Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-01-14, 01:04 AM   #1276
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
睇番選舉篇漫畫, 再睇341
管理局入面d扭紋人原來係亞路加整出黎o既

唔通不明物或亞路加o既能力同新世界有關!?

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-14, 09:15 AM   #1277
nameH
Ultimate Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code3866 7960 0382
引用:
作者: D.K. 查看文章

死狀一樣jeh,冇話係佢殺

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

GGen FB Fan Page

ID: 497 325 19
請輕輕的刷多9次招待
nameH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-14, 09:32 AM   #1278
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
但有提過d人都係黑幫相關人員應該係不明物.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-14, 04:20 PM   #1279
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:

應該係新世界生物啦。有d咁既能力幾强既人隨時都無啦啦瓜柴。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-14, 07:39 PM   #1280
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
講左係同去新大陸既人有親密關係既人
而且對上正式派人去新大陸係幾十年前,邊關亞路卡事
伊路米描述D死人時都有講扭繩
不明物明顯係果邊既野

此篇文章於 06-01-14 07:45 PM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 12:11 AM   #1281
D.K.
Game Master
こなみきりえ

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
應該係新世界生物啦。有d咁既能力幾强既人隨時都無啦啦瓜柴。
引用:
作者: nameH 查看文章
死狀一樣jeh,冇話係佢殺
引用:
作者: Kain 查看文章
講左係同去新大陸既人有親密關係既人
而且對上正式派人去新大陸係幾十年前,邊關亞路卡事
伊路米描述D死人時都有講扭繩
不明物明顯係果邊既野
我睇漢化O者, 如果原文意思唔一樣就當你地講得O岩囉

矮D口個負責人話本書有記載過新世界有扭紋人
但 響保存槽入面果d係響"這邊的世界"死o既, 而且冇去新世界
而且死者之間有關係<---同黑手黨有關, 並唔係新世界

根本就係講亞路加單野

大જિંગ
大징

舊 06-02-14, 12:15 AM   #1282
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: qwe 查看文章
大崗是一種制約形式強制成長(類似某失蹤鎖鏈主角的制約), 能力仍然係強化系, 招式仍是包剪揼, 但透過制約變成非幣強大, 而制約內容可能是 「即使死亦無所謂」及「不再拖凱特後腿的力量」

魔獸及蟻亦是新世界來的, 但蟻原本是正常蟻size, 是異變才吃人
引用:
作者: ♀宮野真守♀ 查看文章
制約
基本上我既意思係一樣,強制成長完會機能停止、之後一次承受一直修練所帶來既一切同埋之後可能仲有更多估佢唔到既制約,但我就唔太認同係用死同埋唔再拖凱特後腿來做制約,死既話金毛仔用過,前提係佢仲附加左好多制約,用死既話岡個目的達到左之後,理論上佢呢種即時提升,約定內容係死既佢打完之後冇理由仲可以維生,應該即時死亡,恐怕係用左比死更大既代價,當然我都有諗佢會唔會用金毛仔類似果D只係針對蟻先有用既制約,但如果用胡步來比,D護衛軍應該是旦一隻都勁好多,金毛仔得到左呢D力量要贏都仲有一大半係智取,但大岡明顯係屈比特機,所以我先覺得個後果比死嚴重得多

你咁講我又諗返起動版岩岩見到凱特,漫版我記得小岡同基仔冇比D細蟻襲擊,如果D蟻本來就呢個size都講得通,只係動版咁改係米為左交代蟻既食人原因而改就唔知,因為我引像中漫版只有交代過發現蟻既殘枝,然後殘枝既size好唔正常,定係我記小左D野?
314 關於蟻

如果蟻係新世界的東西 冇理由呢邊世界的DATA BASE會有記錄架...?
最初係發現在殘肢>拎去化驗 知道係蟻 但如果照341所講的話 新世界的所有野應該都係不公開的說....總不話有獵人執照就可以查到吧...?

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 06-02-14 12:18 AM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 12:25 AM   #1283
Kain

引用:
我睇漢化O者, 如果原文意思唔一樣就當你地講得O岩囉

矮D口個負責人話本書有記載過新世界有扭紋人
但 響保存槽入面果d係響"這邊的世界"死o既, 而且冇去新世界
而且死者之間有關係<---同黑手黨有關, 並唔係新世界

根本就係講亞路加單野
係我理解錯誤
以為D屍體係以前留落黎
咁應該係亞路卡做既
舊 06-02-14, 12:27 AM   #1284
Kain

引用:
作者: GN00508771 查看文章
314 關於蟻

如果蟻係新世界的東西 冇理由呢邊世界的DATA BASE會有記錄架...?
最初係發現在殘肢>拎去化驗 知道係蟻 但如果照341所講的話 新世界的所有野應該都係不公開的說....總不話有獵人執照就可以查到吧...?
係伊路米講係外來種既蟻
連伊路米都知其實都唔知有幾秘密
舊 06-02-14, 01:45 PM   #1285
爽神

註冊日期: Jun 2002
今話漢化幾個漢化組都有啲出入,好難掌握個原意係點

舊 06-02-14, 02:01 PM   #1286
D.K.
Game Master
こなみきりえ

引用:
作者: 爽神 查看文章
今話漢化幾個漢化組都有啲出入,好難掌握個原意係點
所以一早戴好頭盔
不過341話會長自已講過去左新世界两次,斷估基路亞阿爺都有份,果次都應該帶左啲野返黎嘅

大જિંગ
大징

舊 06-02-14, 02:44 PM   #1287
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
咁不明物可能係5大災難左上果隻

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-14, 02:55 PM   #1288
nameH

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
咁不明物可能係5大災難左上果隻
你咁講又似喎,不明物實現願望果陣又係叫「あい」(中文譯左「好哇」),又同「欲望共同體」有關

GGen Blog: http://ameblo.jp/hemanameh/ 緊急更新!

曜日任務時間/素材表

請輕輕的刷多9次招待
舊 06-02-14, 04:07 PM   #1289
爽神

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: nameH 查看文章
你咁講又似喎,不明物實現願望果陣又係叫「あい」(中文譯左「好哇」),又同「欲望共同體」有關
所以話識睇日文原文真係爭好遠

舊 06-02-14, 08:41 PM   #1290
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 爽神 查看文章
所以話識睇日文原文真係爭好遠
我表示邊度有原圖睇@@

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-14, 05:59 PM   #1291
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 06-04-14, 03:41 PM   #1292
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 06-04-14, 03:43 PM   #1293
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
換主角了

舊 06-04-14, 04:20 PM   #1294
捲毛老爺

註冊日期: Nov 2007
3DS Friend Code4983 5603 1689

捲毛老爺 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-14, 04:40 PM   #1295
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
係都唔錯..老豆一出即刻迫力MAX
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-14, 05:47 PM   #1296
nameH

嘩老豆件衫畫得好細緻

曜日任務時間/素材表

請輕輕的刷多9次招待
舊 06-04-14, 08:32 PM   #1297
Kain

老豆好似一直都有氣包圍
舊 06-04-14, 08:44 PM   #1298
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
真係好似幽助

舊 06-04-14, 08:49 PM   #1299
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
見岡手腳啲皮皺哂,好似老人家咁

睇完今集
又要同王鬥智鬥力,睇嚟有排都未完蟲篇
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-14, 09:20 PM   #1300
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
忍唔住重播左幾次

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[廣告 - RG] 【RG10 Red18】《末日以後 x 復刊以前》 Hunter x Hunter 2013同人枱曆! dollyly21 Cosplay同人MIX討論區 2 12-29-12 11:12 AM
[漫畫] [連載再開]富奸HUNTER×HUNTER 連載專區 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1001 04-23-10 05:49 PM
全職獵人Hunter X Hunter動畫漫畫問題 SAMLEE 日本動漫畫討論版 9 08-05-06 09:20 PM
一個Hunter X Hunter既問題(望有人回覆) 不死game神 日本動漫畫討論版 18 07-21-04 12:21 AM
[GBA]Hunter X Hunter新圖,4月24日發售 神祕人1號 手提遊戲機討論版 2 02-03-03 11:37 AM

現在的時間是 01:35 AM

手機版 | APP版