Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 04-16-12, 01:56 PM   #1726
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
係咪咁既樣????

washburn T14

係呀~~無錯~~~
試過攞上手 (無駁amp)都OK好手感, 雖則我技術好差, 但感覺滿意
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-12, 02:20 PM   #1727
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: nami_tamaki999 查看文章
係呀~~無錯~~~
試過攞上手 (無駁amp)都OK好手感, 雖則我技術好差, 但感覺滿意
我第一支就係呢支
係柏斯買

舊 04-16-12, 03:50 PM   #1728
僕は夢を見てる?

引用:
我第一支就係呢支
係柏斯買
咁你實際玩落去好唔好??
我其實見佢按落去都OK唔錯先想哩支, 但Yamaha果支又幾靚

http://www.tomleemusic.com.hk/outpho...go=product_big

如果買埋, 咁我都叫有齊木, 電結他同 Bass
又學過鼓, 夫復何求
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-12, 06:54 PM   #1729
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
咁你實際玩落去好唔好??
我其實見佢按落去都OK唔錯先想哩支, 但Yamaha果支又幾靚

http://www.tomleemusic.com.hk/outpho...go=product_big

如果買埋, 咁我都叫有齊木, 電結他同 Bass
又學過鼓, 夫復何求
其他入門貨我冇試過唔知, 不過我覺得都OK(當然冇得同我支fender japan比)

不過你要試清楚, 我呢支如果按到18格以後, 會有少少散, 其他問題不大.

此篇文章於 04-17-12 12:43 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-12, 01:58 PM   #1730
僕は夢を見てる?

引用:
其他入門貨我冇試過唔知, 不過我覺得都OK(當然冇得同我支fender japan比)

不過你要試清楚, 我呢支如果按到18格以後, 會有少少散, 其他問題不大.
好, 謝謝提示~~
你係咪試過放Endless Rain個Bass Cover上Youtube??
彈得幾好喎~~~
舊 04-17-12, 03:14 PM   #1731
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
好, 謝謝提示~~
你係咪試過放Endless Rain個Bass Cover上Youtube??
彈得幾好喎~~~
有放過, 彈得幾好....我諗你係睇錯左另一個人彈既片以為係我, 我彈得好爛
條片係我自學半年之後試錄, 好多裝飾音當時聽就聽到, 但唔識彈. 用力都好有問題, 搞到後半唔夠力係咁甩

此篇文章於 04-20-12 09:01 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-12, 06:02 PM   #1732
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
想平平地買舊野駁電結他落PC度練習
想問下 Line6 Pod Studio GX 掂唔掂 ?
定係有無其他選擇 ?
1000 以內

舊 04-21-12, 09:14 PM   #1733
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: StOnE 查看文章
想平平地買舊野駁電結他落PC度練習
想問下 Line6 Pod Studio GX 掂唔掂 ?
定係有無其他選擇 ?
1000 以內
你係要錄音定係純粹唔想用AMP嘈???

http://www.ikmultimedia.com/stealthplug/features/

試試呢個, 細細舊方便, 周街拎都得

舊 04-21-12, 09:30 PM   #1734
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
引用:
你係要錄音定係純粹唔想用AMP嘈???

http://www.ikmultimedia.com/stealthplug/features/

試試呢個, 細細舊方便, 周街拎都得
其實主要唔想下下開AMP
駁PC 加個Guitar Rig 之類既軟件就搞掂
錄音就未試過, 不過有都想玩下

見到StealthPlug呢條線後
我諗緊 Rocksmith 隻Game個條線既原理係唔係一樣
不如買套Rocksmith 又有得玩又有得用

舊 04-21-12, 10:07 PM   #1735
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: StOnE 查看文章
其實主要唔想下下開AMP
駁PC 加個Guitar Rig 之類既軟件就搞掂
錄音就未試過, 不過有都想玩下

見到StealthPlug呢條線後
我諗緊 Rocksmith 隻Game個條線既原理係唔係一樣
不如買套Rocksmith 又有得玩又有得用
類似既野, 但建議買StealthPlug啦...玩具既野, 好多意外未必用到, 除非你識有人試過

舊 04-29-12, 09:53 PM   #1736
flmthy
Insane Gamer

註冊日期: May 2005
八掛一下

有冇人想賣e.guitar mix effect ?

另有咩 e.guitar mix effect 好推介 (~$1500-2000)
flmthy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-12, 09:40 AM   #1737
僕は夢を見てる?

引用:
作者: flmthy 查看文章
八掛一下

有冇人想賣e.guitar mix effect ?

另有咩 e.guitar mix effect 好推介 (~$1500-2000)
借黎OT一下, 我見TOM LEE (TST)有勁多Effect攞出黎賣
果d牌子有冇人用過??我之後都打算換過第二個Effector...最有Foot Control...可以扮下明星咁彈

回樓上, 走一兩轉TOM LEE, 柏斯應該都搵到唔少
但Budget你預1500-2500可能會多返少少選擇
舊 04-30-12, 12:30 PM   #1738
flmthy

引用:
借黎OT一下, 我見TOM LEE (TST)有勁多Effect攞出黎賣
果d牌子有冇人用過??我之後都打算換過第二個Effector...最有Foot Control...可以扮下明星咁彈

回樓上, 走一兩轉TOM LEE, 柏斯應該都搵到唔少
但Budget你預1500-2500可能會多返少少選擇
我有諗過 VOX tonelab ST/ EX (EX 都 out budget)
Line6 HD300 不過唔夠 $

同埋 Zoom G3 + volume pedal
舊 04-30-12, 11:52 PM   #1739
maik15
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2009
引用:
我有諗過 VOX tonelab ST/ EX (EX 都 out budget)

有冇試過GT 100 有SET SAMPLE 響度
maik15 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-12, 11:52 PM   #1740
maik15

註冊日期: Jun 2009
引用:

我自己諗緊汁套GT 10 2 手
maik15 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-12, 12:00 AM   #1741
言若~

註冊日期: Apr 2011
想請問下點解咁多人都話買Bass唔好買ibanez
有咩咁差?
言若~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-12, 09:33 AM   #1742
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 言若~ 查看文章
有咩咁差?
下?我識好多人鍾意ibanez喎
睇下你鍾意乜聲o者

舊 05-02-12, 10:03 AM   #1743
僕は夢を見てる?

引用:
作者: 言若~ 查看文章
有咩咁差?
引用:
下?我識好多人鍾意ibanez喎
睇下你鍾意乜聲o者
發生咩事
不過我首選都唔會係ibanez...

反而想知有冇人試過Yamaha d BASS??
舊 05-02-12, 09:33 PM   #1744
initial
God of Gamer

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
唔知post 呢度岩唔岩

爭返一口氣!!

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-12, 11:38 PM   #1745
flmthy

引用:
發生咩事
不過我首選都唔會係ibanez...

反而想知有冇人試過Yamaha d BASS??
Yamaha 我有支低階 fretless
我覺得好厚聲 唔係傳言中咁差
舊 05-03-12, 02:27 AM   #1746
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: initial 查看文章
唔知post 呢度岩唔岩

爭返一口氣!!

呢個堅好多

舊 05-04-12, 04:11 PM   #1747
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
聽日on stage,祝自己好運

Justine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-12, 08:37 PM   #1748
fxi

註冊日期: Dec 2004
我聽日考六級古典結他, 等左呢個考試差唔多半年, 都已經無哂驚既感覺, 係怕彈SCALE撻Q, 同埋Aural Test果part 無乜頭緒可以點訓練
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 12:40 AM   #1749
言若~

註冊日期: Apr 2011
考級會考d咩??例如考bass1級咁計會有咩考
言若~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-12, 11:15 AM   #1750
fxi

註冊日期: Dec 2004
我考既ABRSM皇家音樂學院, 主要考三首考試範圍既歌, 考SCALES, 同埋即場比份譜你彈同唱歌,好似無BASS考, 你應該睇下ROCK SCHOOL有無得考啦, 不過好似無GRADE1 考....

P.S.頂, ARMARM考完返來, 又係同上次一樣, 彈appreggios撻哂Q, 有一題仲要成題彈錯個考官問我洗唔洗彈多次, 唱歌果PART直情唔掂, 比份譜我三十秒都無佢就已經係度彈焗住要我唱, 結果又炒多PART
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:40 AM

手機版 | APP版