Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 03-24-18, 06:50 PM   #76
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
上集IMAX 4DX 2D各睇一次

今集一次夠皮

唔講景唔景甜煲唔煲東瓜

哩套野燃唔起

此篇文章於 03-24-18 10:13 PM 被 怪盜小G 編輯。
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-18, 07:13 PM   #77
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
収入景甜宇宙後即變爆谷片
睇完應該無人會對堆雜魚機人有興趣

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-18, 08:18 PM   #78
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
已經兩個億???

https://hk.entertainment.appledaily....80324/57989202

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-18, 08:31 PM   #79
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
咁都係睇左READY PLAYER 1先好過....

此篇文章於 03-24-18 09:11 PM 被 Rance 編輯。
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-18, 09:09 PM   #80
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
所以話幾多電影想賺人仔
加個角色就得
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-18, 10:20 PM   #81
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
...
我以為會渣隻ユニコーン
怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-18, 11:22 PM   #82
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
沒龍貓導演果然故事節奏真是。。。。。

不過機人打架倒不錯(但還是第1集有feel)

只看機人都可入場無妨啦。。。。。。(當然看早場夠了)

如果有續篇希望龍貓回來,只有他才拍到那感覺,雖然應很難

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345

此篇文章於 03-24-18 11:25 PM 被 鐵之侍 編輯。
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-18, 11:28 PM   #83
dasw123
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
Nintendo Switch IDSW-3664-0133-1821
變左做變形金剛cg 特技片,完全冇晒第一集個種真實系重量感,加上d 運鏡好重強國片品味,個人來講係失望

ROUND 1 FIGHT!
dasw123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 12:28 AM   #84
Rv250

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: ahleung 查看文章
到尾段先有得打怪, 結果4部所謂主角機又...........

角色又唔係塑造得好好. 之後角色係生係死都無乜feel.
就連主角都好似石頭爆出嚟一樣真係投入唔到

四部機有三部
駕駛員都係學生, 仲要一上陣就係打cat4/5...

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
...
我以為會渣隻ユニコーン
我有一刻都有呢個想法
石像裏面收埋隻超機人唔係好正常咩

此篇文章於 03-25-18 12:32 AM 被 Rv250 編輯。
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 11:37 AM   #85
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
溫提:下星期六明珠930做第一集
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 12:29 PM   #86
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
引用:
作者: ahleung 查看文章

景甜到底咩來頭, 乜戲都要安排佢救世界........
https://zh.wikipedia.org/wiki/景甜
凡景甜所參演的影視作品,大部分口碑不佳[2][3][4],而如此低的評分甚至引來中國大陸黨媒、官媒的「干涉[5][6]」,共同參演的其他明星(哪怕是一線演員)紛紛淪為「花瓶」[7],有的當紅明星甚至在整部電影裡沒有一句台詞[8]
...
顧子明進一步分析並總結認為,景甜可能是一個「有陝西背景的藍色派系紅三代」,引發網友們的熱烈討論,相關網絡媒體隨後受到壓力被迫刪禁。

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-18, 03:15 PM   #87
Eking

註冊日期: Feb 2006
景甜之前唔係話係中國某大財團主席女?

舊 03-25-18, 04:04 PM   #88
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Eking 查看文章
景甜之前唔係話係中國某大財團主席女?
直情係黨的高幹, 中宣部 "手查" fit人.

舊 03-25-18, 10:05 PM   #89
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
可以當第2集無拍過,完

Pacific Rim: Uprising

Universal Pictures | Release Date: March 23, 2018 CRITIC SCORE DISTRIBUTION
44 METASCORE

Mixed or average reviews based on 43 Critics
Positive:

Mixed:

Negative:

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-18, 12:36 AM   #90
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
BOSS
最尾隻怪獸合體完好mon hunt feel

總括唔睇無損失

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-18, 01:02 PM   #91
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: Rance 查看文章
咁都係睇左READY PLAYER 1先好過....
Twitter 所見Okay
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-18, 09:38 PM   #92
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
掉toro拍the shape of water已經轉咗去同其他production合作,相信就算呢套有第三集阿大導都唔會玩景甜宇宙鳥

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-18, 11:28 PM   #93
津上翔一
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
第一集可以話係我人生中最喜愛三套戲之一
呢集其實我覺得都唔差,
至少睇得出佢想擺脫第一集嘅影子盡量唔翻炒,
又有連貫性,有睇第一集劇情絕對有驚喜,
不過唔滿意嘅地方都幾多下...某人便當我真係喊左出黎
戰鬥畫面都好爽, 鏡頭都運用得幾好
呢套我覺得有70-75分

高達使者~
津上翔一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-18, 11:40 AM   #94
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
覺得今集真係講唔上差,不過都唔算好睇得去邊
一般般...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-18, 12:43 PM   #95
gingq7

註冊日期: May 2008
又唔係話好差, 但離好仲有一段距離, 不過不失啦
應該好燃的場景卻拍到無乜feel, 上集人類被逼到絕路的感覺亦無晒, 上集算係十分仔細的背景設定亦無晒
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-18, 04:55 PM   #96
ゆり

註冊日期: Nov 2004
見親個個影評都話最衰有景甜

冇佢成套會好睇好多

舊 03-29-18, 06:59 AM   #97
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: ゆり 查看文章

冇佢成套會好睇好多
我就唔認同,
套野唔燃, 細膩的設定無晒, 關一個行行企企的花瓶咩事
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 08:08 AM   #98
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: gingq7 查看文章
我就唔認同,
套野唔燃, 細膩的設定無晒, 關一個行行企企的花瓶咩事
當我睇咩片都有呢條塑膠面時, 真係冷靜唔到

舊 03-29-18, 10:40 AM   #99
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: ゆり 查看文章

冇佢成套會好睇好多
其實佢今次做得比以前好左好多囉...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-29-18, 11:18 AM   #100
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: fami~yan 查看文章
其實佢今次做得比以前好左好多囉...
又唔好見親佢就X 講真戲入面個角色 根本行行企企
呀茂做效果都係一樣 就算揾欣兒或阿姐做都唔會影響個故事
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[業界] IGN宜家有中文的亞太版(Asia Pacific) IDGAF 電視遊戲討論版 25 06-20-12 10:50 AM
[美劇] The Pacific 肉羊哩咖 Neo Entertainment TREND 7 11-09-11 08:27 AM
pacific super net seraph 手機資訊/電腦軟硬討論 4 02-13-06 08:17 PM
MOH PACIFIC OCEAN 中文版 α+β PC電腦遊戲討論版 0 10-23-05 01:48 PM
Starbucks 定 Pacific Coffee? 寇維克斯 飲食版 28 12-29-04 04:45 AM

現在的時間是 03:37 PM

手機版 | APP版