Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-12-15, 10:50 AM   #9501
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
pet3 兄都封左啦?

簡單d 講,就係開左底蓋3 粒羅絲 ,即下排3 粒,上排唔洗理佢(要用T-8 批)
開左之後,對番個中間個位,就知我地講邊個位,拉少少膠紙封住佢
合番個蓋,上番邏絲,就一天都光曬。
沒有

首發即日買機到現在一次都無彈過

不過如果佢彈我會即貼
反正完全無用這鍵

退碟整死我要重玩罪大惡極 (我玩的大部分都RPG .....重玩就要好多時間)

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-15, 11:23 AM   #9502
martinyau1979
God of Gamer

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
部ps4星期五開始就有玩玩下就畫面黑一黑, 自己REBOOT , 呢幾日試過3次.................今日都拎部機去整, 請問整會唔會又要等好耐, 我記得第一次壞個陣, 等咗3個星期.....................

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-15, 11:25 AM   #9503
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: pet3 查看文章
沒有

首發即日買機到現在一次都無彈過

不過如果佢彈我會即貼
反正完全無用這鍵

退碟整死我要重玩罪大惡極 (我玩的大部分都RPG .....重玩就要好多時間)
尋晚第一噴,好彩係熄機之後…

SORRY班電機係咪白痴架,手提都仲話,大機放定喺度玩多粒掣凸出真係完全唔會有問題架喎

舊 10-12-15, 11:30 AM   #9504
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
尋晚第一噴,好彩係熄機之後…

SORRY班電機係咪白痴架,手提都仲話,大機放定喺度玩多粒掣凸出真係完全唔會有問題架喎
最慘有時佢夜晚先嘔,beep beep beep ,beep 足一晚
個時zzz 緊,又無理由起身走去放電。

但你唔放,佢又會繼續beep,總知就好煩。

而家奄左,一天都光晒。

其實ps3 初代都係輕觸式
初代60gb 出咁耐玩到而家都9 年都無問題。

ps4 頭幾個月已經黎料

此篇文章於 10-12-15 11:39 AM 被 Hello MiMi 編輯。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-15, 11:38 AM   #9505
Hello MiMi
Game Master

DEL (Duplicate)
舊 10-12-15, 12:22 PM   #9506
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
我自己習慣打完機息電制
Wifi 唔用又係息電制
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-12-15, 01:08 PM   #9507
pet3
The One

引用:
作者: Terry仔 查看文章
我自己習慣打完機息電制
Wifi 唔用又係息電制
咁好多功能用不到

休息模式下次再玩唔洗重新入game
進度完全保留

psn+自動備份save

在家外psv 控制ps4玩

之類
一完全關機就全都做不到

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 10-13-15, 12:08 AM   #9508
liar
Game Master

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDLastcoin
XBox Live Gamertagbbconlinenews
彈碟問題好似唔使開殻。
上網搵教開殻既片果時發現有人教拔左eject掣後面(下面)果個腳塞,就可以物理上令個掣無效(機理不明。。。。)
我試左,個eject掣真係會失效。個腳塞並無爛可以就咁插返入去,試左無損失。

舊 10-13-15, 02:20 PM   #9509
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: liar 查看文章
彈碟問題好似唔使開殻。
上網搵教開殻既片果時發現有人教拔左eject掣後面(下面)果個腳塞,就可以物理上令個掣無效(機理不明。。。。)
我試左,個eject掣真係會失效。個腳塞並無爛可以就咁插返入去,試左無損失。
你指呢段?

舊 10-13-15, 04:52 PM   #9510
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: liar 查看文章
彈碟問題好似唔使開殻。
巴哈有用家,拔左一段時間後,依然會嘔碟。
其實坊間幾個唔同既fix 都係暫時性
放電,羅絲,托高部機,拔膠等等,全部都唔係永久fix
舊 10-13-15, 05:08 PM   #9511
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
巴哈有用家,拔左一段時間後,依然會嘔碟。
其實坊間幾個唔同既fix 都係暫時性
放電,羅絲,托高部機,拔膠等等,全部都唔係永久fix
仲有一招係用電工膠紙貼死佢.

舊 10-13-15, 10:31 PM   #9512
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
i used screw version w

舊 10-14-15, 03:49 PM   #9513
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
請問ps4 e+有咩賽車game
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-15, 04:05 PM   #9514
wing
格鬥低手

引用:
作者: 拓飛 查看文章
請問ps4 e+有咩賽車game
免費drive club, 印象中好似就快冇得免費下載

舊 10-14-15, 04:24 PM   #9515
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
引用:
作者: wing 查看文章
免費drive club, 印象中好似就快冇得免費下載
免費drive club

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-15, 01:39 AM   #9516
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
住村屋用pccw
連機打槍game窒
係咪無得解救
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-15, 02:13 AM   #9517
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
引用:
作者: 雷火武 查看文章
住村屋用pccw
連機打槍game窒
係咪無得解救
我08年嗰陣用緊6m都打得好開心(連日本)
而家100m連去美國都係仲係唔掂

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-15, 02:30 AM   #9518
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
你地去網路連線測試
Download同upload個mbps大約幾多?
玩槍game最忌就係行完又回帶,掃成排子彈落對面唔死,你比佢見到唔夠兩秒就射死
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-15, 08:01 AM   #9519
pet3
The One

引用:
作者: 雷火武 查看文章
你地去網路連線測試
Download同upload個mbps大約幾多?
玩槍game最忌就係行完又回帶,掃成排子彈落對面唔死,你比佢見到唔夠兩秒就射死
pccw 都有分幾多mb嘛

8還是10還是30

30下好難救

FGO 目標預算
舊 10-15-15, 08:49 AM   #9520
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
玩online game, ping 數都好緊要
(我唔知ping 數係乜)
以前用pccw 8mb電話線,ping 夠少(快)
轉用100mb 光纖後,d/l speed 係快左,不過ping 數大左好多,打kof 好多時都lag
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-15, 09:14 AM   #9521
Shinjyo
Crazy Gamer
路人甲

註冊日期: Apr 2005
引用:
轉用100mb 光纖後,d/l speed 係快左,不過ping 數大左好多,打kof 好多時都lag
正常FTTH ping 一定快過 舊式 ADSL

行光纖同銅線, 連都係光纖少noise

應該係ISP問題多啲
Shinjyo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-15-15, 09:42 AM   #9522
wing
格鬥低手

引用:
+1

latency 重要過bandwidth

舊 10-15-15, 09:43 AM   #9523
wing
格鬥低手

引用:
kof本身個netcode寫得差, 唔可以做標準. 用street fighter做標準會好d

舊 10-15-15, 10:21 AM   #9524
Hello MiMi
Game Master

我有個住村屋既朋友,用6m plan
買左幾隻psn game,最後要楂車黎我屋企download,前後十零分鐘攪掂。
佢話來回車程連download 都仲快過佢係屋企慢慢down
(佢住西沙,我住黃大仙)
舊 10-15-15, 11:20 AM   #9525
wing
格鬥低手

引用:
我有個住村屋既朋友,用6m plan
買左幾隻psn game,最後要楂車黎我屋企download,前後十零分鐘攪掂。
佢話來回車程連download 都仲快過佢係屋企慢慢down
(佢住西沙,我住黃大仙)
依家d所謂小遊戲都以GB計容量......
仲有d demo, 隻starwar得咁少料, 容量都已經大過一隻DVD

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 11:23 AM

手機版 | APP版