Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-29-17, 05:36 PM   #201
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
仍然係空洞,冷清既感覺

舊 07-29-17, 09:51 PM   #202
Raze
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDRazeLok
達哥玩《真‧三國無雙8》

Raze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-17, 01:41 AM   #203
WidePok
Junior Member

註冊日期: Sep 2006
XBox Live Gamertagwidepok
不予置評,唯一希望戰無唔好搞到咁
WidePok 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-17, 01:22 PM   #204
安安
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
https://gnn.gamer.com.tw/0/150380.html
製作人鈴木亮浩解說遊戲特色 繁體中文版確認將收錄中日雙語音

引用:
角色在不同時期的容貌並不會改變,唯一例外的劉備是應玩家要求特別製作了沒有鬍子
與有鬍子的兩種版本,其他角色就只有一種版本。主要是要替所有武將製作多種不同
時期的容貌在技術上有困難,而且相信玩家也不會想看女性角色老去之後的模樣

在森林或竹林間會遇見老虎或是貓熊,但並不會有隱居的仙人或武將。不過城裡可能
會有不同勢力的武將藏身或是埋伏其中,玩家有機會可以發現他們

繁體中文版同時收錄中文與日文兩種語音可以切換,簡體中文版因為當地政策之故所以只收錄中文語音

武將使用的武器可以自由更換,各武將同樣有「得意武器」的設定,當使用得意武器時,可以施展套有的「得意技」

在進行戰鬥任務時,除非是任務劇情的安排,否則不會有 AI 操控的第三方勢力介入

NPC AI 的表現會根據狀況變化,例如夜間視線不良,所以玩家比較容易能侵入城池

遊戲中的時代會在玩家完成特定的劇情任務後向下一個時代推進,不過玩家可以選擇不完成劇情任務,隨意漫遊
中國大陸全土,練功提升自己等級,或是尋找與蒐集散布各處的隱藏要素。探索收集到的素材可以用來打造道具

玩家所遊玩的時代是根據選擇的武將而定,每個武將都有各自活躍的年代

遊戲中的自然環境無法破壞,只有任務安排的特定物件可以破壞

可以設置的陷阱主要就是示範中看到的油壺,之外還可以蒐集素材打造爆炸箭矢

遊戲中玩家無法操作攻城車,只能在一旁護衛跟隨

先前系列登場的83名武將這次都全部會登場,再加上目前已經發表的3名新武將在內,
目前已經確定會有86名武將登場,還有一小部分新武將目前尚未發表

遊戲中沒有結義或結婚的系統,不過特定關係的武將之間會有特殊的對話

這次沒有加入連線模式

開放世界地圖的主要移動手段為騎馬或步行,不過有特定的傳送地點可以瞬間移動過去

遊戲會支援 PS4 Pro,支援模式與《仁王》相同,將提供高畫質的 4K 30fps 與高流暢度的 1080p 60fps 兩種強化模式可以選擇

雖然這次的主視覺圖上有敵軍排出陣型的模樣,不過實際遊戲中不會有這樣的表現,即使開戰前有排出陣型,
開戰後士兵隨即就會根據狀況各自移動,就算有陣型也打亂了
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-17, 01:44 PM   #205
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
自然環境唔能夠破壞
攻城車只可望不可坐

哩個就係暗榮嘅開放世界
不過都好架喇可以同ff xv個開放世界睇齊

此篇文章於 07-31-17 01:53 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-17, 01:55 PM   #206
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
根本就係能力不足

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-17, 04:17 PM   #207
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: 野良猫 查看文章
自然環境唔能夠破壞
攻城車只可望不可坐

哩個就係暗榮嘅開放世界
不過都好架喇可以同ff xv個開放世界睇齊
老實講破壞自然環境連GTA都做唔到啦~~
至於冇得用載具, 感覺係留一手...

舊 07-31-17, 05:29 PM   #208
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
老實講破壞自然環境連GTA都做唔到啦~~
至於冇得用載具, 感覺係留一手...
Gta撞飛垃圾桶撞斷燈柱算唔算?
而個重點係,gta都冇叫自己做ow(新嗰啲唔知,我只玩到gta4)
依家係暗榮掛ow為賣點,但出嚟係點?

C記都有自知之明Mhw都唔叫ow,雖然的確佢唔係ow應有嘅世界感,但至少佢一早講明唔好等玩家有錯覺

暗榮哩隻只係無縫大地圖而已
我唔會話佢唔夠技術整ow,但要花嘅人力時間金錢肯定唔係佢應付到,尤其係三國世界
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-17, 07:41 PM   #209
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
引用:
作者: 安安 查看文章
https://gnn.gamer.com.tw/0/150380.html
製作人鈴木亮浩解說遊戲特色 繁體中文版確認將收錄中日雙語音
簡單黎講,我睇完之後只有一個感想就係:「個樣唔得、另一樣又無!
IF線又無、平民又少、生活氣息同發掘元素又無,
呢個所謂開放世界有咩吸引力同說服力可言?」

真係愈睇愈擔心……呢代睇黎都係試水溫而已。
有好多野例如IF線等,都係留在下集先加返入去。

PS.對普通話語音亦完全無興趣,玩左咁多年都係聽日語。
就算係buy呢樣野既玩家,呢樣亦根本亦講唔上係咩賣點。

此篇文章於 07-31-17 07:48 PM 被 權愛真 編輯。
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-17, 09:17 PM   #210
安安

註冊日期: Jan 2002
https://twitter.com/koeitecmoeurope/...94122868822016
DynastyWarriors9 will be released on PS4, Xbox One and PC (Steam)
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-03-17, 10:05 PM   #211
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: 野良猫 查看文章
Gta撞飛垃圾桶撞斷燈柱算唔算?
而個重點係,gta都冇叫自己做ow(新嗰啲唔知,我只玩到gta4)
依家係暗榮掛ow為賣點,但出嚟係點?

C記都有自知之明Mhw都唔叫ow,雖然的確佢唔係ow應有嘅世界感,但至少佢一早講明唔好等玩家有錯覺

暗榮哩隻只係無縫大地圖而已
我唔會話佢唔夠技術整ow,但要花嘅人力時間金錢肯定唔係佢應付到,尤其係三國世界
唔可以用GTA做例子, 佢只需強調自己係GTA就OK

其他GAME要用好多片, 好多訪問宣傳強調自己係OW, 最好大家覺得佢似GTA, 但訪問時要好強調自己唔係GTA
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-17, 10:25 AM   #212
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 權愛真 查看文章
嗱,佢敢做粵語配音,在下完全唔介意支持下中文版。

舊 08-04-17, 10:45 AM   #213
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
我聽慣咗: 敵將, 互篤他lee!!,

其他乳音好難接受

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-17, 10:48 AM   #214
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: harakuma 查看文章
我聽慣咗: 敵將, 互篤他lee!!,

其他乳音好難接受
當年仲有「出過ぎた!遅早死~」

舊 08-04-17, 10:52 AM   #215
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: 權愛真 查看文章
簡單黎講,我睇完之後只有一個感想就係:「個樣唔得、另一樣又無!
IF線又無、平民又少、生活氣息同發掘元素又無,
呢個所謂開放世界有咩吸引力同說服力可言?」

真係愈睇愈擔心……呢代睇黎都係試水溫而已。
有好多野例如IF線等,都係留在下集先加返入去。

你等猛將傳啦咁
不過今次實冇60fps, 你唔care都照買?

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-17, 05:28 PM   #216
權愛真

註冊日期: Oct 2010
引用:
作者: D.K. 查看文章
你等猛將傳啦咁
不過今次實冇60fps, 你唔care都照買?

依家仲有個問題,係好多玩家都關注……
就係今集武器模組會唔會重覆? 我就非常介意呢樣野既玩家。
呢個問題,第五、六代,已經俾大家鬧到飛起,所以第七代先肯整返每把武器都有獨立模組。
但最近既情報……睇到有不少武將又換武器,的確令人好不安。
即本睇下事情會發展成點。

呢樣野絕對係底線,暗榮佢地夠膽整無謂花臣,但就將重要元素求其,又變成重覆武器模組,
我一定唔會買!
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-17, 05:30 PM   #217
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
等下集啦你
你睇佢D動作模組都轉哂,好大機會都係用重覆模組

此篇文章於 08-05-17 05:33 PM 被 Sar8 編輯。
Sar8 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-17, 07:35 PM   #218
sugoteam

註冊日期: Feb 2005
睇完達哥玩之後,唔知係難度easy定乜,單人入城,浄係得孫權一人招乎,其他兵一舊飯咁喺遠處睇戲,完全唔主動,前段喺城門就算走入兵群都賴賴閒至打你一嘢,真係做唔番以前俾兵仔圍的感覺

另外好想加返真三2個護衛兵系統,育成一隊連有名武將都可殺低嘅修羅,護衞兵每個人及隊名又可獨立命名,又可俾另一名角色帶隊用,好正!

依家攪到下下做獨立刺客咁,兩頭唔到岸,開放世界唔一定係好,掌握唔好就變地雷,不如只係加大戰場,做番好個兵仔A.I.,個換武器系統掉咗佢,係人都可用同一種武器,整再多的模組都白費

自問係無双 fans, 集集都有玩,但到真三六同七,感覺已經不再好玩,反而戰無感覺都仲keep到。不過今集我點都會買嚟玩,希望真係可以唔會令fans 失望!

Sent from my iPhone using Gaforum
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-17, 08:37 PM   #219
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
國語感覺良好。

舊 08-05-17, 09:02 PM   #220
chow263
Game Master
壯哉我大雞神

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDchownett
引用:
作者: sugoteam 查看文章
睇完達哥玩之後,唔知係難度easy定乜,單人入城,浄係得孫權一人招乎,其他兵一舊飯咁喺遠處睇戲,完全唔主動,前段喺城門就算走入兵群都賴賴閒至打你一嘢,真係做唔番以前俾兵仔圍的感覺

另外好想加返真三2個護衛兵系統,育成一隊連有名武將都可殺低嘅修羅,護衞兵每個人及隊名又可獨立命名,又可俾另一名角色帶隊用,好正!

依家攪到下下做獨立刺客咁,兩頭唔到岸,開放世界唔一定係好,掌握唔好就變地雷,不如只係加大戰場,做番好個兵仔A.I.,個換武器系統掉咗佢,係人都可用同一種武器,整再多的模組都白費

自問係無双 fans, 集集都有玩,但到真三六同七,感覺已經不再好玩,反而戰無感覺都仲keep到。不過今集我點都會買嚟玩,希望真係可以唔會令fans 失望!

Sent from my iPhone using Gaforum
真三2既護衛兵,好似係負責被秒殺....

舊 08-05-17, 10:03 PM   #221
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
玩易就搶怪
玩難人地一招無雙8隻非死則重傷

舊 08-07-17, 01:31 PM   #222
gingq7

註冊日期: May 2008
我覺得個根本問題係80幾個武將太多,
要整80幾套動作+故事+人物設計已經用左大部份資源,

如果佢地肯集中剩係整一隻趙雲, 加強番d AI和多番d市民, 成件事可能會好好多
其他人可以猛將傳慢慢加
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 02:23 PM   #223
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
舊果幾集仲好玩
典型無意義咁加新野整到不倫不類
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 03:39 PM   #224
wai2408
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2008
老老實實佢遊水個下仲搞得衰過PS3 時個隻無雙5.. 輕功水上飄都夠膽死..咁既糞作仲要5舊水..
wai2408 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-17, 03:48 PM   #225
SilverShadow
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
引用:
作者: wai2408 查看文章
老老實實佢遊水個下仲搞得衰過PS3 時個隻無雙5.. 輕功水上飄都夠膽死..咁既糞作仲要5舊水..
游水跳起身個下真係... LOL
SilverShadow 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
真三國無雙8

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] PS4/PS3/PSVita 『真・三國無双 英傑伝』 steve 電視遊戲討論版 34 08-14-16 06:47 PM
[ETC] 「真・三國無双」15周年 安安 電視遊戲討論版 53 01-04-16 02:45 AM
[3DS] 真・三國無双 VS [日版已售] seed2005 手提遊戲機討論版 155 07-23-12 03:02 AM

現在的時間是 10:04 AM

手機版 | APP版