk105 編輯。
舊 02-15-12, 10:04 AM   #906
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
用tool開AR的話就會見到對應人物送情人節巧克力,可以影相
另外tool另有一個功能可以解鎖件衫,解完之後開返game響title畫面會見到對應人物著住呢件衫

之後我仲順手入埋d password解鎖物品
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-12, 10:24 AM   #907
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: teealpha 查看文章
用tool開AR的話就會見到對應人物送情人節巧克力,可以影相
另外tool另有一個功能可以解鎖件衫,解完之後開返game響title畫面會見到對應人物著住呢件衫

之後我仲順手入埋d password解鎖物品
password 是什麼

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-12, 10:31 AM   #908
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
引用:
作者: W!LL 查看文章
無諗過任記手提game都要install成半GB野
但我無玩過上集, 唔買個Tool會唔會玩小左野?
有個tools係特別日子官方會放ar卡有衫拿
好似昨日上面果個情人節ar卡用tools可以過件情人節衫去比你女友穿w
tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-12, 10:37 AM   #909
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
password 是什麼
呢度
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-12, 10:41 AM   #910
Kinexecute
Senior Gamer
得到力量…創造世界…

註冊日期: May 2006
引用:
作者: 怪人 查看文章
去到15日,就把14日已過的行程放入去,係唔係bug?
係,我都中左...應該係早左開GAME(唔係14號正式玩,令到日子提早左出EVEN)
今集時間只可以向前改,無得回返後
再唔係就只可以load返舊save再玩過...(我的2月14沒有了...OTL)
Kinexecute 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-12, 12:01 PM   #911
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
第一次玩love+,用左一百日都追唔到女
寧寧/愛花要邊個數值高先出event?

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-12, 12:32 PM   #912
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: Kinexecute 查看文章
係,我都中左...應該係早左開GAME(唔係14號正式玩,令到日子提早左出EVEN)
今集時間只可以向前改,無得回返後
再唔係就只可以load返舊save再玩過...(我的2月14沒有了...OTL)
會唔會咩都提早左??

舊 02-15-12, 12:40 PM   #913
stcdavidhk

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
第一次玩love+,用左一百日都追唔到女
寧寧/愛花要邊個數值高先出event?
你只要係咁寄信問侯佢就得
舊 02-15-12, 12:57 PM   #914
Kinexecute
Senior Gamer
得到力量…創造世界…

註冊日期: May 2006
引用:
作者: 怪人 查看文章
會唔會咩都提早左??
我都唔知...因為我都試緊點樣可以回復返個正常日程(現架個日程會跳左一日)
至於之後既even會唔會提早左出或其他問題,要試過先知...(不過我唔想冒住險去玩落去...)
最壞既打算都係load返nds個舊save去返3ds到再玩過
Kinexecute 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-12, 01:00 PM   #915
Chris Redfield
クリス.レッド

註冊日期: May 2005
Nintendo Switch IDSW-1401-0972-8521
3DS Friend Code0173 1380 4358
PSN  IDChris_kyoman
XBox Live Gamertagmsc97msy
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
你只要係咁寄信問侯佢就得
即係佢一有信黎就選最低o個個黎回佢?
有冇得主動俾佢?

艦娘老婆list
金剛、榛名、大和、Bismarck、扶桑、山城、Iowa、Warspite、大鳳、加賀、Saratoga、Ark Royal、摩耶、羽黑、親王、北上、神通、阿武隈、時雨、夕立、秋月、照月、初月、萩風、鹿島

小弟打機直播link
Chris Redfield 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-12, 01:06 PM   #916
stcdavidhk

引用:
作者: Chris Redfield 查看文章
即係佢一有信黎就選最低o個個黎回佢?
有冇得主動俾佢?
可以主動寄俾佢,但只限你未回佢信至得,因為你一回信就會唔俾你再寄
總之盡量寄同回信
舊 02-15-12, 04:31 PM   #917
JAM
Game Master

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code1332 9040 1961
成日聽唔到電話比人罵...
我check番有個留言係尋晚凌晨5點打黎話想見面
隻game真係玩番你轉頭
JAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-12, 05:00 PM   #918
Netnet
Game Master

好萌 ~

此篇文章於 02-15-12 05:02 PM 被 Netnet 編輯。
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-12, 05:45 PM   #919
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
官網介紹左既功能有D仲未用到
放學後デート唔知點先有
出外約會又係得3個地方選....
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-12, 06:53 PM   #920
stcdavidhk

引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
官網介紹左既功能有D仲未用到
放學後デート唔知點先有
出外約會又係得3個地方選....
どこでもデートエディター呢個我直情唔知點用tim

另外話說官網有情人節用ar dl(雖然遲左一日)
舊 02-15-12, 07:00 PM   #921
噹噹dondon
Game Master

註冊日期: Oct 2006
引用:

呢個可以自己製作 唔算難
不過有好多動作模組 類似遊戲編輯器 要研究
整完左可以上傳比KONAMI 會有排行榜 頭幾位有得dl落黎
KONAMI本身自己都會配信隨時約會 但依家未有

這次bug迸發的原因找到了(黎自大陸某吧貼)
——做選擇肢及函數部分向來是繁瑣又費時的工作,這部分沒有什麼技術含量,但是很累。讓社內員工來全部完成的話卡帶成本會上調近乎一倍。所以為了卡帶的價格,這部分的製作分別外包給了上海的konami與北京的金(某)世紀計算機股份有限公司……原因就在這裡。
噹噹dondon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-12, 07:17 PM   #922
cmk105

引用:
作者: 噹噹dondon 查看文章
呢個可以自己製作 唔算難
不過有好多動作模組 類似遊戲編輯器 要研究
整完左可以上傳比KONAMI 會有排行榜 頭幾位有得dl落黎
KONAMI本身自己都會配信隨時約會 但依家未有

這次bug迸發的原因找到了(黎自大陸某吧貼)
——做選擇肢及函數部分向來是繁瑣又費時的工作,這部分沒有什麼技術含量,但是很累。讓社內員工來全部完成的話卡帶成本會上調近乎一倍。所以為了卡帶的價格,這部分的製作分別外包給了上海的konami與北京的金(某)世紀計算機股份有限公司……原因就在這裡。
3ds的遊戲可否可以出更新檔?

另外大家看到有限定版(甚麼角色也可以,1000元以下),請通知一聲m(_ _)m

此篇文章於 02-15-12 08:42 PM 被 cmk105 編輯。
舊 02-15-12, 09:02 PM   #923
happycolman
Junior Member

註冊日期: Jan 2010
3DS Friend Code2062 9232 2181
引用:

我都是剛剛接觸的,如有錯漏請指正
個過程應該是:
1. 創立地點: 拍下你想與會的地點-->選擇mask(女朋友會站/坐....等等的動作,粉紅色的就是女朋友會停留下地位置,有時會多于一個)-->然後edit (加字...etc.)-->save好照片
2.設置行程
篇排行程:利用 (1.)所創立的地點安排行程(一張圖片=一個dating spot)...你也可以設定到達地點所使用的交通工具...詳細說明(可能是交換通信的時候給其他人知道)
3.出發!!!
選好行程就跟女友去約會了~~當然與會中你可以跟女友拍照(張數限制是跟標準模式的相機裝備等級聯動?初期可以拍5張)

舊 02-15-12, 09:10 PM   #924
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: Kinexecute 查看文章
我都唔知...因為我都試緊點樣可以回復返個正常日程(現架個日程會跳左一日)
至於之後既even會唔會提早左出或其他問題,要試過先知...(不過我唔想冒住險去玩落去...)
最壞既打算都係load返nds個舊save去返3ds到再玩過
我都唔明, 在過左12點時佢會當左之前個日的行程去左另一天到
到了早上開機, 又可以set新行程
不過可以sure的是, 唔知點解我個情人節 event 會set左去2月13日個度

舊 02-15-12, 09:25 PM   #925
stcdavidhk

rinko最快...51日就告白

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Wii] We Love Golf ! [日版已售] imgahou 電視遊戲討論版 68 07-22-08 04:48 PM
[PS2]蜜×蜜ドロップス LOVE×LOVE HONEY LIFE, 預定4月6日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 5 04-07-06 06:20 PM
蔡依琳love love love mv既卡~ 小忍~~ Neo Music UNIVERSE 0 06-08-04 11:46 AM
有問題關於LOVE♥LOVE HoHo 日本動漫畫討論版 8 05-15-04 06:41 AM

現在的時間是 03:37 PM

手機版 | APP版