Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-25-17, 12:33 PM   #126
天野
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 野良猫 查看文章
手提MODE ONLINE玩電量完全唔得,玩一個鐘得番24%

六軸依然唔慣,都係用番右菇空算
總算熟咗少少中滾個操作,但個直振仲未慣,成日MISS

可能真係需要買PRO制玩,梗係唔得心應手…
用joycon打zelda射箭個右菇都好難苗
我相信打splatoon一定要pro製

其實joycon都係for出街同體感遊戲用
屋企打傳統遊戲一定要pro製
天野 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 12:45 PM   #127
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 天野 查看文章

ZELDA我反而用六軸,因為微調方便

但S2因為需要不斷郁所以會易頭暈
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 12:52 PM   #128
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: 天野 查看文章

玩Zelda 用joycon可以体感移動手掣去瞄,唔知e隻得唔得
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 12:56 PM   #129
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
請問今日下一場(Round 3)公測係6PM,定7PM??(注:香港時間)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 12:57 PM   #130
野良猫
肥倫

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
玩Zelda 用joycon可以体感移動手掣去瞄,唔知e隻得唔得
由手機版發出
哩隻得
舊 03-25-17, 01:02 PM   #131
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: mrk 查看文章
請問今日下一場(Round 3)公測係6PM,定7PM??(注:香港時間)
香港時間
25.March
3:00am -3:59am
11:00am-11:59am
7:00pm -7:59pm

26. March
3:00 am - 3:59am
11:00am- 11:59am
7:00pm - 7:59pm

7:00PM~~~~~

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 01:34 PM   #132
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
引用:
手提MODE ONLINE玩電量完全唔得,玩一個鐘得番24%

六軸依然唔慣,都係用番右菇空算
總算熟咗少少中滾個操作,但個直振仲未慣,成日MISS

可能真係需要買PRO制玩,梗係唔得心應手…
你較自動光暗調整加好光?

昨晚玩個幾鐘仲有六十幾% 屋企用半光左右
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
好似fifa 16 同fifa 17咁....

Sent from my iPhone using Gaforum
試射會,基本上比你地試下槍而已~邊有咁多內容比你玩到

----------------
另外joycon右stick難描因為原本setting移動鏡頭太快,今晚試下較慢佢再試

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186

此篇文章於 03-25-17 01:46 PM 被 赤武神 編輯。
赤武神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 01:43 PM   #133
alien1020hk
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2017
引用:
作者: DreamyLuigi 查看文章
初步印象:
畫面音樂同音效好似差過wiiu dddd
好順, 用pro 制玩要適應一下, 個制輕過gamepad
唔習慣按X 睇地圖. 慣左望個mon 搵隊友, 夾擊...

總結: 未知single player, 就咁睇隻game 根本係splatoon 8 deluxe.... 同1勁似

啲對手弱左好多, 無wiiu 宜家果啲人咁癲.. 好多隊友turf war 都唔理勝負, 淨係想殺人咁

Sent from my iPhone using Gaforum
真係同1無咩分別...要另開地圖好唔慣
alien1020hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 01:44 PM   #134
野良猫
肥倫

引用:
作者: 赤武神 查看文章
你較自動光暗調整加好光?

昨晚玩個幾鐘仲有六十幾% 屋企用半光左右

試射會jar,基本上比你地試下槍而已~邊有咁多內容比你玩到
最光
聲量一半

到時出街玩都冇乜可能唔調最光,所以用最光去測
舊 03-25-17, 01:48 PM   #135
赤武神
The One
多多指教!

Nintendo Switch ID5684-2538-5787
引用:
最光
聲量一半

到時出街玩都冇乜可能唔調最光,所以用最光去測
出街玩最光用埋尿袋吧

另外你有冇開自動光暗調整,我覺得呢個最殺電,必off

-------
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
舊 03-25-17, 01:51 PM   #136
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
我用JC 玩, 隻手好free ,射射下隻手好易去左奇怪姿態, 我諗要多D 用Y reset先得
成日想跳,又開左地圖.... 好大獲,希望完成品可以set 制
grip 用過一場,麻麻地,隻手好似縮起一齊,好唔自在,可能我打ZELDA 都係JC
點都好都係搵唔番WIIU 時的手感,我應該要買pro 制了..

依家諗番其實WiiU PAD習慣左幾好揸,
尼個真係對WIIU 幾致命傷, 唔計當時用料, 細mon畫面
由其入手主機前,好易令人對揸PAD 打機好懷疑

此篇文章於 03-25-17 02:06 PM 被 信長 編輯。
舊 03-25-17, 02:13 PM   #137
野良猫
肥倫

引用:
作者: 赤武神 查看文章
出街玩最光用埋尿袋吧

另外你有冇開自動光暗調整,我覺得呢個最殺電,必off
我覺得佢個自動調光廢廢地
有時環境好光但佢都唔會自動調最高,較到反哂光
相反周圍好暗佢又唔會調最低…

反正手動調太麻煩,所以一路都手動
舊 03-25-17, 02:16 PM   #138
赤武神
The One
多多指教!

zelda好似本身都係X係跳,我自己轉左B跳
所以我新手玩splatoon B掣跳係最直覺,玩慣zelda/splatoon前作應該會唔適應!?不過其實一黎就開波激戰好難比你習慣到操作尤其新手,我覺得適應操作最好係offline單人mode,所以呢個當beta test算,暫時online流暢度比炸彈人滿意玩一個鐘冇lag冇掉過frame全程60fps,我在房閉門收1格的效果

開波前個教學太快了 XD

-------

此篇文章於 03-25-17 02:21 PM 被 赤武神 編輯。
舊 03-25-17, 02:40 PM   #139
issac92354
Crazy Gamer

Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
一開波簡單教學之後就online係splatoon傳統
上集都係要online打左幾場先比你單機story mode
不過新手會入返新手場,唔似e家新手老手都一齊打

今晚試下手提mode手感先
由手機版發出
issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 02:47 PM   #140
赤武神
The One
多多指教!

引用:
作者: issac92354 查看文章
上集都係要online打左幾場先比你單機story mode

由手機版發出
遇過d老手.....80 % 對 20%冇得還手

-------
舊 03-25-17, 02:49 PM   #141
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 忍者 查看文章
點解日光日白好似仲少人過尋晚咁
matching要等人齊
尋晚都唔洗

油碌真係好殺人好武器
因為我都忘記左時間打緊Zelda, 而且3點係第一場, 人多係正常
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 03:04 PM   #142
野良猫
肥倫

引用:
作者: issac92354 查看文章

由手機版發出
ナワバリ唔係不嬲都冇分新手老手嘅咩?
係打腕前先有分級數
舊 03-25-17, 03:37 PM   #143
issac92354
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1782-7939-0391
引用:
ナワバリ唔係不嬲都冇分新手老手嘅咩?
係打腕前先有分級數
我記得有個分房機制會分返實力接近既玩家去同一間房
kill數多既人會分去同一間房,油地多既人又會去同一間房咁

舊 03-25-17, 04:28 PM   #144
alien1020hk
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2017
引用:
作者: 信長 查看文章
我用JC 玩, 隻手好free ,射射下隻手好易去左奇怪姿態, 我諗要多D 用Y reset先得
成日想跳,又開左地圖.... 好大獲,希望完成品可以set 制
grip 用過一場,麻麻地,隻手好似縮起一齊,好唔自在,可能我打ZELDA 都係JC
點都好都係搵唔番WIIU 時的手感,我應該要買pro 制了..

依家諗番其實WiiU PAD習慣左幾好揸,
尼個真係對WIIU 幾致命傷, 唔計當時用料, 細mon畫面
由其入手主機前,好易令人對揸PAD 打機好懷疑
WII U PAD其實好好用

我今次都咁錯好多次開左地圖
alien1020hk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 06:53 PM   #145
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Treehouse: Live with Splatoon 2 Global Testfire
https://youtu.be/29Wucmg31as
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 07:24 PM   #146
kain_plus
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
好似好多老手玩
成日都比人兩秒就射死

US TV Series Fan: X-Files, Six Feet Under, CSI, Las Vegas, Monk, Nip Tuck, Hustle, Prison Break, Lost, Numb3rs, House, Supernatural, Heroes, Dexter, Vanished, Cold Case, Dresden Files, Cane, Big Bang Theory
kain_plus 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 07:25 PM   #147
DreamyLuigi
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2013
引用:
作者: kain_plus 查看文章
好似好多老手玩
成日都比人兩秒就射死

隻game 根本同第一集9成一樣.
玩開嘅 只係好似試緊dlc 武器咁

DreamyLuigi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-17, 08:03 PM   #148
赤武神
The One
多多指教!

頭先都係繼續玩手提mode+motion操作,開始模熟左而且算為team交到功課!
好玩刺激!! 今次咁準時收工未夠喉

呢個時間差不多9成日本人

-------

此篇文章於 03-25-17 08:09 PM 被 赤武神 編輯。
舊 03-25-17, 08:06 PM   #149
issac92354
Crazy Gamer

晏晝果陣用JC grip玩
啱啱試用手提mode好唔慣
明明都係用返六軸瞄,但就硬係好似瞄唔準咁
可能因為手提mode係dup低頭玩,就成個感覺唔同左

以前只係用開shooter,今次roller多左跳起打直fing後用落又唔錯
不過charger仍然唔識用
要按x先睇到map呢點會令戰況同以前幾大分別
試過有場我係中間係咁油地但撞唔到人
開map先見原來對面係打到去我方陣地
以前我咁既情況應該好快會比人追打

呢場好似多左人斷線咁,成日打打下變左3打2

舊 03-25-17, 08:08 PM   #150
信長
The Flash

我自己手提mode 比番wiiu 時手感,有兩場殺十以上 ,好玩

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Despicable Me 3 (2017) david 電影版 9 08-07-19 12:44 PM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[PS4,XB1] [PS3,XB360] PES 2017 /Winning Eleven 2017 安安 電視遊戲討論版 107 09-25-16 04:27 PM
[業界] ファミ通アワード2015受賞式が開催! Game of the Year は『Splatoon'が受賞 neo2046 電視遊戲討論版 6 05-11-16 10:37 PM
水區外傳--PADPAD專區vol.11 "26日 23:00有ECO打 & 泰迪寶寶唔駛進架" 柚原このみ 吹水專區 1020 05-01-13 10:06 PM

現在的時間是 12:48 PM

手機版 | APP版