Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-18-11, 02:18 AM   #251
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
家中有部iPhone 3GS開唔到機,想問下拎去整有邊度好介紹? thx

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 12-21-11, 05:49 PM   #252
ヨコ男
God of Gamer
てっぺんとるぞー!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code3050 8711 4125
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
有兩部ip

一部ip3
一部ip4

想張兩部通訊錄合體而無重覆, 可以點整?

自己中過ぎてマジ無いわ、理解力無くてしんどいわ
思い出せデリカシー、嫌いじゃないけどうっとうしい!!!」
ヨコ男 目前離線  
舊 12-21-11, 06:36 PM   #253
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: ヨコ男 查看文章
有兩部ip

一部ip3
一部ip4

想張兩部通訊錄合體而無重覆, 可以點整?
兩部都同同一部電腦既Windows通訊錄同步

舊 12-21-11, 07:55 PM   #254
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
iCloud 幫到你~

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線  
舊 12-22-11, 12:07 AM   #255
Matamata
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 埃及使者 查看文章
真係<神檯級的貴>
我只係預1舊水到買case
太貴真係唔多買得落手
用呢間啦,香港公司。
原價HKD189,間唔中會特價HKD139

http://www.unyousual.net/
Matamata 目前離線  
舊 12-22-11, 01:14 AM   #256
男
わーい(^ωq)♪

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDCTLCCF
XBox Live Gamertagotakuyoko jp
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
兩部都同同一部電腦既Windows通訊錄同步
你當兩部都未同步過

ip3有abc既人
ip4有abd既人

我點整Windows通訊錄有abcd出黎?
兩部同步一次ok?

|・∀・)              \\∧∧ :・:∵
|⊂ノ彡シュッ  =====○ =====○)Д´>
| /   シュッ            .∨/つ つ
|             , ...,.. ~(,,(~),(~)...,...
男 目前離線  
舊 12-23-11, 01:26 AM   #257
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: 男 查看文章
你當兩部都未同步過

ip3有abc既人
ip4有abd既人

我點整Windows通訊錄有abcd出黎?
兩部同步一次ok?
ip3同步一次, 咁windows就會有齊你ip3既contact.
之後ip4同步, 正常應該會合拼兩邊既contact. 記住唔好選用電腦取代ip4上去資料(最底果度有得click), 不過安全起見, 同步之前先做一份backup.

舊 12-26-11, 12:04 PM   #258
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
獲獲新鮮獲獲金, 我好懷疑 apple 係刻意將 itunes for windows 整到咁多問題, 唔引到你買 mac 都唔安樂.

陰陰濕濕咁
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 01-01-12, 01:34 PM   #259
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
急救...
本身部iphone4s冇jb,但唔知點解都開唔到d dl 回來的apps(開親就會閃一閃,之前都試過,但restrat就冇事,今次唔得...)
或者除左ifc,有冇官方地方可睇機?
thx~

此篇文章於 01-01-12 01:53 PM 被 elmond 編輯。
elmond 目前離線  
舊 01-01-12, 05:44 PM   #260
シスグノ
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2011
Wii U IDJulian_Lau
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
獲獲新鮮獲獲金, 我好懷疑 apple 係刻意將 itunes for windows 整到咁多問題, 唔引到你買 mac 都唔安樂.

陰陰濕濕咁
有乜問題?Mac都係咁架。
シスグノ 目前離線  
舊 01-02-12, 02:35 PM   #261
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: シスグノ 查看文章
有乜問題?Mac都係咁架。
咁我重新講過, 我好懷疑 Apple 係刻意將 itunes 整到咁多問題, 無論 mac 定 win
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 01-02-12, 02:53 PM   #262
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
咁我重新講過, 我好懷疑 Apple 係刻意將 itunes 整到咁多問題, 無論 mac 定 win
問題係...?
冇app有update?

Metal Gear NT 目前離線  
舊 01-02-12, 05:46 PM   #263
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: Metal Gear NT 查看文章
問題係...?
冇app有update?
即係有 update 但係無得 update

你明唔明牙

之後搞左一餐又出現 sync 唔到 iphone 既狀況

"mobile device helper is not working"

搞左餐, 研究到點樣可以 install itunes 但唔同時 update 其他 apple software

此篇文章於 01-03-12 09:27 AM 被 歌絲˙暮斯 編輯。
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 01-02-12, 05:50 PM   #264
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

再之後買左有 airplay 同 DLNA 既 HIFI, 咁就 update 啦

點知

我因為 iphone 同 itunes 增進左好多 windows 同電腦知識
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 01-03-12, 09:08 AM   #265
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
引用:
即係有 update 但係無得 update
你係唔係有幾個iTunes Account ?
或者轉過Email 地址 ?

好似我咁
有港日美iTunes Account
如果登入左日Acc , 但港Acc 既Apps有Update 的話
佢係會顯示要Update 但Update 唔到既
要入番港Acc 再按Update 先會出黎

舊 01-03-12, 09:32 AM   #266
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

如果只係咁簡單既事你認為我洗唔洗搞左幾個鐘
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 01-03-12, 10:14 AM   #267
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
代朋友一問...

佢用緊ip4 - ios 5.0 有icloud, 今日佢插usb差電時可以响windows explorer見到自己機入面既相, 佢話以前唔會, 想問問大家有無方法熄左佢, 可以唔响電腦睇到ip入面既相呢? 唔該晒.

HON HON 目前離線  
舊 01-03-12, 11:03 AM   #268
kita
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2007
今個星期五有one-day event減價
http://store.apple.com/hk/browse/lun...ear/red_friday
kita 目前離線  
舊 01-06-12, 12:16 PM   #269
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: kita 查看文章
今個星期五有one-day event減價
http://store.apple.com/hk/browse/lun...ear/red_friday
買左部nano返工用

我到琴日先知原來有mono audio 呢個function
返工偷雞頂籠戴單邊耳塞
xxxxxx 目前離線  
舊 01-10-12, 08:30 PM   #270
Cpato

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDPato-0402
想問下, 我上app store訂左iphone, 到送貨果陣如果屋企無人收貨咁會點? 遲D再送過來?
Cpato 目前離線  
舊 01-10-12, 08:46 PM   #271
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: Cpato 查看文章
想問下, 我上app store訂左iphone, 到送貨果陣如果屋企無人收貨咁會點? 遲D再送過來?
可以再book 時間送
或者去d 記自取
xxxxxx 目前離線  
舊 01-10-12, 09:25 PM   #272
Cpato

PSN  IDPato-0402
引用:
作者: xxxxxx 查看文章
可以再book 時間送
或者去d 記自取
THX! 希望真係OK的話到時屋企會有人
Cpato 目前離線  
舊 01-15-12, 12:22 AM   #273
JACKY
Moderator

XBox Live Gamertagkeijackyhk
PC 既ITUNES 上唔到ITUNES STORE
每次一上就自行CLOSE PROGRAM

刪晒ITUNES, QUICKTIME , 再裝都上唔到
各位有辦法嗎?

舊 01-17-12, 09:29 AM   #274
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

google is your best friend
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 01-20-12, 09:51 AM   #275
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
有個問題

如果我而家真心想出4S
係唔係得 IPHONE+儲值卡bundle 呢個選擇 ?

一小英口 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
itunes更新iphone內mp3問題 lunn Mac 討論區 0 06-07-11 03:21 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 V (iPhone OS 3.0 Update已經推出) Metal Gear NT 影音館 1002 06-19-09 10:53 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 IV (iPhone Software 2.1 / iTunes 8 / 七彩 iPod nano) Metal Gear NT 影音館 1001 10-04-08 01:18 PM
[Iphone] Super Monkey Ball Iphone - US $9.99, 110 Level GimGim 手提遊戲機討論版 6 06-11-08 02:15 PM
[主題公園] Apple iPod/iPhone + iTunes 討論區 III (3G iPhone 8GB US$199, 16GB US$299) Metal Gear NT 影音館 1020 06-11-08 12:50 AM

現在的時間是 07:39 PM

手機版 | APP版