Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-23-16, 10:20 PM   #101
昏迷童子Sleepy
God of Gamer
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
愛‧回家之廉政行動......
本童子頭先見到半個馬家齊聚老廉......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒

此篇文章於 04-24-16 12:06 AM 被 昏迷童子Sleepy 編輯。
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-25-16, 01:06 PM   #102
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
火線下的江湖大佬...
呢套應該會追吓

韋家雄(壯年)/鄭則士..韋家雄變相做1/4主角

陳山聰...舞獅隊隊員...做返自己

其他演員:
李天翔(青年)/黃光亮 柳卓南 南哥、過山烏,過氣江湖大佬,葉芳菲之夫,後被其出賣,何其爽之好友,何寬心之契爺

主角好少歸類左去"其他演員"...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-16, 08:36 AM   #103
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

無乜睇過岑麗香d戲...
以為係花瓶系列,
咦~又做得唔錯喎

舊 04-30-16, 09:15 PM   #104
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
本來火線都有d想睇......
但係早兩日見到丸仔舐共舐到咁核突即刻又有d唔想睇......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-16, 07:57 AM   #105
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
之後930播套琅琊榜呢啲戰爭片,c奶會睇?
定其實都係後宮爭寵片

舊 05-02-16, 10:32 PM   #106
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: 小草 查看文章
之後930播套琅琊榜呢啲戰爭片,c奶會睇?
定其實都係後宮爭寵片
好唔好睇偶唔知...只知又係搞洗腦歌

舊 05-05-16, 10:00 AM   #107
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
【晴報專訊】無綫劇集《火線下的江湖大佬》播映至今漸見口碑,上周平均收視更勝大鑼大鼓的《殭》。久未在無綫曝光的苑瓊丹(苑仔)成為該劇亮點,前晚她連珠炮發教訓Kent哥(鄭則士)一幕獲網友like爆,收視最高達27點。不少劇迷高呼電影《唐伯虎點秋香》的石榴姐歸位;有人卻嫌她演得太激,喧賓奪主。

如其抄外國劇又抄到不倫不類,不如多找老戲骨拍多一些真正屬於香港人的劇集好過啦

PS:雖然不是經常看,但也覺得故事有趣又好笑

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-16, 09:11 PM   #108
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

睇片頭同間場...
大小姐會入册
蛋撻跟左虎頭鯊
其爽會瓜柴?

舊 05-07-16, 10:33 PM   #109
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

套殭最敗筆係藍夢瑤
根本有精神病就帶佢睇醫生啦

舊 05-13-16, 01:58 PM   #110
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

片頭...幾集前開始轉左其爽被叫大佬

前晩駿義個名都係套劇出埋...

舊 05-13-16, 10:08 PM   #111
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
今個星期九點半集集都咁sad,個勢越來越似會bad ending
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-16, 10:35 PM   #112
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
今集便當好無謂,
最強不死人比彊屍殺左,
殺佢隻彊屍比普通人秘書一劍穿殺左,
個秘書又無端端吐血死左,

秘書殺佢如果係某支血度下毒立即正常好多
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-16, 11:02 PM   #113
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

引用:
作者: axe1292 查看文章
今集便當好無謂,
最強不死人比彊屍殺左,

變超西先搞笑

我一直以為佢俾有問題血佢飲,點知無啦啦一劍死左
秘書服毒自殺都講得通

其實啲回憶係唔係想講佢地係外星人,不死人係佢地黎地球時意外射到佢地而生
其實佢地係同類唔係天敵lol

舊 05-13-16, 11:18 PM   #114
axe1292
Game Master
AXE

引用:
變超西先搞笑

我一直以為佢俾有問題血佢飲,點知無啦啦一劍死左
秘書服毒自殺都講得通

其實啲回憶係唔係想講佢地係外星人,不死人係佢地黎地球時意外射到佢地而生
其實佢地係同類唔係天敵lol

應該似係未來人, 彊屍毒係一種VIRUS,
所以要找解藥, 不過做咩要回到過去就唔知,
打雷時已經有彊屍, 時間點上應該唔夾,
同類+1
舊 05-15-16, 10:38 AM   #115
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: axe1292 查看文章
今集便當好無謂,
最強不死人比彊屍殺左,

大派便當好無謂 + 1. 之前講到幾好打, 最後咁就比人 KO o左
秘書我仲以為係要抽自己o的血比盲彊屍飲而虛弱到死o左...

舊 05-15-16, 12:43 PM   #116
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

原來係生化危機外傳,男女主腳唔夠打,返黎古代搵解藥,點知失憶兼功力盡失,仲要樣都變埋

一開始你話我知打喪屍未好囉

舊 05-15-16, 10:47 PM   #117
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
重以為不死人係再進化的人類之類

最後一擊洗唔洗抄05年番Blood+抄到咁足

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-16, 02:47 AM   #118
axe1292
Game Master
AXE

引用:
原來係生化危機外傳,男女主腳唔夠打,返黎古代搵解藥,點知失憶兼功力盡失,仲要樣都變埋

一開始你話我知打喪屍未好囉
佢地本身就係普通人, 點會有功力可言
舊 05-17-16, 12:46 PM   #119
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

《殭》監製嘆收視未如意:觀眾要進步

【on.cc東網專訊】謝安琪、鄭嘉穎主演的無綫電視劇集《殭》已播映完畢,而除了劇中演員表示想此劇開拍續集外,就連無綫藝人蔡思貝都表示若然開續集,都想自薦飾演殭屍,而監製陳維冠接受訪問時坦言會否開續集要由公司決定,而自己都想與不同演員合作,增添火花,不過他坦言觀眾看後都要時間沉澱一下,甚至上網看回,相信對此劇細味更多。

想改變觀眾睇劇習慣

對於尋晚大結局收視最高只收27點,平均收視只有25.8點,陳維冠坦言有點兒失望,不如預料之中,他說:「其實今次係想改變觀眾睇劇嘅習慣,唔係喺廚房聽劇情就可以知講乜,真係要追看先知,觀眾有時睇一、兩集就下判斷去批評,作為電視媒體要不斷去試,觀眾都要不斷進步。」

讚陸永陳嘉寶演出

另外,縱觀此劇,劇中每一位演員都有其獨立表現,除了主角外,就連劉佩玥、胡鴻鈞、關禮傑、賴慰玲等都有所表現,觀眾看每條線都好投入,而監製陳維冠坦言欣賞陸永、陳嘉寶的演出,他坦言:「其實之前《女人俱樂部》我已經留意到陸永嘅喜感,依家《殭》就發掘咗佢另一面,依家《幕後玩家》我都搵咗佢拍,今次就表露佢悲情嘅一面。」

都係我地錯唔識欣賞

舊 05-17-16, 01:03 PM   #120
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
有人識帶個腦欣賞電視你就唔會重有27點啦

舊 05-17-16, 01:11 PM   #121
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
這樣也可說得出來,面皮真厚。。。。。

雖然我的家人和同事還是有看。。。。。。

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-17-16, 01:56 PM   #122
真!DC
Banned User
奉行我道

>他說:「其實今次係想改變觀眾睇劇嘅習慣,唔係喺廚房聽劇情就可以知講乜,真係要追看先知,觀眾有時睇一、兩集就下判斷去批評,作為電視媒體要不斷去試,觀眾都要不斷進步。」

原來tvb自己都知嗎
不過正確d講,係聽都唔洗,間中睇下d廣告已經知套野講乜

利申:冇睇:)
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-16, 05:56 PM   #123
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
戚其義都未出聲就憑你件膠劇監製?

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-16, 12:23 PM   #124
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
《殭》除左特技之外,無一樣好睇過當年亞視《我和殭屍有個約會》,尤其是謝安琪戲屎到無朋友,根本就係倒米。如果真係拍《殭2》,搵萬二蚊做返一個角色,唔駛叫返馬小玲,只要話佢係姓馬,負責捉殭屍,應該已經有好大吸引力。

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-16, 01:01 PM   #125
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

你肯定只要換走人做就得?
殭2, 直接話我知萬二蚊係國家訓練出黎專打殭屍算吧啦

唔好同我講未來既未來殭屍為左唔俾佢地搵到解藥,所以要返黎追殺就好啦

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[TVB] 無記黃金時段倉底及B級劇集總合評論/吐槽區 昏迷童子Sleepy Neo Entertainment TREND 1001 01-08-16 09:17 PM
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 06:32 PM

手機版 | APP版